Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren raporu alanın ehliyeti iptal olur mu?

Halil377

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Arkadaşlar ben 20 gün oluyor yüzde 65 şizofreni raboru aldım şuanda çalışıyorum bir şirkette şirkette söylemedim ve ağır vasıta şöförüyüm (hafriyat kamyonu) raboru yeni aldım henüz işten çıkartma korkusu olduğu için söylemedim inş onlarında haberi olmaz ayrıca ehliyetim iptal olur mu akşamdan beri psikolojim alt üst oldu kim olur kimi evlenemesin yazmış ayrıca durum böyleyse raboru nasıl iptal ettirim lütfen bilgisi olan arkadaşlar yazsın çok kötü durumdayım ayrıca ben şirkette 4 ay oluyor çalışalı girmeden önce sağlamdı benden rabor istediler ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir diye devlet hastanesinde aldım son bir ay içinde olan oldu bu şirkette herhangi gibi bir dava açabilir iyim haklarım nelerdir inanki hiç bir bilgim yok tek korkum işten çıkarılmam ve ehliyetim iptal olması

Sen söylemezsen hic bir sistemde görünmez ayrıca ehliyetin günü dolunca rahatlıkla yenilersen rapor aldığını söyleme

iyi de birader sen şizofreni nin etkilerini nelere yol açabileceğini biliyor musun ? benim arkadaşım vardı ilaç kullanıyordu şizofreni teşhisi ile ilacları kestiği 2. ayda evin catısından attı kendini. Şizofreni öyle saklı gizli tutulacak bir şey değil, şizofrenlerin kendilerine ve çevredekilere zarar verme riski var. burada sanki adam romatizma hastasıymış gibi cevap yazmışsınız.Bir de harfiyat kamyonunda çalışıyormuş bu arkadaş, yarın halisunasyon görürken birinin üzerinden geçerse kim alacak sorumluluğu.(Şizofrenin en önemli semptomu halisünasyonlardır, hasta biriyle 10 yıl aekadaşlığım vardı intihar edene kadar.

Madem bu kadar cekincen vardi niye aldinki rapor senin sağlığın her şeyden üstte gelir bak bende 25 sene yaptığım işi yapamaz hale geldim üstteki arkadaşın yorumuna katılıyorum

2020 yılında tüm ehliyetler yenilenmiş olacak şizofreni raporun yüzde 65 olduğuna göre Kısmi Bağımlı'dır.
her şey doktorun kanaatine kalmıştır.

ousönmrz şizofren olduğunu söylesin de ailesiyle birlikte dışlanan ekmegindenmi olsun ayrıca yeni şahit oldum ehliyet yenilersen doktor dert etmiyoda siz neden dert ediyorsunuz şizofren asar keser öldürür bu ön yargıyı bırakın millet ekmeksiz kalıp ailesinden kopuyor

Niye ayıplı bir hastalık olarak bakiliyorki bu hastalık sonuçta daha çok destek daha çok empati gerekiyor ben hastalığımı söylüyorum valla sırf bu yüzden benle irtibatı keseceklerse ailem dahil canı cehenneme sanki yüz kızartıcı bir suçmus gibi onyargilarla yaklaşan cahil toplum var yüzbinde bir kişi katıl oldu diye herkes mi katıl çok saçma

Çok tşk ederim ıçumafım dediğiniz gibi olur

Acrl79 bende şizofrenim tanıdık hastalar cok sırf bu ön yargılar yüzünden milleti intihara sürükleyip ailesinden ediyorlar yok asar yok keser yok bilmem cinsel tacizci falan ayıp ya sizin evladınızda şizofren olabilir yok kız vermezler yok işten cıkarırlar yok oturduğu evden kovarlar cinayet sebebi bile bu dışlanmadır bence bırakınca Allah karar verdin nasıl yaşayacagımıza

Ayrıca bütün psikiyatri hastalarına sesleniyorum doktora dürüst e davranın Ankara dışkapı hastanesinde ehliyeti kolayca yeniliyorlar iş engelli raporu VS konularda yardımcı oluyorlar sırf millet işsiz kalmasın diye calışabilir raporu veriyorlar hayatını kazanma konusunda doktorlar hastalardan yana oluyor mutlaka

ausenmez..size katilamicam bu konuda....yüzde on öyle çıkmış diye tüm sizofrenleri damgalayamaz kimse....benim babam da vardı...ne kendini balkondan attı...ne de çevresine zarar verdi...tam tersi bin kişiyi yönetti işleri gereği....o derece zekiydi ... en yuksek puanlı üniversitelerden mezun .....😌...omrunun sonuna kadar okudu.....😌

Ben 2020 de ehliyetimi yenilemeyi düşünüyorum.Usulune uygun hareket edin arkadaşlar

İlk önce devlet hastanesine gidiyorsunuz örnegin dışkapı Ankara hastanesi 50tl ücret yatırıp aile hekimliği den sıra alıyorsunuz aile hekimi kullandığınız ilacları görüp dizi psikiyatri ye sevk ediyor kurula girip kullandığınız ilacları söyleyerek 1yıl kontrollü ehliyet veriliyor

bakın kardeşim burada kimsenin ekmeği filan derdim değil mugla devlet hastanesi psikyatri kliniğinde arkadaşım var yard doc doktor.Yuzde 65 sizofren raporu olan kişi ilac vs yanındakilere bagımlıdır kesinlikle arac kullanamaz dedi. Sadece hafif sizofrenler onlarda ilaclarını duzgun alıyor ve 6 ayda bir kontrol ediliyorsa oto vs kullanabilir dedi. Şizofreni hemde yuzde 65 ruh ve sinir hastalığı mı engel mi? sanki adamın eli yokta toplumdan dıslansın demişiz gibi hava basmayın. bu arkadaş raporunu bir psikaytriste göstersin o ne diyecek bakalım o kadar normalse bir şeyde yoktur.

Benim arkadaşım yeni aldı ehliyeti mevcut duruma bakılır cok agır şizofrene zaten aklı yerinde olmaz hastaneye tek başına gitmez cok nadir ehliyet raporunda Red cevabı geliyor

Aranızda 1 yılın üstünde alan oldumu.Mesala 3 yılda bir.Ben bunu kafama takıyorum

Members. Arkadaşa gecen hafta aldık 1yıl verdiler gözümüzde büyütmüştük abartmıştık doktor hatta sizin en dogsl hakkınız dedi yalnız 3yıl niye vermediniz diye sorduk ilk verişte 1yıllık veriliyor 2inci gelmişte 3yıllık kademe kademe dedi doktor aynen böyle söyledi

Şizofren raboru alan ehliyeti iptal olur mu

Merhaba arkadaşlar net 1 ay önce devlet hastanesinde %65 şizofreni raboru aldım ağır vasıta ehliyetim var ve çalışıyorum (kamyom şöförü olarak) şirketin haberi yok robordan sorun şu ehliyetim iptal olur mu ilk çevirmeden el koyar mı polis lütfen konu hakkında bilgisi olan yazsınlar

Halil377 raporu kesinlikle bir şey olmaz ama kesinlikle ehliyeti yenilerkende rahat a rapor alabilirsin şirkete söylersen işten cıkarırlar raporun kesinlikle bir yerde gözükmez tedavinizi gizli olunuz e nabızdanda sağlık bilgilerimi kimse görmesini işaretleyiniz doktorlar şizofreni gözünde büyütmüyorlar sizde büyütmeyin rahat olun deşifre olmayın saflık bilgilerinin gizli tutulmasının yasası var yasayı ihlal eden olursa gözünün yaşına bakmayın dava edin

Moderatör tarafında düzenlendi:
ousenmez

arkadas bende mugladan aldım rapor ıkı yıl surelı verdıler rapprumu hıcbır sıkayetım olmadıgı halde ılacımında dozajı artmadıgı halde 65 e cıkardılar ve bende bagımsız yazıyo zıhınselde degıl ustelık.adamı gorursem konusacam zaten suresız vercem dedı ıkı yıl surelı vermıs ustelık. Mugladakı doktorlar fıyasko ızmır arastırma hastenesı en ıyı burdakıler 1 gunde cıkarıyo ben ızmırde en az bır hafta ugrastım. Adama her gıttıgımde aynı ılacı yazıp gonderdı bısey bıle konusmadı kendı kafasına gore rapor arttırmıs.

Merak ettiğim bir konu var.Sürücü olur raporu aldığınızda size nasıl bir belge veriyorlar.A4 kağıt şeklindemi veriyorlar???

Members evet a4kagıdı şeklinde engelli raporuna benziyor

Sistemde raporların gözüktüğünü unutmayın. ehliyetiniz için aile hekimine başvurduğunuz da, ya da başka durumlarda hastalığınızı söylemek zorundasınız. siz bu durumda ağır vasıta şöförlüğü yapamazsınız. iş yerine söylemezseniz rapor aldığınızı ilerde size sorun çıkacak durumlara maruz kalırsınız. sizin hatanızla da araçla ilgili bi durum yaşarsanız çalıştığınız şirketi zorda bırakmış olacaksınız.
sağlıkta kişisel menfaat olmaz ya hastasınızdır ya da değil.

Nurtan gecen şizofren arkadaşla ehliyet yenilemeye gittik e ehliyeti var doktor rahat ça yenileme raporunu verdi bende şaşırdım doktorlar sorun yapmıyor bizim sorun yapmamız Gereksiz olur ayrıca doktorlar şizofren hastalarının şiddetle calışmasından yana

tb2nhf çalışır, ehliyeti de olabilir. tabi fakat arkadaşın durumu farklı çalıştığı yerede bildirmesi gerekir bu durumu.

Nurtan bildirirse işten atarlar colugu cocugu perişan olur silahlı polis asker degil kanımca ehliyeti de yenileyinç e sorun teşkil etmez diye düşünüyorum toplum bu hastalığa cok ön yargı ile bakıyor gidin İstediğiniz profa sorun yada yutubeden videoları izleyin toplumda normal insanların suc işeme derecesiyle şizofrenler in suc işleme derecesi aynı topluma kalırsa şizofrenlere simit dahi sattırmayacaklar

Kardeşim çok yardımcı oldun saol bu mantığı bırakın en kısa zamanda

Buradaki arkadaşlar duygusal davranabilir, onu in herkes kendince cevaplar verebilir. Sana ilaç yazan sana raporu veren doktorunla görüş, belki bu iş senin için tehlikelidir belki bu iş verenin için tehlikelidir?
Nerden biliyorsun karşından gelen araçmı yoksa o anlık pskoz mu? Veya yolda birisimi var yokmu o anlık akıl oyunumu nerden bileceksin?

Yoldayken farkında olmadan psikoz geçirip zincirleme kazaya sebep olduğunu düşünsene?

Üst Alt