Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren ve psikoz hastaların yaşadığı zorluklar ve yaşama etkileri

Sayin ahmet75 bunu degerlendirmek cok zor. Bu olay icin hakime dersenki rahatsizligim var hakim seni adli tipa sevk eder adli tip seni müşade altina alip izlemek için hastaneye yatirir.
Sonra hastanedeki durumuna gore cezai ehliyet yoktur ve ya akli dengesi yoktur diye rapor verecek
Sunu unutmayin her sizofreni hastasinin cezai ehliyeti olmaz demeyin.

seven06

Bazı hastaneler,refakatçi olmasa da hastayı alıyor. Duyduğum kadarı ile teker kişilik odalar oluyormuş,yemeklerini felan kapının altından yitiyorlarmış bir nebze mapus hayatı gibi.

valla gecenlerde cok cok agır bi hastayı götürdük şizofreni ben dedim valla bunu bakırköy dahi almaz ama nutkum durdu adamı o şekilde yatırdılar belirtileri cırılcıplak soyunma önüne gelene saldırma falan valla helal olsun doktorlara @ahmet 75

bence mahkemeye cıkarsanız hakime söyleyin yada şikayetci olan kişiye ulaşın şizofren oldugunuzu söyleyin büyük bi ihtimalle davasını ceker sizde ugraşmazsınız yo rapor yok yest yok gözlem arkadaşın dedigi gibi her olayda ayrı bir ceza ehliyeti raporu alınır bu konuyu cok cok araştırdım profösör adli tıp uzmanlarının videosunu izledim

diyorlarki kişinin önceki halini olay esnasındaki halini enson halini degerlendirip öyle karar veriyoruz diyolar ama en önemliai olay halindeki hali diyolar gecmişe dönük tespitte o anki durumu yani olay esnaasındaki durumu degerlendirmek cok cok karışık oldugu icin dünyanın jer yerinde uzmanlar bu konuyu tartışiyor aslı sönmezler davasına bakın mesela annesini öldürdü bu konudaki videoları izleyin haldun songür dr videosunu izlemenizi tavsiye ederim.

[FONT=sans-serif]bide hukuk profosörüne denk gelip sordum adam raporu yeniyse kolay kolay ceza almaz gibilerinden konuştü [/FONT]

[FONT=sans-serif]bunu yazmam aslında dogru degil kötü niyetli ayırt etme gücüne sahip hastalar bunu fırsat bilebilir bu cok karmaşık bi konu [/FONT]

[FONT=sans-serif]doktorlar aslında bu kişilerin ic görüsünü kaybettigi zaman naıl birisine zarar vermeden önleyebiliriz diye bilim adamlarının bunu bulması lazım ama ben bu adli tıp raporu konusunda doktorlara kısmen güveniyorum [/FONT]

[FONT=sans-serif]atalay filiz olayında oldugu gibi adam ne kadar şizo filmi varsa izlemiş plan yamış ama doktorların coguda ic görüsü kaybolan bi psikoz hastasının kesinlikle plan yapamayacagını söylüyor durum böyle arkadaşlar[/FONT]

28 hastalıgınız agırlaştıgı zaman algı bozuklugu unutkanlık oluşuyor 2 side iş hayatınızı bitirebilir 2 kişinin konuşmasını algılayamaz okudugunuzu anlayamaz kesinlikle hesap plan yapamazsınız unutkanlık aşırı derecede artar alzaymırın gölgesi olur nerdeyse örnek askerseniz 5 saatir aralıksız nöbet tuttugunuz noktayı jatırlayamazsınız

nöbet noktası fazla ise ayvayı yediniz hic bulamazsınız bide sizi degiştiren nöbetciyi kesinlikle hatırlayamazsınız anlayacagınız cok büyük ölcüde unutkanlık olur evinizin yolunu bulamama gibi bi ihtimalde yüksektir

şizofreni hakkında

ben 10 yıldır tedavi oluyorum kendimi bildim bileli hastayım 1 kez yıldırım beyazıt hastanesinde yattım 3 kez hacettepede yattım ekt tedavisi oldum doktor tedaviye yanıt veremedin diye kesti ekt yi paranoid şizofreni hastasııym klozapin alıyorum sabah 2 akşam 3.5

bu hastalık geçer mi atlatan var mı doktor yakınlarıma bi umut mucize olursa iyileşir demiş emir geliyor ilaçı bırakıyorum sürekli kullanamıyorum bu emirler yüzünden ama karar aldım her gün düzenli kullanacam sitede şizofreni olanlar var mı ne ilaç kullanıyorsunuz sizce bu hastalık geçer mi günde 2 paket sigara içiyorum eskiden günde 5 litre kola içerdim şimdi azalttım sağlıkla kalın bol şifalar.

sigaraya ağırlık vermek kullandığınız ilaçların şizofrenideki etkisini azalta biliyormuş, doktorum söyledi.

sadece sigara değil alkol ve uyuşturucu da beyni uyardığı için kullanılan antipiskotiklerin etkisini azaltabiliyor.

su bile çok içince ilacın etkisini azaltır ama benim elimde değil ki ben emir alıyorum

kalk hadi bir sigara iç diyorlar içmediğim zaman miğdeme başıma ateş tutuyorlar yani emir geldiğinde mecburum sigara içmeye yoksa psikolojim daha kötü oluyor

Ahmet t abi doktora ısrar ettim gecermi gecmezmi diye sürütce bana bu hastalıkla yaşamayı ögren dedi yani gecmedigini ima etti

Psikotik bozukluk, şizofreniyi benim gibi yaşayan var mı?

16 yasimda madde kullanmaya basladim.20 yasima gelmistim hersey cok guzel gidiyordu,mutluydum.Yine birgun en yakin arkadaslarimla madde kullanirken butun algilarim bozulmustu.Onlardan supelendim,bana zarar vereceklerini,benle dalga gectiklerini,hatta beni oldureceklerini dusunmeye baslamistim.

Ogunden sonra onlarin her hareketinden suphe duydum.Beni takip ettiklerini,zarar gorecegimi dusundum.Beynim sanki baska bisey dusunmuyordu aklimda hep onlar olaylar ve baglantilar vardi.Psikiyatira gittim anlattim yasadiklarimi,antipsikotik ilaclarla tedavim basladi.

Psikotik belirtili agir depresif nobet,psikotik bozukluklar,davranis bozuklukluklari,organik olmayan psikoz teshisleri konuldu.Belli bizamandan sonra dusunceleriminde okundugunu dusunmeye baslamistim.OKB belasida baslamisti.En deger verdigim en mukemmliyetci oldugum konularin tam tersi dusunceler beynimi kemiriyordu sanki.Cinsel obsesyonlar . 7 senedir tedavi goruyorum.Artik yasamaktan biktim. :'(

geçmez evet tedavisi yok ki zati ancak sakinleştiriyor rahatlatıyor ilaçlar ilerde daha kuvvetli ilaçlar çıkarsa onu vercez dedi doktor yakınlarıma doktor demiş bir muzice olursa iyileşir ahmet

yurt disinda yuzde 70in uzerinde raporum var ve araba kullanabiliyorum. ehliyetimi elimden almadilar. sizofreni teshisi konuldugu zaman psikiyatr araba kullanmami yasaklamisti sadece. acaba turkiyede ehliyetimi elimden alirlar mi eger tasinirsam

hayatimi yasiyacam turkiyede :D
belcikayi ariyacam mevzular kesin olacak, hic suphem yok

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar tamam şizofrenisinizde nasil bir tedavi gordunuz de şizofreni oldunuz yani hayatınızda ne oluyordu

[/FONT]
bu şizofreni tanısı beyin filmi çekildikten sonra mi konuyor

where are they şizolar nerede !!!!!

şizo arkadaşlar hiç sesiniz solugunuz çıkmıyor nerelerdesiniz? unutturmayın kendinizi!!!!!:cool::cool:

Biz niye istediğimiz gibi yaşıyamıyoruz ?

Biz niye istediğimiz gibi yaşıyamıyoruz ?

başlıktada belirttiğim gibi ben ve gibiler niye böyle birileri kontrol ediyor kader denilen çabaya bağlı değil mi çok acı çekiyorum ölmeye yatıyorum sizde yazın biz niye böyleyiz

Engelimizden dolayı yardıma ihtiyaç duyabiliriz.Bu çok kötü birşey değil.Çok sağlıklı insanlar da birilerinin yardımına ihtiyaç duyabiliyor.

Olaya nasıl baktığımız ,nasıl yorumladığımız önemli..İnsanlara muhtacım diye sorun yapınca hayat çekilmez olur elbet.

Biz sağlıklı insanlara oranla daha şanslıyız. Tabi ki bu iman eden insanlar için geçerli. Bu dünyada eksik olanların diğer dünyada mükafatlandırılacağı muhakkak ki gerçektir. 60 yıl krallar gibi yaşasam ne olur ne fark eder? Sonuç olarak ölüm var ya hu!

neden biz neden diğerleri değil
yaw benim insanlar aleminde ne işim var gitmek istiyorum

Yok bir daha ki sefere kralsın söylemi yanlış olur. Sınandığımız doğru ama eksik olduğumuz için sadece buna güvenerekten diğer tarafta rahat edeceğimizi düşünmek saçma olur. Ama çok şükür ki hayattayız evet zorluk çekiyoruz ama bu hayattan kopmayı gerektirmez.

Ahmet isyan etmeye hiç kimsenin hakkı yok isyana başvurma. Elbet vardır bi bildiği Yaratanın.

Slm lar. Kader arkadaslarim.
Cuma gunu muayene oldum. Doktoruma emeklilik icin konustum. Kontrol serhi koyyorlarmis. Raporum surekli dedim. Şizofreni duzelmez. Ilaçla kontrol edilir. Senin raporunu kimse dusuremez ve sana kontrol yazsa ne olur dedi.

Başka hastaneye sevk etsede biz hakem hastaneyiz. Gel bana sana epikriz verrim. Heyete verirsin dedi. Tedavini olmazsan raporunda emekliliginde iptal olur dedi. Tedavi oldugun surecte her hastane sana 45 verir dedi. Sizofreni duzelirmis dedim. Onu diyen sarlatandir diyor. Bu hastalik kesin duzelmezmi. Bu formda duzelen varmi

hastalığın düzelmesi imkansız ancak alevli evreye girme yani pozitif belirtilerin ortaya çıkması engellenebilir

Biz bu dünyada cenneti de cehennemi de yaşadık...Sakatız diye öbür tarafta da mı pozitif ayrımcılık yapılacak :D

forumdaki sizofren kardeslerin yorumlarini okuyorum ve korkuyorum yasadiklarini okudukca Acaba benimde basima gelebilir mi bunlar diye? atak gecirdigimde cevrem birseylerin ters gittigini anlamisti. Akabinde 50 kmlik uzakliktaki bir turk psikiyatriste gittik abim ve babamla. doktor sadece bir soru sordu simdi hatirlamiyom ama ben bizimkilere bu doktor bizden dedim. teshisi koydu hemencecik.

tabi bunun oncesinde ve sonrasinda anormal disi davranislar oldu. sukur ki zarar vermedim kimseye. once invega verdi doktor sonra etkisi olmadi herhalde, xeplion igne vurulmaya basladi gayette iyi geldi. hafif yan etkileri oluyor bende. kilo aldim ama ilactan dolayi oldugunu dusunmuyorum.

okulda yogun bi sosyal hayatim vardi. ogrenci dernegi yonetimindeydim. eve gecince strese girdim. koyde hic birsey yok. yemek yemege basladim. simdi ise haftada 4 bazen 5 kere spor yapiyorum cunku bu kilolar gidecek biiznillah.

Tanışabilir miyiZ afşinlimisiniž?

He-man

tabiki. benim adim afsin. belcikada yasiyorum ve balikesirliyim

Arkadaşlar gercekten agır şizofrenlerle empati yapmak icin konuyu gene güncelledim

Arkadaşlar halimize şükredelim bu sayfada agır şizofren hastalarının gercekten yaşadıklarına bizzat şahid olup yazdım

Üst Alt