Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni akıl hastalıgı mıdır?

Katillikse canımızı emanet ettiğimiz polislerden de katil olanlar var, hepsini mi suçlayalım.

Yok olur mu öyle şey içlerinde çok babacan olanlar var benimde birkaç arkadaşım polis bana göre emniyetin göz bebekleri onlar ama işte insan bu kimin ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.

Aynen öyle. İnsanları sınıflandıracaksak, engelli, deli, kürt, alevi, laz, türk vs diye değil iyi ve kötü olarak sınıflandırmalıyız. Güzel sohbetin için çok teşekkür ediyorum, sabah işe gideceğim. Gene sohbet edelim. İyi geceler.

Ben çok teşekkür ediyorum,zevk duydum.Saygılar.İşiniz rast gelsin.İyi geceler efendim. :)

ben atak geldi zaman haşa
kendimi allah sanıom uzun burunlu esmer insanlar şeytanın kulu
öbür insanlarda benim kulum sanıom
kızların hepsi benim sanıom
tv dekiler beni görüyo sanıom konuşuom onlarla daha sayamam büsürü saçma düşünce

su konuya acıklık getırın şizofrenı akıl hastalıgımıdır

__akinaton__;

Hem ruhsal hem de sinirsel bir hastalıktır bana göre.Akıl hastalığı demek bana göre kaba bir tabir.Ayrıca ruhsal olan bir durum tüm vücudu etkiler.

bence akıl hastalığıdır kesinlikle.çünkü şizofreni beyindeki nöronlar arası iletişimsizlik ve beyindeki hormonların dengesizliğidir.bu bilimsel olarak kanıtlanmış bişey.ruhsal bozukluk deyince benim aklıma,ruhun kötü olması geliyor.kötü ruhlu olmak ayrı,aklı bozuk olmak ayrı bişey.

deep_blue85;

Evet karmaşık biraz. Ama ben gayet iyiyim. Diğer insanlardan farkım yok.. Bu arada hangi engel grubuna giriyoruz bir bilgin var mı?

insanogluinsan;

Bunu doktorunuza veyahut rapor verilen yere danışırsanız daha iyi yardımcı olurlar size.

bence akıl hastalığıdır kesinlikle.çünkü şizofreni beyindeki nöronlar arası iletişimsizlik ve beyindeki hormonların dengesizliğidir.bu bilimsel olarak kanıtlanmış bişey.ruhsal bozukluk deyince benim aklıma,ruhun kötü olması geliyor.kötü ruhlu olmak ayrı,aklı bozuk olmak ayrı bişey.
Her ne kadar sizin dediğiniz bilimsel açıdan kanıtlanmış olsa da aslında şizofreni beyindeki bir maddenin eksilmesinden kaynaklanıyor denilse de ben şizofreniyi yaşayan birisi olarak bunun tamamen ruhun bir oyunu olarak görüyorum.Bana göre bu rahatsızlık kişinin sinirsel aktiviteleriyle ruhunun çatışmasından kaynaklanıyor.Bilim insanları araştırma yapabilir ama şizofreninin kesin bir tabiri bile yapılamıyorken evet bu hastalık bir akıl hastalığıdır demek bana pek inandırıcı gelmiyor.

o sizin düşünceniz,oysa ki bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek yoruma yer bırakmaz kesinlikle.bugün şizofreni kesin anlamda,ne olduğu açıklanmış bi hastalıktır.öte yandan ruh konusuna gelince,malesef ruh hakkında kanıtlanmış bilimsel bi gerçeklik yok.bu yüzdende,ruh konusu yoruma fazlasıyla açık bi konu.sadece şizofreninin oluş sebebi hakkında bilinmeyenler var ama zaten diğer hastalıklarında nasıl oluştuğu konusunda pek bilinen bişey yok.örneğin bi dönem fazla et yemek kanser yapar dendi fakat sonraları tam tersi söylendi.yine de siz bilime diilde,kendi fikrinize inanıyorsanız,diyeceğim bişey yok.

Sonuçta beyni yöneten bir mekanizma varsa o da ruhtur.Evet beyinde belli başlı maddelerin eksikliğinden meydana gelen bir rahatsızlık olduğu uzmanlar tarafından söylenir.Ama bugün en kuvvetli ruhsal rahatsızlık olaylarının bile altında kişinin beyniyle ruhu arasındaki çekişmeden kaynaklandığı bariz bir gerçektir.Bilime saygı göstermiyor değilim.Tabiki de araştırıyor ve öğreniyoruz.Ama ruhsuz bedenin bir yönetim mekanizması olmayacağından dolayı bu durumun bir akıl hastalığı olduğu tezi zannımca çürümüş oluyor.

Sizofreni baslari akil hastaligi degildir ama gercek ve hayali ayirt edemediginde durum kotu bende sizofren bi teyzeyle sohbet ettm biskuvi ikram ettim almadi bana sigara aldirdi surekli kizini anlatti tatliydi ama hic gulmuyordu

§¯§Ñ§Ù§Ó§Ñ§ß§Ú§Ö §ä§Ö§Ş§í

ASUMAN0;

Kuranda bu movzuda yaziyor ki,ruh haqqinda size cok bilgi verilmedi.Yani ruhun elmi Allahin yaninda...Bilim her seyi aciklayamaz,bilimsel izahi bulunamayan,bilimin anlam veremedigi daha cok sey var....

en büyük atağımı 26 yaşında geçirdim; bana mind control (diğer adıyla telekinezi) yapıldı diyordum hastanede; mit in peşimde olduğunu düşünüyordum; bunlar hayal olsa bile gerçekten abuk subuk olaylar da yaşadım; bir de askerdeyken atak geldi, ilginçtir yine mit peşimde diyordum ama bunu bazı olayları yaşadıktan sonra söylemiştim, merak eden olursa ve eğer öğrenmekten korkmuyorsa anlatabilirim, WHO cares!!!

Benim de şizofreni hastalığım var,bu konuyla ilgili kitap falan da okumadım ama doktora hastalığı sorduğumda beyninde hormonların bazısı çok çalışıyor bazısı az çalışıyor demişti.Bir doktorda bana kimsenin görmediği şeyler görüyor musun demişti.Bir de şu saçma geliyor bana kafanda bir ses duyuyormusun gibisinden ki bu insanlar sıkıntıya girince herkeste olan bir şey, var demek zorunda kalıyorsun ama tabii ki hastalığı kabul ediyorum. Ama geçmişe dönüp baktığımda halüsilasyonlara kapılmanın,takip hissinin tembellikten geldiğini düşünüyorum bir de çok yatmak ve Yaratıcının emrine koşmamaktan veyahut Allahın rızası konusunda yeterli görmek (bunu şöyle açıklayabilirim çözdüğün tesste netinin düşük çıkması senin artı bir şey yapamamamn) bir de iradesizlik. Bir de ilacı aldıktan sonra bazı şeylerde noksan olduğunun farkına varıyorsun irade zeka kalp kuvveti bunları da esmaül Husna,Erbain idrisye ile giderebilmeye çalışıyorum tek sorunum var Allah Affetsin sabahları erken kalkamamak (sabah namazı da dahil)

Akıl hastalıgı ama kendını kaybettıgın zaman yaptıklarından sorumlu olmazsın bılınclıyken kendını bılıyorken ıyıyı dogruyu ayırıyorken sorumlusun. Hem zaten hadısı serıf var bızım bu hastalıklar gunahlarımıza kefaret oluyor.Eline diken bıle batsa senden bazı gunahlarını alır goturur. Dert tasa çile üzüntü bunlar muslumanın gunahlarını temızler.

Şizofreni bir "akıl hastalığır" demesek iyi olur(Amma aklını kullanana bu hastalık "TEĞET" geçer(geçti) diyelim, kimse bu hastalığa tutulmak da istemez, tutulduğun zamanda dünyanın sonu değil, hiç değil)

Psikoz,SANRILAR🥺

Sanrılar, akla veya çelişkili kanıtlara tabi olmayan ve bir kişinin olağan kültürel kavramlarıyla açıklanmayan yanlış kişisel inançlardır. Sanrılar farklı temalara bürünebilir. Örneğin, paranoid tip semptomlardan muzdarip hastalar - şizofreni hastalarının kabaca üçte biri - sıklıkla zulüm sanrılarına ya da aldatıldıklarına, tacize uğradıklarına, zehirlendiklerine ya da komplo kurulduklarına dair yanlış ve mantıksız inançlara sahipler. Bu hastalar, kendilerinin veya bir aile üyesinin veya onlara yakın birinin bu zulmün odak noktası olduğuna inanabilir. Ayrıca şizofrenide kişinin ünlü veya önemli bir şahsiyet olduğuna inandığı büyüklük sanrıları da ortaya çıkabilir. Bazen şizofreni hastalarının yaşadığı sanrılar oldukça tuhaftır; örneğin, bir komşunun davranışlarını manyetik dalgalarla kontrol ettiğine inanmak; televizyondaki insanların kendilerine özel mesajlar verdiğini; ya da düşüncelerinin başkalarına yüksek sesle yayınlandığını.

😫😫😵😵😫

Şizofreni genellikle bir kişinin "doğru düşünme" yeteneğini etkiler. Düşünceler hızla gelip gidebilir; kişi tek bir düşünceye çok uzun süre konsantre olamayabilir ve dikkati kolayca odaklanamayabilir.

Şizofreni hastaları, bir durumla neyin alakalı olduğunu ve neyin alakalı olmadığını anlayamayabilir. Kişi, düşünceleri mantıksal sıralara bağlayamayabilir, düşünceler düzensizleşir ve parçalanır. Düşünce bozukluğu olarak adlandırılan bu mantıksal süreklilik eksikliği, konuşmayı çok zorlaştırabilir ve sosyal izolasyona katkıda bulunabilir. İnsanlar bir bireyin ne dediğini anlayamazlarsa, muhtemelen rahatsız olurlar ve o kişiyi yalnız bırakma eğilimindedirler😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😩

Şizofrenide yaygın bir durum olan "psikoz", duyusal algı bozuklukları olan halüsinasyonlar ve / veya hezeyanlarla işaretlenmiş bir zihinsel bozukluk durumudur; bunlar, gerçeği gerçek olmayandan ayırma yetersizliğinden kaynaklanan yanlış ancak güçlü bir şekilde tutulan kişisel inançlardır. deneyimler. Sosyal izolasyon veya geri çekilme veya olağandışı konuşma, düşünme veya davranış gibi daha az belirgin belirtiler,

doktor anneme akıl hastası demişti.Ama ben akıl hastası değilim.Gayet kendimdeyim,açık ve net

Şizofreni kronik,şiddetli ve engelleyici bir beyin hastaligidir🥺😩Şizofreni hastaları genellikle başkaları tarafından duyulmayan iç sesleri duymak veya diğer insanların zihinlerini okuduğuna, düşüncelerini kontrol ettiğine veya onlara zarar vermek için plan yaptığına inanmak gibi korkunç belirtiler yaşarlar.🥺🥺😩

Bu semptomlar onları korkutucu ve içine kapanık bırakabilir.

kaybedilen fırsatlar, damgalanma, kalan semptomlar ve ilaçların yan etkileri - çok rahatsız edici olabilir.

Şizofreni hastaları, çevrelerindeki diğer kişiler tarafından görülen ve paylaşılan gerçeklikten çarpıcı biçimde farklı gerçeklik algılarına sahip olabilir. Halüsinasyonların ve sanrıların çarpıttığı bir dünyada yaşayan şizofreni hastaları korkmuş, endişeli ve kafası karışmış hissedebilir.🥺😔

Halüsinasyonlar ve illüzyonlar, şizofreni hastalarında yaygın olan algı bozukluklarıdır. Halüsinasyonlar, uygun bir kaynakla bağlantı kurulmadan gerçekleşen algılardır. Halüsinasyonlar herhangi bir duyusal biçimde meydana gelebilse de - işitsel (ses), görsel (görme), dokunsal (dokunma), tat (tat) ve koku alma (koku) - diğer insanların işitmediği sesleri işitme en yaygın halüsinasyon türüdür şizofrenide. Sesler hastanın faaliyetlerini tanımlayabilir, bir konuşma yapabilir, yaklaşan tehlikeler konusunda uyarıda bulunabilir ve hatta bireye emir verebilir. Öte yandan yanılsamalar, duyusal bir uyaran olduğunda ortaya çıkar, ancak kişi tarafından yanlış yorumlanır.

Uyarıcılar (amfetaminler veya kokain gibi),şizofreni hastaları için PCP veya marihuana(esrar) gibi büyük sorunlara neden olabilir.

Arkadaslar "dopamin" denen hormonu arastirin.Sizofreni bir kapiysa kilidi !!!!!dopamin!!!!!!! Hormon bozuklugu yani,dopaminizi kontrol altinda tutabilirsiniz,hayatinizida,arstirirsaniz bellki bir kaciniza faydasi olabilir,diye dusundum

Antipsikotik ilaclarin cogunlugu bu hormon duzenliyor,azaltiyor yada cogaltiyor

Üst Alt