Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ile yaşamak Adlı youtube kanalım

Merhabalar. Bugün ilginç karakterler serimize eklemek istediğim konuğumuz Sadık hidayettir.Kendisi için doğunun Kafka'sı diyebiliriz.İki yazarında hayata bakışı çok benziyor çünkü.Sadık hidayetin eserlerindeki o kasvet ve karanlık kişiye anında nüfuz ediyor. Sanki can sıkıcı bir rüyadaymışsınız hissini veriyor.Depresif ruh haline sahip kişilerin bence bulaşmaması gereken bir yazardır kendisi. Ben tüm eserlerini peş peşe okudum. O dönem ya kötüydüm yada bu eserleri beni pesimist yapıp kötü etti bilemiyorum. Sizlere Sadık Hidayet kimdir eserleri nelerdir bunlardan bahsettim.Sadık Hidayet intihar ederek yaşamına son veren bir yazardır.Zaten böyle eserleri olan birinin normal koşullarla ölmesini bekleyemezdim.

Umarım beğenirsiniz.İyi seyirler dilerim.

@Ben_Claudius,

:poop: Öncelikle bu video paylaşımlarına ara vermeni istiyorum Çünkü seni kıskanıyorum

Şaka bir yana , senin anlatımın ile bu "Kör Baykuş" kitabı ilgimi çekti. İnternetten araştırdım. Yaklaşık 111 sayfa ama senin söylemlerine bakarsak içerik olarak dopdolu bir eser olduğunu düşündüm. """Depresif ruh haline sahip kişilerin bence bulaşmaması gereken bir yazardır""" diye yazmışsın. Böyle olunca daha çok ilgimi çekti. Hafta sonu Beyazıt / Sahaflar çarşısına gideceğim. Psikiyatri doktoruma hediye vermek için bu kitabı da alabilirim

👌Arada, eserden alıntıladığın şu cümleler de güzelmiş. """Kadın , ölüm ve arzunun iç içe geçtiği bir semboldür"///"Ölüm bir kurtuluş mudur ? Belki , ya da sadece yaşamın bir başka biçimi."""/// """Ama ben bu dünyadan vazgeçemiyorum Çünkü burası benim yalnızlığımın evidir."""/// İnsan en çok kendinden kaçar Çünkü en çok kendinden korkar""" Bunun gibi cümleleri etkileyici buldum.

Videonun sonlarına doğru Sadık Hidayet'in etkilendiği felsefik / psikolojik düşünce biçimlerini de güzel irdelemişsin. Finaldeki güzel elbiselerini giydikten sonra gaz açıp intihar etme girişimi... Bunu da hemen herkesin bildiği """Esaretin Bedeli""" filmindeki bir sahneye benzettim. Hani ceza evinde yavru kargayı cebinde büyüten yaşlı bir adam vardı. Tahliye edildikten sonra , iyice yabancılaştığı gerçek yaşama dönünce kafası kaldırmadı. En güzel takım elbisesini giyip kendini asmıştı. Arada böyle bir benzeşim sezinledim.

(y)Genel anlamda "yine" güzel bir çalışma olmuş. Eline emeğine sağlık

Son düzenleme:
Hocam emrin olur kanalı hemen kapatıyorum :)

kör baykuş tam bir keşmekeş kaotik bir ortamda geçen kitap ama insana içten içe vuruyor. alacakaranlık ve diri gömülen kitapları da iyidir. Yalnız hep iç karartıcı olaylar ve sözler var. Seni olumsuz etkilemesini hiç istemem.Ama okursan da görüşlerini merak ederim. İlgin için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
@Ben_Claudius, insanların genelinin korktuğu böyle gerilim tarzı , psikopatlığın ve şiddetin olduğu filmleri seviyorum.
:)İzlerken ruhsal katharsiz yaşıyorum. Hoşuma gidiyor :unsure:Acaba, bende mi bir sorun var ?

Sağlıklı bir çok insan bile dediğiniz tarz filmleri seviyor hocam. mesela ben kuzuların sessizliği filmini çok severim sadece ben değil dünya seviyor kült bir film. kendinizde sorun aramayın ;) izlemeye devam

Merhabalar. Bugün rüyalar hakkında çeşitli görüşlere göre rüyalar hakkında bir video çektim. Rüya konusunda benim şanslı olduğum söylenemez genelde kabuslar görürüm. Bu çocukluğumdan beri böyledir. Kabus derken canavar öcü falan değil ruhumu daraltacak tuhaf olayların olduğu iç karartıcı olan sabah uyandığımda tüm gün etkisinde kalacağım tarzda kabuslar görürüm. Rüyalar ile ilgili dini bakış, eski medeniyetlerin rüyaya bakışı,psikolojik olarak rüya yorumlanması hakkında toparladığım bilgilerle sizlere sunum yaptım. Sizlerin de bu konuda tecrübeleriniz ve fikirleriniz varsa youtubede videonun altına yorum yaparsanız sevinirim, üşenirseniz buraya da yazabilirsiniz sorun değil.
Umarım beğenirsiniz iyi seyirler

@Ben_Claudius, yine , senden beklenen şekilde güzel ve nitelikli bir çalışma yapmışsın..

:p Videoda ünlü Filozof Descartes'in (yani ben) sözlerine yer vermekle iyi yapmışsın. Descartes olarak şunu hep söylerim: """ Düşlerimde gördüklerim gerçek gibi geliyor. O zaman uyanıkken gördüklerimden farkı nedir ?""" diye (y) S.Freud , C.Jung gibi düşünürlerden de güzel detaylar paslamışsın. Senin söylemediğin bir detay aklıma geldi. """ Rüya (ID) bilinçaltının katharsis (boşalma) şeklidir" diye bir söz okumuştum. Ama kime ait olduğunu hatırlamıyorum. Aklıma gelirse yazarım

:cool: Son olarak Anlaşılan siz bu Matrix filmine epey kaptırmışsınız. Benim de sevdiğim yapıtlardan birisidir. İlk film efsane gibiydi. Orada Morpheus'tan alıntıladığın rüya ile ilgili söz de güzel. Şöyle demiş: """ Gerçek olduğuna inandığın bir rüya gördün mü Neo ? Ya , o rüyadan uyanamazsan , gerçek dünya ile hayal arasındaki farkı nasıl anlardın ?""" :) Bunlardan hareketle Matrix'i yüzlerce kez izledim demekte de haklısınız.

Esaretin bedeli, Requiem for a dream, Yeşil yol , Forest Gump gibi efsanevi filmlerden birisidir

@Descartes,
Teşekkür ederim hocam 😍😍😍
dediğiniz filmlerin hepsini izledim. Requiem for a dream bende travma yaratmıştı film bittiğinde yaşadığım hayata nasıl şükretmiştim anlatamam :) diğerler dediğiniz filmler zaten kült filmler gerçekten güzeller

edit: Matrix bir filmden fazlası ;)

Üst Alt