Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastasıyım. Askerliğe alınır mıyım?

destkop

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
İyi günler yaklaşık 3 yıldır şizofreni tedavisi görüyorum. Kullandığım ilaç 3 adet, içinde depo iğnede var. Yüzde 45 engelli raporum var tanı şizofreni..Tedavi ile çalışabilir sürekli yazıyor.. Askerlik yapabilirmiyim veya askere alırlar mı?

askerlik muayeneniz sırasında askeri hastanen yapacağı muayenede belli olur bu muayene sırasında daha önce konulan tanı teşhiş ve raporlarınızı göturun kullandıgınız ilaçları belirtin askerden muafsınız

herhalde askerlik işlemlerine giderken raporlarımı ilaç reçetelerini ve eskiye ait bütün evrakları götürceğim. askeri hastane karar vercek sanırım.

bildiğim kadarıyla muafsınız..doğru olanıda bu..stres ,uyku bozukluğu,dengesiz beslenme,düzensiz ilaç kullanımı şizofreni süreklileştirir..askerlik hastalığınızı ve ataklarınızı arttırır...

iler derecede sizofreni hastalari icin haildon ignesi kulananlar bidigim kadar askere alinmazlar ,haildon inesi dedigimde o o senin dedigin ignedir,cogu yabanci dilde haildon deiye gecer
eger bu iigneyi aldigini ve ve askeriye kan tektitleri yapacak sende kaninda da cikacak bu igneyi kulandigin ve sizofreni oldugunuda ispatlancak eger bu dediklerim olursa seni askere almaslar
cünkü is ile askerlik baska kurumlar

edi kardeş. haildon iğnesi nedir ilk defa duydum. ben iğne kullanıyorum ama benim aldığım iğne depo iğne. senin dediğin haildon iğnesini anlamış değilim. haildon iğnesi nedir açıklama bekliyorum.

Haldoldepot ,yukarda yanlis yazmisim ,dogrusu Haldoldepot ,bu depo ignedir yagni ileri derecedeki sizofrenler kulanir bu igneyi ,istersen googlede bir arastirma yap

T.s.k. sağlık yönetmeliğine bakıyorum şizofreni hastalığı B ve D dilimlerinde bahsi geçiyor. İlgili maddeyi aynen kopyalıyorum. Şimdi ben bu maddeye göre askerlikten muaf tutulurmuyum. Yoksa gel git yaptırıp 5 yıl olan ertesi yıla bırakma prosüdörünü mü uygularlar

RUH SAĞLIĞI VE HASTALlKLARl
Madde 15 -
A) 1. Skizoid, siklotimik, paranoid, borderline ve diğer kişilik bozuklukları.
2. Tamamen iyileşen tek hecme halinde geçirilmiş kısa süreli akut psikotik bozukluklar.
AÇIKLAMA:
Bu fıkraya gireceklerin askerlik çevresine uyumlarının bozulmamış olması, çalışma güç ve verimlerinin azalmamış olması gereklidir.

B) 1. Bir hecmeden fazla tekrarlayan şizofreni, mizaç bozuklukları, paranoid bozukluk ve diğer psikotik bozukluklar.
2. Bir hecmeden fazla tekrarlayan akut ayırt edilmeyen psikozlar.
AÇIKLAMA: Bu dilime girecek psikozların sık sık tekrarlanmamaları, devamlı nitelik göstermemeleri kişinin çalışma güç ve verimini önemli derecede bozmamış olması gerekmektedir.

C) 15 inci Maddenin A,B ve D dilimlerindeki fıkralarda bulunan ruhsal bozuklukların tedavi nekahat halleri.

D) 1 . Kronik nitelik kazanmış şizofreni, mizaç bozuklukları, paranoid bozukluk ve diğer psikotik bozukluklar.
2. Ayırt edilmeyen kronik psikotik bozukluklar.
AÇIKLAMA: Bu dilimin 1 ve 2 nci fıkralarına girecek psikotik bozuklukların tedavilerden yararlanmamış olmaları ve devamlıbir psikoz niteliği kazanmış olmaları gerekir.
3. Borderline, şizotipal vb. ağır kişilik bozuklukları.
AÇIKLAMA: Bu fıkraya gireceklerin; psikotik atak geçirmeleri, mevcut durumlarının askerlik uyumlarını bozması, çalışma güç ve verimini ileri derecede azaltması, bu durumlarının klinik gözlem ve resmi belgelerle saptanması gereklidir.​

birsene kesin erteleme alirsin bütün hastaliklarda en az birsene erteleme verilir ,göznen gürülen agrzalar a hemen ilk islemde verilir,kulak göz de de ileri derece olursalar hemen verilir ,yada bir sene bekletilir,ama depresyonlarda ve sismanliklarda 5 seneye kadar islem uyguluya bilinoyr ,ama sismanlikda ve depresyon da cogu askeri tabibler 3 cüncü isleminden sonra kesin karai veriyorlar
mesela ic hastaliklarda hepatit seker tansiyon fmf epelipse gibi hastaliklardada bir sene erteleme su hastalik suphesi diye verildikden sonra yine ayni hastalik varsa kronik deyip kesin islem yapiyorlar
ama sen sizofreni oldugunu kanitlarsan sanirim birinci islemden sonra yani bir sene ertesi yila birakildikdan sonra birkainde kronik deyip kesin islem yaparlar ama yinede ordaki doktorun insifatisine kalmis bir sey ,cogu doktorlarda korkuyor hemen kesin islem yapmiyorlar zaten cok emniyetli oluyorlar ,hele su sahte cürük raporlardan sonra ve suanda nerdeyse askerlein büyük rütbeli olanlar hapisde olduklari ergenekon olaylari gibi ,yani yanlis yapan askeri artik aninda kelesi kesiliyo yani ceza yiyorlar ,o yüzdende cok korkuyorlar ,hasta olsak bile korka korka veriyorlar
edit edit edit
haa d yazan yerde kronik oldugunu hemen isparlaybilirsen d alip hemen kesin islem yapilabilir anladigima kadari, ama iste dedimgibi doktora kalmis bir sey
sen nezamn gitcen askeri hastaneye ,buraya sonucunu yazarsan memnun olurum bende merak etim simdi

edi kardeş şizofreni oldumu kanıtlayan yüzde 45 engellidir şizofreni yazan heyet raporu var. ilaç reçetelerim ve devamlı ilaç kullanmam gerektine dair raporlarım da mevcut. daha da beni uğraştırırlarsa erteleme verirlerse direkt askere alsınlar kısa dönemde 5 ay yapıp geleyim. kafam rahat olur. ilkin çürük verceklerini bende zannetmiyorum. gel git ertesi yıla bırakırlar gibime geliyor.

Askeriyeden emekli olmuş bir tane sivil psikiyatris buldum. Web sitelerini gezerken rast geldi. Ona aynen şu mesajı yazdım Doktor bey iyi günler. YaklaŞIk 2 yıldır ankarada bir hastanede tedavi görmekteyim. Kullandığım ilaçlar invega+risperdal constra+akineton. Tanı şizofreni. Yüzde 45 şizofreni teşhisi adında devlet hastanesinden heyet raporum var. Eğer ilaçlarımı alırsam düzelmeler oluyor. Aksatırsam hastalığım alevleniyor. Size bir sorum olcak lisans eğitimimi tamamladım yakında askerlik muayenem var. Acaba askere alınırmıyım. Yoksa çürükmü verirler. eğer çürük verirlerse ilk heyette çürük alabilirmiyim. Tsk sağlık yönetmeliğinde ard arda 5 kere ertesi yıla terk verilir yazıyor.5 dk sonra cvp vermiş:

iyi günler, ben emekli olalı 5 yıl oldu, belki yönetmelikler değişmiştir ama yine de fikir vermeye çalışayım. geçmişe dönük ne kadar rapor, belge varsa toplayıp muayeneye öyle gidin, çok açık olarak saptanan hastalıklarda 5 yıla kadar bekletilmiyor, sanırım 2 yıl kadar ertesi yıla bırakma kararının ardından askerliğe elverişli değildir raporu verirler... ama tekrar ediyorum tüm raporlarınızı ibraz edin...

alınmazsın...heyete giriceksin tekrar psikozlarını sorucaklar..bizim akrabamızı almadılar..muaf olman en iyisi..atakların için..

Askere almazlar seni rahat ol.zaten elinde rapolarında mevcut hepsini mauynede göster.

Martta yedek subay aday adayı olarak sevke tabi olcağım. Bakalım muayene sırasında rahatsızlığımı belirtir raporları doktora sunacağım. Sonuç ne çıkcak. Belki süprizde yapıp şizofreni teşhisi konulmuş birini askere de alabilirler. Askeri doktorların ne yapcağı belli olmaz.

gatanın web sitesinden bir askeri psikiyatriste şizofreni hastaları askere alınırmı diye soru sordum cevap yazmış. aynen yazıyorum:
Elinizdeki rapor asılları veya onaylı suretleri ile birlikte muayeneye gidin
Durumunuz tekrar değerlendirilecektir, hastalığınız önemli ve ciddi bir hastalık
Bu nedenle mutlaka dikkate alınacaktır
Sıkıntı yapmayın, yönetmeliğe göre işlem yapılır
Hakkınız zayi olmaz
İyi günler

Askere almazlar. Teşhiz için askeri hastaneye sevk ederler, oradan da muafiyet kararı çıkar... En kötü ihtimalle, bir yıl sonraya kontrol muayenesi yazar, o kontrolden sonra muafiyet verilir.

merhabalar. ankarada etimesgut askeri hastanesine muayene oldum şizofreni raporlarınıda verdim. psikiyatrist doktor ertesi yıla bırakma kararı verdi. sanki ertesi yıla bırakınca hastalığım düzelecek. artı kilodanda ertesi yıla bırakma verdi. yani 2 hastalıktanda ertesi yıla bırakma aldım. her yıl böyle ertesi yıla bırakma kararı mı verirler...

peki şizoafektif nedemek şizofreniyle aynımı????????????

abim 1990 yılından şizofreni hastalığına yakalandı 1993 de askeri hastaneye sevk ettiler askere giderken oradan sağlam raporuyla askere alındı.bir ay falan sonra askeri hastaneye yine sevk 2 ay hava değişimi tekrar iki ay hava değişimi tekrar hava değişimi üçüncü hava değişiminin ardından çürük.

peki şizoafektif nedemek şizofreniyle aynımı????????????

hemen hemen aynı

azat21 :şizofren göre daha iyi......

sizin için gool amcadan rica edim.....

ŞİZOAFFEKTİF BOZUKLUK
[FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma] Şizoaffektif bozukluk hem şizofreni, hem de duygudurum bozukluğu belirtileri gösteren hastalar için kullanılan bir tanıdır. Tanı kriterlerine göre; hastada duygurum belirtileri olmadan (manik veya depresif belirtiler) da en azından 2 hafta süren hezeyan ve halusinasyonların görülmesi gerekmektedir. Bu psikotik belirtilere ilaveten, ataklar halinde gelen depresif veya manik belirtilerin tabloya eşlik etmesiyle şizofreniden, duygudurum atakları arasındaki dönemlerde tam iyileşme olmaması ve işlevselliğin tamamen düzelmemesi açısından da bipolar affektif bozukluktan ayrılır. Yine de, şizofreni-bipolar bozukluk sınırında duran, her iki tarafa da tamamen girmeyen hastalar için kullanılan, tartışmalı bir tanı grubu olduğu da söylenmektedir.[/FONT]

2. sevk tehiri ve kilo psikiyatrik sorun lar hakkında

2011 mart ayında 176 boy 108 kilo ile heyete çıktım 5 kilo fazla lık yüzünden ertesi yıla bırakma verdiler. Ayrıyeten şizofreni teşhisiyle %45 engelli raporum olmama rağmen doktor reçetelerimi ve raporumu görmeme rağmen ertesi yıla bıraktı. Temmuz 2013 te muayene işlemlerim var

Kilom 108 den 118 e çıktı. Şizofreni hastalığımda devam ediyor. İlaçlarımı düzenli alıyorum. İlaçlarım aksarsa tepe taklak oluyorum.

Soruma gelince bana yine ertelememi verirler. Yardım istiyorum. Saygılar.

Genellikle önce 2 erteleme verilir 3. kontrolden sonra da muafiyet onanır.

Arkadaşlar 1 haziranda askerlik şubesine gideceğim. Şizofreni tanısıyla takip ediliyorum. İlaçlarım fayda bulmadı doktor değiştirdi. Şikayetlerim kısım kısım devam ediyor. Yürürken saçma sapan sesler duyyorum, kulama küfür sesleri geliyor. Yolda birden bire yürürken ses duyup donup kalıyorum. Şüpheciklerim var. Beni zehirleyeceklerini düşünüyorum. Kimsenin elinden bişi yemiyorum,bunları doktorada anlatıyorum, İlaçları kullandıkça geçecek diyor.

Şimdi soruma geleyim benim elimde reçeteler yok. Nedenide e-reçeteye geçince bana reçeteyi vermiyor doktor. Askeri doktor reçeteleri isterse nasıl kanıtlayacağım ilaç kullandımı.

Askeri hastaneye gitmeden önce doktorumdan yazı mı almalıyım. Bilgi istiyorum.

Eczaneden çıktı alınabilir belki? Bir de, dediğin gibi, bence doktorundan durmunu değerlendiren kaşeli-imzalı bir yazı alman da çok işine yarayacaktır.

Bülent bey Eczaneye sordum diyorki bizde doktor reçetesi gibi gözükmez. Sadece ilacın adı filan yazar diyor. Bu durumda sizin dediğiniz gibi benim doktordan imza kaşeli yazı almam gerekiyor. 1 haziranda sevkim var bakalım sonuç ne çıkcak 2. ertelemeye girceğim. İnş bu sefer uğraştırmazlar...

Olsun, bence yine de o çıktıları alın eczaneden. Belki bir yararı olur...

Peki bülent bey ben devlet hastanesinin verdiği %45 engelli şizofreni sürekli tanımlı raporu göstermeme rağmen neden erteleme veriyorlar.
İlk defada çürük vermek zormu?

Biliyorsun, bizde vatandaşa eziyet etmek usuldendir!

Usulen bir yönetmeliğe dayanarak bizleri yormaktan başka birşey yapmıyorlar. Haklısınız.

Bülent Bey bugun rutin muayene için sivil doktora muayeneye gideceğim. Askeri doktora vermek için sivil doktordan ne gibi belge istemeliyim bilginiz varmı acaba.

arkadaşlar doktorumun demesine göre b16 askerliğe elverişli değil kararı verceğim dedi. senin askerliğin bitti dedi. heyet kağıtlarını onaylattım. yarın heyete girceğim. allah kolaylık versin. 4. işlem olmuştu

Hadi hayırlısı bakalım. Bu sefer tümden muafiyet onayalsın da kafan rahat etsin.

Üst Alt