Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastası olduğum için atandığım kuruma alınmadım. Ne yapmalıyım?

Dava açın. Hakkınızı yedirtmeyin bunlara.

Yazıp yazmamak arasında çok tereddütle kaldım,moralinizi bozmak istemedim.
Eğer bir kuruma ÖSYM tarafından atanıp,yerleştirmen yapılmadıysa,o puanla yani yeni bir ÖMSS(EMSS) sınavına girene kadar hiç bir tercih yapamıyorsun.(Kaynak ÖMSS tercih klavuzu-Yerleştirme İşlemleri)
Uygulanacak İki yol var:1.Rektörle tekrar görüşüp,durumunuzu kendi gözüyle görmesi.
2.Süre geçirmeden hemen Pazartesi günü mahkemeye başvurmak.Yasalar bizden yana.
Allah yardımcın olsun.

ömss yle atanan şizofreni arkadaş lütfen hakkını ara şizofrenide ruhsal duygusal bir engel unutma sen engelli olmasan zaten seni sınava koymazlardı eskidendi o eskiden kurumlar memur aldıkları zaman zihinsel ve ruhsal engelli olmayacak diye şart koşarlardı ÖMSS bu engeli ortadan kaldırdı işte ben benimde % 62 şizofren raporum var ve bende ÖMSS ye girdim ALLAH yardım etti ve bileğimin hakkıyla kazandım 83.5 puan aldım atandım ve çalışıyorum şimdi yazını geç gördüm kusura bakma keşke daha önce görseydim bazıları senin 2. atamaya da hakkın yok diyor hayır var 2.atamayada hakkın var 2. atama zamanı geçti bence şu an ama dava açmayada hakkın var o bırak engelli olmayı kendini sağlam zanneden insanlar bizi hor görenler yani girsin sınava bakayım senin kadar puan alabiliyormu yüksek puan almışsınki ilk tercihte atanmışsın sakın hakkından vazgeçme evet bazı arkadaşlar raporda çalışamaz diyorsa zaten çalışamazsın o zaman bakım aylığı bağlarsın kendine şartların uyuyorsa yani kişi başı gelir evde eğer 466 liradan azsa bakım aylığı bağla kendişne yok eğer raporunda çalışamaz ibaresi yoksa zaten zaten hakkını aramaya devam bi yandan dava aç o kuruma bi yandanda eğer hala yerleşememişsen bir yere bu 2014 şubattaki ÖMSS ye hazırlan gerçi özürlü ibaresi kalktı artık EMSS oldu neyse mutlaka hakkını ara..

Ha bu arada raporunda çalışamaz ibaresi yoksa illa çalışabilir ibareside olması da şart değil önemli olan % 100 çalışamaz yazmasın yeter raporunu al bulunduğun yerdeki baroya git engelliyim de doğru dürüst bir avukatla görüş kafana yatmadıysa başka bir avukatla görüş tanıdığın avukatlar varsa onlarla da görüş yani kısacası peşini bırakma toplum bizim gibi insanlar konusunda çok önyargılı bu önyargılarıda yıkma için ALLAH'a sığınıp mücadele etmek lazım toplum bizim neler çektiğimizi bilmiyor eskiden akıl hastası afedersin deli diyorlardı bilim geliştikçe bu sefer ruhsal ve duygusal engel demeye başladı tabi çeşitleri var bence en doğrusu duygusal engel demek kim bunu demişse ALLAH razı olsun çok güzel demiş yani hiç bişey eskisi gibi değil bizde biraz mücadele edecez haklarımızı arayacaz KURAN ' da bile afedersin deli demez en son aşama mecnun der dinimiz böyle diyor bizde müslüman olarak ALLAH' a yüzümüzü dönmeli ve onun dediklerine bakmalıyız bazı ayaetlerdede ey akıl sahipleri der burda kastettiği bu gibi hastalarda değilde kendini çok akıllı sanıpta akıllı geçinipte bile bile kötülük yapan ve HAKKI inkar edenlerdir zaten bir insan da mecnun aşamasına gelmişse ki ALLAH korusun mesela benim annem ağır duygusal engelli bir insandır yaklaşık 40 yıldır bildik bileli odasından çıkmaz kimi zaman ALLAH bilir ne acılar ne acılar çeker ki yukardada belirttim bu rahatsızlıklar çeşit çeşittir ve mutlaka ki yüce ALLAH daha bilir ki yüce RABBİMİZ bunuda belirtiyor ruh ilmi hakkında size az bilgi verilmiştir deniyor yani kimse tam % 100 ben eminim bu böyledir diyemiyor zaten sonuç olarak annem gibi artık mecnun olmuş insanlar yıllarca acılar çekmiş bu rahatsızlıktan dolayı mağdur olmuş insanların yeri zaten İNŞAALLAH cennettir ki buda ayetlerle ortaya konmuş şöyleki yüce RABBİMİZ yine bir ayette ALLAH katında en değerlileriniz önce peygamberler sonra evliyalar sonra şehitler sonra ağır hastalık yüzünden hayatını kaybetmiş insanlar ve sonrada müminle gelir der ve devlet memurlar kanunundada ruhsal ve duygusal engeller ağır engeller arasına girer kanser verem gibi hastalıklarda hamdlsun hastalıklarda şifada ALLAH 'tandır ve İNŞAALLAH tüm hastalıklar tüm engeller bize bu dünyada bir kefarettir yeterki yüce RABBİ miz bizi bu dünyada namertlere muhtaç etmesin ve elbetteki öbür dünya daha önemli bu dünyadan öbür dünyada bizi azabıyla azaplandırmasın amin bu bu mübarek ayında bu naçizane duamızı kabul etsin yüce RABBİMİZ ne bu dünya da ne de öbür dünyada bize azap verme YA RABBİ bizi ve kardeşlerimizi her türlü kaza ve beladan uzak tut YARABBİ bizi namerde muhtaç etme YARABBİ en büyük dostumuz SEN OL YARABBİ SENİN KAPINDAN VE SENİN KATINDAN BAŞKA bir kapıya ve ve bir kata bizi gönderme YARABBİ övülmeye layık bir Tek sensin hamde layık bir tek sensin verdiğin herşeye hamdusenalar olsun yarabbi şükürler olsun yarabbi yarabbi sen bizleri afeyle özürlü engelli tüm kardeşlerimize ve ailelerine sen yardım et yarabbi peygamberleri evliyaları şehitleri daişma bizlere hatırlat ve mümin kardeşlerimizle bizi beraber et yarabbi bizi imanımızdan itikatımızdan inancımızdan umudumuzdan hiçbir zaman etme yarabbidaima bize umut olan sen yarabbi sana şükürler olsun bu günleri bizelere gösterdiğin için.

Tüm engelli kardeşlerimin ve ailelerinin RAMAZAN ayını tebrik ederim yüce RABBİM nice Ramazanlarda sağlıkla mutlulukla huzurla ailece milletçe tüm ümmeti MUHAMMED olarak tüm dünyada ki İslam alemi olarak beraber daha iyi nice Ramazanları idrak etmemizi nasip etsin yüce RABBİM İNŞAALLAH İNŞAALLAH İNŞAALLAH İNŞAALLAH İNŞAALLAH amin amin amin amin amin amin amin amin...

sanırım samet beydi samet bey forumdaki mesajınızı yeni gördüm İNŞAALLAH dava açmışsınızdır ki mutlaka açın ben mesela %62 şizofren( ruhsal ve duygusal engelliyim) hastasıyım ve bende ömss ye girdim sizin gibi ve bende kazandım 83.5 puan aldım ve atandım şu an 1 yıla yakındır hamdolsun çok şükür ALLAH 'a çalışıyorum yani öyle bişey yok sende engellisin ve engelli olduğun için bu sınava alındın ve kazandın sonuçta ALLAH'IN İZNİ ile seninde benimde bizim gibilerin de yani diğer engellilerden hiç bir farkı yok olsaydı sınava almazlardı bizi zaten sakın mücadeleyi bırakma hem davanı takip et hem 2.tercihinide yap ki hakkın var umarım yapmışsındır birde 2014 şubatta yine sınav var takip et mutlaka ve sakın davandan da vazgeçme ki aslında sen kazanmışsın zaten hakkın var ve raporunuda götür doktorlara avukatlara göster benim bildiğim raporunda % 100 çalışamaz yazıyorsa çalışamazsın zaten o zamanda bakım aylığı bağlarsın kendine birde raporda illa çalışabilir yazması önemli de değil yeterki % 100 çalışamaz yazmasın eğer raporunda sıkıntı varsa ve sende çalışmak istiyorsan doktora git raporunda çalışamaz diye diye bi yazı varsa onun düzeltilmesini iste çalışmak istediğini söyle ama eğer raporunda % 100 çalışamaz yazıyorsa ve sende bunu düzeltimiyorsan evde kişi başı gelir de 486 liradan azsa sende kendine bakım aylığı ve 2022 den üç aylık engelli maaşı bağla o zaman aylığın yine bin liranın üzerinde olur hayırlı olsun İNŞAALLAH hiç umutsuzluğa kapılma mücadeleye devam ALLAH 'ın izni o çok akıllı geçinenler senin girdiğin sınava girip senin kadar puan alabiliyorlarmı bi bak bakalım neyse hiç düşünme takma takafana hastalıkta sağlıkta şifada ALLAH'tandır yeter ki yüce RABBİM bizimle olsun ve merak etme İNŞAALLAH O zaten daima bizimledir sağlıcakla kal ALLAH'a emanet ol.

Veysel arkadaşım, sana bir sorum olacak. Şizofreni raporlarında %45'in üzerindeki raporlar çalışamaz kategorisine girmiyor mu? Saygılar.

ömssde hayalimi zehirleyen rektör

Arkadaşlar ömss 85 puan aldım ... Tercighinmi yaptı garanti olsun diye kaloriferci bölümünü seçtim .. Ancak rektör kabul etmedi keyfen ...tamaman keyfi ve işgüzarlık
1-kardeşim sen atanmışşsın ben yanlış tercih yaptım ..millet doğudan kaaçr ben doğuyu seçtim .galiba hatyatımın hatasını yaptım .. Ama tabi bunda hayır var .. Rektör nasıl böyle bir kişinin hayatını kuryaak kakarı devleti ve tıbbı esaa lalarak verebilir oldukça ilginç bakanlar ve burhan kuzuyula görümeme de etkli olmadı allah meclise düşürmesin .. Hala beklemediyim mahkeme bizi haksız buldu ve bir üst mahkemeye kaldı ... Hastalığım daha da pekişiti . üzüntü bizim kaldırcağım bir durum değil daha falzahayattan koaryyot .allah rektörün belasını versin

ömsss şizofren

2012 ömss muş ünivertesine atandım ancak rektör atamamamı ypamdı şizofren hasatası oldkuğumdan şimdi ben dava açmadım bu seferde .. karaar yok diye davam red edildi .. inşallah gelcek sene böyle olmaz :(allah hepimizn yardımcısı olsun şu an ne yapabilirim bilmiyoru

Üst Alt