Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastaları kaç yıl yaşar?

Iyı ınsanların omru az olur felan hurafelerı gecın nuh a.s 950 sene yasamıs . Kalplerın sırrını allah bılır bı zahır bıde batın vardır adam cok kotu gorunebılrı ama cok ıyı olabılır onu Allah bılır.Belkı Adam cok yasayarak ıyılıklerını hasenatlarını cogaltacak bu omru nasıl kullandıgınla alakalıdır.Ben Eskıden 5 dakıkada bır sıgara ıcıyordum bıraktım. Madde alkol felan yok bende kıloda vermeye basladım.Hapta bı tane ıcıyorum.Sanrılarımda yok mantıklıda dusunuyorum işimdede calısabılıyorum eskıden tanım sızogrendı sımdı atipik. Sizde benım basardıgımı basaraabılırsınız.Belkı ılerde atipikden de kurtulcam halisunasyon gormjuyorum sesde duymuyorum.Ama kotu zamanlarım oldu hastanede kaldıgım zamanlar oldu.

erbin yok be kardeş remisyon dediğin atak geçirmediğin dönem bu iyi bişey keşke hiç remisyondan çıkmasak

dogandemirci11

hastalık insanı yalnızlaştırıyor zaten onun için söylemiştim, bir gün herkesin anne babası vefat edecek biz hasta olduğumuz için biraz daha fazla etkilenebiliriz ama yalnızlığı da sağlıklı insanlara göre daha iyi deneyimlediğimiz için bence pek bir sorun olmaz. ben şahsen annem babam ben küçükken ayrıldı hiç kardeşim de yok yalnızlığı hastalık öncesi de hastalık anında da iliğime kadar hissettim artık beni rahatsız etmiyor sadece insanın içinde bir boşluk kalıyor o kadar.

White Wolf Spirit

insanlara antipatik geliyorsan iyi insansındır zaten çünkü senin ruhunun yüceliği onların şeytanlarını rahatsız ediyor ve seni otomatikman beyinlerine olumsuz olarak kodluyorlar. iyi insanların ömrü az olurdan kasıt bence başlarına gelen belalardan ötürü erken göçüyorlar bu dünyadan onun için söylenmiş bir söz olabilir. hastalığın da azalmış allaha şükür inşaallah daha da iyi olursun.

ASUMAN0

mutlu olabilsek hayat biraz çekilebilir olur ama hastalık her şeyi alıp götürüyor insandan yeteneklerini bile kaybediyorsun yaşayan ölü gibi oluyorsun ama bir yandan da empati yapmak lazım kolu olmayan, gözü görmeyen, kulağı duymayan insanlar da var onların durumu da çok zor her şeyin başı sağlık keşke dünyadaki bütün insanlar sağlıklı olsaydı.

bence bız bunları bılemeyız,kimse ayrıca kendısını cehenneme layık gormez herkes kendını cok ıyı goruyor.Basına gelenlerden felan bahsedıyorsanda en buyuk belalar ve cıleler peygamberlerın basına gelmıstır .Ama sana ornek verdım nuh a.s 950 sene yasamıs.Ben erken ölenler kötu ınsanlardır da demıyorum ALLAH bılır. Ayrıca bız hastalık cekıyoruz musluman ısek bunlar gunahlarımıza keferat oluyor gunahlarımızın bazılarının sılınmesıne vesıle oluyor.Ama hastalık senı oructan namazdan alıkoyuyorsa buda ıyıbısı degıl bence ALLAH yolunda kendımızı zorlucaz.Bızlere en ıyı ornek hz eyüp peygamber o da hastalıkdan en sonunda ıbadet yapamaz hale gelınce sabırını bı koseye koyup allahdan sıfa ıstemıstır duzelmıstır. :)

White Wolf Spirit

yanlış anlama dini sorgulamıyorum ve ateist değilim ama ne kadar büyük bir günah işlemiş olabiliriz ki bu çileyi çekiyoruz? hem de ölene kadar çekeceğiz? bence bu bakış açısı yanlış. Herkes bir şey ile sınanıyor kimi hastalık, kimi şan şöhret, kimi dostu ile, kimi ailesi ile, kimi kendi ile yani kısacası herkesin başında bir problem var. Biz peygamber olmadığımız için mucizemiz de yok bence bir fani olarak sızlanmamız da yanlış değil isyana kaçmadan.

Ana baba öldümü ne ile geçineceğiz çalışmıyoruz bişey yapmıyoruz iş yok bir başımıza ne yapcaz bilmiyorum

kanka dunya ımtıhan yerı herkes aynı hayatı yasamıyor kımı zengınlık ıcınde yasıyor ama ahıretını kaybedıyor kımı fakırlık ıcınde yasıyor ama ahıretını kazanıyor.Hem hadıslere gore dunyada en cok cıle cekmıs kısıyı cennete koyduklarında sorucaklarmıs ne cektın dıye bısey cekmedım dıyecekmıs o kadar memnun olucakmıs dunyanın en refah ıcınde yasayan kısısı cehenneme gıttıgınde ne yasadın dıcekmıs o da farklı bı cevap verıcek ıste.Hem fakırler zengınlerden once cennete gırecek mesela. Bzıları kapıda baya beklıcek.Hasta olmak ıstemıyorum cok rahat yasamak ıstıyorum dıyorsan dua edıcen.Allah bu dunyadada ıyılık guzellık versın otekı dunyada da .Bende hoca degılım zatende. :)Hem allah dıledıgını yapar senın hakkında dıledıgı hukmu verır sen bu hukmun degısmesı ıcın anca dua edebılırsın.Hastalıkdan dolayı allaha ısyan yolunu secsende Allaha ne zarar verebılırsın kı.Allah buyuktur.Inanclıysan bence boyle.Demıyorum hersey kaderdendır dıyıp hıcbırsey yapma .İnsan Çabalıcak tabı. :)

Oylebirisi
Bende hastalık yüzünden çok zor zamanlar geçirdim kardeşim.Umutsuzluk en kötü duygu.Herkesin hayatında mutlaka küçükte olsa bir iyilik ve güzellik vardır. O iyilik ve güzelliğe sımsıkı tutunmaya çalışmak gerek diye düşünüyorum.
Mutluluk konusu biraz karışık.Sağlıklı, zengin ve başarılı olsa da mutlu olmayan insanlar çok.Beyindeki seretonin ve dopamin dengesizkende mutlu hissetmek çok zor biliyorum ama herşeye rağmen hayata tutunmalı insan.

Bazı Şizofren hastaları Remisyon dönemine giriyor. Remisyon dönemine giren Şizofren hastaları da kısa yaşar mı ?

ben bilmiyorum bilenlere sormak lazım.
ASUMAN0

umudum başlarda çok vardı ama herkes baltaladı hala bir zerre de olsa var ama bir savaşçı savaşta darbe alıp yere düştüğünde ve yarası ağırsa ölümden başka bir şeyi umut etmez.

Şizofreni ilaçları seretonin ve dopamini bloke ediyor onlarsız mutlu olmakta mümkün değil
Bende ilaçların yan etkisiyle hastalık arasına sıkıştım kaldım ,uykusuzlukta cabası
oylebirisi ne kullanıyorsun ilaç olarak

dogandemirci11

2018'den 2022 başına kadar Rexapin 20mg Cedrina XR 50mg kullanıyordum aşırı mutsuzluk, iç sıkıntısı, huzursuzluk, donuk yüz ifadesi, konuşma bozukluğu, sosyal sorunlar, dışarı çıkamama falan vardı bende de aşırı uykusuzluk vardı o yüzden yazmıştı en son canıma tak etti doktora dedim uyayamazsam uyuyamayayım ben bu ilaçları kullanmak istemiyorum dedim cedrinayı çıkardı rexapin'i 10mg ye düşürdü bazı sorunlar gitti de pek değişen bir şey yok yani.

Kardeşlerim öncelikle hepinize acil şifalar diliyorum.Doğru diyorsunuz psikolojik hastalık çok zor ve bende zor zamanlarımda ölüp kurtulmayı çok istedim.O zor zamanlar geçti gitti şükür ama bu forumda hala zor zamanlar yaşayan arkadaşların yazılarını okuyunca üzülüyorum.Sizleri çok iyi anladığım için kendimce yardımcı olmaya çalışıyorum.Keşke elimden gelse hepinizin acılarını ve üzüntülerini yok etmek isterdim.Acıyı,üzüntüyü çeken bilir ve anlar ancak.Buraya hayatınızda gelişen iyi olaylar olunca,onlarıda yazın lütfen.Yazın ki bende sizlerin iyi haberleriyle mutlu olayım.Tekrar şifalar diliyorum hepinize.Tanrı yardımcımız olsun.

ASUMAN0

amin cümlemisine ....
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim...
bende 18 senedir dermansız depresyon hastasıyım. şu anda kamuya bağlı şirkette çalışıyorum ve iş hayatı harbiden çok zor karşında insan sorumsuz vicdansız halden anlamaz olunca bu durum bizi .çok yıpratıyor uzun zamandır intihar etmeyi düşünmezdim şimdi intihar etmeyi düşünüyorum ....

Bu dünyamız mahvolduda bari ebedi hayatta kurtulsak çok korkuyorum ölümden ama bir yanım yaşamaktan bıkmış halde
asumanO nasıl atlattın herhangi bir uğraşınız varmı iş güç

dogandemirci11
Ben neredeyse tüm gençlik yıllarımı hastalıkla boğuşarak geçirdim.2005 yılında evde ağır bir sinir krizi geçirdim.O gün beni hastaneye götürdüler ve kokteyl adı verilen bir ilaç karışımı iğne vurdular.2 gün civarı sürekli uyumuşum.Uyandıktan sonra çok farklı hissettim kendimi.Sigarayı bırakıyorum artık diye karar verdim ve o günden beridir sigara içmiyorum.
Paranoya ve halüsünayon ve diğer belirtiler zaman içinde azalarak yok denecek seviyeye geldi ama hastalık bende ağır unutkanlık yaptığı için çalışamıyorum.Zaten gençlik yıllarımda hastalığı ağır yaşadığım için çalıştığım hiçbir işte başarılı olamadım ve iş tecrübesi edinemedim.Unukanlıkta,hastalıkta kendimi bileli var bende.Çok zor zamanlar geçirdim hastayken.O yüzden şimdiki günlerim çok çok iyi diye düşünüyorum bazen.
Bana iyi gelen iğne keşke tüm hastalara iyi gelse ama benden başka o iğneyle iyileşen duymadım hiç.Dilerim ki en kısa sürede yeni bir tedavi yöntemi veya ilaç bulunurda sizler benden çok daha iyi hissedersiniz.

şöyle de düşünün kanserden kurtulmak için kemoterapi alıyoruz bunun yan etkileri arasında da kanser var ,
kullanmayı reddetiğim iki önemli ilaç var ranotoloji ile ilgili bunlar da kanser yapıyor. ayrıca kortizon herkese yazılıyor alanı çok geniş. ama bu ilaç ne yapıyor? bağışıklık sistemini baskılıyor ve kansere çanak tutuyor. bir ilacım göz dibini tutuyor kör ediyor. bir diğeri kemikleri zayıflatıyor en küçük darbede çatır çatır kırılıyorsun. yani özetle her ilacın bir yan etkisi var kar zarar analizi ile içiyoruz. size özel değil moralinizi bozmayın. yani zaten duurmunuz zor , yani bu ilçaları ve etkilerini en azından kafanıza takmayın.

en önemlisi Allahtan başkası da ne zaman öleceğiz bilemez.Doktorlara kalsa 9 sene önce ölmeliydim.

Erkekler 63 yıl 8 ay 21 gün,
Hanımlar ise 65 yıl 3 ay 17 gün..
Böyle soruya böyle cevap...

Sigara binde bir alıyom evdekilerin gözüne girmeye çalışıyom bide okb var oyüzden içmiyorum. Okbden sağlıklı besleniyorum.Alkolde yok.
ilaçta kullanmıyorum ama ilerde kullanır mıyım bilmiyorum güvenemiyorum kendime. Çünkü bazen aşırı paranoya yapıyorum.

Şundan özür dile şundan helallik al diye korkutuyo hastalığım beni. Normalde hiç kafama takmıycağım olayları bana bi işaretmi diye düşünüp ürküyorum. Artık aklımda olan sadece 2 mevzu var onlardan helallik istiycem ilerde. Uğraş dur. İstesem bitürlü istemesem bi türlü .s

Geçen gün mutsuz değilim idare ediyorum vs diyodum ya. İşte o bitti gibi oyun daha yeni başlıyomuş ben erkenden konuştum. Şimdi bi idarelik bi mutsuz... Psikoz çok ağır bi rahatsızlık

15 yıldır clonex kullanıyorum.Kardiyoloji doktoru bana sordu kullandığın bir ilaç var mı?Ben de var dedim kalbim artık düzenli atmıyor.Fazla yaşamıycam herhalde Ölüm sefa gelmiş hoş gelmiş Bizim şizofreni olmamızın nedenleri Çevremizdeki sosyal ilişki kurduğumuz insanlar.Ruh sağlığımızı kim bozuyor.Bunu sorgulamak lazım

Members

Ben de 10 seneden fazladır clonex kullanıyorum. Bilirsin ; kandaki hemogram çok düşerse AGRANİLOSİTOZ denilen bir durum ortaya çıkıyor ve bu şey bağışıklık sisteminin çökmesi & erken ölüm gibi neticeleri oluyor. Gerçi görüştüğüm doktorlar agranilositoz çok nadir görülen bir semptomdur diyorlar. Düzenli kan tahlili yapıldığı için erken farkedilir ve önlemi alınır şeklinde açıklamalarda bulunuyorlar Yine de clonexi ömür boyu kullanmak zorunda olduğum için bu konuda kafam karışık..

Bu satırları okudukça anksiyetem daha da artıyor resmen yani ben bu ilaçların yan etkisi konusuna çok takılırım diğer yandan acaba hastalığım diğer hastalıklarla birleşebilir veya dönüşebilir mi gibisinden düşüncelerle boğuşuyorum umarım ben ve benim gibi veya daha farklı psikolojik rahatsızlıklarla yaşayan kişilerin de mutlu olduğu o günleri en kısa sürede görebiliriz..

neyse agalar konu kilit milletin psikolojisi daha da bozuldu

Bizler hasta olarak derdimizi kimseye anlatamıyoruz birbirimizden başka kimse bu dertleri dinlemiyor ,hasta olmak suç gibi ,sanki doktorlarda herşeyin çaresi varmış gibi ağzını açıp sıkıntını söylesen çaresiz kaldığını doktora git deniyor
Sağ olan bizim derdimizden anlamıyor keşke siroz olup ölseydim diyorum bazen

Doğmamış çocuğa don biçilirmi?

"İnsanoğlu doğum ile ölüm arasında yaşar"

Çok yaşayan yüz e kadar yaşıyor zaten.

Kafanıza nereden takıldı bu konu onu da anlamadım :)

Bu rahatsızlıkları yaşayan diğer kişiler ile aynı ortamlarda karşılaşmamışsanız yaşlı olanları görmemişsinizdir .

Gıda yetersizliği , fazla sigara tüketimi . bakım eksikliği gibi konuları varsa doğal olarak ömrü bir yere kadar gider . Aşırı stres ve bir anlık duygusal boşluktan intihar da edebilir .

İlaçlar sentetik maddeden yani kimyevi ürün olduğu için mide ve böbreklerde hasara yol açıyor . Bunun da çözümü günlük süt veya yoğurt tüketerek zararını olabildiğince en aza indirgemektir .

Şizofreni değil belki ilaçları öldürür hatta kullananlar yaşayan ölüdür neden çünkü ilaç ağır gelir çalışamazsın neden çalışmıyorsun derler neden evlenmiyorsun derler yani hayatta sayılmazsın ama yinede şükür daha kötüleri var

Ben abartısız 20 yaş yaşlı gösteriyorum ne olduysa son 5 yılda oldu ilaçlar kilo aldırdı saçlar gitti sakallarım bile beyazladı. İlaçların insanı çökertiği doğrudur ayrıca hastalığın kendisi bizatihi buna sebebtir. Ölüm Allah'ın emri tek ölüm hakkımız var şu hayatta, sayısız da yaşam hakkımız her yeni gün doğumuyla her nefeste bize verilen imkanları tanıyıp şükür etmeli... Allah ölümün de hayırlısını versin, yaşamında..

-DORLION-

İlaçların bana zararı olduğunu sanmıyorum. İlaçları kullanmasam belki evden dışarı çıkamam, belki işe gidip çalışamam. İşte o zaman benim kaybettiğim an be andır.

İnsan nerde ve ne zaman öleceğini bilemiyor.

Üst Alt