Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastalığının tedavisi var mı?

arkadaşlar benim eskisi gibi beynimden sesler gelmiyor, halisinasyon hiç görmedim, sadece sıkıntı var içimde birde insanlar hakkımda konuşuyormuş gibi geliyor iyileşmeye başlıyormuyum acaba?

Adrenochrome

Geçer o şikayetlerin de.. doktora herşeyi anlat unutma , unutoysanda kağıda yaz doktora okursun gittiginde. Geçecek, sabret.

bende öyle umuyorum fakat bu insanların hakkımda konuşma meselesi gerçek gibi geliyor çünkü onlara baktığımda hepsi birden bana bakarken görüyorum ve bu çok kişide oluyor.

ben bir halüsinasyonu biliyorum
sizde mehdi süfyan deccal zannediyor musunuz kendinizi

@ahmet22

10 seneyi geçti benim hastalığımın geçmişi.son 2.5 senedir yoğun bir tedavi uyguluyorum.

daha önce yarım yarım başlayıp bıraktım ilaçlardan dolayı. bir kere test uygulandı bana ve dopamin yüksek çıktı.

daha öncede bu seferde dopamini düşüren ilaçlar verildi. aslında test yapmalarınada gerek yok. halüsünasyon görüyorsan ve üzerine alınma varsa dopamin yüksektir.

dopamin ve onun etkilediği diğer bütün hormanlar şizofrenide etkili bunu da bana bir prof yani doktorum söyledi.

bence her okuduğuna inanma çünkü bende çok yazı ve makale okudum hepsinde dopaminden bahsediyor.

mmmy1983 bana hiç test yapılıp dopaminime bakılmadı. psikiyatri doktoruna desem hemen yapar mı kan tahlili? yoksa başka bir doktora mı gönderip onun mu yap demesi mi gerekiyor?

Dopamin testi nasil yapiliyor bana hic yapilmadi verdiler ilaci verdiler ilaci

Belitilerin azalmasi neredeyse tamamen gecti denilebilecek olmasi umarim iyilesme alametidir

Benim leponex icin her ay kan veriyorum ilacla beraber yapiyorlar galiba

Şizofreni

Şizofreni; kişinin düşüncesini, hareketlerini, duygularını ifade şeklini, gerçeği algılamasını çarpıtan ve kişinin diğerleriyle ilişkilerini bozan ciddi bir beyinsel rahatsızlıktır. Şizofreni hastaları çoğunlukla toplumda, işte, okulda ve ilişkilerde problem yaşarlar.

Yazının devamı burada

DissFlex

Ya bu katliam yapmak banada yerleşti sanki herkesi düşmana benzetiyorum birde onu kesin bulmak istiyoruz m bende şizofreni oldum ne

Arkadaşlar şizofreni beyin hastalığıdır ve geçmesi mümkün değildir. Sadece bununla, ilaç tedavisi yanı sıra, yaşamayı öğrenebileceğim programlar/eğitimler vardır.

Az sabredin tıp her geçen gün ilerliyor ya bu hastalığın tedavisi var ya da ilaç satabilmek için tam tedaviyi uygulamıyorlar.

ÖzgürKız
ne beyin hastalıgı kardeşim agız tadıyla şizofrenidemi olmayalım ben şizofreniyi seviyorum ;););););););)

Ben sevmiyorum normal insan olmak daha guzel belkide doktorlar bulamiyor tedavi yontemini yada bu konuda bilgi egitim gerektigi kadar verilmediginden bir tedavi uygulanamiyor

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

soguk algınlıgının çaresi yok şizofreni hayal çaresi

must_rock

Aynı şekilde stres yapan olaylar, konular ve kişilerden uzak durmak ve tedaviyi aksatmamak en iyi çözüm. Bir de hastalığın başlangıcında EKT (elektro şok tedavisi) olmanızı tavsiye ederim ben çok faydasını gördüm.

ekonomist79

ekt tedavisi oldum 11 kez doktor yanıt veremedin dedi ve kesti sonrasında taburcu oldum

Üst Alt