Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastası olup sigara içmeyen var mı?

erbin

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
52
Araştırmalara göre şizofren hastalarının çoğu çok sigara içermiş. Aranızda şizofren hastası olup sigara içmeyen var mı ?

Şizofren bir arkadaşın vardı .sigara içmiyordu

A tipik psikoz hastasıyım.Sigarayı bırakalı 20 yıl oldu.Herkesin bırakmasını diliyorum.Sigara sağlık için çok tehlikeli.

Şizoaffektifim. Hiç sigara kullanmadım. Çünkü biz tütün bitkisini eker, yapraklarını toplar, ipe çizer ve satardık. Tütüne öyle bir zehir atılır ki yanına böcek bile yaklaşmaz. O denli kalıntı zehir bulunur. Bunu bizzat görüp yaşayınca kullanma girişimim olmadı.

@anonymous, cidden mi gerçekten bilmiyorum nasıl yapılıyor o süreç. Kendinin yaklaşmak istemediği şeyi niye yapıp satıyorsunuz yani niye baş başkalarına zehirliyorsunuz.

@çirkin1, Türkiye'de her tütün üreticisi aynı işlemi yapıyor. Kendi sigara üretme fabrikamız olmadığı için tüm tütün üreticileri tütün eksperlerine satar tütünü. Yurtdışında nasıl yapılır bilmiyorum ama bildiğim birşey varsa en son kullanacağım tüketim ürünleri arasında tütün mamülleri ilk sırada yer alır.

@anonymous, hmmm
Haklısın doğrudur bütün bütün üreticeleri aynı şeyi yapıyordur.

sigara kola çay kahve çok içerler şizofreni hastaları internette görmüştüm

Bir yerlerde okumuştum sigarada ki nikotinin bu tür hastalarda rahatlama benzeri sebebi tam bilinemeyen bir etkiye sebeb olduğu tahmin ediliyormuş o yüzden bu kadar aşırı sigara tüketimi yapıyorlarmış.

Ama sigara her açıdan berbat bir şey zararlarını tekrar yazmaya gerek yok ayrıca bazı ilaçların mesala clonex (klozapin) etki mekanizmasını bozuyormuş o sebeble klozapin için hastalara eğer sigara içiyorsa içmeyen hastaya göre farklı tedavi uygulanıyor.

Şizoaffektif Bozukluk hastasıyım ben normalde içmiyorum; ama geceleri uyuyamama(3:30-4:00 gibi uyuma) başlayınca gece vakti her gün 2-3 dal yakarak yakın zamanda 1 paket bitirdim; ama içime ciğerime çekmeden içtim. İçime çekersem direk bağımlı olurum onu biliyorum. İnşallah bağımlı olmadan uzaklaşırım sigaradan...

Yalnız sigara her türlü sıkıntı külü düşer elbiseni yakar içime çeksem öksürtür ve direk zehir tadı gelir.

Üst Alt