Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Size hiç "Sen askere gitmedin, anlamazsın" dediler mi?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
Benım hayatımda çoğu zaman bu konuşmaya çok tanık oldum.En gıcık olduğum, laf olsun diye söylenmiş sözlerin başında bu gelir.Askere gitmeyen anlamaz mı? ya da bir yumurtayı yalnız pişirmek için illeyim askere mi gitmek lazım.Nedir bu askerlikte öğretilen anlamadım gitti.Sizlerin bu konuda ki düşüncelerimizi merak ettim.
Sizce engelliler.biz olarak askere gitmediğimiz için anlamaz mıyız?

Not:Erkeklere yönelik bir konu olsada tüm arkadaşlarım yorum yapmakta özgürdür.

saçmalık anlamak için ilakine askere gitmekmi sart bençe tamiyle saçmalık

askere gidemediğim için çok acı çektim çekiyorum çekicem...

ve bunun ezikliğini her daim yaşıyorum... kader utansın...

ne demek arkadaslar ya onemli olan askere gitmekmi ben arkadaslarımla askerlik konusu acıldımı hep kafa yapıyorum hakkari,de mayına bastımda engelli oldum diyorum hepberaber guluyoruz neymiş askerlik yapan bizden cokmu ustun insan oluyor bosverin takmayın hayat guzel kafanıza gore yasayın....

ECOnomiST;
katılıyorum doguda g3 kullanmadıktan sonra öyle hayatın neyse :rolleyes:

Sevgili Kardeşim Mesele Yumurta Meselesi Değil.

Bakın arkadaşlar ben 2. derece engelliyim engelimde doğuştan fiziksel olarak fazla belli olmadığı için muayenelerin de yoğun yapıldıgı belli ben askere gittim o dediğiniz muhabbeti çok yaparız ama askere gitmeyen anlamaz olayı şöyle;

Arkadaş yazmış güneydoğuda g3 kullanmadıktan sonra demiş ben tuncelide kullandım ama madalya takan olmadı;

Uzun lafın kısası askerlik çok güzel bir durum evet yapmayan bilmez nasıl duygudur ama unutmayın siz keyfinizden yapmıyor değilsiniz .

Askere giden her insana şu soruyu sorun:
-Askerde dayak yedin mi,komutanların sana küfreti mi?

%90 gibi bir rakam dayak yemeden askerlik mi olur,komutan bu tabi küfredecek diye absürt bir yanıt alırsınız.Dayak yemediğim için mi bazı şeyleri bilmemem gerekiyor.

Hayatımın hiç bir karesinde askere gitmediğim için bir eziklik hissetmedim,hissetmem için bir neden de görmüyorum.

Başbakanın oğlu 5200 euro'ya 21 gün askerlik yaapcak,Necmettin Bilal ERDOĞAN 14 ay 9 gün az askerlik yaptığı için çok mu eziklik hissedecek?

makarasına, şakasına evet diyorlar..

tşkler..

askerlik denen şeyin kısaca tanımını yapayım belki içinzde uhde kalmış olabilir ama yapmamanız daha iyi bence vatan haini değilim.. askerliği universite mezunu olarak albay haberciliği görevi ile yaptım yaptıgm görevler albayın hanımının ve çocugunun ayakkabılarını boyamak, canı skılınca çavuş gel masaj yap bir nevi uşaklık belki guneydoguda yapıp mevziide pusu atsaydım bu kadar zoruma gitmezdi

73/4dk

arkadaşlar derdinize bakın biz yaptıkda ne oldu size askerlikden anlamazsın diyenler ne anlamışlar ben bingöl gençte yaptım terörün en hızlı zamanıydı ve hepsi orda kaldı 29yaşında of oldum askerlikde yalan oldu hayatda dert etmeyin zevzeklerin askerlik muabetlerini 2kere tecrübe :cool:

gidip orda yaptıgın şey ne sanki kayda değer ne var orda oturup bakarsın gece ağlarlar gelir burda bir anlatırlarki sanki generalmiş gibi 28 yaşında gittim askere inanın sporda felan aklından geçen keşke atlarken ayagım kırılsa da eve gönderseler insan kendine zarar vermeyi düşünürmü orda düşünüyorsun işte ben yapmamak için çok direndim ama olmadı gata sevk istedim askerliğe elverişli spro yapabilir raporu verdiler
askerlik bittikten sonra raporu aldım keşke o zman alsaydımda yıllarımı boşa baglamasaydım birde uzman cavuşla tartıştım cekti ayagımdan vurdu askerlik peygamber değil şeytan ocagı olmuş boşverin ya

Askerlik

pasaman;
Bu sozlerin ustune ne denebilirki? sevgili arkadasım ellerine ve yuregine saglık tamda benim yazmak istediklerimi yazmıssın tek kelimeyle HARİKASIN... özellikle son bölüm gerçekten muhtesem olmus tekrar tekrar ellerine ve yüregine saglık arkadasım...Saygılar..

Vatan sevgisi üniforma, postal, palaska arasına sıkıştırılabilir bir kavram ise şayet Eyvallah. Sahte çürük raporları alıp ta askerden kaçmıyorsunuz arkadaşlar, elinizde olsa seve seve askere gideceğiniz gün gibi ortada ama şartlar böyle gerektiriyorsa yapılacak çok birşey yok. Hem ne diyorlar askerler "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır." Yani vatanınızı seviyor olmanız için hayatın diğer alanlarında size verilmiş olan görevleri iyi bir şekilde yapıyor olmanız askeri mantık çerçevesinde bile yeterlidir.

Hem emin olun askere gidip geri gelen kişilerin anlattığı maceraların %90'ı şişirmedir. Ben'de şişirirdim de ordan biliyorum :)))

Değerli yorumlarınızı ilgiyle okuyorum.
Çoğunluğuna katılmakla beraber bazılarınada malesef katılamıyorum.
Askerlik yapmak demek hayatı öğrenmek demek,zorluklara nasıl göğüs gerileceğini öğrenmek ve bunu güncel hayatta uygulamak demekse bu ülkede yaşayan bayanlar hiç birşeyden anlamıyor,hayattan bir haber demektir. Sonuçta hepimiz insanız, kendi kendimize yetecek düşünce,mücadele yetisine sahibiz.Bunu geliştirmek için zaten hayatın içinde gelişen olumlu-olumsuz olaylarla sağlanabiliyor.
Bazen kızıyoruz engelsiz olan engelsizin halinden anlamaz diye.Bu insanın engellinin halinden anlaması için illaki sakat kalması mı gerekiyor.Askerlikte mi böyle.Hayattan anlamak için illaki askere mi gitmek gerek.Bence gerekmez.

Paşamanının dediği gibi:
üstünlük veya erdem sayılan meziyetleri bünyeye yüklemek,bunun için onsekiz ayı beklemek ve onsekiz aya koskoca hayatı sığdırmak ve sonrasında insanoldum demek(!)
Bu konuya paralel olarak birde klişeleşmiş laflar var. "Askerliğini yapmayan adama kız mı verilir" Bu sözler gerçekten doğru mu yoksa düşünülmeden söylenen ezbere söylenmiş sözler mi?

Bu konuya paralel olarak birde klişeleşmiş laflar var. "Askerliğini yapmayan adama kız mı verilir" Bu sözler gerçekten doğru mu yoksa düşünülmeden söylenen ezbere söylenmiş sözler mi?

bunların hepsi birer boş söz ezber bunlar ezber düşüncesizce söylenmiş sözler bunlar hiç kafaya takmaya bile gelmez sevgili arkadasım..

Bu kadar saçma bir görüş olmaz, askerlik bir ölçü olamaz insan olmaya. Bizler bayanız böyle bir kıstasımız yok, ne yapmazsak adam olmayız yada ne yapmazsak anlamayız. İnsan olmak yada adam olmak yenilen dayak ile yada küfürler ile olsaydı insan olmayanlardan ne farkımız kalırdı ki.

arkadaslar ben kendim askerlik yaptıktan sonra of lu oldum ama inanın askerlik yapmayan adam olmaz lafı koca bir palavra neden derseniz eger askere gidip ananıza bacınıza sögecek olan komutanların laflarını işitmeden adam olunmuyorsa varsın adam olmayın varsın size kız vermesinler.türkiyede zenginlerin brokratların bakanların millet vekili cocuklarının askerlikten muaf oldugu bir düzende hic bir insan evladı askerlik yapmak istemez bence egerki yapmak istersede ben onun aklından şüpe ederim.

:) Benimle alakası olmayan bir konu ama istenmeyen ot gibi yine bittim burda da:p Bu sefer silmek,taşımak için değil tabi...Muhabbettiniz çekilir türden,zevkle okuyorum...

Sanırım bu askerlik mevzusu bizim genlerimizden gelen bir şey...Ben askerde sıradan işlerin yapılacağını hiç hesaba katmamıştım...Sadece vatan savunmasında her an hazırlıklı bir birey yetiştirilmesi olarak bakmıştım olaya.Bir zamanlar "keşke kızları da alsalar askere" dediğimi hatırlıyorum...Beni almayacaklarını hesaba katmadan...

[FONT=Arial]NELER YAPMADIK ŞU VATAN İÇİN
KİMİMİZ ÖLDÜK
KİMİMİZ NUTUK SÖYLEDİK.
Orhan VELİ KANIK.[/FONT]
[FONT=Arial]
Nutuk deyip de geçmemek lazım...Büyük kitleleri vatan için ayağa kaldırdığını okuyoruz tarih sayfalarında...Maksat vatan için birşey yapmaksa bunu her zaman yapabiliriz. [/FONT]

nedir bu askere gitmediğim için acı çekiyorum meselesi arkadaşlar?
askere gitmemek için bin takla atan adamlar var bu ülkede yaaa... Asker anılarını anlatıp kahramanlık taslayanlara da kanmayın. Yok komutana fırça çekmiş, yok öyle işler yapmış ki neredeyse askerlik yanıyormuş falan. O adamların birçoğu silah görse korkarlar. Nasıl olsa askerlik yaparken hikayelerini anlattıkları adamlar orada değil diye atıp tutuyorlar. Hepimiz şundan eminiz ki ülkemiz topyekün savaşa girse sağlam, sakat, kadın, yaşlı genç demeden artık ne yapabiliyorsak, birçoğumuz (keşke hepimiz diyebilseydim) vatanımızı kanımızın son damlasına kadar savunuruz. Bir kere yaptık, yine yaparız. Başka türlü işgal altındayız ya neyse konu bu değil, Allah öyle günler göstermesin. Vatan için canını, kolunu bacağını verenden de Allah razı olsun! İşte kahramanlar bunlardır! Komutana fırça çektim diye caka satanlar değil!

Askere gitmediğim için mutluyum, huzurluyum hatta kendimi bu konuda şanslı bile hissediyorum. Hatta ve hatta engelli olmanın bana getirdiği en büyük sanş olarak görüyorum.

askerlik yüce bir görev olarak tanımlanıyor ve dayatılıyor insanımıza. milliyetçi egemen sistemin baskıları, kendi dayatmasına esir olan erkekleri ön plana çıkartması, övmesi ister istemez farkındalığı düşük , hayatı yorumlaması sığ erkekleri bu tuzağa düşürüyor. gururu okşanacak, övülecek, örnek gösterilecek, mert kabul edilecek vs vs. Bunun aksi bir düşüncede olanlar dışlanıyorlar çoğu zaman. Bilinçli , farkındalığı yüksek biri bu dayatmaların karşısında durabilmeyi bilir. Vatan sevgisi askerliğin çok ötesinde bir değerdir. Üreten, eğitimli, donanımlı,kendini geliştirebilmiş, bilime inanan , özgüveni yüksek kadın ve erkek bireylerle kalkınacaktır yurdumuz. ucuz milliyetçi söylemlerle değil. sığ, ezik anlayışlar vatan sevgisiyle bağdaşmaz, erkeklikle de, mertlikle de. böyle biline !

Söz Konusu Vatan Toprağıysa gerisi, TEFERRUATTIR.. demiş Ulu Önder Vatanı korumak icin illede askerlik yapmaya gerek yok bakınız Çanakkale'ye orada resmi rakamlara göre 250.000 vatan evladı yatıyor bunların hepsi saglammıydı yada hepsi erkekmiydi??? Vatan icin sadece Askerlik yaparak bir seyler yapmıs olmayız Askerlik yapmadanda bizler bu ulkeye hizmet edebiliriz diye dusunuyorum ben...

Değerli arkadaşlarım yorumlarınızı ilgiyle takip ediyorum. Evet askerlik önemli bir mevzu ama bazı kafalar askerlikle-insan olma kriterlerini karıştırıyorlar.Bizleri her yanlış hareketimizde sen askerlik yapmadın kı nerden bileceksin diye diretenlerin çoğu sırf bızım ıcın baska bır olumsuz yön bulamadıklarından aklına gelen ılk basma-kalıp söz olan askerlik lafını kullanıyorlar. Onurlu bir insanı yaralamak istersen bir çift laf yeter derlerya bizide yaralamanın en kolay yolu bu cümledir.Kendileri aynı durumda olsalar kım bılır ne tepkı verırler.

Admınbozkurtun dıkkat cektıgı bayanların askerlık yapmadığına dair olaya bakış açısıda ayrı bir mevzu olarak ortada durmaktadır. Bayan-erkek hepımız ınsanız ve onurlu,şerefli bır amaç uğruna tek kolumuz olmasa,tek ayağımız olmasa,kadında olsa canı gönülden savaşmaya gideriz. Yeterki insan olmayı bu tür saçma sözlerle aşağılamasınlar.Sevgi ve saygılar.

Şimdiye kadar "Sen askere gitmedin, anlamazsın" diyen olmadı da;

Askerlik yaptın mı ? Askerliği nerde yaptın diye soranların olduğunu hatırlıyorum :)
o zamanda gülmüştüm yine gülüyorum :)

Askere almazlarmı acep diye 2 sene kaçak gezdim ne yoklamaya gittim ne muayene olmaya yinede almadılar anasını satim :D

Adamlık ile askerligin ne gibi baglılıgı olabilir ki ? İnsanın kişiligine baglıdır adam olmak insan olmak askerlik yapmak demek degildir.

Belki şu cümlede şöyle bir anlamda olabilir. Sen engelli degilsin engellinin halinden ne anlayacaksın. Bu anlamda kullanılmış veya söylenmiş de olabilir. Yani askerligi yaşamak yaşamadan anlaşılmaz anlamında da söylenmiş olabilir. Ama askerligin adamlıkla alakası olamaz :)

Aynen tekbir arkadaşımız doğru teshiş yapmış hiç olmaz ise sembolik olarak askerlik yapa bilmeli diye düşünüyorum..
Askeriye de hep zor şartlar altın da görev yapacaksın diye bir şart yok mesala engelli bir kardeşimiz askerde ne yapabilir..

İlker Askeri önem taşıyan bir mektubu internet ortamında ulaştırmak, askeri haberleşme konusunda interaktif konuları kullanmak. Askerlik illaki fizi ki beden kuvvetimidir? Yani oturduğumuz yerden askerlik yapamazmıyız?

Gül yazını okudum ben 18 ay askerlik yaptım ve şimdi işitme rahatsızlıgı yaşıyorum ve diyorum ki o ana avrat sövmek ve dayak yemek bence hikaye,ben beni aynı askerlik yaptıgım yere aynı devremle cagırsınlar 18 ay daha görev yapmaya razıyım.....
(pardon HAZIRIM......)

Lodos bence onun için de başka işler var ben inanıyorum ki hiç bir asker gizli belgeyi internet ortamına vermez...

Bakın askerlik hayatı başka bir dünya 15 ay oradaki insanlarla beraber yaşanacak beraber bayram kutlanacak beraber yenecek icecek bir nevi aile ortamı olacak 2 tane kendini bilmez astsubay/subay yüzünden askerlik karalanamaz......
Yine diyorum o ortamda olmadan yaşanmaz ve siz o ortamın içerisinde olamadıgınız için bilmiyorsunuz.....
Ve dayak cennetten cıkmadır unutmayalım:)

arkadaşlar hep deriz ya bazı duygular yaşanmadan bilinmez ben askerlik yaptım şırnakta unutulmaz neler yaşadığımı askerlik yapmayan bilemez bunu söyleyen haklıdır şimdi ben ofli birisiyim veya sonradan engelli durumuna düşen arkadaşlar şu anda yaşadklarınızı hiç hayel edebilirmiyidiniz işte her şey öyle bizlere çok basit gelen durumlarda bile öyle olaylar yaşanmış olurki insan hiç unutamaz işte o zaman bunları ancak yaşayan bilir ha bu sözü böyle bir eksiklik ima ederek söylemek yanlış illada söylemek gerekirse sahte çürük raporu alıp askerden kaçan birine söylemek lazım

Üst Alt