Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni olup da çalışabilen, evlenen, kız arkadaş edinebilen var mı?

@Pickle,
Hahahahha ulan otobüste kahkaha attım.

@Elijah
Bilader yaş kaç sen öldükten sonra nüfus yaşlansa nolur yaşlanmasa nolur.
Öldün bitti gitti
Sana sunulan bir hayat var yaşa geç.

@Death,
Sapğız bro
Çete kurduk danaya girer gibi sana gireceğiz :)

• Haha
Reaksiyonlar: Mara
Evlenmeyenler ne yapsın bu durumda hiç mi cinsel ilişkiye girmesin boş versene sen ! 😃 Kendin git kumda oyna kale falan yap .😁

@Elijah,
Öncelikle ben bir nihilist değilim. Sadece anlatmak istediğim herkesin sizler gibi doğruları olmayacağını belirtmek amacıyla öyle bir örnek verdim. Bu konuları pek anlayacağınızı sanmıyorum ama ben yinede anlatayım belki karanlığa bir ışık yakmış oluruz. Yani dünyada sadece sizin inancınızda olan insanlar yok. Ayrıca bir insan hem nihilist olup hemde ahlaklı olabilir. Örnek olarak şunları söyleyebilirim: Yalan söylememeyi seçebilir (çünkü güveni önemsiyor)
Şiddeti reddedebilir (çünkü acının farkında)
Sorumluluk alır (çünkü sonuçları bilir)
Kurallara uyar (çünkü birlikte yaşamayı seçmiştir) Neyi savunduğumu gayet iyi biliyorum. Ayrıca Atatürk gençlerin ahlaklı olmasını istemiştir evet ama “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.” Diyede bir sözü var. Kısacası Atatürkçülük özel hayata dair yasaklar koyan bir ideoloji değildir. Kadın da erkek de kendi bedeni ve hayatı üzerinde söz sahibidir. Cinsellik yüzünden toplum ahlaki çöküşe girer ve toplumsal olarakta yanlış bulunmalı falan demişsiniz, bu görüş ağırlıklı olarak dini–geleneksel, ataerkil ve otoriter bir ahlak anlayışına dayanır. Ayrıca kadınların özgür olduğu ülkeler daha güvenli, daha eşit, daha düşük şiddet oranlarına sahiptir. Makarna az yiyelim. Saygılar.

Bu arada şimdi başka bir konuya şunu yazmışsınız bayağı güldürdünüz beni. Kendinizle çelişiyorsunuz. "SEVGİLİ MESELESİNDE İSE GERÇEKTEN TARAFLAR BİRBİRİNİ GÖNÜLDEN SEVİYORLARSA CİNSELLİK YAŞAYABİLİRLER EVLİLİK OLSUN OLMASIN " 😬😬😬😬

Son düzenleme:
@Can1963, çelişki yok, bir kişi hayatı boyunca kaç kişiyle gönülden bağ kurabilir ? ama öteki türlü her merak ettiği ve aruzalıdığı kişiyle cinsellik yaşarsa toplumun çivisi çıkar. benim dini inancım yok, genelekleri de uygulamam. bilim temelli bakıyorum herşeye. kimsenin fikrini değiştiremeyiz, herkes dilediği gibi yaşamaya devam etsin.

Bahsi geçen şey fuhuş cinsellik değil.İki insan birbirini severse cinsellik yaşayabilir ama herkesi sevmesi ya da sevmek istemesi fuhuşa girer.Rol modeller fuhuşa özendirirse evlilik kurumu zarara uğrar.Neticede toplumu ayakta tutan ahlak kurallarıdır.

Şöyle bir bilgi hatırlıyorum en çağdaş lider olarak bilinen atamız Atatürk'ün zamanında bile okullarda makyaj yapılması yasaklanmış bir dönem.Bence bilinenin aksine şuanki ortam gerici ve yobazdır.

• Beğen
Reaksiyonlar: Mara
ben şizofrene eğrilmedim daha ama tedavi ile çalışabiliyorum ilişki bipolar sonra daha azaldı sanırım içgörü ile alakalı psikoz olduğum dönemlerde ilişkilerim daha yoğundu

@Staytuned,
kelime seçimi yanlış.

Fuhuş
1- İçinde bulunulan toplumun kurallarına uymayan bir biçimde bir veya birkaç kişiyle para karşılığında cinsel ilişkide bulunma.

Sadece para değil menfaat sağlamak da fuhuşa girer.Hukukta buna gabin denir.Kişi erkek ya da kadın alkollüyse mesela menfaat elde ettiğinde fuhuş oluyor.

@Staytuned,
İki reşit bireyin kendi isteğiyle zina yapması gabin sayılmaz. Zor durumdaki birini kullanmıyor karşı taraf.

Fuhuş sayılması için maddi bir menfaat yok ayrıca.

Evlilik ve psikoz konuşuyorsak bence aldatılma ve ölüm üzerine yoğunlaşmalıyız.

En kötü ne yaparsınız aldatıldığınızı düşünseniz?
Eşinizin veya partnerinizin sizi öldürmek için fırsat aradığını düşünseniz ne yaparsınız?

Evliyseniz hastalandığınızda bu psikozların en az birini yaşayacaksınız ama buna karşı herkesin tutumu farklı olabilir?

@Elijah, Benim yazdıklarıma verecek cevabınız olmadığı için şimdi tekrar kendinizle çeliserek kimsenin fikrini değiştiremeyiz, herkes dilediği gibi yaşamaya devam etsin. Diyorsunuz.. 😬
Şimdi diğer yorumlarıda okudum biri kuran oku yazmış diğeri cinselliğe fuhuş demiş. 😬 Meydan filozofu dolmuş burası ya. 😬

@Can1963, güzel kardeşim senin dediklerinin hepsine cevap verdim ama sen "ben haklı çıkmadan susmam" diyenlerdensin o yüzden sen haklı ol kendi çapında gül eğlen hadi bakalım.

Kim ne yapıyorsa yapsın ıslah edip ne yapacaksın?Ne diye yapıldığı veya niye anlam yüklenecek hareketler olduğu sorgulanır.Şizoid varsa aramızda cinsellikte anlam bulmayan yalnızlığa yatkın ona sormak lazım.
Kimse sözünü esirgemiyor aşağı yukarı herkesin karakterini de tanıyorum.

İki insan birbirini severse cinsellik yaşayabilirse sırf zevk içinde yaşayabilir sevgimetre yok ayrıca kim kimi ne kadar seviyor diye ölçecek

@Elijah, Ben “haklı çıkmadan susmam” demedim, sadece yanlış anlaşılan noktaları açıklamak istedim. Farklı düşünüyoruz belli ki. İnsanlara dayatma yapmadığımız, saygı duyduğumuz zaman dünya daha yaşanılır bir yer olacak.

Tartıştığımız şey zevk değil ki zevk olmasa insanlar niye ilişkiye girsinler deli mi insanlar tabiki de zevk olacak.Tartıştığımız konu fren mekanizması,medeniyet.

Fren derken neyin freni nerede frene basacağız sana göre kimi cinsellik yaşamayı çok sever kimi daha az sever kime göre neye göre ?

Yasalara göre mi ? O illa ki öyle olacak aksini düşünen ya da söyleyen yok .Aksini düşünen hapsi boylar zaten .😃

Fuhuş suçunun mağduru yetişkin olabileceği gibi çocuk da olabilir. 5237 sayılı TCK’nın 227/4. maddesinde sayılan "mağdurun çaresizliğinden yararlanma" kavramı; mağdurun içinde bulunduğu ve üstesinden gelemediği maddi veya manevi anlamda elverişsiz durumdan yararlanmak suretiyle mağdurun fuhşa razı edilmesi olarak anlaşılmalıdır. Yani mağdurun çaresizliğinden yararlanılarak fuhuş suçunun işlendiğinden söz edilebilmesi için failin mağduru fuhşa sevk veya fuhuş yapmaya razı ederken bu durumdan özellikle yararlanmış olması, mağdurun içinde bulunduğu olumsuz koşullardan başka türlü kurtulma imkanı bulunmadığı fikri oluşturularak fiile razı edilmesi gerekir. Önemli olan mağdurun failin istediği yönde hareket etmeye, maddi ya da manevi nitelikli bir zorlama sonucunda sevk edilmesidir. Bu çaresizliğin sebebi güçsüzlük, sağır, dilsizlik, akıl hastalığı gibi fiziksel durumlar veya madde veya alkol bağımlılığı, açlık gibi şahsi konuma bağlı durumlardan kaynaklanabilir (Yargıtay CGK)

Tecavüz ya da küçük yaştakilerle cinsellik falan bu tür sapıklıklara hepimiz karşıyız savunan mı var ? Konumuzda bu değil zaten .:unsure:

Tecavüz değil iyi oku.Bak şimdi iki yetişkinin cinsel ilişkiye girmesinde sorun yok ama her hafta biri ile yapıyorsan orada bir terazi,denge eksikliği vardır.Yani bir fiil suçu vardır.Çünkü,normal aklı selim insanlar korunmasız,savurgan bir şekilde ilişkiye girmezler.Akıl hastalığı olması gerekir.

ya da fırsatçılık.

Bu bipolar olabilir,borderline olabilir,alkolizm ya da uyuşturucu kullanıcısı.Şikayete bile gerek yok kamu davası açılabilir.

Yok ya ! Sen olayı cinsel sapıklığa sapkınlığa falan çekiyorsun seninle tartışılmaz bu konu neyse noktalansın yeterli bu kadar .

@Staytuned,
Her gün 10 kişi ile de sevişebilirsin bu bir suç değil. Siz iyice saçmaladınız. Her gün 10 kişi ile sevişip haftada 70 kişi ile sevişsen dahi suç değil. Sizin kavram kargaşanız var. 18 yaşından büyük herkes kendi hür iradesi ve rızası ile sevişebilir.

Üst Alt