Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastası olup çalışan var mı? Nasıl baş ediyorsunuz?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Yani rahat bir şekilde hastalığın çalışmaya etki etmemesi durumundan bahsediyorum.

ben çalısıyorum hemde yogun bırsekılde odaklandıktan sonra çalısabılırsın

Ben içgörü sahibiyim hastalığımın farkındayım ve en önemlisi bende insanlara karşı paranoyalar yok zarar verme eğilimi falan da yok ama iş konusunda iyi durumda değilim özgüven olayı sıfır yani duyduğum sesler beni bu konuda baya etkiliyor üniversite öğrenimim yarıda kaldı açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum

Şizofreni hastalarının çalışması çok zordur.

Ben tamamen şizofreniyken 3-4 yere çalışmaya girdim. 3-7 gün mükemmel çalıştım. Sonra sesler geldi veya tribe girdim çıktım. Şuan ise şizofreni değil psikotik paranoyak olduğum için çalışırım. Okb engel olucak ama Dindede çalışmak ibadet ve yerine göre farz olarak geçtiği için okb yide takmıycam . yani çalışabilirim gibi duruyo. Ama acele etmiycem seneye kadar bekliycem başka sıkıntılarda oluyo hayattan onların çözüme kavuşmasını bekliyorum.

bunyaminozdemir
bendede aynı durumlar var ama ben ses felanda duymuyorum ozguven bendede yok ama halledıyorum işleri 30 uzerınde degısık ıs yapıyorum hepsının ıcıne gırdık sıra ayrıntıları var sade odaklanmanız lazım.Odak sorunu bendede oluyor odaklandıgım zaman ıslerı yapabılıyroum. Zaten işleri zamanla halledersın hemen herkes herseyı bıranda yapamaz işin konsuunda ne ogrenmen gerekıyorsa not alıcan ve kendını sureklı gelısıtrıcen arastırmalar yaparak bende sade hafıza olayı sıkıntı unutkanlık var .

Şizofreni hastalarının çalışması çok zordur.

dogru katılıyorum sıze zordur ama calısamaz dıye kayde yok zıhınsel engelı yoksa yapabılır zıhınsel engelıde olsa basıt ıs yapar gene calsıır. Ama hastalık kısıyı zorlar kullandıgı haplar felan zaten ınsanı etkıler yorgunluk yapar vesaıre.

bana gördüğüm görüntüler dünya yan gelip yatma yeri sanki dediler

Sizosalgun ben ilaç kullanmıyorum o yüzden hafıza problemlerini aştım şuan hafızamda bir problem yok sadece zaman dilimine sıkışmış gibi hissediyorum kendimi çocukluğumdan beri çalıştığım bir iş var ama getirisi düşük ve zaten insanı fazla yormuyor ama ben getirisi yüksek bir işe girmek istiyorum bu seferde hastalık nüksettiğinden dolayı yapamayacağımı düşünüyorum en ufak baskıyı bile kaldıramıyorum biliyorum fiziksel olarak gücüm var ama psikolojik rahatsızlık devreye girince herşey farklı bir hal alıyor
ahmett kardeşim senin mesajlarına baktım ama senin olayın farklı biraz

bunyamın kardes engellı raporun varsa e kpssye gır memur ol benım ılk ısyerımde calsımayan bır sızofren arkadasım vardı hıc calısmadı asaletı verdıler oyle ıdare ettıler devlete gırmeye bak ama bu demek degıldır ben hıcbırsey yapmıcam elinden gelenı yaparsın ıyı nıyet oldugu surece kımse kımsenın ekmegıyle oynamaz.Devlet dısında sızofrenıyı bırak depresyon hastalıgın olsa işe almak ıstemıyorlar cunku verımlı calısamayacagını dusunuyorlar.

devlette kapasıtene gore yapabılcegın ıs verırler kendınıde ıyı hıssedersın kafan rahat olur elinde olmayan nedenlerden oturu hastalıgın ılerlemıs felansa devlet madur etmıyor en ıyısı devlette calısmak sızofrenler ıcın.

Sizosalgun aslında verim olarak iyiyim çevremdekiler benim hasta olduğumu bile anlayamıyorlar ama ben kendi içimde kuruntu yapıyorum hakkını veremezsem falan diye birde kafamın içindeki ses sürekli olarak yavaşsın sen yapamazsın gibi baskılar yapıyor ve bende dikkatimi toplayamıyorum rapor almak istedim doktor düzenli ilaç kullanman gerekiyor dedi bende ilaç kullanmaktansa rapor almam daha iyi dedim

bunyaminozdemir

ilaç kullanman lazım yoksa hastalıgın ılerler . Ses felan duymanı felan engelleyebılır.Yanı ıyısen kendını ıyı hıssedıyorsan benım gııb tek hap kullanırsın ben ıgne felanda kullanmıyom ılacla ıyıyım ses felanda duymuyom halusunasyonda gormjuyorum engel oranım 65 bu snee yenıletcem doktor engel oranımıda dusurcekmıs. Yanı bu adamlar kac sene okuyorlar omurlerı okumakla gecıyor sozlerını dınlemek lazım .e kpssden memur olmak daha kolay normal kpssye gore hem mulakatta yok hastalıgın sıkıntısını cekıyoz ama baska yondne kolaylık oluyor genede kendın bılın bence kendımızle barısık olmalıyız kendı kendımızın doktorlugunu teshıs koyarak yapmamız lazım sade mantık cızgsıınden ayrılmayarak dusuncelerımızı yonlendırebılırız.

teshıs koyarak yapmamamız lazım olucak orasını duzelteyım yanlıs yazmısım :)

şizosalgun Ben ilaç kullandım ama en ufak bir etkisi olmadı hatta paranoyalarım artmaya başladı hafıza problemi akatizi ve bunun gibi pek çok sorun ile karşılaştım ben çok fazla kitap okuyan biriydim hala okuyorum hasta olduktan sonra psikiyatri ile ilgili bir sürü makale bilimsel içerik ve kitaplar okudum hastalıkları tanıdım en önemlisi kendi hastalığımla yaşamayı öğrendim bakın yendim demiyorum onunla yaşamayı öğrendim ve şuan pek çok açıdan daha iyi durumdayım ama bu iş konusu beni baya etkiliyor hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

bunyaminozdemir

ınankı olur etkısı ama hepsı zamanla saatı saatıne ıcıcen sonucta bu hastalıkda beyınde salıgılanmayan bır hormonun salgılanmasına etkı edıyorlar sen sımdı ılacı kullanırsan hastalıgın etksı azalır ama kullanmazsan 1 yasayacagına 2 yasarsın hastalıgın agırlıgını bende sızofrenıyı arastırdım okudum felan cesıtlerınıde okudum bılıyorum nasıl bı hastalık oldugunu ben kıtap okurum halada okuyorum hobılerımde var koleksıyonda yapıyorum sınema ızlıyorum yerı geldı ıbadet yapıyorum hıc bos dusuncelerım yok.Emın ol yasmayı ogrendıysen bıde tadavıye olumlu cevap verırsen bu hastalıkdan kurtulan nadır ınsanların arasına gırebılırsın tabı onun ıcın ılac kullanıp normal gıbı olman daha sonra ılacı bıraktırdıklarında normal davranıslar sergılemen lazım. İş konusu senın elınde bence calısabılırsın ılgını ceken ılgı alanın a gore sende merak uyandıran ıs konularına yonel dedıgım gıbı odaklanman lazım odagını dıkkatını toplarsan calısabılırsın.

Antipsikotikler evet paranoyaları azaltabilir. ama depresyona da neden olabilir. Bide şöyle bişey antipsikotikler halisinasyon ses koku duyma bunları azaltır evet. Ama paranoyaları herzaman azaltamıyor. Çünkü paranoya beyine yerleşmişse dünya kadar ilaç iç paranoyalar gitmiyor. Oyüzden ses koku vs yoksa kişi ilaçsızda idare edebilir.
Bende ilaç kullanmıyorum paranoyağım dünya kadar ilaç içsem yine paranoyağım. Gerçi bende üçharfli şüphesi olduğu için ilaçları içmem konusunda şüphelerim var oyüzdende kullanmıyorum.

Limooon

bılınc var sende dıyorsunkı b en paranoya yapıyorum ozaman hangı konuda paranoya yapıyorsan bu dusuncenı degıstır kendını aksıne ınandır. Psıkolojık hastalıkların en buyuk nedenlerden bırı hastanın bılınclı olmaması cgu sızofren gorduklerı hayallerı dını kokenlı anlamlar yukluyor kendını ozel sanıyor hastalık bılıncı yok kabullenme yok . Meslea sen dıyorsun kı cinlerden suphelenıyorum ozaman bır camı hocasına alime basvur o sana soyler eger o da care olamıyorsa ozaman hastalıgını kabullen sonucta sızofrenı dıye bır hastalık var .

Sizosalgun

Dünyada ki tek insanmışım gibi paranoyam var hangi hocaya nasıl inanabilirim ? Ama ben zaten paranoyalarım kaptırmıyorum kendimi. Herşeyi normal dünya hayatı gibi değerlendirip yaşıyorum. Ölünce görücem inşallah öyle bişey yoktur ne diyim...

aksıne ınanmak senın elınde ilaclarını ıc aksıne ınanmaya devam et ınanıyormus gıbı yapma harbı ınan. Aksıne ınanıp dusuncelerıne engel olamamak nasıl bırsey bılmıyorum sonucta onuda dusunen sensın ıkıye bolunmus kısılıgın demekkı .

Sen hıc camı hocasına gıdıp derdını anlattınmı,bıde camı hocasına gıt derdını anlat vesvesede olabılır cunku sen dıyorsun kı ben dusunmuyorum mantıklı dusunuyorum aklıma boyle sacma seyler gelıyor.

Bana yetiyo yaa şuanlık. Bi eksiğim yok yani tarikat hoca vs iyice bozar beni çünkü ben mehdiyim diye etiket ettim kendimi. Oyüzden gelecekte camiye bile gitmiycem evde ibadet etmeyi düşünüyorum. Bi sıkıntı var onuda çözsem böyle devam edicem hayatıma. 2 şekilde düşünmek üçharflilerle veya onlar olmadan hayatımda bişey değiştirmiyo.

sne kendını mehdı sanıyorsunda mehdı mehdı oldugunu bılmıcek kı gorev anıden gelıcek artı alametlerı var seyyıt olman arap olman peygamber soyundan gelmen lazım ayrıca alametlerı var bunlardan bırını tasımazsan ben mehdıyım dersen peygamberın sozlerıne ters dusersın peygamberın dedıgı gıbı olucak, alametlerı tasıyorsan bıde seyyıtsen neden olmayasın.

@Sizosalgun

:) :) ben direk cinlerden haber aldım. yoksa benim öyle bi niyetim yoktu. ztn haketmiyodum. zaten görüntü olarakta pek mehdilik bişey yoktu. yaşayıştada hiç yoktu. çevren cinlerle sarılı ve mehdi mesajı alıyosan mehdi oluyosun. işte aynı senin gibi düşünücekler diye çok tribe giriyorum faceden bile mehdiliğimi ilan etmiştim rezillik gelde toparla...

Artı_Noksan
Amin tşk ederim. Şizodan çok sonra başladı bende vesveseler... Dünya bir oyun sahnesi gibi günleri bazen zorda olsa geçirmek bana fazla koymaz Rabbim cümlemizi beterinden korusun hem burda hem diğer tarafta...

Limooon

bence yanlıs dusunuyorsun bana hastalıkdan oluyormus gıbı geldı senın durum ama dıyelım kı cin soyledı cinlerin sana dogru soyledgıını nerden bılıyon. Peygamberın sozunemı ıtıbar edıyon cınlerınmı .Peygamber efendımız alametlerı soylemıs aynısı gerceklescek aynısı gerceklesmıcek olsa baska bırseyler soylerdı .Kendını kaptırırsan bu tarz seylere daha hasta olursun dıyım cunku saglıklı dusunce yok gıbı senın ıyılıgın ıcın dıyorum yoksa bır omur kendını kandırırsın sonunda gerceklesmedıgını gordugunde yıne uzulen sen olursun.

Kamu personeli psikiyatrik engelli çalışanın tek zorlandığı şey "sorumluluk" mudur?

Kamu personeli psikiyatrik engelli çalışanın tek zorlandığı şey "sorumluluk" mudur?

Ben çalışiyorum meresa fort sayesinde şüphelerimi aştım.ben şizofreni değilim ama atipik psikoz hastalığım var.sizce engelli raporu alsam yuzde kaç verirler.bipolar bozukluk ve atipik psikoza bilen aydınlatırsa sevinirim..iyi ki meresa fort var...

Merasa fort 200 (Sulprid)
Solian(Amisulprid) ikiside şüpheciliğin bir numaralı ilacıdır.şizofrensen şüphen varsa kullanıp içersiniz.iyi ki bu ilaçlar var...

Görüntü olarak siyah giyimli bir adam görürdüm ben bide yönlendiren sesler duyardım.oryva ve meresa sayesinde iyileştim.

Toplamda 9 defa yatışım oldu ama 17 senedir çalışıyorum

Sizosalgun

kanka bir hocadan dinlemiştim, hz İsmail bir yerde Arapça bir kabileden Arapça öğreniyor ve Araplaşıyor, hoca hz ismail e araplaşmış demişti, ama başka kaynaklarda hz Nuh'un bile Arapça konuştuğu yazıyor, bu durumda Hz. İsmail, Hz ibrahim de arapça konuşmalı diye düşünüyorum, yani bu arap mevzunda tam bir aydınlanmam yok.

kanka bir hocadan dinlemiştim, hz İsmail bir yerde Arapça bir kabileden Arapça öğreniyor ve Araplaşıyor, hoca hz ismail e araplaşmış demişti, ama başka kaynaklarda hz Nuh'un bile Arapça konuştuğu yazıyor, bu durumda Hz. İsmail, Hz ibrahim de arapça konuşmalı diye düşünüyorum, yani bu arap mevzunda tam bir aydınlanmam yok.

benım bıldıgım araplar hz nuhun sam adlı oglunun soyundan gelıyor ayrıca peygamber efendımızde hz ısmaılın soyundan gelır yahudılerse dıger oglu hz ıshakın soyundan en cok peygamber hz ıshakın soyundan cıktı ama son peygamber hz ısmaılın soyundan.Hz ıbrahım a.s peygamber efendımzıın buyuk buyuk dedelerınden. Arapcanın tarıhını bılmıyorum tabı arastırmadım bıldıklerım bunlar.

Üst Alt