Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastaları ehliyet alabilir mi?

ayDÜNYAvazo

Tecrübelerini bizimle paylaşmanı diliyorum.1 seneye razıyım Her seferinde ehliyet yenileme ile uğraşmak istemiyorum.Doktordan doktora fark var bu korkuyla yaşamak istemiyorum.

ilginç..burdan kesin olarak çıkarabildiğim bir sonuç var:

psikiyatri ilaçlari masum değil.

paylaştığınız ifadelerde sanki resmi kaynaktan alıntı gibi. bu böyle ise durum ürkütücü.

Bende 6 sonundaki süreci merak ediyorum.6 ay sonra hangi işlemler bekliyor

Ürkütücü olan nedir? NEDEN KORKTUNUZ

sanırım pek dikkatinizi çekmedi yada tam göremediniz.altını çizeyim rahat görün diye.

Ancak şizofreninin tedavi yanıtı düşüklüğü ve kronikleşme eğilimi göstermesi ya da kullanılan ilaçların giderilemeyen yan etkilerinin varlığı gibi durumlarda sürücü belgesinin kalıcı olarak alınması kararı da verilebilir."

Bundan korkmamak gerek. Başımızada bu gibi şeylerde gelebilir. Ama cesaretimiz olmazsa tek 1 adım dahi atamayız biz😁😁👍

ozaprini kestim, kilo vermeye başladım, ikindilere kadar süren uykularım kesildi, 9 da kalkmaya başladım, gece kalkıp yemek yemem kesildi, şimdi onun yerine başka ilaç kullanıyorum, yılllarca kendime zulm ettmişim.

:cool: Ahaha %45 şizofrenim ama elimde eski ve yeni 2 tane ehliyet var.
true blue

Kardeşim geçmiş olsun. Kendini toparlamana ve iyileşmene sevindim. Ben de epeydir stabilim.

Members

1 gelişme olduğu zaman buraya yazarım(10 günlük karantinadayım dışarı çıkamıyorum)

ayDÜNYAvazo

hocam sağlık raporu alma sırasında ilaç içtiğimi söylerim ama engelli raporumuz olduğu için kesinlikle 6 ayda bir muayene şartı mı koyuyorlar, kontrol muayenisinden kurtulma şansın yok mu,

Ben birkaç güne başvuracam sağlık ocağı psikiyatri ye yönlendirdi ben psikozum kronik galiba ilaçla geçiyor belirtiler verirlermi ehliyet

Şizofreni hastası ehliyet alabilir mi?

Ehliyetimi yenilemek için aile hekimime gittiğimde şizofren raporlarım görünüyor. Aile hekimim beni hastaneye heyete göndereceğini söyledi. Heyettende olumlu sonuç almak çok zormuş. Heyet raporunu ehliyet alır olarak almak için başka bir yol var mı. Yada bu durumda nasıl alırım. cevaplar için teşekkürler.@OturanBoğa

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar
edindiğim bilgilere göre eskiden 6 ayda yılda sağlık kontrolü şizofreni için ehliyeti olanlar için o süreler içinde yeniletmesi yeterli idi
artık il sağlığa sevk oluyor dedi arkadaşlar komisyona girecekmiş bu sene için ben ehliyet raporum 1 yıl daha var seneye bakalım nasıl prosüdür olacak merak ediyorum dedikleri doğru ise iyice saçmaladılar

Şizofreni ehliyeti

Ehliyetimi yenilemek istiyorum fakat yuzde 80 şizofreni oldugum icin alamiyorum doktorlar sistemden ilaclarimi gorup surucu olamaz raporu veriyorlar e nabizi gizliye aldim fakat bu seferde medula sisteminden ilaclarimi goruyorlar red veriyorlar sizce nasil ehliyetimi yeniliyebilirim

Bakırköy'de yatan birisinin ehliyetinin iptal edildiğini (face'te) öğrendim Acaba gerçek mi ? Bilgisi olan var mı ?

teasolves

Ağır Engelli değilseniz Para verip özel hastaneye gidip şansınızı deneyin olursa hiç heyetle falan uğraşmazsınız. Aile hekimlerinin çoğu risk almak istemiyor çünkü size sürücü olur raporu verse yarın bir gün bir trafik kazasına karışsanız doktorun başı yanabilir. Bu yüzden aile hekimleri bu riski göze alamıyor direk hastaneye sevk ediyorlar. Hastaneden sürücü raporu içinde heyete çıkmanız gerekiyor sanırım. Heyete çıkarsanız sen madem araba sürebiliyorsun demek durumun iyi deyip Engel oranınızı düşürebilirler. O yüzden heyete gitmeden önce bir psikiyatri doktorundan detaylı bilgi isteyiniz. Sonrasında buraya da yazarsanız aynı sorunu yaşayan arkadaşlarımız faydalanırlar...

%80 psikoz rahatsızlığım var. Durumum gayet iyi çalışıyorum haplarimi düzenli alıyorum sanrilarim bitti gibi. Ehliyet alıp otomobil kullanmak istiyorum ne yapmaliyim?

%65 HİTAP TA ONAYLI BİR ŞEKİLDE KAYITLI.
Evet KISMİ

Üst Alt