Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastası olup çalışan var mı? Nasıl baş ediyorsunuz?

Ben Ankara da yaşıyorum. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Engelli Memur Sınavı açtı. Bu sınavda başarılı oldum ve yaşadığım şehir Ankara da evime yakın olan bir ortaokula memur olarak atandım. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri Engelli memur sınavında başarılı olup memur olmaya hak kazanan engellileri evlerine yakın mesafedeki devlet okullarına memur olarak yerleştirdiler. 2007 yılında doktor bana Şizofreni teşhisi koydu. 2008 yılında engelli raporu aldım. Engel oranım % 50 dir. Doktorumun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanıyorum. Maalesef hastalığım tam olarak iyileşmedi. Ne kadar iyileştiğimi yüzdelik rakamla ifade edersem şöyle ifade edeyim. Ben % 50 % 60 civarında iyiyim. Gündelik hayatımı çok şükür idare ettirebiliyorum. İlaçlar bir nebzede olsa beni rahatlatıyor.

Bir Şizofren olarak gündelik hayatta sana ne gibi düşünceler, halüsinasyonlar geliyor diye sorarsanız. Ben sizlere şu cevabı veririm. Ben evden dışarı çıktığım andan itibaren sokaklarda, caddelerde, alışveriş merkezlerinde yürürken, bir yerde otururken bazı insanların bana uzun süre baktıkları hissi geliyor. Gündelik hayatta bazı insanlar bana uzun süre ve tuhaf tuhaf bakıyorlar. Bu bakışlardan aylarca çok rahatsız oldum. İnsanların çoğu sana gündelik hayatta neden durup dururken uzun süre baksınlar ki diye bana soracaksınız bende sizlere şu cevabı veririm. Benim tipimde acayiplik var, benim dikkat çekici bir tipim var, farklı bir görünüşüm var, bundan dolayı çok sayıda insan gündelik hayatta bana uzun süre bakıyor derim. Ben hiç kimseye gündelik hayatta rahatsız edici seviyede ve uzun süre bakmıyorum ama bazı insanların ( çok sayıda insanın ) bana uzun süre baktıklarını hissediyorum. Bu insanların bana uzun süre bakışlarından aylarca çok ama çok rahatsız oldum. 2007 yılında Bu yazdıklarımı Ankara da Gazi Üniversitesinin Psikiyatri doktoruna anlattım. Bana birkaç test yaptı ve bana Şizofren teşhisi koydu.

2 yıllık üniversiteden Açıköğretimden Halkla İlişkiler bölümünden mezun oldum. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği 2 yıllık üniversite mezunlarının girdiği sınava girdim. Sınavda ruhsal engellilere sorulan sorular çok kolaydı. Bu sınavda başarılı oldum ve yaşadığım şehir Ankara da evime yakın olan bir ortaokula memur olarak atandım. Çalıştığım okulda Okul Müdürü ve Müdür yardımcıları Psikolojik yönden engelli olduğumu Şizofren olduğumu biliyorlar. Okulda benden başka bir tane daha çalışan memur var. Bu memurda psikolojik yönden engelli olduğumu biliyor. Bana okul müdürü ve müdür yardımcıları psikolojik yönden engelli olduğumu bildikleri için yapabileceğim, yaparken zorlanmayacağım işleri veriyorlar. Milli Eğitimde düz bir memurun, sağlıklı bir memurun bir okulda yapması gereken işlerin hepsini yapamıyorum. Ben çoğunlukla getir götür işlerini yapıyorum. Çalıştığım okuldan ilçe milli eğitim müdürlüğüne evrak götürüp, tekrar ilçe milli eğitim müdürlüğünden çalıştığım okuluma evrak getiriyorum. 2010 yılının Eylül ayında da memurluğa başladım. 16 yıl çalıştıktan sonra engelli memur emekliliğinden yararlanarak emekli olmak istiyorum. İnşallah emekli olduğum günleri görürüm.

Son düzenleme:
İş bulmakta sorun yaşadınız mı ?

Benim gibi biraz düzelen şizolarında ilaç kullandığını gördüm. Aslında benimde kullanmam lazm biliyorum kafamda bi yoğunluk var. Arada atak yaşıyorum aha diyorum hayat bitçek rüyaya dalıp güzel şeyler yaşıycam.

Ama hayattan kopmuyorum tabi. Bu pozitif ataklarda gitgide azalıp biticek hiçbişey olmadığını gördüğümde. İlaç kullanmam gerekiyo ama çalıştığım işyerine hastalığımı söylersem nasıl girebilirim kafamda deli sorular.

Powerofthink214

ozaprin 5mg başladm bakalm nasıl gelcek. Bide anal fissürden ameliyat olmam lazm. kendime uygun iş bulmam lazım. canını sıkıyo insanın böyle durumlar yaa...

Bazen çalışabilirim gibi gelir ama bazende hiç gibi hissederim kendimi. Çalışmak çokzor gelir. okadar güvenmemek gerekiyomuş. Napalım artık yeni rapor alıp engelli olarak burdan gidebilir miyim ona bakıcam. gerçekten şiddetli zorluk yaşıyorum çalışmak gerçekten zormuş gibi hissettim.

----Bu siteye yazmış olduğum eski mesajlarımın birçoğunun geçersiz olduğunu bildirir yazısı----

Bazı konular olsun bazı mesajlar olsun beni rahatsız ediyor ama tektek buldurup sildirsek yenileride çıkabilir. Böyle bi yazı yazmayı düşündüm. Psikoz hastaları dengede kalmaya çalışabilir ve en ufak şeyler bile rahatsız edebilir. Kimbilir o anda ne düşünüyoruz nerden çeviricez de ne anlatıcaz çok karışık durum. Çünkü psikoz hastalarında kavramlar bazen çok karışıyo. Bu konuyuda yeri gelmişken yazayım dedim iyi forumlar...

Limooon kardeş afazik konuşmayı nasıl atlatabilirim hep daldan dala düşünüyor ve konuşuyorum. Burada yazarken bile aklıma
Bin bir düşünce geliyor.

Powerofthink214

Bende buna benzer bişey yaşadım. Sürekli konuşuyodum ve herşeye yorum yapıyodum. Örneğin haber izlerken sürekli yorum yapıyodum. Şimdi susmayı ve bunun boş bişey olduğunu anladm .d sende anlarsn zmnla...

Üst Alt