Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastalığının tedavisi var mı?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
Selam ben şizofreni hastasıyım 26 yaşındayım seneler önce hastalığım daha şiddetliydi hastaneye yatırılınca şiddeti zaman geçtikçe azalmaya başladı fakat tam geçmedi şuan ise 2013 senesinden beri aynı şekilde duruyor hastalığım ve geçmiyor Leponex, Abizol, Dideral, Laroxyl, Depakin kullanıyorum ilaç kullanmayınca kötüleşiyorum kullanınca ölü gibi geziyorum bazen dışardayken ben burdamıyım acaba diyorum dışarda olduğumun bilincinde olduğum halde en kötüsüde aile içinde bazı kötü olaylara şahit oluyorum fakat kimse bana inanmıyor

eskisi gibi kafamda kuruyorum diye hemen ilaçlarını içmiyormusun diyor bazı akrabalar duyduğum halde birşeyleri insanlardan böyle inanmamalarıda ayrıca sinirimi bozuyor son olarak sorum bu illet hastalığın tedavisi yokmu ilaçlar ilk zamanlar işe yarıyordu fakat şuan çevreme boş boş bakınıyorum yaşadığımın tam olarak farkında değilim eskisi gibi güzel görünmüyor dünya ilaçlara alternatif yöntem olarak bir tedavi önerisine ihtiyacım var ayrıca ilaçsız iyileşenleride duyunca ikilem içinde kalıyorum kullanayimmi kullanmimmi diye. Teşhisin koyulma sebebide Allah'ın benle ilham yolu ile konuştuğunu zannederdim.

Benim bildiğim şizofreninin kalıcı bir tedavisi yok ilaç kullanmaya devam etmelisiniz.
İlerde kalıcı tedavi çıkar mı yada bu mümkün mü bilemeyiz.

ilaca arternatif bir yöntem arayacagınıza size en uygun ilacı bulmaya çalışmak daha akıllıca olur kanaatindeyim.

annem doktora soruyor dediğinizi fakat en iyisi leponex diyor

Kesin bir tedavisi yok kardeşim, ama nadir olarak iyileşenleri gördüm.

Ben de şizofrenim ve leponex kullanıyorum. Tedavimden gayet memnunum

perseküsyon

süreç nasıl ilerliyor gün geçtikçe daha iyi oluyor musun? yoksa ilaç kullanımıyla daha kötü halin önünemi geçiliyor sadece?

alehandro

nadir olarak iyileşenler derken?
biraz açabilir misiniz acaba?

burdaki arkadasların biçoğu bu soruyu merak ediyordur eminim 10 yıldan fazla ilaç kullanmadan yaşayan şizofren var mı diye?

birde acaba niye hep dinle bağlantılı bu şizofreni hastalığı onu merak ediyorum

Adrenochrome
Dinle bağlantılı derken gördüklerin halüsinasyonları cin olarak mı yorumluyorsunuz? Dopamin artınca herkes görür, en basitinden örnek bali çekenler.
Uyuşturucu özellikle metamfetamin kullananlar kendilerini diğer insanlardan üstün görür hatta "Tanrı" olarak görür. Dopamin dengesi çok mühim hatta herşeyden mühim.

Ilaçlar şikayetlerini azaltır geri kalanını yenmek senin elinde. Çok ilaç vermişler sana hastalığın ağır olmalı

Leponex özellikle şizofrenide en son çaredir. Ölü gibi yatırır uykuya dalarsın uyandırsalar bile gözlerini açamazsın bütün ilaçlardan en ağıridır hatta kan değerlerini de değiştirir sürekli kan tahlili yapman gerekir.

DissFlex

anladım dinle bağlantılı derken bir çok şizofren hastası hep ya isayım yada mehdiyim yada allahla konuşuyorum diyor bende bunu merak ettim bende dahildim buna tabi ve ben halisinasyon görmüyorum hiç bazen acaba diyorum dinmi verdi bana zarar çünkü kuranda bu allah'ın insanlar ile ilham ile konuşması ile alakalı olan ayeti okuduktan sonra böyle düşünmeye başladım

@Adrenochrome

Süreç fevkalade ilerliyor. Remisyon (iyileşme) dönemine girdim

Son düzenleme:
tek çözüm ilaç kullanımı ve aksatılmaması.ilaçlarını zamanında al ve stres oluşturacak olaylardan uzak dur

Adrenochrome

Bana abilify maintena 400mg iğne vermişti ayda 1 aliyodum. 3.iğneden sonra ilaç tam etkisini gösterir demişti doktor. 3 .igneden sonra beter olmuştum. Eski ilacıma gectim iyi sayilirim ama hala var kafada sakatlık. Başımı belaya sokuom silahım olsa şu an katliyam yapardım

DissFlex
ben ise şuan aklıma kötülüğün gelmesine bile korkuyorum aynı şeyleri yapmamak için bence düşünme öyle sırf başka insanlar için kendi başını belaya sokmaya değmez.

must_rock
tatildeydim orada iyice strese girdim belli etmemek içinde tatili yarıda bırakıp geri döndüm dayı denilen bir akrabam var istemediğim şeyleri yaptırmaya çalışıyor insanları kullanıyor

Adrenochrome geçer geçer ilaçlarını içmeye devam et. Ben 100 metre öteden insanı görüp tehdit bana diyordum öldürmem gerek onu diye. Belli bi tip insanlara karşı böyleydim. Abilify igne kullaniyordum telefonda konusmaya bile korkuyordum sosyal fobikler gibi yapti beni hiç oyle biri degildim, ilaci degistim gecti. Sanirsam o ilaci saldirgan insanlara veriyorlar saldirmasın korksun diye

bende geçeceğine inanıyorum illaki bir yöntemi vardır hastalığın geçmesi için

DissFlex
melek geliyor bana lanet okuyor git diyorum bana ver gideyim diyor
sen bi pisliiksin bi pisliksin diyor hergün

Ahmet T

senin durumuna göre benim halime şükretmem gerekiyor ozaman ben hiç halisinasyon görmedim yalnızca hayatımda bir kere gördüm oda teşhis konmadan önceydi bu gelen melek ile ilgili aklına önceden bir şey geliyor mu geliyorsa kafandaki düşüncenin dışa yansıması olabilir

DissFlex
Hayır , benim bildiğm kadarıyla dopamin artışı tam olarak şizofreni demek değil yada halüsinasyon demek değil. dopaminin şizofreni ile bağlantısı henüz kanıtlanmış değil.

Ahmet T
Nasıl vaziyette görüyor musun
Sende ver bari
Kurtul

ahmet22

Şizofreniyi tedavi eden antipsikotik ilaçlar dopamini düşürür bloke eder. Dopamini aktif eden arttiran akinetondan 15 tane hap iç gör halüsilasyonu sayın yargıç

şizofreni ile dopaminin bağlantısı kanıtlanmamış demek çok saçma.
şizofrenide en büyük sorun dopamin miktarının artmasıdır.
parkinsonda ise azalması.

o yüzden şizofrenlere dopamini azaltan yani baskılayan ilaçlar verilirken. parkinson hastalarına artıran ilaçlar verilir.

@DissFlex
böyle kabaca bir değerlendirme yapamam ancak hem her ilaç her bünyede aynı etkiyi yapmaz hem de dopamin in şizofreni ile tam bir bağlantısının kesinleşmemiş olduğunu söyleyebilirim. hatta bu bile çok kaba bikere dopamin in açık fprmulu nedir bunu bilmek laızm nasıl bir madde hangi reseptörlere / nöronlara bağlanıyor bunu bilmek lazım

@mmmy1983
şizofrenlerde dopamin yüksek olabilir ama bildiğim kadarıyla her dopamini yüksek kişi şizofrendir diyemiyorsun öyle bir yazı okumuştum bir psikiyatri temel kitabında.

size birde şöyle sorayım , kaç yıldır tedavi görüyorsunuz , size kaç defa bu test yapıldı? :)

Slm arkadaslar benim dayim sizofreni asiri derecede kafasinda birseyler uretiyor annesi babasi 90 yasinda annesi ayzaymir annesinin maasini aliyor harciyor annesi babasi hasta annesiniz evi var tapuyu almak icin herseyi yapiyor ninemle dedemin can guvenligi yok eve gelen herkezi kovuyor bunun icin ne yapmaliyiz yardimci olabilirmidiniz

Üst Alt