Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastaları tedaviniz ne durumda?

@emre3, hâli benden beter yüzüme bile bakamıyor hep ben konuştum, titriyordu,göz teması kuramıyor, 30 yaşında ama lise mezunu bile değil, evden dışarı hiç çıkmıyormuş, bi duruşu oturuşu bakışı vardı kim görse bi anormallik olduğunu anlar.
Uzatmak istemiyorum kızı aşağılıyor gibi konuşmak istemem. Allah yardımcısı olsun kalbi temiz saf biriydi Allah hayırlı insanlar çıkarsın karşısına. Kız beni beğenmiş hatta ailesi hemen evlilikten bahsetmiş ortadaki buluşturan arkadaşa ama ben istemedim beğenmediğmi ilettim

Aslında ben şuan ilaçları bırakacak kadar iyiyim..

Ancak başıma böyle şeyler geldiği için doktor tekrar atak geçirip geçirmeyeceğimi bilemediği için iyisin devam et diyor

@xdedahii,

Oh, maşallah, böyle devam. İlaç bırakmayı değil, azaltmayı bile aklından geçirme. Madem stabilsin, ne yapıyorsan her şeyi aynen yapmaya devam et.

Devlet hastanesine kan vermek için gidiyorum. Özel hastanede sadece lityum kandan 1200 liraya bakıyorlar. Sonucu sürekli gittiğim doktora gösteriyorum. Devlet hastanesi'ndeki doktorlar iyisin doktoruna söyle ilaçlarını azaltsınlar dedi. Ben kendi doktorum ilaçları azaltmayı teklif etse, rica ederim reddi için. İyiyken niye kendimi riske atayım. Şaka maka 5 yıldır atak geçirmiyorum.

@osmangazi, basit bir lityum kan testi için neden 1200 lira veriyorsun ki. Aile hekiminde yapamıyorlar mı ? Çalıştığım kurumun hemen yanında fizik tedavi hastanesi var Orada sabahtan akşama kadar hasta kabul eden aile hekimliği var. Buraya müracaat edip kan değerlerime baktırmak istediğimi söylemiyor. Hemen kayıt açıyorlar. Elimdeki barkodla gidip kan veriyorum 2 gün sonra sonuçlar E-Nabıza düşüyor. Çok şükür; şimdilik bir sıkıntı yok. Kan değerlerim normal.

@Descartes, yok abi bizim aile hekimi lityuma bakamıyor. 2014 e kadar Eskişehir'e gidiyordum lityum testi ve muayene için. Şimdi devlet hastanesinde lityum ölçüyorlar. 1200 lira vermemek için devlet hastanesine randevu alıyorum. Orda kan veriyor ama sonucunu özel hastanedeki doktoruma gösteriyorum. Ona da e nabızdan çıktı alıyorum. Sekreterı odasının dışında bilgisayarı var ama Doktor'un odasında bilgisayar yok. Bir ara arkasında Freud'un resmi asılıydı. Değişik biraz 😀

Son düzenleme:
@Ş!zofren, doğru bence iyi olanı doğru olanı yapmışsın sonuçta şizofreni hastalığınında seviyeleri var ( mesela ilaçlarıyla remisyonda olan birisi olurdu ) ama) o kadına yapacağın duygusal yatırım seni ileride çok pişman edebilirdi

@tolga08, Yapılan iğne istenmeyen diazem gibi bir şeydir belki.Ondan emin değilim de normal kullandığınız psikiyatri ilacı var mı?Bende akineton risperdal kullanırken dediğiniz gibi oluyordu.

@OturanBoğa, teşekkürler o çalkantılı dönemde cevap verdiğin için… çok topladım kendimi öyle hastalığımıda saklamadım iş yerinden söyledim. Engelli raporu almadım. İlaçlarım en az dozda kullanıyorum. Gerçekten çalışamacak kadar kötüydüm. Şuan iş yerin performansım iyi eski sağlıklı günlerimden bile sanki ben hasta olmamış ara vermemişim oradakiler ara vermiş gibi o kadar iyiyim. Arkadaşlara tavsiye ağır atak geçiriyorsalar 3 yılı bulur toparlanmaları

Doktorum psikotik semptomların devam ediyor dedi.
Beyin hasarı veya epilepsi var mı diye eeg çektiler. Eeg çekilirken bilgisayardan test çözdüm öyle baktılar. Bi de işlem bittikten sonra kağıtta senaryolar yazılıydı bu kişi ne ima etmek istiyor diye soruyordu. Onları da cevapladım.

@tolga08, e-nabız'da ziyaretlerim kısmında ne iğnesi yaptıkları yazar.

Ben 1 yıl bir aydır doktora görünmedim ve iyi olduğum sürece muayene olmayı düşünmüyorum en son görüşmemizde doktor bana senin hastalığın geçmiş 7 yıldır iyisin , bu çınlamalarda kalıntı belirtiler dedi.

Bugün Byannli 6 aylık depo enjeksiyonumu oldum. Sadece kalçadan yapılıyor. Hafif bir ağrı var yapılan yerde, o da birkaç güne geçer.

@Quwaxer, 1000 mg

@tolga08, benim hayatımı elimden aldı ; motivasyonsuzluk , yorgunluk gibi etkiler yapıyor aksi gibi uzun etkili bir ilaç olduğu için yan etkisini de 5 - 6 ay çektim

Açık lise kayıt işleri zannettiğim kadar yorucu geçmiyor.

Psikolojik olarak fazla zorlanmıyorum.

@emre3, yok yani hiç evlenmem daha iyi. Benim kendi yüküm ağır bir de başkasının yükünü taşıyamam. Hayatımdaki en avantajlı taraf para sorunum olmaması. En dezavantajlı taraf da yalnız olmam

@cshflwhytkstm, rispedral genelde pisikotik rahatsızlıklar için verilir. (Şizofren, atipik pisikoz, şizoafektif bozukluk gibi)

Sizin şikayetleriniz neydi teşhis olarak ne konuldu.

Ağır ilaç tabiri kişiye ve bünyeye göre değişir bir antidepresan değil ama en ağır antipisikotte değil ama antipisikotik tipi bir ilaç yani antipisikotikler çok hafif ilaçlar değildir.

Üst Alt