Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastalığında muhakeme yeteneği sorunu yaşıyor musunuz?

Bende bazen içimden cümleler geçiriyorum bu da mı aynı ama kontrol edebiliyorum

@Ahmet T, Oğlumdada oluyor hakaret eden sesler onlarla karşılıklı tartıştığı durumlarda oluyor.
@seda73838, Herkesin içinde bir iç ses var onlar halisinasyona dönüşürse sıkıntı.

@seda73838, kendi iç sesin başka insanların ağzından konuşursa sıkıntı. Sanki ayrı bir insanmış gibi kendi bakış açılarından konuşuyorlar. Mesela sana "sen" diye hitap ediyorlar.

Ben hastanedeyken de "senin buradan cikmana izin vermeyecegiz nihaha" seklinde gulen cinler vardi.

Simdi guluyorum ama cok korkutucuydu.

@seda73838, Hocam mesela bende şöyle bir şey mevcut; Işık garip geliyor, renkler değişik, anlamlı, gizemli, dejavulu, tehditkar, mistik. Mesela perdeye bakınca arkadaki vuran ışıktan anlam çıkarmak. Sizde?

@kara duman,
İçsel sesler bende de var yani şöyle diyim hocam zihnimde baska insanların ic sesini duyuyorum. Heyettekan tahlili yaptırırlar mi ya da baska bir sey. 3.kez gireceğim

@Pickle,
Bu bende çoğunlukla oluyor delirecek gibi oluyorsun düşünce sokulmasına da benziyor ic sesim annemin ic sesi oluiyor ve eimde olmadan konuşuyor

@kara duman,

Ben 2 3 farklı doktora gittim ama 2 doktor 6 aylık iğne raporuve atipik psikoz raporu çıkarttı

@seda73838,
Belki de sizde paylaşılmış psikotik bozukluk vardır annenizden etkilendiniz

@Operadaki Hayalet, Tamam o doktorlara senin hakkında ki kanaatlerini soracaklar.

Hep aynı doktora gitmenin faydası burada ortaya çıkıyor doktor seni tanıdığı için en doğru kararı hızlı bir şekilde heyete iletiyor.

Üst Alt