Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastalarının iş hayatı ve iş bulma zorlukları konusunda deneyimleriniz?

Son 10 yılda 2883 günlük sigortam yapılmış. Ben tabiki bunu ilaç kullanarak başardım?

Son 10 yıllık(3600 gün) zaman zarfında 2883 günlük sigortam yapılmış. 717 günü sigortasız geçirmişim. Ben tabiki bunu düzenli olduğum tedaviye bağlıyorum. Benim gibi bu şekilde performans gösteren varmı arkadaşlar.

Arkadaşlar özelde çalışamıyoruz çünkü ataklarımız oluyor yada çalışırken mobing e maruz kalıyoruz hastalığınızı kimseyle paylaşmayin en yakın sandığınız insanlar bile arkanızdan deli diyorlar birde işe girmek çok zor çünkü ön yargılı davranıyorlar daha baştan kaybediyoruz maalesef 😔

Katılıyorum sana. Zaten hastalığımız elle tutulur gözle görülür değil. Onun için bu iş çok zor diyorum. @tapasya

O kadar haklısınız ki sizde ama biz maalesef hep ötelenen dışlanan ve görünmeden gelen ön yargılı bir toplumuz ayDÜNYAvazo 😔

Ben de emekli oldum malulen.Bizi günah keçisi ilan ediyorlar.

Son 10 yılda(3.600) günden 2.883 günlük sigortam yapıldı. 717 günü boş geçmişim. Ben 717 gün gaytarmışım.

Son düzenleme:
Şuan işe girmek daha da zor arkadaşlar maalesef ön yargı her zaman dediğimiz gibi ön yargı olay bu bizim bu gidişle emekli olmak hayal...

perseküsyon

Çalışmak istemek yolun yarısıdır zaten. Ben böyle biliyorum. Ama çalışmak istemeyene işi ayağına götürsende boşa nafiledir.

SGK 'nın istediği zaman kontrole çağırma yetkisi olduğu için erken emeklilik falan da düşünmüyorum

biraz cesaretim olsa kendi iş yerimi açmak isterdim engellilere devletin verdiği hibe alırım kendi iş yerimi açmak isterdim kimseye eyvallahın olmayacak memurlukta boş

ben anlamıyom bu insanları bizlere sorumluluk vermemelerı lazım basit iş vermeleri lazım ama ben dairede parasal işlemleri bile yapıom :)

Merhaba bana anksiyete ve depresyon tanısı kondu. Rapor almaya kalkarsam ne oran. Verirler ona göre e KPSS lisans olarak giricem ve bizim anksiyete hastalığında şizofren gibi. Aynı. Bizimki. Biraz daha. Karmaşık

Kaçtane yere basvurdum rapordan dolayı geri dönüş olmadı aslında biraz açmam gerekirse adamlar mülakatta iyisin hoşsun dediler geri dönmediler engelli ilanları olduğu halde ben öyle hasta filanda değilim yazılımdan iyi anlarım..raporu iptal ettirsem veya süresi aralıkta bitiyor sağlıklıdır raporu alabilirmiyim aceba bunu düşünüyorum

Sene 94 veya 1995. Benim başında bulunduğum servise bir delikanlı verdiler. Adını şimdi unuttuğum bu delikanlı cin gibi, zehir gibi zekâsı var. Leb demeden leblebiyi anlayan cinsinden. Diğer arkadaşların 5-6 saatte hazırladıkları haftalık dış ticaret raporunu taş çatlasa bir saatte yapıp getiriyordu önüme. Rapor ilk zamanlarda ufak tefek hatalarla dolu olsa da iyi hazırlanıyordu, ufak tefek hataları da diğer arkadaşlar düzeltiyorlar ve yanlışlarını acemiliğine veriyorduk. Ancak kendisine yavaş yavaş güvendiğimize fark edince raporu sallama yapmaya başladı. Rakamların gerçekle uzaktan yakından hiçbir alakası olmamaya başladı. Tavırlarından, hareketlerinden bir tuhaflık olduğunu çok kısa süre sonra anladık. Servisteki arkadaşlarla konuştum, "ne yapalım ne edelim?" dedim zira durum normal değildi. Neticede arkadaşlar beni kırmadılar, onu idare etmeye karar verdik. Bunda maddi açıdan sıkıntı içerisinde olduğunu öğrenmemiz de etkili oldu. Müdüre de durumu söyledim ve böyle bir karar aldığımız bildirdim. Müdür ağzından baklayı o zaman çıkardı ve bu arkadaşın bir yakının tanıdığı olduğunu ve onu kıramadığı için işe almak zorunda kaldığını söyledi ve bizden onu idare etmemizi kendisi de ayrıca rica etti. İstediği zaman işe geliyordu, olur olmaz vakitlerde izin istiyordu, ben de veriyordum. Ama Allah için, başta bana olmak üzere, servisteki arkadaşlara son derece saygılı idi, hiçbir zaman bizlere karşı kaba bir hareketini görmediğimiz gibi kendisinden kaba bir söz da işitmedik. Düşüncelere dalar gider, seslenirsin duymaz, tatlı hayaller içinde yaşardı. Bir gün durup dururken başka bir servisin yetkilisine telefon ederek yanına gelmesini emretti, evet resmen emretti. Çocuk da geldi ama gelince ana avrat herkesin içinde başladı sövmeye. Ve durup dururken yaptığı bu hareket sonu oldu, işten atıldı.

Tabii bu bir misal, bütün arkadaşlar böyle davranıyorlar diyemem ama kendilerine toleransla yaklaşacak bir yer bulduklarında bunun kıymetini bilmeye baksınlar.
Selametle.

ayDÜNYAvazo
2004 ocak ayında atandım. Askerlik ve toplam 4-5 aylık hastaneye yatışını saymazsak hiç ara vermedim. Kısmet olursa 4 sene sonra engelli emeklisiyim. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun...

alifatih1958
Yazdıklarınızın hepsine katılıyorum. İyi niyet istismarı ve nankörlük hoş değil...

perseküsyon

Engelli memur emekliliğinden faydalanacak mısın ? Kaç yıl memurluk yaptıktan sonra emekli olacaksın ?

erbin

4 senem kaldı ama engelli memur emekliliğine hak kazansam da faydalanmayı düşünmüyorum.

iş hayatı veya çalışmak para kazanmak sadece şizofren lere değil tüm engelllere zor bilhassa bizim gibi psikolojik rahatsızlığı olan naif insanlara ..
mesela bende kamuya bağlı şirkette çalışıyorum ama hiç huzurum yoktur kafam bin500 işyerinde iş hayatında şerefsiz kanı bozuk sütü bozuk çok adam var .. ne yapacaz bende bilmiyorum....

alifatih1958

Allah allah adam şizofrenmiydi abi ????
Allah vermesin işte bazen geliyorlar insan abi hani derler ya herkesin bir eşref saati birde eşşek saati var diyee keşke benide böyle idare eden bir işyerim olsa valla benim şu sıralar ne evde ne işyerinde hiç huzurum yoktur...:( :( :(

Daha 18 sene doldu Nasıl tamam olsun ?

3-Sonradan özürlü olanlar
Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.

Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.

Hocam , benim tedavi 1999 yılı temmuzda başladı Memurluğa başlangıç tarihi ise 2004 yılı ocak ayı... Sizin yazdığınız kapsama dahil değilim sanırım...

C- 01.10.2008 gününden önce işe başlamış eski Memurlarda geçiş süreci

Kanun’un geçici 4 üncü maddesi ile;

1-5434 sayılı Kanun gereğince kanuni tabiriyle sakat kadrosu ile başlayan memurlar ile sakat kadrosunda olmamasına rağmen memur olmadan önce yüzde 40 ve daha fazla oranlı raporu olanlar
15 yıllık yani 5400 günlük süreyle emekli olmaktadırlar ve olmaya da devam edeceklerdir.

2-Doğuştan özürlü olup da ellerinde rapor olmayanlar
5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten (01.10.2008 gününden) önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az yüzde 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az yüzde 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde memur (kamu görevlisi) olanlar; en az 5400 gün (15 tam yıl) uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde emekli olabileceklerdir.

Üst Alt