Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce hastalıklarımız bir sınav mı?

@zubizaretta, zaten soruldu. İnsan ilk önce ruhlar aleminde yaratıldı. Her insanda bunu kabul etti. Bu ayetle sabit. Ama dünyaya Bebek olarak sıfırdan geliyorsun. 12-13 yılda eğitim aşaması, ondan sonra sınava tabisin. Öldüğümüz zaman verdiğimiz sözü de hatırlayacağız. Zaten söz verdiğimiz zamanı hatırlasak şimdi. Onuda inkar eder etmek isteyen.

@idosente, ruhlar alemindeki ben enayinin önde gideniymiş. Ruhlar aleminden daha iyi bir ruhlar alemine yani cennete gitmek zevki sefa sürmek için huzurunu bozup sınavı kabul etmiş. Çıkarcı konformist pislik herifin tekiymiş benim ruh.

@Lilith76
Allahın oturanboğa gibi dinsizler hakkında kuranda yazanı söyledim ben dinsiz olunca kurtulamıyosun işte kim rahatsız oluyosa olsun

@basari, İnanmayan insanlarla inanç tartışılmaz o yüzden bu gibi konularda pek konuşmayı sevmem hele ki bu forumda bazı yazılardan dolayı hiç o tartışmalara girmem ancak sizin yazınızı okuyunca yazmadan edemedim. İnaçlı birinin bu cümleyi kurmaması gerekir. Allah tövbeyi kabul ediyor değil mi ? Belki onun tövbesi kabul olacak, sizinki olmayacak bilme şansınız varmı ? Nasıl oluyor da Allah o kadar affedebiliyorken siz burada kesin hüküm verir gibi yazabiliyorsunuz. Benim aksime siz bu konularda daha dirençli olup yazmayı göze alıyor ve tartışmaya giriyor olabilirsiniz ona tabiiki bir şey diyemem ama haşa bu peşin hüküm vermeyi inançlı birinin yapması ne kadar doğru kendinize bunu sormanız laızm. İnanan insan için sınav öldüğümüzde biter. İnanmayan ise zaten inanmıyor. Dolayısı ile bu aslında tartışılacak bir konu bile değil.

@basari,
Arkadaşım ben sana inanç konusundaki fikrini yazma demedim ki.Sadece kişisel sataşma yapman doğru değil dedim.
Neyse sen bildiğin gibi takıl.Ne yazsam anlamayacaksın zaten.

Ödül mü ?🏆 Ateş mi?❤️‍🔥Tabii ki ödül .😇

Konuyu uzatacak ama bu kadar saçma sapan olay dönerken tutucu olmanın bir anlamı yok.Her grupta çoğunluk kötü insanların.

@BayKukla, kabul etmemiş olsan zaten şimdi bunu yazamazdın. Herkesin kendi sınavı, sonucuna da kendi katlanacak.

Ben bunun öncelikle inanç meselesi olduğunu düşünüyorum.tartismaya açık bir konu bu.önce inanmak ve iman etmek lazim.çok şükür muslumaniz elhamdülillah.Ben iki taraflı sınav olduguna inanıyorum.evet hastalık bir sınav çeken icin.yakinindakilerinde o kişiye davranışi,tutumu ilede o kişi yada kişilerinde ayrı imtihani olduğunu düşünüyorum.Herkes ayrı ayrı farklı durum ve sartlarla sınavda.kimi malı mülkiye,kimi etrafındaki kötü insanlarla,kimi hastalıkla v.s.Rabbimden hayırlısını ve iyisini dilemek lazim her zaman.çunkü beterin beteri var.önemli olan beden değil ruh.cünkü her beden bir gün toprak olacak.her canlı ölümü tadacak.Allah ameli iyi kullardan eylesin.zorumuzu kolaylaştırsın.Kaldiramiyacagimiz yük geçemeyeceğimiz imtihanlar vermesin inşallah.

Norveçte doğan br çocuk
Ve
Gazzede doğan bir çocuk
ikisi de Sınavdalar?

@OturanBoğa
sen tasüden dünayaya geldin d tesadüfende engelli oldun sana göre mezarda kaybolcak kadar şanslımısın mezarda kaybolursan bişey demem ama kaybolmazsan çekecek olan sensin

Sınav mı eziyet mi hocam bilmiyorum ama nefes alacak halim kalmadı. Bu sınavdan ben kaldım.. Cidden insan ilişkilerinde temel düzeyde bile sorun yaşıyorum. Bu sınavdan ben kaldım şimdi eziyetini çekiyorum.

İbadet yapan müslümanım. Dünya hayatı ahiret tarlasıdır. Şimdi ne ekersen öbür tarafta onu biçersin. Bu bir inanç meselesidir. Ben ateist birisine "günahkarsın; cehennemde yanacaksın" diyemem O da aynı şekilde bana "Tanrıya inanmıyorum. Dinler insanların ürettiği şeylerdir vs." diyemez. Bu konu karşılıklı fikir saygısına dayanır. Herkes kendi amelinden sorumludur.

@Descartes,

Aslında tabii ki "günahkarsın; cehennemde yanacaksın" da "Tanrıya inanmıyorum. Dinler insanların ürettiği şeylerdir vs." de denir. İfade özgürlüğü zaten bu demek. Sen düşünceni söylersin, ben düşüncemi söylerim ve yaşam öyle sürüp gider...

Geçen ramazan alışverişimi yapmışım sağ sol koluma yüklenmişim ağır poşetleri caddede yürüyorum eve doğru. Yoruldum kaldırıma oturup nefes alayım dedim.
Dalmışım düşüncelere. Derken korna sesleri duydum.
Bir baktım 3 sarıklı cübbeli kafile, yolda araç ezecek nerdeyse. Karşıdan pikaçu gibi fırlayıverdiler bu tarafa doğru.
Araca dur diye de el yapıyor adeta kaderine isyan ederek. Geldiler başıma üşüştüler kafa ütülüyorlar.
İnançsızım desem daha da zevke gelecek kamiller benim de sinir tavan yapacak dedim hiç gerek yok yel değirmeni dönsün dursun. Onun yerine hiç konuşmadan koftiden ilaç gösterdim. Bir iki cümle mırıldandılar sonra çil yavrusu gibi dağıldılar.

Neyse... uyarı görevini yapmak isterken trafikte can vereceklerdi. Dikkatli olun aman aman... @basari,

@OturanBoğa,
Birbirimize düşüncelerimizi söylememiz gayet normal ama bir kişiyi hedef alarak ateistsin sen yanacaksın ya da sen dindarsın ama dinler insanların uydurduğu şeylerdir diyerek kışkırtıcı tarzda yorum yapmanın bir anlamı ya da faydası yok.
İnanç konusu fazla tartışma götürecek bir konu değil.İnsanlar hassas oluyorlar inanç konusunda.Kalp kırmanın hiç gereği yok.
Ben de hem Tanrı ya hem de reenkarnasyona inanıyorum ama bu görüşümü pek fazla paylaşmıyorum.
Kimsenin inancının kimseye bir zararı yok.O sebeple tartışmaya değer bir konu da yok bence.
Tabi ki kimse kimseye benim inancım doğru.Sen benim inancıma katılmak zorundasın demediği sürece.

@OturanBoğa,

Hocam haklısınız ama bizim toplumumuzda bu farklı inançlar konusunda pek hoşgörü yok. Düşünce özgürlüğünü yaşama konusunda kısıtlı bir ortamdayız

Siyasi veya dini fikir ayrılıklarında hemen herkes kendi ideolojisini karşı tarafa dikte etmeyi tercih ediyor

Arada istenilmeyen sözlü tartışmalar & kavgalar çıkabiliyor

Nezih bir hayat,
İmanlı bir ölüm,
Rahmetle muamele...
Bence bütün mesele bundan ibarettir.

Hasta diye mükafat(ödül) beklemek, bunu istemek inanmak mı menfaatini gözetmek mi ? Nefisle ilgili olmasın sakın ödül istemek ? :unsure:

Son düzenleme:
@sokr@t, çektiğimiz her türlü sıkıntı bazı günahlarımıza kefaret olur derler

@Descartes, günahsız yavrucaklarda hasta oluyor beklenti içine girmiyorlar mesela bilemezler sonuçta neyin neden olduğunu ?

Dert,sıkıntı,tasa olmazsa kimse ibadet etmez ki muakkak pragmatist bir beklenti olması gerekiyor.Sadece Allahtan iste der ayet ama vermeyince itikat sarsılıyor.Halimize,elimizdekine bin şükür ne diyelim.

Neden ateistler İncil yakmıyorda kuranı Kerim'i yakıyor neden bütün dinler veya dinsizler topyekün İslam'a saldırıyor gayri müslümler her türlü ahlaksızlığı kötülüğü yaparken kimsenin sesi çıkmıyor ama bir müslüman dini hayatını yaşarken bile bazılarına batıyor bu durum . Bir başörtüye bile saygıları ve tahamülleri yok bazı dinsizlerin. Siz bir müslümanın kilisede havrada ibadet yapan birilerine yallah Avrupa'ya dediğini duydunuz mu oysaki müslümanlara yallah Arabistan'a diyorsunuz. Bu iki konuda yanlış yapıyorsunuz
1. Arap kültürünü İslam sanmak
2. Batıyı medeniyetli zannetmek.
Eğer vicdanınız ve insaniyetiniz yok olmamışsa bu dediklerime hak vereceksiniz.

Üst Alt