Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren ve psikoz hastaların yaşadığı zorluklar ve yaşama etkileri

tb2nhf

Aktif Üye
Konular
82
Reaksiyonlar
96
1 atak döneminde dışkı yeme
2 sokakta cırıl cıplak soyunma
3 alıp başını sebesiz yere gitme
4 sokakta altına yapma
5 bakılması cok zor oldugu icin sokaga düşme riski 100 de 60 dır
diger rahatsızlıklarda bu oran cok azdır sokaga düşmenin en büyük sebebi şiddet ve soyunmadır
6 iş bulma da imkansızlık tanı nedeniyle
7 cok agırlaşırsanız dışarda yaşaya bilme oranınız düşüktür
8 bulundugun ev den şikayet nedeniyle imza toplanıp atılma oranın yüksektir
9 ailesinde şizofren hastası olanın işte cocuklarada gecer diye kız kardeşi evlenemez
10 ilaçları düzgün kullansanda bu belirtilerin olma olasılıgı azda olsa mutlaka vardır
11 gitgide yeti yitimine sebeb olması
12 algı bozuklugu
13 cok ileri safhalarda evin yolunu şaşırma alzaymır kadar degildir
14 eger bekarken yakalanırsanız şanslısınız evlenmezsiniz cocugunuza gecmez

hatırladıklarım bu kadar psikiyatri hastaların mutlaka ilac kontrolünü öneririm ilacsız kesinlikle olmayacagını anlamanız yıllar sürebilir

not: bu bilgilerin altın degerinde olduguna inanıyorum tabi burda yazılamayacak belirtilerde vardır onlarda bende kalsın bu yalnız yaşanıp yaşanılan bilgilerle tanılan hastalarla yapılan tespittir bunu tezlerde fazla yazmamanın sebebini bilmiyorum yüzeysel anlatılması yani tezlerin kuralları olabilir önemli

not: sayın modülatör bu bilgilerin altın degerinde oldugu icin uzun yani başka konu başlıgı altına dahil edilmesini istemiyorum diger arkadaşların paylaşımlarını bekliyorum konunun yazılma amacı empati kurulup damgalanma yapılmamasını önlemektir

lütfen bu hastalara özellikle sokakta kalanlara yardımcı olun katil olabilir gözüyle bakmayın sokakta bu yazdığım belirtileri olan biriyle konuşun şaşıracaksını ne kadar mantıklı konuştuğuna bu bir beyin hastalıgıdır

not sayın modülatör başka konuya dahil edilirsede saygı duyarım amacımız insanları tedaviye teşvik etmek saygılar

1 atak döneminde dışkı yeme bunu hiç görmedim

ama sokakta altına yapmış üstü başı fena kokuyor üstü başı çıplak çöpleri karıştıran çöpten bir şeyleri yiyen birilerini gördüm
bunların malum görüntüleri kadınsa saçı karışmış bitmiş artık erkekse saç sakal karışmış
birde bildiğim tek başına yaşayan bir adam yaşlı biri işe giderken yıllarca önünden geçtim
üstü başı kokuyor yapmış bir kaç metre öteden kokuyu hissedersin ama hep kendi kendine konuşuyordu sanki karşısında biri varmış gibi evi giri kat hep kapının önünde olurdu üstü çıplak altında pijama, vefat etti kimsesi yok belediyeden geldiler ve evi çöp eve çevirmiş birde böyle bir şey var
el kol hareketleri yapıyorlar kendi kendilerine konuşuyor yukarıda bahsettiklerimde öyle yani bunlar tam olarak kendinde değiller

bu hastalıkların hepsi ırsimi oluyor

valla halamın kızı şizo daha varmı bizde araştırmadım 2 kardeşiz ağabeyim psikiyatri hastası belirtilerini hic anlatmaz askeriyeden rapor alıp emekli olduğu için hic bilgi alamadı ne hastalığı var diye ama irsi olduğu yapılan değerlendirmeler sonucun da nettir şöylede bi şey var ırsiliği şeker hastalığı kadar geçici değildir diyolar bir aile tanıyom baba ve 2 çocuk şizofren birini tanıyorum annesi ve kendi şizofren birini tanıyorum akrabasında 3 şizofren var bu kişiler sanal değil birebirtanıdıgım kişiler bu kadar kalıtsallık bi olasılık değildir bence

bi profun videosunda izledim sac sakalı birbirine karışmış sokakta gördüğümüz perişan kişilerin büyük bi bölümü şizofrendir aslında dedi insanları yanlış bilgilendireceğini sanmıyom ama bende o tür kişilerle konuşmaktan herkes gibi korkuyom

arkadaşlar yukarıda yazdığım belirtilere inanmanız için bir şizofren hastasının ailesine sora bilirsiniz ama cok samimi değilseniz anlatmaya bilirler mutlaka herkesin yakın çevresinde psikoz grubuna dahil şizofreni vb zeri hasta vardır teyit edip öğrenebilirsiniz tabi bu yalnızca benim 100 de 100 emin olduğum bilğiler bu hastalıkta ya yaşadığımız yada gördüğümüz kadar inanırız kmbilir daha ne belirtileri var inanınki 30 yıllık bi doktor bile olsa ilğinc belirtili psikoz vakalarıyla karşılaşa biliyo bide şöyle bi şey var kesin ilginç gelmesin 1 aylık hasta 30 yıllık hastadan daha cok ve değişik yaşaya biliyo bu belirtileri tüm hastaların yaşadığını söylersek yanıltırız ama hastalığı yaşadıkça belirtiler coklaşa biliyo bu hastalığın bu yönüde kötü her atakta aynı belirtiler olsa iyi sen ve ailen buna alışır her atakta iyileşmeyi zorlaştırır

tb2nhf bence öyle olmalı şizofren 70 yaş gibi belkide çökmüş bir kadın işlek yerde çıplak dolaşıyor
bilinci yok gibi ve kaç defa gördüm onu herkes görüyor ama kimse müdahale etmiyordu öyle dolanıyordu bunlar çok ileri sanırım

Bir kaç sene önce Ramazan ayında Eyüp Sultana gittim bir arkadaşımla nasıl kalabalık biraz arka kısmında oturduk bir banka karşıda bank var 35 yaşlarında bir bayan geldi oturdu üstünde kısa kollu bir tişört o kalabalıkta bir anda çıkardı üstünü ve yanında getirdiği uzun kollu kapalı bir şey giydi sonra başını kapadı ve sigara yaktı tam ortamıza bakıyor sanki biri var yine el kol işaretleri konuşuyor gülüyor bazen ellerini açıyor dua ediyor öyle izledik onu üzüldük haline ama kendinde değildi çünkü yanında birileri vardı onlar konuşuyor o duymuyor

çok şükür benim ailemde ve sülalemde böyle bir hastalık yok,
bir tek ben bir şeyler yaşadım ama böyle değil bu çok başka bir şey

doğru başka bi şey olsa bile bu hastalıkların tek adı psikoz ve psikoztik bozukluktur yani gerçeği değerlendirme yetisi kaybolmak 1 inci kanaldan çıkıp 2. kanal geçmek gibi konu başlığındaki belirtilere eklemekistedigin belirti varsa ekle

bilmiyorum bu konuya ekleyeceğim bir şey yok çünkü ataklardan bahsediyorsun ben hiç öyle atak geçirmedim sadece içtiğim bir ilaç nedeniyle bir şeyler oldu ama bir andı öyle atak nasıl bir şey bilmiyorum

ömrü boyunca atak geçirmemiş yalnız belirtilerle yaşayanlar var inşllah o gruba dahilsindir

ben hastanelere gittim öyle bir şey olsaydı doktorlar beni yönlendirirdi nöroloji ye gittim ağrılar için mesela depresyon demiş tanıda bana demedi ansiyete demiş bana demedi yani çok ağır bir şey olsa sevk edebilirdi
ben ağrılar için gittiğimde nöropatik ağrı sinirsel önce ağrıydı sonra sol ayak bilek ve parmaklar geriliyor o kadar rahatsız edici kaç sene 24 saat bitmiyor ben ondan sebep depresyona girmiş olabilirim sürekli hiç durmadan bir ağrı
ilk sinirsel deyince ben kendim gideyim bir psikiyatriste dedim gittim kaç sene oldu rastgele bir muayenehane biraz zıtlaştık bir şeylerden
ksrşılıklı ters elektrik bana senin bir şeyin yok biraz inat sorunumuz var galiba dedi bende ben inat değilim dedim öyle zıt konuşmalar oldu çıktım bir daha gitmedim

madde 15 bu hastalıgın kötü bi yönüde 2 inci kanala gececegini tespit edememe hayatla baglantının koptugunda farkında olamama yani bi yerin acımazki tespie edebilesin ancak düzelince muhakemen iyi gelişirse düştügün durumu belki anlayabilirsin bu 15.madde allahın bi lutfu eger bulundugunuz durumu idrak edebilsiniz kanser olabilirsiniz

madde 16 eger sokakta yaşayan bir hastaysanız bakımsız perişan durumdaysanız 112 acil ve saglık hizmetlerinden yararlandırmıyorlar allah yakınlarımızı başımızdan eksik etmesin yararlansanız bile hastaneye yatırmazlar

17 düzenli tedavi uyumlu hastaysanız bile kalıcı misafirlige gidemezsiniz

18 a kayıpken aranmaniz olsa bile polis şizofren oldugunuzu anlarsa korkar ilgilenmez ailenize kavuşacak olsanız dahi kavuşmanız az bi ihtimaldir

19 hasta olsanız hata ölecek olsanız hiçbir hastane sizi almaz
20 hiçbir iş yeri sizi işe almaz
yani toplum size yasam sansı vermez....

21 bide pokemon tipler vardır her atak gecirdiginde kendilerini sürekli yüksekten atarlar yukarıdaki belirtileri yaşamayan şizofrenler bu hastalıgı anlayamaz cok agır hastalandıgınızda mutlaka bunlardan biri olacak hazırlıklı olun

22 bide kendini tamamen cumhurbaşkanı sanan polat alemdar sanan ataturk sanan tipler vardır sanma değil arkadaş tamamen o kişi olmuşlar ama bunlarla muhabbet etmesi cok zevklidir millet sıraya girer şizofrenin en cok sevilen konuşulmak istenilen tipleri bunlardır

23 hastanede hastaya saldırirsanız belki sorun olmazda doktora saldırırsanız babayı yediniz ufacık bir istem kagıdıyla önce bolu sonrada bakırköyü boylarsınız bide bazı hastanelerin kuralı var o türlü hastalara refakatci kabul etmiyolar

Bir ara bende ayaktan tedavi zorlasunca seni boluya sevk edecem dedi. Boludaki hastane bakirkoy gibimi anlamadim nasil hastane orasi bilen varmi

destkop

orası bakırköy gibi türkiyede parmak sayısı kadar akıl hastanesi var bunlardan biride boludur şizofreninin en agırı dezorganize tiplerdir dezorganize şizofrenidir o gördügünüz kendi kendine konuşan gülen tipler dezorganize tip şizofreni hastasıdır en agır olmasının sebebi tedaviye cvp vermiyor lar bir türlü ilacı yutuyorlar ama ne fayda tedaviye cvp vermiyor beyin hasta hasta ortada geziyorlar

ben hastanede yatınca azıtınca hemşire yanıma gelip kısık sesle seni bakırköykapalıya atarız diyodu şerefsiz ben de cok korktum

şizofren ve psikotik bozuklugu olan arkadaşlar size sesleniyorum ya hep ben yazıyorum kendime cok bilmiş görüntüsü verdim resmen birazda siz yazında bi şeyler ögrenelim bekliyorum hadi cesaret

24 suç işleme ihtimaliniz sıfırın altında 1000 bile olsada sürekli suc işler gözüyle bakılırsınız

15 yıldır psioız hastasıyım bahsettiğiniz belirtilerden bir çoğuyla karşılaşmadım. 7,5 yıldır memurum kamu da ve özel sektörde iş deneyimlerim oldu 10 yıllık süren bir evliliğim de var. Şimdi merak ediyorum beni hangi kateorgiye koyacaksınız

@DJ_BORAN

arkadaşım bu hastalık kişiden kişiye degişiyor

adam 20 yıl ilac kullanmıyo bi halt olmuyo adam 1 hafta ilac bırakıyo sapıtıyo prof videosunda izledim aynen senin gibi sordular tanı konur kişi psikoza girmez bazen ilac kullanmasada girmez dedi demekki hiç atak gecirmemişsin yukarıda yazmadıgım belirtilere inanmaya bilirsin inanman icin mutlaka yaşaman lazım

şanslısın şükret gercek anlamda atak gecirmemişin ben ses duyup halısinasyon gördügüm halde onlarla konuşamıyorum konuşuldugunada inanmıyorum bu da dogal unutma bu hastalıkta yalnız yaşadıgın kadar inanırsın inşallah ciddi bi atak gecirmezsin bu atakta 2dk sürmez 1ay 2ay 3 ay sürekli 2inci kanalda kalırsın 1 saniye bile saglıkli düşünemezsin buda piskozlu olmak degil kalıcı psikoza girmektir saygılar inşallah anlatabilmişimdir anladıgım kadarıyla

atipik psikozsun o şizofrended daha boktandır her senne başka bi belirti cıkar hayda hayal kurup inanmıyodum o da cıktı dersin yada karşıdaki tabutun icinde tamamen kendini hissedersin anlayacan patates sogan biber yok yok amacımız yaşadıgımız bilgileri paylaşmak doktorculuk oynamak degil yanlış anlama cevabını bekliyorum dj boran sana bi test uygulayacagım şimdi git kendin gibi aynı hastayı bul adamı dinle muhtemelen senle aynı belirtileri söyleyecek ama sen o adama uyduruyo gözüyle bakacaksın haydeé aynı şeyleri bende düşünüp inanıyom kafadan atamıyom bu ne alaka bu ne lahana turşusü diyeceksin denede gör bakayım bu bendemi yalnız böyle oldu bende anlayayım diger arkadaşlarda deneyip burda yazsınlar denemek bedava gecmiş olsun kardeşim

2002 yilinda ilk rahatsizlandigimda psikotik deprasyin gecirdim 3 hafta hacettepede yattim. Ondan sonra doktor kontrolunde ilaci benim istememle biraktum. Doktor uyarmisti ufak bir hapla sadece takip edekim demisti.

Yaklasik 8 yil atak gecirmedim doktor kontrolunde ilacida birakmistim. 2010 yilinda bir korku ile yururken sesler duyma
Arkamdan bsna kufur sesleri geliyordu bende kendimce kufur ediyirdum. Birsey veren biri beni zehirleyecek diye dusunup almiyordum. Suikast yapilacak saniyordum. 1 ay banyo yapmazdim. Elbiselerimi de yikatmazdim. Evde otururken bir ara gece yatiyirdum bir ses geldi kalk gel benimle yatip durma dedi. Bir korku ile gece kalkip kapilari kitledim nerdesin geldim bulamadim seni dedim. Ama ses vermedi bana ondan sinra kufur ettim onu. Baktim ben heralde rahatsizlandim dedim. Doktora gitmeyi ret ettim. Ilac akmam dedim.

Sinra ailem ikna etti doktora gittim depo igne yazdi 8 yildir kullaniyorum. 3 yildir atak yok. Rahatim ama ilacimi birakmiyirum. Artuk sizofreni oldugumu kabul eyledim. Tedbirimi alip sukredip. Haystimi idame ediyorum.

Atak gecirmek ilaci akmamajtan oluyor. Ilacinizi alin alin alin
Ilac alinmszsa sinra ilaclarda fayda etmiyir. Vucut direnc yaoiyir.

çok iyi anladım doktorum da aynı şeyi söyledi zaten o yüzden neden bahsettiğini gayet iyi anlıyorum

ilaçlarımı düzenli olarak kullanıyorum şimdi BİPOLAR ,diyorlar bana bu da kafamı karıştırdı acaba ben BİPOLAR mıyım psikoz mu şimdi hastalığı kabulenicez onu anladık ta hangisi 4 farklı teşihis var 7 yıldır memurum ben

ayrıca Sağlık bakanlığına bağlı bir ruh sağlığı hastanesinde çalışıyorum sürekli doktor takibi altındayım. O yüzden kendimi emin ellerde hissediyorum.

şanslıymışın abi dj boran hastalanıp agır duruma gecsende allah korusun bu ilaçları kullanınca imkansızdır

hastane ortamında calıştıgın için farkına varıp senin kötü duruma düşmeni engeller kötü duruma düşmen imkansıza yakın herhalde doktorlar bu teşhiz meseleleriyle ilgilenmemize cok kızıyolar bende senin gibi yok bipolar yok psikoz yok şizofren gibi tanılar aldım

benim kanım ankisiyete bile olsa hepsi aynı halt önemli olan nasıl iyi olurum nasıl iyi olurum kafayı takacağımız tek konu bu olmalı bakım parasıda batsın maaşıda batsın emekliliğide batsın önceden böyle düşünmüyodum yok raporum cok olsun yok bakım parası alayım yok engelli kadrosuna geçiyim dünyadaki tek hayallim buydu hastalığın ciddiyetine varınca ........ nı gördüm aklıma başıma aldım fazla hastane gezmedim kendimi gezmeye işime adadım

önceden yemin ederim para kazanmak için calışıyodum şimdi ise çalışmamdaki 1 . inci amaç düzelmek inşallah hastalığı kabullenmeyen başka şeylerin peşinde olan tüm arkadaşlar benim gibi olur

calıştıgım yerdeki güvendiğim arkadaşlarım eşim sürekli benim hareketlerimi kontrol ediyolar bi ğariplik hissedince mudale edecekler burdan tavsiyem tüm hastalara cok yakın arkadaşlara ama mutlaka güvendiğiniz olsun sizi gözlemlemeleri için rica edin cevre yardımıyla kesinlikle agır duruma düşmüyon allah sevenlerimizi başımızdan ayırmasın herkese geçmiş olsun

10 yıla yakın aynı binadaydık bu kadının eşi burdaydı çalışıyordu sonra bunları aldırdı ev iki çocukları var,kadın çok pisti evine giremezsin pislikten bir çay içemezsin,bize gelirdi ev koku içinde kalırdı çünkü hiç temizliğin bakmıyordu,aşırı kilolu neyediğini bilmiyor bunuda anlatıyordu sabah oturdum kavurma vardı bir kg 3 ekmekle yedim başka şeyler hani ne yediğini bilmiyor,ben ona psikolojik olarak hasta gözüyle bakardım bir tuhaflık var bazları bana sen doktormusun dedi onun bir şeyi yok her şeye kafası basıyor,iki kişiyi birbirini soktu laf taşımış bu kişilerden biri taşınıp gitti,başkalarıda var insanları birbirini sokucu yapısı bu nedenle bunun her şeye kafası çalışıyor oldu, temiz değil bunuda köyden gelmiş bilmiyormuş ne alakası ise sanki köyün insanı pis zaten önceki yıllar yüzyıllar herkes köylüydü sanki pismiydi,

üç yıl önce bu kadın bizim bir komşuya taktı aynı kat sürekli kadını rahatsız ediyor kapısına çöp döküyor bu taktığı kadının yaşı var onun dostu varmış eve gelip gidiyormuş vs.çöp döküyor ben yapmadım diyor inkar ediyor bu kadında bunları duyunca bunu dövmeye kalkmış sesler geldi sonra bizim kapı çaldı baktık bu beni saklayın dedi ne oldu dedik anlattı,bu taktığı diğer kadın bunu hep tersler azarlardı

o birşey der sözleriyle onu döverdi ona takması burdan başlıyor ama niye azarlıyor acayip halleri var onunda damarına basıyor ve bu bana düşman şöyle böyle ama öyle bir dönemdeki hallerinde acayip bir yükselme var,şeytan diyor ki al baltayı onunda torunlarınında kafasına vur öldür diyor ben izliyorum dedim ki sakın böyle bir şey yapma öyle bir haldeki o niye bana böyle yapıyor,dedim ki sinirlerin bozuk bir doktora git benim bir şeyim yok, annem o senden kaç yaş büyük vs.yok anlamıyor,

bu gitti diğer kadın geldi bir kaç komşu daha bak dedim dikkat et kendine torunlarına bu hasta dedim geç görme,bunların hepsi ne hastası firavunluğu biliyor bu kadın herkesede afra tafra çemkirme burnundan kıl aldırmaz öyle ama ben biraz daha bu konuda ısrar edince sen doktormusun oldu,

bazı şeyler için doktor olmaya gerek yok görünen köy kılavuz istemiyor,her şey gözünün önünde insanlar anlamıyorlar bazı şeyleri bu bunun huyu böyle görmüş böyle yetişmiş gözüyle bakıyorlar,gecenin bir yarısında saat üç dört elinde sular bahçe suluyor,

iki gün geçti bu daha kötü oldu karşı esnafa bağırmış ne bakıyorsun,dışarı çıkmış kendisi kapalı üstünde atlet ile altında kısa şort giymiş tekrar bağırış çağırış diğer kadın onun hakaretlerine ters cevap veriyor derken bu o kadının kapısını çalıyor bunun elinde bir keser tam kaldırmış başına vuracakken o kadın eğilmiş ordan geçen diğer bir komşu erkek elinden çekip almış,

bu kadın o erkek olmasına rağmen onu zor zaptetmiş,sonra polis geldi arkasından ambulans bir ay kadar hastanede yattı,diğer kadınında sinirleri bozulmuş ben ne bileyim hasta olduğunu ben dedim ona sana demiştim dikkat et ben şizofren bu demiştim ama ne teşhis koydular bilemem ama vardı bir şeyler çok uzun zamandır sonra öğrendik aslında bu çocukluğundan bu yana varmış küçükkende bir hastalık geçirmiş ,

binadan taşındılar tedbir açısından yakınımızda bir yere görüyorum bazen sokakta bazen arada geliyor bize ilaç tedavisi uygulanyor bütün gün uyuyorum dedi,o kadını sordu halada soruyor ben öyle yapmak istememiştim üzülüyor vs.görünürde düzelen bir şey yok gibi ama sakin ara ara görüyorum tam bilemiyorum,

bunun eşindede bir gariplik var bir acayiplik var bu bütün gün uyuyor ya sen çok uyuyorsun diye ilaçları kullandırtmamış anlattı sakın dedik en son gördüğümüzde ondan sonra görmedik içiyormu içmiyormu, bunun iki çocuğu var ikiside zehir gibi biri okul birincisi

insanlar halleri iyi gözlemlese önceden ama konduramıyorlar ya da anlamıyorlar görmüyorlar belki
en başından doktora gitse hiç bir şey ilerlemeden her şey çok farklı olabilir,

şizofrenler ilaç kullanmak zorundalar kullanmasa saldırgan hallere giriyorlar

kesinlikle trky ilaç ilaç ilaç ilaç kullanmadan olmaz bu iş yanında çalışmak sosyal faaliyetlerde destekleyicisidir hic bi psikoz hastası ilaçsız tedavi edilmez bu herkesin kulağına küpe olsun

İleri vaka olunca şizofreni hastası ilaç almayı red ediyor.İlaç almıyor denge bozuluyor

Aile ikna etmeye çalışsa da doktora göturemiyor Ve en sonunda ambulans doktor hemşire polis eşliğinde hasta ne yolu açık oluyor

Bu duruma gelen şizofreni hastası neler yapar sıralayalım

Evden kaçar bulamazsın
Evden çıplak dışarı çıkar
Evde aile ferdine saldırır küfür eder huzursuz eder
Korku olur
Sesler duyar
İşitsel komutlar gelir
Onu yönlendiren ona inandırıcı gelen sesler gelir
Bunlar neden olur
Tedaviyi ret eder
İlaç almaz
İlaç Alin
Hastalık Allah'tan dur
Şifa isteyin
Şifa bükün

aynen öyle abi ic görü yok olunca ilaç kullanmıyon bende yaşadım birine zarar vermeden özel hocaya gittim dayım emmim bu bebe 5 yılda anca iyileşir dediler aileme hoppa 2 ilaç 15 günde diriltti beni varmı ötesi aile arkadaş desteği cok önemli en agır hasta bile iyileşiyor iyileşmez diye bi şey yok

25 tespit yerseniz yani azıtırsanız hastanede yataga zorla baglarlar ..........görürsünüz bu da bi nevi iyidir aslında en psikopatı benim diyen kuzu olur valla😆 varmı psikiyatri doktorundan korkmayan cıksın karşıma haydeeeeee😊 geliyolar kovalıyorlar kacınnnn

26 aslında psikoz hastaları inanılmaz derecede komiktir en tehlikeli hasta kriz gecirince yanına sırf dinlemek icin gidin bak neler sacmalıyorlar valla kemal sunal halt yemiş😊 adam krize girmiş uzaylılar geliyo kacın diye bagırıyo

destkop

2 aydan fazla hastanede yattı, çıktı bir akşam ilaç aldı sonra maalesef polis ambulans eşliğinde yine hastaneye yatırıldı ki hastaneden çıkalı daha 2 hafta oldu... Ve hastanenin de bir faydasını göremiyoruz artık. Ne yapacağımıza şaşırdık. Sanırım bu sefer şok tedavisi uygulanacak .

Şok tedavisi uygulanan var mı aranızda arkadaşlar. Eski günlerini çok özledik , iyi kötü hayatını devam ettiriyordu gülüyordu eğleniyordu ama şimdi Allahı inkar ediyor, kendini farklı zannediyor, uzaylıların lideri gibi görüyor bizi düşman görüyor . Ufacık çocuğum amcam ne zaman eskisi gibi olacak diye ağlıyor.

şok tedavisiyle düzelene şait oldum cok etkili inşallah düzelir

madde 27 çevreniz iş ortamınız komşu ortamınız vs sürekli sizle dalga geçer deli vs diye bu yüzden iyileşmeniz zorlaşır sırf bu yüzden doktorum iş ortamı senin iyileşmeni engelliyo cık dedi ama geçim işte anlarsınız bide bu alay konusu yüzünden kişilerde kin nefret duygusu çoğalır istediğiniz doktora sorun buda o alay eden kişinin hakkında zarar verme planları kurmanıza neden olur

özellikle psikoz türü hastysanız şizofreni ve benzeri yani anlayacağınız yani bu şiddet olayının gerçekleşmesinde bu mobing olayının rolü cok büyüktür adam zarar vermeyecek tipse bile zarar verir bu türlü hastalar toplumdan hatta 3 yaşındaki çocuktan bile korkarlar çünkü psikozdur gerçeği değerlendiremez 3 yaşındaki cocugun bile kendini öldüreceğini sanar zarar vereceğini düşündüğünüz şizofren ve psikoz hastaları aslında o kadar masum ve savunmasızdırki ya onun ailesi olunca yada hasta kişi siz olunca anlarsınız bunu istediğiniz profosöre sorabilirsiniz

amacımız bu hastalıklardan toplumun korkmamasını sağlamak ama yüzyıllardır insanlardaki ön yargı gitmedi bi pskiyatri profösörü bu konuyu şöyle özetliyor tavukta zararsızdır ama bi köşeye sıkıştırırsanız üstünüze atlar diyolar

bu türlü hastaları bir yerlerde görürseniz ailene haberi varmı haber verelimmi eve git yemek ye diye ikna edin çünkü bu hastaların cogu alevlenme döneminde alıp başını sebepsizce gider kimseden yardım istemez yazın sıcakta su bulmak için 10 km yürür

şizofrenim bir kavgaya karıştım ve darp edildim 10 gün morluklarla gezdim,

darp raporumda morluklar çıkmadı olayın ertesi günü çıktı meydana
fakat istememe rağmen kolluk kuvvetleri geç kaldın diyerek olmaz dediler

halbuki bunu benim yapmadığıma inandıramadım..

karşıdaki şahıs da cin gibi akıllıymış kendini darp ettirip rapor almış olay günü, onunkini kabul ettler dosyaya aldılar.. halbuki dayak yiyen benim şimdi suçlu olan da ben çıkacağım sanki..

sonunda mahkemelik oldum ve 2 ay sonra duruşma var;

şimdi merak ediyorum kanun benden mi yoksa karşı taraftan yana mı;
bu deliymiş zaten deyip adli tıp'a mı gönderirler bir öngörüm yok
ben söylemezsem bile hastalığımı hakim görür mü onuda bilemiyorum,
işte benim yaşadığım-yaşayacağım zorluk da bu;

siz ne dersiniz görüşleriniz önemli benim için.

Üst Alt