Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastası olup sigara içmeyen var mı?

@sokr@t, hiç günüm yok hocam ilk ke değilse de işe gireceğim 0 dan başlıyorum birkaç yere çalıştım ama mobbing ve hastalığı bahane edip çıkarıyorlar memuriyet iyi

Epikriz raporumda tanı şizofreni. Hiç sigara içmedim. Rahmetli dedem koah hastasıydı, onun ataklarını göre göre demek sigara içersem böyle olucam dedim tiksindim sigaradan.

Genelde psikolojik rahatsızlığı olan yüzde 90 çok sigara kullanir nedendir bilmiyorum

@Pickle, sizi tebrik ederim. Koah olan dedenizin durumuna bakıp sigaraya bulaşmamakla büyük iş başarmışsınız

Ben de 18 senelik tiryakiliğin ardından yaklaşık 4 sene önce bıraktım. Ama şimdi 1 tane bile sigara içsem tekrar tiryaki olurum. Tek sigara yeter.

Öncelikle %65 Şizoafektif tanım var. Yaklaşık 3 yıl önce kendi irademle sigarayı bırakmıştım. İlk günler gerçekten çok zor geçmişti ama zamanla alışmıştım. Ne yazık ki 2 yıl sonra, yaklaşık 5 aylık bir dönemde tekrar sigaraya başladım ve günde 30 sigaraya kadar çıkmıştım.
Psikiyatri doktorum, ilaç desteğiyle sigarayı azaltabileceğimi hatta bırakabileceğimi söylediğinde açıkçası pek inanmamıştım. Sonra devletin ücretsiz olarak verdiği Nikitabs ilacını öğrenince bayram dönüşü sigara bırakma polikliniğini aradım ve ertesi güne randevu aldım.
Hastanede bazı işlemler yapıldı. Dahiliyeye yönlendirildim, akciğer filmi ve gerekli tetkikler çekildi. Ardından psikiyatri doktorumdan ilacı kullanabileceğime dair bir belge aldım ve tekrar sigara bırakma polikliniğine gittim.
Görüşmeden sonra çarşamba günü ilaca başladım. İlk günlerde günde 6 tablet kullanarak sigarayı azaltmam istendi. Doktor, 5. gün yani pazar günü sigarayı tamamen bırakmam gerektiğini ve plana sadık kalmamın önemli olduğunu söyledi. Açıkçası ben sadece azaltabilirim diye düşünüyordum, tamamen bırakabileceğime pek ihtimal vermiyordum.
Ama çok şükür, Allah razı olsun, tam 3 aydır ağzıma bir tane bile sigara sürmedim.
Şunu özellikle söylemek istiyorum: “Bir taneden bir şey olmaz.” demeyin. O bir tane bazen her şeyi başa sarabiliyor. Eğer bırakmayı düşünüyorsanız inanın siz de başarabilirsiniz. Ben yaptıysam siz de yapabilirsiniz.

Üst Alt