Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni olmadığımı düşünüyorum. Benzer durumda hisseden var mı?

Sadece sen görüyorsan, nasıl gerçek oldugundan emin oluyorsun..

Ben atak geçirdigim zaman, aklıma cok acaip düşünceler geliyor aklıma.
Dışarı cıktıgımda bütün insanların beni izledigini falan düşünüyorum.
Ama bunun dogru olmadıgını idrak edebiliyorum, sürekli aklıma gelsede. Rahat olmasamda.

Ben de çok öfkeli oluyorum.Yakın arkadaşlarımdan şüpheleniyorum.Hatta en son bir arkadaşımın benzerlerini görüyordum ya da ben benzetiyordum.Ama bunun rahatsızlık olduğunun farkındaydım.

Valla bende kendi hastalığımdan bir şey anlamış değilim. Şizofreni

fringe Sende yorgunluk halsizlik yok mu?Günlük işlerini halledebiliyor musun?

gördüğünü kabul edipte buraya emin olduğunu yazıyosan farkındasın demektir olan bitenin bence

ben görüyorum farkındayım ama ilaç almassam kaptırıyorum kendimi halisinasyonlara ilaç aldıgımda gördüklerimin farkındayım ilaç almazsam akıl gidiyor kontrol altına alamıyorum kendimi
önemli olan zaten ilaç almadan aklını kontrol etmek bunu başaramıyoruz başarsak zaten ilacada gerek kalmaz ilaç çok iyi geliyor aklımız başımıza geliyor ilaç cumhuriyet altını :cool::cool::cool::cool::cool:

not:halisinasyon işitsel sesler sadece paranoidlerde olur diger şizo tiplerinde olmaz zaten

anneminde paranoya sorunları vardı.ama baya bi yendi.hemde çokaz bi dozda ilaçla.umarım daha iyi olursun.

Paranoya

Yanlış biliyorsun yada ben yanlış biliyorum. Benim şizofreni tanım basit şizofreni ve halüsinasyon görüyorum. Sadece paranoidler görmüyor. Hebefreniklerde görüyor mesela. Ben 3 varlık görüyorum bide birinin bana dokunduğunu hissediyorum görünmeyen bi elin başkada bi problemim yok.

[FONT='inherit']Paranoid şizofreni, sanrılar ve halüsinasyonlar dahil olmak üzere ağırlıklı olarak pozitif şizofreni semptomları ile karakterizedir. Bu zayıflatıcı semptomlar, gerçek olanla olmayan arasındaki çizgiyi bulanıklaştırır ve bu da kişinin tipik bir yaşam sürmesini zorlaştırır. Şizofreni popülasyonun yaklaşık yüzde 1.1'inde görülürken, paranoid şizofreni bu kronik bozukluğun en yaygın alt tipi olarak kabul edilir. Şizofreninin erken belirtileri oldukça sıradan görünebilir ve bir dizi başka faktörle açıklanabilir. Bu, arkadaşlarla daha az sosyalleşmeyi, uyku sorununu, sinirlilik gibi durumları içerir. Uyarı işaretleri şunlardır:[/FONT]

[FONT='inherit']ŞİZOFRENİ ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Birkaç tür şizofreni vardır. Paranoid şizofreni: Bu en yaygın şizofrenidir. Hayatta diğer şizofreni türlerinden daha sonra gelişebilir. Belirtiler halüsinasyonları ve / veya sanrıları içerir, ancak konuşmanız ve duygularınız etkilenmeyebilir.
[/FONT]

[FONT='inherit']
[/FONT]

Paranoya

Bilimsel açıklamasıyla aydınlattın beni teşekkürler . Peki benim yaşadığım durum hangi şizofreni türüne giriyor? Tanı olarak basit başka şizofreni diyor ama bana biraz paranoidide andırdı. 3 tane varlık görüyorum bide görünmeyen bi elin bana dokunduğunu hissediyorum bazen. Ayrıca uyuyamıyorum ve sinirli oluyorum gün içinde kendime bakımımda sıkıntılı. Doktorların dediğine göre şüphecilikte var düşüncelerimde.

bu takip edilme sanrısı veya halüsinasyonyonlar vs hepsi yoğun bi şekilde olumsuz duygular hissettiğiniz için oluyor.kendiniz üzerinde araştırma analiz yaparsanız sakin bi durumdayken bunları yaşamadığınızı görüceksiniz.veya mutlu olduğunuz birşey yaparken olmadığını farkediceksiniz.bu duygularla yüzleşemezsiniz savaşamazsınız.başa çıkma yolları geliştirmelisiniz.

Üst Alt