Ben olaya karşı taraftan bakıyorum. Eşim engelli oldu, görme yetisi onda bir her iki gözünde de. Önceleri yoğun bakım hemşiresi olarak çalışıyordu. Akşamları bazen evde değildi, nöbetleri oluyordu. Önce ücretsiz izin aldık. Sonra da yol göstermeleriniz sayesinde emekli oldu. Artık daha çok evde vakit geçiriyor, en çok sevdiği şey kitap okumaktı, onu yapamıyor. Kendini işe yaramaz ve değersiz hissediyor. Ben öyle olduğunu düşünmüyorum. İşe gittiğimde çocuklarla ilgileniyor, onları gezdiriyor, yemek hazırlıyordu. Onları da yapmamaya başladı. Şükür ki çocuklarım büyük, idare edebiliyorlar. Ben eşim için çok üzülüyorum. Engelli olduğu için değil, işe yaramaz hissettiği için üzülüyorum. Onu neşelendirmek için birşeyler yaptığımızda çoğunlukla kızıyor. Anne babasından uzaklaştı. Onların hastalıkları ile daha önceleri uğraşırdı. Artık onu da yapamıyor. Ben mutlu olmasını istiyorum. En iyi doktorlara götürdüm, yapabileceğim herşeyi yaptım. Yine de kabullenemedi. Her çeşit ot, vitamin takviyesi, yağ vb. alıyoruz hiçbiri fayda etmiyor, daha çok üzülüyor. Keşke onu mutlu edebilecek birşey bulabilseydim... Keşke bu engelini kabullense ve böyle yaşamaya çalışsaydı.