Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni mi yoksa bipolar mı daha sancılı ve ağırdır?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
350
Şizofreni mi yoksa Bipolar mı hangisi daha ötekinden sancılı ve ağırdır sizce?

Paxera 40mg
Rexapin 30mg

Organik Olmayan Psikoz
Asperger Sendromu
Obsesif Kompulsif Bozukluk
Otizm Spektrum Bozukluk

TEMMUZ 2012 YILINDAN BERİ DÜZENLİ TEDAVİ GEÇMİŞİ.

Yaş 37

Her ikiside ağır fakat şizofreni daha ağır bence kendimde sizofrenim gerçek dünya ile bağlantı kalmıyor gerçekleri çözmek aylarımi aldı ketya 300 mg sabah akşam ayda bir xeplion iğne oluyorum. Yas 31

Ilk tesih duygu durum bozukluğu
Ikinci organik olmayan psikoz
Üçüncü f20.8 şizofreni

Şizofreni ömür boyu tedavi
Bipolar 4 veya 5 yıl hiç şikayet yoksa kaldırılıyor.

İlk teşhis duygu durum bozukluğu ise bipolar şizofreniye evrilebiliyor diyebilir miyiz ?

sokrates

Uzun süredir izlenen bir bipolar bozukluk hastasının şizofreni olma ihtimali oldukça düşüktür ama bazen kırıntı psikotik belirtiler mani, depresyon yada karma dönemlerden sonra sürebilir, o zaman da tanı şizoaffektif bozukluk seklinde değişebilir, şizofreni değil

Şizofreninin psikotik belirtileri kalıcı olma eğilimindeyken şizoaffektif bozuklukta dönemseldir. Hastalığın seyri açısından, şizofreni tanısı alan çoğu kişinin kronik ve kalıcı bir hastalık seyri vardır.

Benim durumum farklı ilk tesih yanlış ben kendimi ve cevremdekileri ajan zannediyordum

Kişiden kişiye değişmekle beraber şizofreni daha ağır bir hastalıktır. Ben kendim bipolarım. Beş kez hastane yatışım oldu. Kırktan fazla EKT oldum. Şuan kullandığım ilaçlar:
Lithuril 1200mg
Prozac 40mg
Sulinex 150mg
Olfrex 20mg
Seroquel 100mg
Aripa 30mg
Mexia 10mg
Dideral 40mg
Ben ağır bipolar olmama rağmen rahatlıkla şizofreni daha ağırdır diyebilirim. Zaten bunu SGK engel cetvelinde de görebilirsiniz. Tedaviyle düzelen bipolar 0 iken tedaviyle düzelen şizofren %40

Şamil67

Allah yardımcımız olsun

Teraziye koysak 3 de 2 ile "ŞİZOFRENİ" önde gider. 3 de 1 ilede "BİPOLAR" gelir sanırım.

Psikiyatrinin en baba ve en can yakıcı hastalıklarından birisi: ŞİZOFRENİ' dir.

Bipolar bozuklukta özkıyım riski daha fazla diye biliyorum yanlış mıyım dolayısıyla kişinin kendi açısından daha tehlikeli bir hastalık

Kesinlikle şizofreni ve atipik psikoz daha ağır bir hastalıktır.
Tıp dilinde ki adı ruh kanseridir.
Benim oğluma doktor ilk teşhis koyduğunda psikiyatride bu hastalıktan daha kötüsü yok en ağır ve kötüsü demişti bipoları sorduğumda bipolar bu hastalığın yanında çerez kalır demişti daha sonra ki doktorlarıda benzer şeyler söyledi.
Hem kendini hem de yakınlarını yiyip bitiren kişinin gerçeklikle olan bağlantısını koparan berbat bir durum.
Allah hastalara ve yakınlarına peygamber sabrı versin amin.

:cool: İşin gücün yerindeyse ,insanlarla iletişimin iyiyse ve stabilsen şizofreni çok da ağır bir hastalık değildir...

perseküsyon

Sıkıntı şu bu söylediklerini şizofrenlerin ana sıkıntılarından çoğu istikrarlı bir şekilde yapamıyor bir süre yapsa bile devam ettirmekte zorlanıyorlar yapabilenler remisyon dönemine girmiş iyileşme yolunda ki hastalar.

Aynı şekilde belli bir stabiletiyi sağlamış ve bu saydıklarını yapabilen bibolar hastası şizofrenden çok daha iyi durumda olacaktır ve bibolar hastalarının söylediğin seviyeye gelmesi daha kolay.

@kara duman

Bugüne kadar, farklı tarihlerde ve toplamda 7 defa hastaneye yatışım oldu. Remisyona ulaşana kadar ağır bedeller ödedim. Çözüm önerim şudur ; eğitim ve meslek hayatınızı aksatmayın Ekonomik özgürlük kazanıp çalışınca işlevselliğiniz artar ve daha hızlı iyileşirsiniz...

perseküsyon benim 26 yaşında ki oğlum şizofren hastası.
Eğitim,iş ve sosyal hayatın aksatılmaması gerektiği kısmına kesinlikle katılıyorum ve bu ne pahasına olursa olsun yapılmalı.

perseküsyon

Türkiye de yaşayan bütün Şizofren hastaları adına konuşma. Sen Remisyon dönemine girmiş olabilirsin. Türkiye de senin gibi Remisyon dönemine girmiş Şizofren hastaları vardır. Türkiye de değişik değişik ilaçlar kullanıp tedaviye yanıt vermeyen ağır Şizofren hastaları çok sayıda var. Ayrıca Türkiye de ileri derecede Şizofren olmayıpta tedaviye az derece yanıt veren hastalar var. Türkiye de böyle hastalarda çok.

Son düzenleme:
Zaten şizofren olupta buraya gelip yorum yazabilecek durumda olanlar hastalığı kontrol altına alınmış veya farkındalık geliştirmiş kişiler.

Ama çok sayıda hayatı cehenneme dönmüş hayatını zor bela sürdüren hasta var hatta bakkala ekmek almaya bile gidemeyen hastalar var.

Bu hastalık asla ve asla hafife alınacak bir hastalık değil hiç bir ruhsal rahatsızlıkla kıyas edileyecek seviyede ciddi bir rahatsızlık.

Bildiğim kadarıyla askerlik muayenesinde ruhsal rahatsızlıklarda erteleme vermeden ilk seferde sadece şizofrenlere muafiyet veriyorlar.

Bipolar ruhsal hastalıklar arasında en ölümcül olanıdır!

"Duygudurum bozuklukları (depresyon ve bipolar bozukluk) intiharla en ilişkili olanlardır. İntihar kurbanlarının yaklaşık yüzde 60 ile 70 kadarı ölümleri sırasında önemli derecede depresyondadırlar. Bipolar bozukluk olan kişilerin arasında intihar nedeniyle yaşam boyu ölüm riski yaklaşık yüzde 15 ile 20 kadardır."

Şizofreni Hastalarda İyileşme dönemi

Şizofreni hastalığın tedavi edildiği takdirde düzelebileceği evreye verilen addır. Düzelmenin miktarı kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bazı hastalarda tek bir akut alevlenme döneminden sonra, hastalık tedaviyle düzelmekte ve hayat boyunca bir daha tekrarlamamaktadır. Ancak bu hastalar tüm şizofreni hastalarının sadece %10 ila 20’lik kısmını oluşturmaktadır.

Daha sıklıkla şizofreni hastalığı iyileşme ve akut alevlenme dönemlerinin birbirini takip ettiği bir seyir izler. Bu hastalarda uygun tedavi uygulandığında, akut alevlenme dönemlerinin görülme sıklığı ve atakların şiddeti azalabilmektedir. Bazı şizofreni hastalarında iyileşme dönemlerinde düzelme tama yakın olabileceği gibi, iyileşmenin orta ya da hafif düzeyde kaldığı hastalar da vardır.

Aslında şizofreni hastalarının büyük bölümünü (%60-70’ini) birden çok akut alevlenme döneminin görüldüğü, iyileşme dönemlerindeki işlevselliğin ve normal yaşantıya dönebilme yeteneğinin orta düzeyde kaldığı gruptaki hastalar oluşturmaktadır.

Hastaların % 10’luk bölümünde ise her türlü tedaviye rağmen hastalık ağır seyretmekte, şizofrenik belirtiler tedaviye cevap vermemekte ya da çok az cevap vermektedir.

Prof. Dr. Kemal ARIKAN
Psikiyatri Uzmanı

(Gölge) psikozdayken başımı belaya soktum karakolluk oldum annam babam yaşlı onlar yokken neyaparım bilmiyorum
2_ xeplion kalıcı yan etki yaptı uyuyamıyorum
3_ gün içinde huzurlu bir oturamıyorum xeplion dopamini düşürdüğü için

Üst Alt