Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni mi yoksa bipolar mı daha sancılı ve ağırdır?

Bipolar bozukluk hastasıyım. Şizofrenin yaşanabilirlik olarak daha ağır olduğunu düşünüyorum ama bipolar bozuklukta intihar ihtimali çok daha yüksek

arkadaslar 4 ay aripa 15mg 1 ay selectra 50mg kullandım beni kötü yaptıkları için aniden kestim ikisini de. Kendimi hiç iyi hissetmiyorum korku, kaygı, panik atak, kalp çarpıntısı, cok üzülüyorum her seye. Perişan oldum bu etkiler gecer mi ? ne zaman gecer ? ilaç kullanmayacagım benim düşüncelerimi bozuyor baska duygularımı bozuyor ilaçsız bu süreci atlatmam lazım.

Tedavime yoğun boşluk duygusu ve depresyon sikayetlerileri ile 2015 yılında başladık ilk teshisim çekingen kişilik bozukluğuydu daha sonra aksatiye oldu daha sonra 2018 yıllarında atipik psikoz ve atipik depresyon tanısı aldım yanlız bu teşhisi aldığım zaman gerçekten çok zordu ilk başlarda hafif di daha sonralari özel den tedaviyi sonlandirip Erenköy takipli oldum şüphecilik cokkunluk mutsuzluk vs vs bir çok şikayetlerim arttı.o dönemi çok iyi hatırlıyorum sanrilar vs çok zordu.daha sonra özelde bir işe başladım.burda maselef kumarla tanıştım şuan tek sorunum bu başka inanın her şey solunda sadece maddi sıkıntılara sokuyor kumara başladığım dönemde bir kaç atak sonrası ilaçlarıda düzenli kullanmadığım dan ötürü bipolara seyrildi o dönemler sulinex ve risperdal alırken şimdi depakin ve rexapin kullanıyorum dozajı düsük ne depresyon kaldı arada bı gerçeklikten koptugum oluyor ama eskisi gibi hayal dünyasında yaşamıyorum yıkıcı depresyon belirtileri yok en son muanemde en iyi döneminde olduğum söylendi

Kesinlikle şizofreni ve atipik psikoz daha ağır bir hastalıktır.
Tıp dilinde ki adı ruh kanseridir.
Benim oğluma doktor ilk teşhis koyduğunda psikiyatride bu hastalıktan daha kötüsü yok en ağır ve kötüsü demişti bipoları sorduğumda bipolar bu hastalığın yanında çerez kalır demişti daha sonra ki doktorlarıda benzer şeyler söyledi.
Hem kendini hem de yakınlarını yiyip bitiren kişinin gerçeklikle olan bağlantısını koparan berbat bir durum.
Allah hastalara ve yakınlarına peygamber sabrı versin amin.

Ötanazi gelse iyi olur:D

Üst Alt