Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastaları kaç yıl yaşar?

oylebirisi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Şizofreni hastalarının ömrü kısa mıdır? Kullanılan Antipsikotik ilaçlar sizce ömrü kısaltıyor mu yoksa hastalıktan mı kaynaklanıyor? Çünkü uzun yaşayan şizofreni hastası hiç görmedim 50 veya 60 yaşında vefat ediyor çoğu.

Allah ne kadar ömür verdiyse o kadar süre yaşar.

oylebirisi

Selam,

Sigara, alkol, madde kullanımı şizofreni hastalarında yaygındır. Ayrıca normal popülasyona göre Obezite de yaygın görünür. Tüm bu saydıklarım Şizofrenlerin erken ölümüne neden olurlar. Yoksa şu meşhur ''Akıl Oyunları'' filmine hayatı konu olmuş john NASH 87 yaşında ölmüştür.

Ben de şizofrenim.

Sigarayı bırakır, kilomuzu kontrol altında tutarsak, biz de uzun yıllar yaşarız diye düşünüyorum.

friends
uzun yaşayıp napacağız ki zaten hayat ızdırap, azap şeklinde geçiyor en iyisi erkenden bu dünyadan göçüp gitmek.
Poyraz_
kardeş her şeyi Allah bilir orası doğru da, benim sormak istediğim akıl hastalarının normal popülasyona göre daha az yaşadığı sorusu yani böyle bir şey varmış onu merak ediyorum.

oylebirisi

Ortalama ... ne kadar yaşar ...bilemiyorum.
İyi insanların ömrü az olur.
Az olanı makbüldür.

ÖMÜR BİÇMEK ZOR AMA

oylebirisi

kardeşim bende 18 senedir psikolojik tedavi görüyorum öyle birşey hiç duymadım takılma böyle şeylere....

Poyraz_

Evet şunu diyorum ben:
Bu dünya fani
Aldanma bu dünyaya
Yanılırsın

ayDÜNYAvazo

doğru söylüyorsun. firavun da uzun yaşamış ve ömrü hayatında burnu dahi kanamamış hiç hastalık çekmemiş.

Ben hiç kesintisiz 10 yıl olacak 2 ay sonra tedavime. Hep çalıştım sayılır şükürki. Kendime hiç ömür biçmedimde. Ama ben küçükken "BEN HİÇ ÖLMÜYECEĞİM" derdim.

Birşey diyeceğim sizlere:
"Şizofreni hastaları yaşarmı"
Bizlere göre yaşamaz ki zaten.

ayDÜNYAvazo

hastalığa rağmen çalışabilmen işlevselliğini yitirmemen çok iyi bir şey umarım daha da iyi olursun ama her şizofreni hastası aynı değil bazılarına yaşamak cidden işkence oluyor diyorsun ki keşke allah canımı alsa da kurtulsam. Boşuna intihar etmiyor şizofrenler çünkü bu hastalık dünyada cehennem azabını yaşamak gibi resmen yanıyorsun beynin sana işkence ediyor.

oylebirisi

Aslında başlık keşke şöyle olsaydı:
"ŞİZOFRENİ HASTALARI KAÇ YIL YAŞAMAZ" diye

Bu dünyada yani.

Asperger Sendromu
Obsesif Kompulsif Bo.
Organik Olmayan Psi.

BUNLARDA BENİM MİSAFİRLERİN ADI.

filozof gibi konuştun başkan haklısın valla. buna yaşamak mı denir .... neyse.

ayDÜNYAvazo

zaten şizofreni bir çok psikiyatrik hastalığı yaşatıyormuş bazı dönemler anksiyete yapıyor bazı dönemler bipolar gibi oluyorsun bazı dönemler takıntılı obsesif bazı dönemler agresif çok karışık bir videoda bir profesörden dinlemiştim.

Poyraz_

haklısın reis korku değil de umut diyelim. insanın bir gün öleceğini bilmesi çok iyi bir şey. yaşadığımız bu durum sona erecek çünkü.

41 yaşındayım 66 yaşına kadar yaşasam yeter.Evelenmedim çocuğumda olmadı .

Members

olsaydı zaten o da hasta olacaktı dışlayacaklardı herkes arkasından konuşacaktı evlensen hastalığı öğrense eşin direk boşanacaktı daha da kötü olacaktın olaya birde bu tarafından bakmak lazım

Members

Ölüm temizlik,
Ölüm ferahlık,
Ölüm gerçeklik,

Ölümden kaçaman
İstediği yerde seni yakalar.
Nefesini tıkar ve sen son nefesini verirsin.

oylebirisi

Bardağın dolu tarafımı diyorsun. Bende bardağı arıyorum yaka yanıla 😁😎😁😎

Adamın biri hakkın rahmetine kavuşmuş. Gühahları ağır basmış olacak ki, cehenneme düşmüş. Cehennemde, yanlarında ülke adı yazan kocaman birer kazan, her kazanın başında da birer zebani varmış. Kazanda kavrulup duranlardan kazara başını çıkarabilen olursa, zebani elindeki dev sopayla onu aşağıya itermiş. Bir tek, yanında “Türkiye” yazan kazanın başında zebani durmuyormuş. Bizim adam kendi kazanına atılmadan zebanilerden birine sormuş: “O kazanın başında niye zebani yok?” Zebani demiş ki: “Türkiye’den gelenleri kendi hallerine bırakıyoruz, aralarından sivrilen olursa diğerleri onu hemen bacaklarından aşağı çekiyorlar.”

türküm ama istisnayım adama moral veriyorum bu derdini yazdığına göre içinde ukte kalmış reisin.

İş yok evlilik yok çocuk yok ,anne baba öldümü yalnızsın ve açsın ,ölmek yaşamak hangisi daha iyi ,sürünmek çoğumuzun sonu gibi geliyor bana

İntahar kolay olsa çok intahar eden olur bence
Yalnız kalmaktan korkan varmı benim gibi?

Şizofreni hastalarının erken öldüğü ile ilgli birşey duymamıştım bende lakin her ölüm erkendir derler.Ölüm üzücü bir hadise.
Bence ölümden çok yaşama odaklanmak gerek.Vakti gelen ölecek,ölümden kaçış yok ama yaşamımızı güzel kılmaya gayret etmek elimizde.Hepinize mutlu ve huzurlu bir yaşam dilerim.Yaşama dair umudunuzu hiç kaybetmeyin.Ölümü fazla düşünmeyin.Ölümü fazla düşünmek umutsuzluğu perçinler.

ASUMAN0

Çok yaşamak çok zaman harcamak demektir.

Bu zamanları boşa harcarsak bittiğimiz andır.

Hayatınızda anı yaşayın sizin sizden başka dostunuz yok kimseye güvenmeyin aileniz dışında Ailemden başka kimsem yok.Allah yas acısını yaşatmasın ailenize uzun sağlıklı günler yaşatsın

Bazı Şizofren hastaları Remisyon dönemine giriyor. Remisyon dönemine giren Şizofren hastalarıda mı acaba çok yaşamaz ?

ayDÜNYAvazo
Çok yaşamak veya az yaşamak bizim elimizde değil.Yaradanın takdir ettiği kadar yaşayacağız.Ne çok yaşamak istiyorum ne de az yaşamak.Takdir edilene razıyım ama yaşadığım kadarını mutlu,sağlıklı ve huzurlu yaşamak istiyorum.Herkese de bunu diliyorum.
Ölümü unutmamak gerek ki hayatın kıymetini bilelim ama ölümü fazla düşünmek neşe ve huzur kaçırmaktan başka bir işe yaramaz.Ölümü fazla düşünmemeye gayret etmek gerek diye düşünüyorum.

Ben xeplionun kalıcı yan etkisi yüzünden uyuyamıyorum bunun ömür süreme bir etkisi vardır elbet
Ama hastalığın kendisinin ömür süresine etki ettiğini düşünmüyorum

Bazı Şizofren hastaları Remisyon dönemine giriyor. Remisyon dönemine giren Şizofren hastaları da kısa yaşar mı ?

Üst Alt