Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastalarının malülen emeklilik şartları..?

passenger

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
27 Temmuz Güncel: emekli oldum. sgk önümüzdeki ay için bana emekli aylığı bağlıyor. 615 lira alacağım.

_____
merhaba, ben 2 yıldır şizofreni tedavisi görüyorum. 1976 dogumluyum. malülen emeklilik için işlemleri başlattım unkapanı sgk'ya. fakat oradaki memurlar herhangi birsey söylemedi.
ssk baslangıç tarihim 2001 ve 2126 gün sigortam var. 10 yıl şartı ararlar mı paranoit şizofreni hastalarında? otobüs kartıiçin kurula girdigimde %80 özürlüdür tedavide dahi çalışamaz ibaresi vardı. emekli olabili rmiyim?
askerligi ödersen 2 yıl geri gider mi emekli olabilir miyim?

ya da özürlü çalışan olarak işkura başvursam özürlü olarak çalıştırırlar mı

Psikolojik rahatsızlıklarla ilgili maluliyet kriteri şu:
12- PSİKİYATRİK BOZUKLUKLAR:
Hafif işlerde bile çalışmaya olanak vermeyen (sürücü belgesi olmayan), tedavi ile düzelmeyen, kronik nitelik kazanmış, ağır seyirli, organik veya organik olmayan psikotik bozukluklar (demans, şizofreni, bipolar affektif bozukluk, frontal lob sendromu, paranoid vb.)
Durumunuz 1800 gün ve 10 yıllık sigortalılık kapsamına mı alınır, yoksa "başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malûl olan sigortalı" kapsamında sayılıp 1800 gün prim şartını tamamladığınız için hemen mi emekli edilirsiniz, emin olamadım. Sanırım bu konu size verilen sağlık raporuna göre belli olacak. Dilerim bir an önce emekli olursunuz ve sürekli gelire kavuşursunuz... Sonucu bizimle de paylaşın lütfen.

Askerlik borçlanmasına gelince... Hayır, askerlik borçlanması yapmak süreyi erkene aldırmaz. Sadece primleriniz artar ve ona göre maaşınız da biraz yüksek olur.

merhaba cevap için tşk.
muahsebeci bir arkadasım askerligi şigorta başlangıcından önce oldugu için şigorta girişini 2 yıl geri alabilirdemişti
bunu ssk. personelinede söyledim olabilirdi ama evrakları hazırladın dedi yinede emin olamadım sgk.ya gönderilen saglık raporum da işgücünün 2/3 kaybetmiştir %60 özürlüdür emekligi uygundur yazıyordu fakat sonaldıgım raporda %80 özürlüdür tedavide çalısamaz yazılı idi 8 ayda bakıma muhtaç raporu alacagım bununiçin hastaneden gün aldım bu etkilermi sürecü eger bir sonuç alamaz isem durumum hiç iyidegil hiçbir gelirim yok ve bakmam gereken ailem var
işkurdan özürlüdür belgesi alıp çalısam busüreci etkilermi doktorlarım kesinlikle calısmamı iştemiyor hastalıgın ilerlemesinden korkuyorlar busüreçte hertür bilgiye tavsiyeye acıgım
saygılar

Evet evet, eğer ilk sigortalılığınız askerlikten önce ise, askerlik sürecini borçlanıp sigortalılık başlangıcınızı geriye aldırabilirsiniz. Askerlik tarihinizi yazmadığınız için aklıma gelmedi bu bilgi...

Yalnız, bu hakkınız "evrakları hazırladınız" denilerek elinizden alınamaz ki. O ne demekmiş öyle. 2 yıl az bir süre değil. Eğer 10 yıl şartına takılırsanız, bu 550 günlük kazanım çok işinize yarar. Dilerim bakıma muhtaçlık düzeyinde onanır da 10 yıl süreye takılmazsınız...

Evde bakım maaşı almanızda bir sorun olmaz. Ama, emeklilik maaşınız bağlandığında gelir düzeyinizi yeniden hesaplamalı ve evde bakım aylığı için öngörülen, kişi başına düşen miktarın 318 tl'yi aşmaması şartını sağlamaya devam edip etmediğinizi teyit etmelisiniz. Ve eğer kişi başına düşen gelir 318 tl'yi aşarsa, o zaman evde bakım maaşınızı kestirmeniz gerek...

merhaba sgk saglık kurulu neye göredegerlendirme yapıyor hastalık listelerimi var aceba çünki emeklilik raporunda cok bir acıklama yok emekliligi uygundur paronoitşizofreni yazıyor durumumu bilmiyor oda ayrı bir çelişki bence

Yukarıda aktardığım psikiyatrik bozukluklar maddesi, maluliyet cetvelindeki ilgili maddedir. Kurul da o cetvele bakarak karar verir...

merhaba

sevgili arkadasım merhaba
ben sgkya giitim askerlik borclanması için fakat bana dedilerki suan evrakları verdik onuniçin borclanma yapamazsın kuruldan gelicek cevaba bakarız dediler oradan nesonuç gelicek dediler 4 ay oldu bir cevap alamdım bunun kolay bir yolu almalımıydı herkez benim gibi sgk kapılarında bekliyecekmi

T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMUBASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
Sayı:B.13.1.SGK.0.BSN.BEB.0-622.02/09.07.2009
Konu:07.07.2009 Tarih ve 45084 numaralı başvurunuz.

Cevap:K urumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkındaki Yönetmeliğin 12 nci maddesinin ikinci fıkrasın da;Kurum ve kuruluşlar;...tekemmül etmemiş (sonuçlanmamış) bir işleme ilişkin bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler hükmü uyarınca değerlendirmeye alınamamıştır.
Talebiniz hakkında müracaat da bulunduğunuz Birim den bilgi almanız gerekmektedir.Bilgilerinizi rica ederiz.​

arkadaşlar merhaba

ben 09/04/2009 da emeklilik işlemleri için sgkya rabor verdim ve bu raporda paranoit şizofreni yazıyordu fakar bakırköyden aldıgım raporu yeterli bulmuyan sgk beni baska uzak bir hataneye sevk etti ve sürücü bel gesi olup olmadıgımı dair emniyetten resmi yazı istedi o hastane bana rabor vermesi 6 ayı bulucakmış bu durum da işlemlerim 1 yılı geciyor birde akıl saglıgım yerinde degil diye mahkemeye sevk edermi bu ileri bilen birisi lütfen bana yol göstersin :(

6 ay sürmez diye düşünüyorum hastanenein rapor vermesi. Neden o kadar uzun süreceğini düşündünüz? Eğer o kadar uzun sürecekse, yerinzde olsam, o hastanede görevli kıdemli bi doktorun özel muayenehanesine giderim. Bir muayene parası vererek raporun verilişini hızlandırabilirsiniz diye umuyorum.

Mahkemeye neden sevk etsinler ki? Bence mahkemelik bir şey olmaz. En çok emekli maaşınızı alma zamanınız geldiğinde SGK vasi tayini isteyebilir. Bilemiyorum

sevgili arkadaşım
birde sürücü belgesi olup olmadıgı konusun da emniyetten resmi yazı istiyor sgk yüksek kurulu buneden olabilr sizce

----------

arkadaşlar ben sgk ya emeklilik müracatı yaptım paronoit şizofreni tanısı ile fakat kabul etmeyip başka bir hastaneye sevk etti birde ehliyetim olup olmadıgı için emniyetten resmi yazı istedi
2008 kasımdan beri uğrasıyorum rapor vesari

şimdi birde vaşi isterlerse sgk

acebabizmi müracat etsek vasilik için işleri hızlandırmak için

bazen neyaptımı bilmezhalerde yasıyorum
yasmak zaten cile azap birde buişlerle dahada hastalıgımı tdavi edilmez hale sokuyorlar

sgk dan emekli olmuş sizofni hastası var ise bana yol göstersin lütfen hergün karsıma yeni engeller cıkıyor:confused:

Çünkü sürücü belgenizin olmaması gerek. Psikolojik rahatsızlığı olanlar için bu rutin bir kontrol. Sürücü belgeniz tespit edilirse iptal edilir zaten...

Emekliliğinizde bir sorun yaşamayacaksınız inşallah. Biraz daha sabır...

Benim psikolojik rahatsızlığım var ama sürücü belgem var o geçersizmi kimse benden bişey sormadı.

ben sizofreni hastasıyım ve 10/10/2008 tarihinden bugüne emeli olmak için ugrasıyorum
o kadar zor ve agır işliyen şiştem varki bende ailemde bıkmak üzereyiz 3 cü hastaneye gönderdi bizi sgk kalan 2 hastaneden %80 rabor aldık halen yeterli görmedi diye yüksek kuruldam cevap aldık emeklilik için neredeyse 1 yıl dolmak üzere ailem ve ben yıldık vazgeçmek üzereyiz

sevgili arkadaşlar bazen uygunsuz hafıza kombinasyonları ve hatırlama sorunları yasıyorum mesaj yazmak için saatlercee hatırlamıya çalısıyorum

belki bu sitye birdha hiç giremiye bilirim amam bukonuda birşeyler yapmalıyız bizi birileri duymalı
saygılar

Dilerim bunca eziyetten sonra emeklilik işlemleriniz onaylanır. Nedir insanların sgk'ndan çektirdiği!

arkadaşlar yüksak saglık kurulu benden daha önce yatıgım hastanelerden epikriz raporlarını istiyor
3 hastane sevk ettiler her hastane rapor vermesi 6 ayı bulabiliyor kurul yogunlu deniyor 6 hastanede kaldım yüzlerce doktor bana rapor verdi 3 yarı rapor ve %85 özür oranım var başkalarının bakımına muhtactır yazıyor hastalıgım gün gectikce agırlasıyor ssitresten dolayı
bu zulüm degil de nedir. 2008 yılından beri sgk da emekli olmak için uğraşıyorum. mahkemeye vermemi söylediler sizce daha kolay yolu var mıdır. ailem basbakanlık ve cumhur başkanlıgına mektup yazdı size yardım yapalım diyorlar bazı hayır severler varmış onlardan destek alabirsiniz diyorlar bu dilencilik degil midir insanlardan merhamet mi dilenelim
ben vatandaş degil miyim somaliden gelmedim ben bende bu ülkede doğdum bu ülkede var olmus ların sakıncaları bukadar agırmı olmalı madem bizi gömsünler öldürsünler mesela hastalıklı olduk diye ben hakkım olan emeklilik için uğrasıyorum kimseden para yada iyilik istemeiyorum haksız mıyım degerli arkadaşlarım amam öyleşine agır işliyen bir düzen var ki

ne yapmalıyım
lütfen bana yol gösterin caresizlik içindeyim önceleri böyle olmuyormuş ne olu bu durumdan bir cıkış bilen varsa yazsın

bir süresi var mıdır bu emeklilik işleminin sınırı yok mu 3 yıl oldu bu konuda yasallar ne diyor saglıklı olsam da araştırsam kafamı tutamıyorum ilaç yan etkilerinden dolayı

ne yapabilirim kime gitmeliyim nereye derdimi anlatmalıyım ömür boyumu sürücek sizce de :(

Kurul sadece üç hastanenin epikrizlerini mi istedi? Öyleyse yine çok zor değil. İlgili doktorlar illa ki yazmışlardır ve bilgisayarda dökümü vardır. Çıktısını alıp imzalayıp kaşelerler diye umuyorum.
Yani tabii can sıkıcı işler, ama en azından yeni raporla debelenmek zorunda kalmazsanız -öce eşeğini kaybedeceksin sonra bulduracaksın misali!- bu bile iyidir.

Bunun dışında zaten ilgili her yere yazmışsınız. Başka yapacak bir şey de yok ki; küfretmekten başka. Sabır.

bir süre4si varmıdır kurulun cevap için hastanede birlikte yatıgımız bir asker emekli oldu emekliaylıgını cekiyor şimdi 6 aylık emekli

sgk lı olmak sucmu

bir süre sınırı birevrak isteme sınırı yokmu bu kurumun tüm evrakları isteseler de hepsini hazırlasak her evrak isteme cevapları 1 ayı buluyor mesala

mahkemeye versem nasıl olur sizce arkadaşlar avrupa insan hakları mahkemesine bu konuda bir bilen varmı ?

emekli olmam sansım nedir bukadar uğrastan sonra
saygılar

merhaba ik teshiş konulan hastaneden tedavi daviye yanıtı ve teşhis ve teknikleri kalan diger hastanelerden epikriz ve yapılan teknikler ve taviler dadece bir hastaneden 5 defa yattım bunları hazırlamamız 20 günü ger diye söylrdi hastanede malüm arşiv resmi yazı olmasa imiş vermeyiz diyorlardı kalan hastaneleri siz düşünün

arkadaş lar birde insanlar niye kötü davranır anlamıyorum hastane calışanları olsun sgk olsun insanların suratları asık ve azarlamak için bahane arıyorlar sanki onlarla kavga ettik düşmaca bir tavır var bir güler yüz yok onu getir bunu götür sonra gel bugün olmaz karsısın daki insanları hakir görmek tamam benim verdigim vergilerle para alıyorsun demiyorum çalısıyor emegini alıyorda nicin hastane ve sgk çalısanlar bukadar huysuz

birde vergi kanun larını evrupaya uyarlıyorlarda bu engelli emekllik işlerini neden avrupaya uyarlamıyorlar
orada cok kolay ve emekli olmasan bile gelirin oluyor ayrıca daha fazla emekli parası veriliyor engelli oldukları için daha fazla masrafları olacagı için

şakabibiya degilmi masalları andırıyor kral kızını istiyen haktan birine olmaz yerine ejdarhanın kafasını getir yada kışın bana karpuz getir diyo hikayelerde
valaha aynısı sgk nın kızı iştedik sanki 3 hastane rapor aldık gerekli evrakları verdik şimdi ne isterler aceba zor birşey bekliyorum yine

yani buna bir sını bir şüre de koymamışlar sanırım yakın da hayatın boyunca gördün tüm evrakları bul getir derler gibi geliyor

birde mahkemeye versekmi vermesekmi nasıl cözülür bu dügüm evrakları 1 ayiçinde hazırlıyacagız sonra bilin bakalım ne istiyecekler
yine başka zor bir şey işterlermi?

bazuk yazı ve bozuk türkcem için üzgünüm bukadar yazabilgim yazıları yanlış okuyup yazıyorum düzenledim amam yanlış olanlar için yineden üzgünüm dilerim okuya bilirsiniz

Süreç sonlanmadan mahkemeye vermek olmaz.
Durun bakalım, sonu güzel biter diye umalım...

selamlar sizleri anlayamıyorum bende bu çileleri yaşadım şizofren teşhisi ile ben emekli oldum %80 ve %50 dir yattığım bütün hastenelerin epikrizlerini tahlil ve raporları hesini hastahane dosyalarda muayene için gittiğim de fotokopilerini biriktirdim sen bu epikrizleri doktorlardan rica et bölüm klınik sekreterinden rica et devreye tanıdık birileri koyarak alabilirsin zor değil yada kliniğe muayene ol o zaman dosyadan bu bilgiler ihtiyacın olduğunu söylersen o hastanenin hastası olduğun için fazlasıyla destek aldığn gibi kurul doktorlarına senin durumunu bildirir yazı verirler ben bütün yattığım hastene polikliniklerde beni ismimle hitap ederler bir baş ağrısı şikayeti değil senin hastalığın kronik ve takip tedavi gözetim halinde olman gerekiyor

öyle diyorsun pekte öyle olmadı resmi yazı gelmeden hiçbir evrak vermiyeceklerini söylediler resmi evragı işleme koyduktan sonra 1 hafta içinde verirebiliceklerini söylediler büyük hastaneler ise 2 hafta diyor iş yogunlugu imiş
birde ehliyet iptali var tabi alırken bukadar uğraşmamışidim ehliyeti aldıgım trafik tescile yazı yazıldı yazının gelmesi 15 gün sonra bana verilen raporlar yeterli degilmiş beni tarafik tescilde bir hastaneye gönderip oradan da ehliyet alamaz raporu alma gerekiyormuş yaklaşık 3 ayı bulur bu parkurun bitmesi sitresten uyumadıgım geceleri düsnce bayagı zorbir koşuldayım bundan başka nbe istiyorlar sizce

arkadaşlar bazen bunalıyorum sizlere sitem edergibi oluyor amam tarfik tescil dahi 6 hastane raporuna inanmıyor yeniden hastaneye gönderiyor 3 yıldır hastaneler ve kamu kurumları ile uğraşıyorum amam gercekten hantal ve yürümüyen bir mezuatımız var bunca caba ben hastayım demek için hastalık ile mücadele ederken birken de devlet kurumları ile mücadelel ediyoruz hangisi zor sizce

mhmt arkadaşım bana bir yok göster başka birşey işterlermi sence sen bu yolları kolay aşmış olmalısın kanım ca

merhaba

bende de şizofreni başlangıcı var normalde manik depresif hastasıyım sana büyük geçmiş olsun arkadaşım umarım bir an önce emekli olursun hayat çok zorbizler için...

ehliyet iptali için trafik tescil kurula sevk etti kurul günü haftaya yaklasık 3 ay oldu
ehliyet iptal olduktan sonra emekli olurmuyum sizce ?
kurul doktoru birde birde yeniden binsürü test yaptılar bölge saglık son asaması olabilirdemiş
sizce bitmiş olabilirmi devamı varmıdır ?

remisyonda ATİPİK PİSKOZ tanılı rapor verildi bana ve emekli sandığına raporu gönderdim acaba emekli olabilir miyim.

bu konularda sayın OturanBoğa Genel Yayın Yönetmeni cevaplıya bilir sanırım benim bütüm sorularıma o yanıtladı eksik olmasın mevzuat hakın da derin bilgileri var
saygılar

merhaba
ben 3 yıla yaklaşıyor artık emekli olmak için uğraşıyorum şizofreni hastasıyım 3 agır atak gecirdim ve 4 cüsü geridönüsü olmuyan bazı hasarlar bırakıcak dedi doktorlar sürekli doktor kontrolünde kalıyorum ve sgk.benden sürekli rapor istiyor mesela önce ehliyetin varmı diye soruyor 3 aysonra iptal ettir diye yazı veriyor önce epikriz raporu istiyor sonra 3 aysonra hastaneye sevk ediyor
3 hastaneden tamsekküllü %85 rapor aldım agırdır dediler halen rapor kurul uğraşıyoruz dedimki oradki görevliye ben şimdi para nereden bulayım doktorlar çalımaz raporu veriyor iş yerleride özürlü çalısır raporu istiyor ban diyorki hastalıgını gizle çalış buişler uzun sürüyor dedi
bunun yasal bir süresi varmı doktoruma dedim ben çalısıcagım oda kesinlikle olmaz diyor sen işin ilaçlarını kulanmak bunu kulanırken çalışman sözkonusu degil bana bir hasta gösterdi doktor altına yapıyor ve surunu yitirmiş ailesi 1 yıl aramış ança bulabilmiş buduruma düşmen sözkonusu senin için diyor ançak 3 yıl son ra durumuna bakrız diyor
neyapalım dilensekmi aceba onada kimse izin vermiyor yani budurum saglık acısın dan iyidegil doktor sgk ya gitmememide yasakladı yakınlarım gidiyor şimdi engelli lere yapılan işlerden bahsediyor herkez şizce benim durumum da kaç kişi var çok oldugunu biliyorum birde bu hastalık konusun da herkez yarcıclık yapıyor kimi cok okumaktan kimi de kimbilir neyaptıda allah bunu böyle yaptı diyor birde engelli biroların daçalısan hastane olsun sgk olsun kötü davranıyor hjastalar

hangi hak hangi hangi neden den arıyorum hangi nedenden engeleniyor bilmnek zor onu getir bunu götür ömrümüz bitti nerede ise

sevgili arkadaşlarım merhaba
ben emekli oldum sgk önümüzdeki ay için bana emekli aylığı bağlıyor 615 lira alacağım biraz zor oldu ama oldu
bana yol gösteren sevgi arkadaşım oturan boğaya başta olmak üzere hepinize teşekkür ederim

saygı ve sevgilerimle

Bende 3 yıldır Şizofreni hastasıyım Yalnız hiç hastanede yatmadım Epikriz raporu için hastanede yatmak şartmıdır bende emekli olmayı düşünüyorum.

Emeklilik için epikriz raporumu istiyorlar vergi indirimi almadınmı

fbservet;
atipik piskoz yazıyorsa emekli etmiyecekler tekrar hastalığın tanısı için rapor isteyecekler benimde başıma aynısı geldi

muradyilmaz;
Arkadaşım öncelikle emekliliğiniz hayırlı olsun umarım bundan sonra sorun yaşamasınız ama sgk ya güvenme bunlar emekli olanlarında emekliliklerini iptal ediyor .

Üst Alt