Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce engelli haklarından 8 sene haberimin olmaması benim suçum mu?

Vanguard

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
39
Arkadaşlar merhaba.

Bana 24 yaşındayken hafif otizm teşhisi konuldu, bana teşhis koyan hocaya 6-7 kere tekrar gittim bayağı emindi, ben bundan sonra belli aralıklarla bana teşhis koyan hocanın asistanlarına gittim, ancak ne hoca ne de asistanları bana engelli haklarından bahsetmedi. Ben 32 yaşında internette benim gibi hafif otizmli birisiyle sohbet ettikten sonra engelli haklarını öğrendim (gerçi 32 yaşına kadar çalışmamıştım ve internette benim gibi insanların olduğu platformlara yazmamıştım - bu forum ve facebookta benim gibi hafif otizmli kişilerin olduğu gruplar).

@Vanguard, Atipik Otizm mi sizin hastalığınız?

Evet bu saatten sonra kimin suçu olursa olsun.

Bende bundan 7 buçuk yıl önce memur oldumdu

Son düzenleme:
@Sakar_Şakir_60, Evet. Ben de keşke 24-25 yaşlarında memur olsaydım.

Yani hocaların bundan bahsetmemesi bence yanlış ancak benim de hatam var sanırım zira bu türden sitelere girip insanlara soru soru sormadım. Benim gibi atipik otizme sahip birisiyle konuşsaydım herhalde bundan haberim olurdu, bu da benim hatam.

@la perspectiva, ben normalde sosyal fobi ve depresyon için hocalara gidiyordum, şans eseri otizm alanında uzmanlaşmış bir hocaya gittim o da bana asperger sendromu teşhisi koydu.

Sen sormazsan neden başkaları açıklamada bulunsun ki? Kendi haklarını araştırman, senin sorumluluğunda kendi kanımca.

Doktorlar sana neden engelli haklarından bahsetsin ki bu onların sorumluluğunda değil. Bana da üniversiteden arkadaşım engelli raporu almam konusunda tavsiyede bulundu 2012 yılında. Öncesinde haberim yoktu. Ben diyemem yani doktorlar neden rapor al demedi diye. 2012 ÖMSS'yi ay farkıyla kaçırdım. Kendimiz takip edeceğiz bu işler böyledir.

Valla haklı olabilirsiniz, benim engelli haklarımdan hiç haberim olmadığı için bu konuda bir araştırma yapmamıştım, ancak benim gibi atipik otizme sahip birisiyle konuşsaydım ya da bu gibi siteleri inceleseydim haberim olabilirdi gibi, neyse bana ders olsun.

Senin sucun degil. Mesela ilaclarin etkileri, hastaliklarin etkileri insani bilgisiz birakabiliyor. Cevrenizdeki saglikli kisiler daha cok sorumlu.

Emekli maaşı almak ve otobüse bedava binmek dışında engelli haklarının hiçbirinden yararlanmıyorum neymiş diye de bakmıyorum .:cool:

• Haha
Reaksiyonlar: Mara
@Mara, erkeğe maaşı sorulmaz demişler😜 annemle yaşıyorum o da emekli öyle diyeyim .😉

• Beğen
Reaksiyonlar: Mara
Engellikte kimsenin bir bildiği yok.Sokaktaki adamın ne kadar bilgisi varsa bizde de o kadar.Ben de engeli raporu alırken ötv indirimli araç alabilirdim ama bilgim yoktu.Sadece bir cümle yazacaklardı araç alacaktım.

@Vanguard, benim ASPERGERİM
ATİPİK OTİZM e evrildi.

Raporum da ATİPİK OTİZM(BTA Yaygın Gelişimsel Bozukluk) olarak geçiyor bu arada.

Önceden kendimi ÇOK ZEKİ vede ÇOK AKILLI olarak görüyordum. Artık kendimi bu şekilde hissetmiyorum.

@Vanguard, evet o kötü olmuş bencede.

@Sakar_Şakir_60, Ben de asperger sendromu olarak biliyordum ancak sonra atipik otizm olduğunu öğrendim. Ben de kendimin pek akıllı olduğunu düşünüyorum.

Neyse iş işten geçti artık, bundan sonra daha dikkatli olurum, bu türden konularda çekingen olmayıp insanlara soru sormak gerek.

@Vanguard, doğru diyorsun bencede. Benim adım Aydın bu arada. 2012 TEMMUZ dan beri sadece ameliyat dolayısıyla 2 gün ilaç içmemezlik yaptım.

@Vanguard, askerlik meselesini öğrenmemene şaşırdım doğrusu böyle bir şeyi kim olsa öğrenirdi önemli ve belli bir konu millet kaçmak için yer arıyor zaten bedelli parası ödemen kötü olmuş evet 4500 usd az parada değil bizim gibilere kendin yer içer harcardın .

çalışmış olmak köyü bir şey değil, tabi haklarını bilmek iyi olurdu ama belkide hiç çalışamazdınız

@sokr@t, sadece bunlar değil. su faturası indirimli, gsm telefon faturası indirimli, şehirler arası yolculuk indirimli (her firma indirim yapmıyor), ev senin üzerine ise emlak vergisinden muafiyet.

@Vanguard, herkes muaf olacak diye bir kaide yok. epilepsi hastasıyım ben de 6 ay kısa dönem yaptım.

Ben de yeni engelli raporu almak üzereyim. Ne haklarımız var merak ediyorum.
@burak67, @Vanguard, @Kumarbaz,

Benim acil olarak işe ihtiyacım var. Bilgisayar mühendisliği mezunuyum ama hayata atılamadım. 2026 ekpss'ye de engelli raporum olmadığı için giremedim. Şimdi 2028 ekpss'ye kadar engelli kadrolarından iş bulamaz mıyım?

Engelsiz Mobil uygulamasını yükleyin bütün haklar orada yazıyor başka yere bakmanıza gerek yok o konuda

doktoru engelli haklarından bahsetmek gibi bir görevi yoktur. mesela ben kendimden örnek vereyim engelli raporu diye birşey olduğunu ben ilk 17 -18 yaşında öğrendim lisede okurken tcdd staj yapıyordum mekanı cennet olsun bir müdürümüz vardı benide çok severdi. o anlattı bilgi verdi gerisini araştıra araştıra kendm öğrendim...

@burak67, ben 2005 ile 2006 arası 15 ay askerlik yaptım. Üstüne üstlük 2007 ile 2009 yılları arası TSK da görev yapmış oldum.

Malülen emekli olacaktım o zaman söylediler engelli raporu al emekli ol daha avantajlı diye o zaman öğrendim avantajı ne bilmiyorum.:rolleyes:

benim de çoook geç haberim oldu. bir tanıdığım senin otobüslerde hakkın var kart çıkart ücretsiz binersin demişti. öyle başladı. sonra başka haklarımın olduğunu öğrendim. aslında normalde bunu okulda engelli çocuklara eğitimini vermeleri lazım. rehberlik hocaları var ama ne işe yararlar meçhul.

@Sakar_Şakir_60, iyi işte çok şükür askerlik yapabilecek sağlığın varmış. Böyle bakmak lazım 😁 bizi çürüksün diyip şutladılar. O kadar sağlıklı olsak ta 5 yıl yapsak. İnsanız işte kaybetmeden bir şeyin değerini anlamıyoruz.

@Vanguard, sen kendini hayattan baya soyutlamışsın. İnternette otizm hakkında araştırma yapsan, bir yerden engelli hakları diye bir yazıya denk gelirdin. Ama her şey ihtiyaçtan doğar.maddi olarak rahatsan boşver kaçırdıklarına üzülme.nasibinde yokmuş.

Üst Alt