Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce engelli olmasaydınız hayatınızda ne değişirdi?

mehmt

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sizce engelli olmasaydınız hayatınızda ne değişirdi ?
Veya sonradan engelli olunca hayatınızda neler değişti?

Hayat bir maç ve 1-0 yenik durumda devam ediyor bence sonradan engelli olmak daha acı verici özlem daha çok düşünen hiç yürümeyen biri ve yıllar sonra yürümeyi unutan biri

Ne olacaktı ki? başka bir derdin olurdu :)

çok yüksek bir yerde

Son düzenleme:
Hayatım değişmezdi, etrafımdakiler değişirdi, sizleri tanımazdım :( .Engelliyiz ama çaresiz değiliz.Bir çok engelsiz sağlıklı insan yaşamına son veriyor bunu unutmamak gerek.

Tam anlamıyla çok farklı bir boyuta geçerdim. Büyük ihtimallede güzel mutlu bir yaşam olurdu. Yinede sağlıklıda olsam engellide olsam engellinin çoğunlukla gereksiz bir canlıymış gibi gösterilmeye çalışıldığı bozuk zihniyetli Türk toplumunda yaşamak istemezdim. İnsana insan olduğu için değer verilen bir toplumda yaşamak isterdim, sağlıklı olsan da asıl mesele bu aslında çünkü toplumun düşünce sistemi bozuk olunca sağlıklı olmakta engelli olmak gibi bir hal alıyor bir anlamı kalmıyor.

askerlik yapmak sonrasında askeriyede kalmak isterdim...

GÜZELLİKLERİ GÖREMEYEN OLDUKTAN SONRA ENGELLİ OLMAK OLMAMAK ÖNEMLİ DEGİL BENCE..eger engelli olmasaydım ve algılarım karamsar ve sorunlu olsaydı ,yaşamımda yine bişi değişmezdi.yine mutsuz bir hayatım olurdu..belki engel olmazdı ama mutsuz olmak için illaki takacak bişi bulurdum.bakış açısı yani.hayatttan zevk almak engelliykende olabilr..

kendimizi olduğumuz gibi kabullenebilsek.tamda olduğumuz yerde olanı olduğu gibi kabullenebilmek daha mutlu ediyor insanı.

Muhtemelen beni de seven beğenen bir kız olurdu evlenmiş bir aile kurmuş olurdum belki çocuklarım da olurdu bazen yakın çevrem evleniyor düşünüyorum ister istemez ben nolucam diye hayata dair hiçbir beklentim yok zamanım dolsa da gitsem diye yaşıyorum çok uğraştım pozitif olmak için ama ben ayaklarımın sakat olmasını hiçbir kız tarafından sevilmemeyi ne yazık ki kaldıramıyorum hayattan zerre keyif almıyorum

Zoruma giden tek şey ..
Bana küçükken sakat ve mongol lakabı takmalarıydı.
Engelli olarak bi nebze onlara istemeyerek istediklerini vermiş oldum.
Bu bana çok koydu..
Sözün kısası eğer engelli raporum olmasaydı çok şeyim değişirdi..
Keşke bu hastalıgım falan olmasaydı.
Yinede şükür halime.

Engelli olmasaydım belkide sapıtıp gidecektim Rabbime hamdolsun ki bana kötülüklere karşı engel koydu ve biliyorum ki bu dünya bitecek mutlaka ahirette kişiler yargılandığında dünya hayatında zevku sefa üçerisinde olan ki keşke öyle yaşamasaydım keşke fakir veya sağlıksız olaydımda bugün o sıkıntılarım günahlarıma keffaret olacaktı diyecektir o sebebten her halimde Rabbime hamdediyorum bu sıkıntılar bitecek bizden öncede ne kuvvetliler veya engelliler vardı hepsi gitti hesap defterleri kapandı

Engelli olmasaydım, ağrılarım olmazdı. Özellikle sabah ağırlar sebebiyle mutsuz olmazdım ve sevdiklerimi mutsuz etmezdim.
Çok stresli olduğumda da çok ağrılarım olmazdı ve stresle daha iy ibaş edebilirdim.
Stres kaynaklı bu acıların son noktalarını yaşamaz, ve yataktan kalkamaz hale gelmezdim.
Sonuç olarak baktığımda belki de daha mutlu bir hayatım olabilrdi. Ama şimdide bu ağrılar dışında kendimi mutlu etmenin yollarını bulduğum için çok şükür iyiyim. Belki yolunu bulamadığım çocukluk dönemi daha iyi olurdu, diyebilirim.

Daha başarılı ve daha sosyal ilişkileri sağlam bir insan olurdum tahminimce

Keşke olmasaydım bunu çok söyledim hastalığımı komalık olduğumda öğrendim ilk başta hasta gibi hissetmiyordum her şeyi yaparım diye dişünüyordum ama öyle olmuyormuş işsizim böyle olacağımı tahmin etmek güç hayalim hep bi özel hareket polisi jandarması olmaktı kronik hastaların böyle işlerde çalışmayacagını öğrendiğim an hayatın bitiş noktasıydı Hasta olduktan sonra boşluk içine düştüm psikolojik ve sağlık açısından kendimi hiç iyi hissedemiyorum maalesef hasta olup rapor olursa ancak bana da bir iş kapısı açılacak sadece iyi yönü engellilere yönelik haklar ve çalışma koşulu diye düşünüyorum ha bu hayalim miydi asla.

Sonradan engelli olmak kabullenme konusunda sıkıntılarımız olurdu biraz zamana ihtiyacımız olurdu tek güzel tarafı güzel bir çocukluk geçirmek olurdu . Doğuştan engelli olmak ise kötü bir çocukluk geçirmek çocuklar arasından kabullenmemek insanların acıma duygusu
Sonuç olarak engelli olmak normal şartlarda savaşmak demek insanların ön yargılarını yıkmaya çalışmak demek
Evlikte sıkıntı yaşamak demektir

sonradan engelli oldum bana çektiğim sıkıntılar dışında faydası oldu diyebilirim yaşantımı çok etkilemiyor engelim elde ulnar sinir ve yanık
faydalarını şöyle sıralayabilirim
1:ekstra sürekli işgöremezlik maaşı
2:iş yerimde rahat pozisyon

3:turkcell,telekom,ulaşım,emlak muafiyeti,müze vb.park yerleri avantajı
keşke hiç kaza yaşamasaydım da yukarıdaki avantajlar olmasaydı ama başa gelen çekilirmiş

Babamın yaptığı haksızlıklara karşı durmak için birazdaha belemem gerekiyor muhtemelen beklemezdim annemde beklemezdi onun dışında engelli maaşı almazdım üniversite harcından muaf olmazdım belki engelli olmasam sosyal hizmet gib bi bölüm yerine saçma sapan bir bölüm okur mutlu olmazdım belki yanlış şeyler olurdu hayatımda belki bu kadar duyarlı olmazdım braz fazla dışarı çıkardım gezmeyi seviyorum çünkü ama onu zaten yapacağım ha belki birazdaha kolay iş bulurdum ama belkide elindekilerin kıymetini böyle iyi anlamazdım yani düşününce dezavatsjlatıda var avantajıda ama rabbim beni böyle yaptığına göre demek ki avatajı daha fazla böylesi daha hayırlı ki böyleyim rabbimden gelene boynum kıldan ince bu arada dua edinde bitiriyim şu sosyal hizmeti biran önce tabi yinede en büyük dileğim keşke hiç engelli maaşı almasaydım yada harçtan muaf olmasaydımda iyi olsaydım en büyük dileğim birgün tamamen iyileşmek dua edin hem iyileşmenin bir yolunu bulup hemde okulumu bitireyim ve hem zoru görmüş ama aşmış hemde hayalerini gerçekleştirmiş bir insan olarak yaşayayım ömürün geri kalanında inşallah cümlemiz inşallah 😊

Engelli olmasaydım muhtemelen şu anda üniversiteden yeni mezun olmuş biriydim... 2015 yılında kamuya atanırken aynı dönem üniversite sınavına da girmiştim fena da puan çekmemiştim ama memuriyete atanınca galiba hem garanti olmasından dolayı hem de üniversiteyi bitirdikten sonra açıkta kalmaktan korktuğum için okumayı değil çalışmayı tercih ettim. Engelli olmasaydım hayalim polis olmaktı..

Engelli olmasaydım.belki şu an evliydim. Işim vardı. Çocuklarım vardı. Üniversiteyi bitirmiştim. Sosyal statüm iyi bir yerde olabilirdi.ama sonradan engelli olmak hayatta bana çok şey öğretti herşey bitti dediğim anda tekrar nasıl başlanır onu öğretti. Insanın merhametlisi ile merhametsizini ayırmayı öğretti.tek dostumum ALLAH olduğunu,ondan başka kimsenin yardım edemeyeceğini öğretti.ne oldum değil ne olacağım demeyi gerçekten iyi öğretti. Yokluk yoksulluk çaresizlik kapısından bakarken yeniden umut etmeyi öğretti.Herkesin sağlığı ya önce yada sonradan elinden gidecek bundan kaçış yok.insan yeterki geriye dönüp baktığında pişman olmasın

Bunu kimse bilemez.. ALLAH herşeyi bilendir görendir, bize düşen razı olmak.. Parçalanmadan devam edebilmek.. itiraf edeyim bazen boşlukta hissedebiliyorum kendimi..Ama farkedebiliyorum boşlukta olduğumu, geçeceğini biliyorum...
Hamdolsun parçalanmadan devam edebiliyorum br şekilde..

Sahibimiz ALLAH tır.. Bırakın herşey herkesin olsun, sen/ben elimizde olan ile yetinmeyi bilelim.. selametle..

Belki bunu rahat yapardım.

Eğitim hayatinizda engelli olmasaydim bunlari daha kolay yapardim diyeniniz var mi?Ben engelli olmasaydim okulu daha erken bitirdim mesala.😊

Muhtemelen daha başka şeyler olurdu ama ben daha öncede yazdigım gibi çok şükür böylesi hayırlı imiş böyle olmuş rabbim en iyisini bilir geç olsun güç olmasın

Normal insanlar gibiyim kendimi engelli diye ne ayrıştırdım nede dışladım. Normal insanlar ne yapıyorsa aynısını yaptım güldüm, koştum, ağladım. Kimseye açıklama yapmak zorunda kalmadım. Sosyal çevremdeki insanlar bana engelimi unutturdu, çok güzel okul hayatım oldu. hata yapsam hatamla kabul edecek, zor zamanlarımda bir alo desem yanımda olacak dostlara sahibim. Benim hayatım hep aynı değişen bir şey olmadı. iletişim becerim ve öz güvenim hayattaki rolümü tamamladı. 3 farklı alanda iş hayatım oldu aradan yıllar geçse de iş ortamındaki çevremin daha beni araması ve beni özlemesi, benim insanlarda bıraktığım özelliğimin göstergesidir. tebessüm etmeyi, problemlere çözüm bulmayı, üretmeyi seven biriyim. Şikayet etmek ne haddime! hayatta görmek isteyene çok güzellikler var. Ne düşünürseniz, ne görmek isterseniz aslında siz osunuz. Sızlanmak yerine, o sızıya hangi merhemin iyi geleceğini kendim belirledim.

hiç bir şey değişmezdi . engellilik nedir bunu algı yaratmamak gerekiyor bence en en büyük engel insanların engel durumunu başkalaştırmala rı zihniyettin değişmemesi en büyük engel bence ya:)

Üst Alt