Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni akıl hastalıgı mıdır?

Konular
50
Reaksiyonlar
0
eger akıl hastalıgı dıyosanız akıl hastaları cennetlıktır

Valla cennetlikler mi bilmem ama bildiğim kadarıyla hayal güçleri son derece gelişmiş, sohbeti güzel insanlar. Bir kaç ünlü yazar var, efsane kitap yazan.

Kitap yaz ya da resim çiz bence. İşine yarar hastalığın.

şizofren akıl hastalığının önde gidenidir
ben mesela

3 kere atak geçirdim 18 27 32 yaşlarında
saçma düşüncelerle insanlar arasında dolaştımda oldu

BİPOLAR damı akıl hastalığı ozaman

Şizofreni başlı başına birçok filme ve kitaba konu olmuştur.Zaten şizofreni olsun disosiyetif bozukluklar olsun bunlar psikiyatrik hastalıkların zirve yaptığı hususlardır.Bipolar bozukluk da bir sinirsel hastalıktır.Tabiki en doğru olan doktorlara danışmaktır.Zaten bu tür hastanelerin ve polikliniklerin girişinde ruh ve akıl rahatsızlıkları yazmaz,ruh ve sinir hastalıkları yazar.

Bu arada Penthesilea avatarın çok hoş :)

Akıl hastası ..daha çok akli denge bozuklukları için kullanılan bir tabir sanırım

Bana göre her şey ruhsal,bizim gibi insanların bazen atak dönemi olur.Buna da çevresel faktörler sebep olur.Bazı insanların dediği gibi 3 harflilerin etkisinin olduğunu sanmıyorum.Öyle olsa bile sonuçta rahatsızlığı veren Allah.O akıl hastanelerindeki insanlar kim bilir neler yaşadı onu sormak gerek.Gerçi şizofreni rahatsızlığı bazı ünlülerde de görülüyor.Sınav işte.

konyanın neresindensin hemşerim
bende bozkır lıyım

Neler oluyo mesela atak geçirdiğinizde? Hayal ile gerçeği nasıl ayırt edebiliyorsunuz?

Teşekkür ederim.

gerçek dışı halusilasyonlar görülür alevlenmeler yatişmalar olur şizofreni hastalarının hiçbirisi hastalıgını kabul etmez edenler şizofren değildir

ınsanlar takıp edıyomus gıbı medya ızlıyomus gıbı devlet pesındeymıs gıbı dunyanın en mukemmel ınsanı benmısım beynımın yuzde yuzunu kullanıyomusum herseyı yapıyomusum gıbı dusunceler penthesıla

Yoo, kabul ettikleri zaman savaşmaya başlarlar sadece. Şehir efsanesi o şizofrenler kabul etmezler falan. Onca teşhis konmuş inkar mı edecekler?

E iyi de çok güzel bi kafa ki o. :D

Avatar nasıl konuyorki ben resim koyamadım :):confused:

Esma profil sayfasında sol tarafta şunlar var. Tümü yazıyo, kalem işareti var ya ona tıkla, sonra gene sol menüde profil fotoğrafı ve avatar için seçenekler çıkıyo, ordan.

Göğün yarıldığını bile görenler var aramızda,nesnelerin özünü gördüğünü iddia edenler bir de şizofreni olan insanlar illa ki bir tür sanrı görecek diye bir şey yok mesela ben duvarların çatladığını ve yıkıldığını görüyordum zihnimde bazı canlanmalar oluyordu.Bir de çeşitli sesler ve çığlıklar duydum.Gözünün rengi bile değişen hastaların olduğu söyleniyor.Bunun gibi bir çok şey sıralanabilir.Şizofreni asla hastalığını kabul etmez diye bir görüş bana göre geçersiz bilhassa şizofreni olan insan bunların nedenini sorgular.Bazı doktorlara göre görülen bu tür sanrılar ciddi bir yetenek olarak bile algılanabiliyor ve kişinin bunu kontrol altına alabilmesi için bazı ilaçlar veriliyor.Bir de şöyle saçma bir kanı var ki bu hastalığın beyinde gerilemeye neden olduğu söylenir.Halbuki akıl oyunları filmindeki adam bir dehaydı.Biz zihinsel bir özür taşımıyoruz bana göre bizimki ruhsal ve beyinsel bir rahatsızlık bu zaten bilim tarafından da ispatlanmış durumda.Kişi kendi rahatsızlığını kabul edip onunla yaşamayı kabul etmişse bana göre bu bir erdemdir.Allah herkese şifa versin.Mirhat Ereğliliyim bu arada.

Penthesilea avatarın bir çizgi dizi karakteri mi?Mesela ben bu çocuğu bir yerlerde canlandırıyorum çeşitli oyunlar oynarken.Çimlerde koşuştururken zihnimde canlanıveriyor. :) Çok şeker bu ya. :)

:D

Değil aslında, el yapımı bir oyuncak. Yurt dışından bir tasarımcı buna benzer realistik oyuncaklar tasarlıyor, fotoğraflardan birini beğendim yükledim. Hoş, normalde uzun saçlı bu oyuncak, ben kısa saçlıydım bunu gördüğümde photoshopla kısalttım saçlarını.

Ben şizofreniyi ayrıcalık olarak görüyorum. Çizim yaparken çok işime yarayabilirdi. Bazı ünlü ressamda, yazarda şizofreni vardı.

Zamane Oyuncak Bebekler - Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Bak burda onlardan bi dolu var.

Çok şekerler bunlara benzeyen bir kızımın olmasını ne kadar çok isterdim :) ama işte toplum bizi dışlıyor maalesef özellikle bir ilişkiye başlayacağın zaman direkt yargılanıyorsun şimdi ben karşıdaki kişiye rahatsızlığımı söyleyince aaa adama bak şizofren diyecek.Evet yanlış olduğunu biliyorum ama hep bu ön yargılar yok mu bizi mahveden hep bu görüşler işte birazda toplumdan kaynaklanıyor hastalığımız.Maalesef en yakınlarımız bile bizi yargılayıveriyor.Bu arada ne tür çizimler yapıyorsunuz?

Yok yahu, yani tüm insanlar hali hazırda birbirini yargılıyor ki zaten. Hastalıkla ilgisi yok. Benim yürüme sorunum var mesela, vakti zamanında belim kırılmıştı. Sonrasında herkes acıyarak baktı bana, acıyarak yaklaştı. Sonra biriyle tanıştım, sanırım 18 aydır hala fark etmedi engelli olduğumu. :D Hiç sorun etmiyo zira.

Yani her insanı kabul edecek bir kişi ve ön yargıyla yaklaşacak diğerleri vardır. Umarım hak ettiğiniz değeri veren insanlarla bir an önce karşılaşırsınız. Bence en havalı engel durumu sizinki yani. :D

Penthesilea keşke sizin gibi özgüven veren kişiler hayatımızda çokça yer alsaydı emin olun bu dünya bizlere cennet gibi bir yer olurdu.İltifatınız için teşekkürler.Size de geçmiş olsun ve yaradan beterinden korusun.Bu günümüze şükür ediyoruz.Allah sınayacak kul sabredecek.Evet biraz havalı bir rahatsızlık sonuçta hayal dünyamız geniş :) ve doğrudur yazarların bazıları şizofreniyi kullanıp olağanüstü kitaplar yazabiliyor sonuçta bugün roman diye nitelendirebileceğimiz yapıtların birçoğu bizim hayal ürünümüz ve hayalimize hitap eden eserler.Sonuçta bir film seyredip görmek var bir de okuyup onun beyinde canlanması var.Bana göre her ikisi de güzel ama kitap biraz daha içten geliyor bana. :)

Benim bir iş arkadaşım var, şizofreni. Daha yenilerde baba oldu, çok eğlenceli biri. Çocuğuna oldukça yaratıcı hikayeler anlatabileceğini konuşuyoruz. :)

İnsanlar kendileriyle ve egolarıyla öylesine meşgul ki kendilerinden farklı olan herkesi dışlamayı huy ediniyorlar zamanla. Çünkü farklılıklar onları korkutuyor, aykırı geliyor. Oysa farklılıklar hayatı renklendirir. Bunu fark ettiklerinde oldukça yaşlı olacaklar, ne acı. :D

Ben rahatsızlığımdan yakın bir arkadaşıma bahsettiğim zaman bana git 2 rekat şükür namazı kıl demişti :D tabiki herkese göre farklı yaklaşımlar var ama dediğim gibi en yakınlarınız bile hastalığınızla yargılayabiliyor.Yaşadığınız rahatsızlık hayal dünyasını geniş tutan bir rahatsızlık ama zihinsel konsantrasyonun da önüne geçebiliyor.Bu yüzden kontrol altında tutulması ve ilaçların düzgün kullanılması önem arz ediyor.Bu rahatsızlığa 3 harflilerin sebep olduğunu söyleyenler var halbuki her şey yaradandan gelmeyse bunu söyleyen neden kendisinde karşısındakini yönlendirme dürtüsü hissediyor sonuçta din özgürlüktür aslında. :)

Ya ne alakası var, cinleri de normal insanlar görmüyo diye ikisini birleştirmiş embesiller. :Dskdfjhfsdlh

İşte bakış açısı mesela şizofreni olan bir insan birisini katlettiği zaman direkman damgalanıyor mesela bu olgu tüm şizofrenlerde katillik içgüdüsü vardır diye bile algılanabiliyor.Halbuki içimizden çoğu karıncaları ezmemek için yere bakarak yürüyor.Evet bazılarımızın bazı sesler duyup bazı yönlendirmeler aldığını söylediği doğrudur ama sonuçta o yönlendirmelere uymamak da insanın elinde.Sonuçta diğerleri birisini katlettiği zaman katlettiği şey bir salatalık olmuyor insan oluyor. :D

Üst Alt