Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ile emeklilik şartları nedir?

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM, :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Örgün lisans mezunu olduğum için hizmetli olaydım da göreydim gibi bir durum yaşamadım. Sana cevaben yazıyorum. Hizmetli olan arkadaşları küçümsemiyorum.

@Descartes,

Zoruma giden lise şehit yakını ve yurttan gelenler kontenjan tablosunda birtane hizmetli kontenjanın olmaması hepsi gih memurluk ekpss lisede ise çogu hizmetli doldurulmuş engelli adama bu revami hizmetli angarya işler hertür pisliği yapıyoruz hamallikta içinde tuvalet cam silme boktan südükle ugraşiyoruz😜😜😜😜

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM,

DM / özel mesaja kapalısın .O yüzden, buradan yazıyorum. 2004 senesinde öğretmen olarak ilk atandığım okulda genç bir hademe vardı. Önce açıktan liseyi bitirdi. Sonra KPSS'yi kazanıp memur oldu. Ondan sonra da "şeflik" sınavlarını kazandı. Şimdi yaklaşık 14 senedir ilçe milli eğitimde "özel öğretim hizmetlerinde" şeflik yapıyor. Hatta aylık maaşa ilaveten "ek ders ücreti" bile alıyor. Bu, görevde yükselme imkanlarını sen de deneyebilirsin. Kendini, önceki mesajda yazdığın şekilde sınırlamak zorunda değilsin. Profilini DM'ye açarsan oradan devam edelim. Burada kalabalık yapmayalım.

Son düzenleme:
Red alan şizofren arkadaş yıllardır ilaç kullanmıyomuş. 6 ay takip vermişler ondan red olmuş

@ucuncubahar,

Atipik psikoz %40 tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen bende var.

Bu gün sağlık kuruluna girdim
Kurulda ki doktorlardan bir tanesi herhalde kurulun başkanı oydu tam olarak bilmiyorum birşeyler sordu cevapladım
En son dışarı çıkacağım vakit buradan beklediğiniz sonuç cıkmayabilir dedi bende sağlık olsun kurul ne karar verirse o olur dedim
Nasıl sonuç çıkmıyor ben anlamadım fazla ümitle'n me demek istedi herhalde
2010 yılından beridir tedavi görüyorum
Madem bende bir hastalık yok neden ben ilaç kullanıyorum.
İlacımı kullanmasam 2 veya 3 ay sonra hastalığım geri geliyor solian 200 mg kullanıyorum sabah akşam kaç sefer denedim iyiyim dedim ilaçları kullanmadım her seferinde geri dönüş yaptı hastalık.
4100 primim var
18 yıllık sigortalıyım
Askerlik psikozdan dolayı muaf oldum 9 ay sonra askerde hastalandım gata'da yattım 1 ay ekt yapıldı 8 seans 2010 yılından beridir ilaç kullanıyorum.emeklilik için SGK ya başvurdum ara karar ile hastaneye sevk etti kurula girdim bu gün /anlamadım ben bu işten birşey
Kuruldaki doktor istediğin sonuç çıkmayabilir diyor ümitlenme mi demek istiyor acaba sonuçta SGK karar vermeyecek mi benim emeklilik işine

Son düzenleme:
@samedo99,
Anlamadım kardeşim senin birşeyin yok çalışabilirsin demek istedi herhalde
Ben zaten engelli emekli olmak istiyorum dedim
3700 prim yetiyor bize dedim
Biz derken dedi
Engelli olarak dedim bende
İlaçlarımı içtiğim sürece iyiyim dedim
İlaçlarımı kullanmasam hastalanıyorum dedim geri dönüş yapıyor hastalığım dedim /// adamın bana dediği istediğin sonuç çıkmayabilir dedi yaş hayret edecek iş.

Engelliler için emeklilik hayal engelli maaşı bile bağlanmıyor,herkes harcamasını kendine yapıyor,ev deki sigortalı çalışandan kime ne? Onları da hesaba katıyorlar aile reşit olmuş bireye bakmak zorunda değil ama devlet zorunda.

@alpereen,

Benim durumda sizinkiyle aynısı organik olmayan psikoz rexapin 5 mg kullanıyorum. Geçen hafta kurul doktoru içtiğin ilaç düşük dozda bu şekilde emekli olamazsın dedi. Hala çalışıyormusun diye de sordu.

@agustın,

İlaca neden bakarlar ki zaten ben 200 mg sabah akşam solian içiyorum önemli olan teşhis değil mi burda zaten SGK hastalık listesinde atipik psikoz yazıyor
Bu hastalar iş gücü kaybı alabilir demek istiyor ona bakarsan geçmişte bir dünya ilaç içiyordum o zamanları neden sormuyolar

@alpereen

Eski yazılanları okumadan yazıyorum.

1) rapor alırken özellikle psikiyatri hastalarında düzenli aynı doktorun takibi şart.

2) doktorun şahsi görüşü çok önemli. İlaç içip iyi durumda olana ilaçla düzelende diyebilir doktor. Yani her ilaç içen hasta olarak kabul edilmeyebilir.

3) sonuç istediğin gibi olur umarım.

Üst Alt