Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce sıfır olarak hangi otomobili alayım?

Kederli

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
2
Şu anki fiyatlara göre acaba ötvden muaf olarak hangi aracı almalıyım? (Sağ koldan engelliyim ve özel tertibatlı araç alır raporum var.) Bütçem şöyle: 10,000 TL nakit param var ve kredi alarak bu miktarı 20,000 TL yapabiliyorum.

Bu araca 4 kişilik aile olarak bineceğiz. Yılda kaç km yaparız bilmiyorum, çünkü şimdiye kadar hiç aracım olmadı. Araçlar konusunda bilgim çok az. Fiat düşünebilirim, Renault veya Ford da olabilir.

Bu konuda bilgi ve tecrübesi olanlardan tavsiye alabilirsem çok memnun olurum.

fiat düşünme arkadaşım ben senin yerinde olsam toyotaları düşünürüm veya opel

bence bütcene göre kangonun yeni modelleri çok güzel

bence toyota ve ford düşün fiat ı kapına bile koyma. toyota bizler için çok iyi saglam ben toyota almayı düşünüyorum başka araçları hiç tavsiye etmem şimdiden hayırlı olsun.

Tavsiye için teşekkürler, ben de tabii ki Toyota ve Opel düşündüm, hatta WV de aklımdan geçti ama sanırım onların bütçeme uygun modeli yok.

Kederli arkadaşım sizin için yakıt önemli ise size önerim renault megane ayrıca ikinci el mi alacaksınız,yoksa sıfır mı?eğer ikinci el ise magane dizel yakıt ve konfor olarak süper ,aman ha ford alma satmak çok zor oluyor ayrıca yakıt çok,toyota corolla güzel ama yeni kasa alamazsın o paraya

Kederli arkadaşım sizin için yakıt önemli ise size önerim renault megane ayrıca ikinci el mi alacaksınız,yoksa sıfır mı?eğer ikinci el ise magane dizel yakıt ve konfor olarak süper ,aman ha ford alma satmak çok zor oluyor ayrıca yakıt çok,toyota corolla güzel ama yeni kasa alamazsın o paraya

cdisci abim renault u bence kapısına koymasın aile arabası isyiyor renault önve arka çamurlukları pilastik ben şahsen tavsiye etmem (pilastikten arabamı olurmuş:confused::confused:)
dediğin gibi toyota tuzlu arabadır ama saglamdır ben 2 kez 2. el toyota aldım hiç sorun yaşamadım bana göre toyota vercen paraya değer.

cdisci;

Yakıt bilemiyorum fazla kullanır mıyım ama dizel sanırım daha avantajlı olacaktır. Lpg ye pek sıcak bakmıyorum. Ayrıca ilk tercihim sıfır almak.

Kederli dizel aracı uzun yol yapmıycaksan tavbsiye etmem yedek parça olarak çok malıyetli benzinli araçlara bakarak 2 kat fazla dizel
yakıt tasarrufu yapmak istersen dizel yılda enaz 60 bin km yol yapman geek o zaman avantavli oluyor yaok yapamazsan zzarar oluyor
benzin ve kankası LPG dizele göre km gerektirmeden karlı duruyor bence.
not: dizel araçlar benzinli araçlardan enaz 5 bin tl daha pahalı oluyor unutma;);)

sıfır ise o gruplar zor ya clio veya accent o paraya

opel astra var bende,orjinal lpg takıyorlar serviste,aracın garanti dışına çıkmıyor,lpg bende düşünmüyordum sıfır araca yazık olur falan diye ama inan yakıt açıısndan çok çok avantajlı,aracın garantiden çıkmaması da mükemmel bence.
geçenlerde bir kaza gördüm,kavşakta toyota corolla ve kango birbirine girmiş,toyotanın ön yoktu:(söylenildiği kadar sağlam değilmiş,ben gözümle gördüğümü söylüyorum.
alman arabasından şaşmam...
bu arada renaultu aklına bile getirme derim...tecrübelerle sabit.renault=t12 kırığı...:(

Ahmet kardeşim kaza allah vermesin ama lpg li kazaları hiç söylemeyeyim

haklısınız ama olacaksa lpg de de olur benzinde de,ama tabii tedbiri almak lazım

Yok ahmet kardeş ekonomi isteniyorsa dizel olması terçih nedeni ben çok araca bindim bundan dolayı ötv li araç almıyorum çünkü 5 yıl binemem tüm söylenen araçlara bindim performans yakıt en sonunda en düşük yakıt en ucuz bakım en konforlu araç olarak megane bundan önceki aracım bilgi olsun diye ford mondeo yeni kasa çok zarar ettim çok yakıyordu 51bine aldım 33 bine verdim artık sen karar ver

hyundai accent era ‘ nın en üst versiyonunu 2010 model sıfır 1.5 crdi-vgt style sanruf filan full aldım fakat turbo dizel otomatik olmasına ramen 1. Araba çok yakıyor 2. Içi dar ve çok zıplıyor araç kesinlikle alacak arkadaşlara tavsiye etmem. Destekleri sıfır verdiğim paraya inan çok üzülüyorum piyasada çin arabaları bile bundan güzel anlıyayacan ben soğudum bu arada dizel ve benzinli arasında fark kalmadı mazot fiyatları benzine dayandı.

Eğer Paranız varsa WV Golf veya yeni Polo alın derim veya Skoda da olabilir. Zaten Skodayı da WV yapıyor.

ßirtan;

işte sorun orda o kadar para yok.
Bence onu almayın bunu almayın demek saçma , zaten bütçe kısıtlı.
Alınacak 3-4 model var, alacaksanız accent otomatik dizel alın biraz daha ucuz isterseniz aynı modelin benzinlisini alın, bence size en uygunu bu araba.
Diğer model ve markalar pahalı, size uygun olanlarıda ya otomatik değildir yada ufak araçlardır buda aileler için uygun değil.
Opel ve toyotanın şanjımanları risklidir benden demesi, çok zorunlu kalmadıkça tavsiye etmem.
Ya dsg tarzı şanzımanlı otomobil alın yada tam otomatiklerden.
Gerisi faso fiso...

Arkdaşım hangi araba markasını alırsanal TAM OTOMATİK al DİZEL al multitriptonik dsg vb. yarı otomatik diye adlandırılan şanzımanlar sorun yaşayabilirsin çünkü bu tür arabalarda vitesle daima ileri geri yapmak gerekli sağ kolundan engelin olduğu için bunda zorlanabilirsin.Bahsettiğim türdeki şanzımanlarda otomak seçeneği var ama o zaman da araç sorun çıkartıyor araç tam otomatik olarak dizayn edilmediğinden...

ya arkadaşlar dışardan araç aldığın zaman ne kadara geliyor fiyat açısından acaba dahamı uygun

Ben 1,5 otomatik vites dizel megane hb yada toyota derim...

Bio;

20 bin TL ye bulabileceksen buyur al, adamın bütçesi belli uçuk şeyler yazmayın bence.

Renault grant scenic süper geniş bir araç ve dizel yalnız ötvsiz 35bin den başlıyor

bence mercedes C180K alsın süper olur :) Adam 20 bin TL bütçem var diyo siz nelerden bahsediyosnuz.... :mad:

s.a. kardeşim benden bi tavsiye olcak sakın faize girme...... elindeki paranla (10.000 tl) ye bi araba al. güle güle kullan. mercedes 190 lara bi bak derim 1985-1987 modellere. Model buyuk olabilir ama arabalar taş gibi. 2000 kusur model araclara 5 basar unutma... faizli malın tadı tuzu olmaz... benden söylemesi.

slm ben mercedes tavsiye ederim uzun ömürlü oluyor ve az yakit yakan 1994 250d üstü de olabilir rahat bir araba aile arabasi.bmw lerden uzak dur pek tavsiye etmem ..

Otomobilde alman markalarında şaşma ama opel den uzak dur derim sana ,

Arkadaşlar tavsiyeler ve yorumlar için teşekkürler. Bu araca karar verme işi ne zormuş. Herkesin farklı görüşü var. Tabii ki bendeki bütçeye uyan sıfır bulmak çok da kolay değil sanırım. Vallahi tek başıma ne yapacağım nasıl karar vereceğim bilmiyorum. Bu arada hayatımda faizle işim olmadı (inşallah yanılmıyorumdur) inşallah olmaz da, ama mecbur kalırsam -ki kalacağım gibi- faizsiz araç finansmanı yapan bir bankadan kredi alacağım. Başka bir çözümüm de yok. Bir araç almasam dünyanın sonu değil ama inanın lazım da oluyor.

Üst Alt