Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni raporu aldım. EKPSS'ye hangi bölümden gireceğim?

omerbaba987

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 19 yaşındayım normal bi psikolojik hastayım fazla ağır deil bi doktora denk geldim bana şizofreni teşhisiyle %80 engelli raporu verdi ekpssye girersem zihinsel engelli kategorisinden mi giricem?

Ben öyle biliyorum kardeşim diğer üye arkadaşlar da yorum yaparlarsa daha sağlıklı sonucu ulaşırsın

Zihinselden girilecek.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]yalniz06

[FONT=sans-serif]Zihinsel bölümü işaretli mi raporda, işaretli değilse giremezsiniz, zira psikoz ve şizofreni zihinsel değil duygusal bir rahatsızlıktır, bende aynı hastalıkla müzdaribim ama zihinsel den giremem çünkü hastalık zihinsel değil.[/FONT]

[FONT=sans-serif]zihinsel başka bir hastalık karıştırmayın.

[/FONT]
Ayrıca ; sizin hangi gruptan sınava gireceğiniz Aile ve Sosyal Politikalar tarafından belirlenecektir ... EKPSS 2018 de olursa Başvurular başladığında önce bulunduğunuz ildeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne gidip ÖN KABUL VE TAAHHÜT BELGESİ Dolduruyorsunuz ve o aşamada belli olmaktadır ... Sizin kendi insiyatifinizde olan bişey değil ...

Zihinsel Bölümünden girmek için Ekstra RAM Raporları ( Rehabilitasyon Rapaorları ) , Zihinsel Okul Mezuniyeti ya da Zeka Geriliği vs gibi engelinizi ifade edici belgeler olmak zorunda. ÖSYM ; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Zihinsel işaretlenmiş olan Raporlardan bile ekstra evraklar talep etti bilginize ..

dediğim gibi şizofren ve buna benzer hastalıklar genelden girecektir ama yukarıda yazan zeka geriliği vs raporlarınız var ise elbetteki o zaman zihinselden gireceksiniz

başarılar şimdiden

skolyoz bi tanıdıgımda zihinsel işaretli bunu doktoroda sordum uygun görürsek işaretliyoz dedi aile ve sosyal politikalar bakanlıgıda buna uymak zorunda diye biliyorum

tb2nhf

valla arkadaşım ekstra raporlar istiyor artık benlik bir şey yok, istemeyebilir de tabiki. yani onu onlar belirliyorlar

ekstra rapor istediklerini bilmiyom istesinler tabi zeka geriligiyle ilgilenen bölümün farklı diye biliyorum herkes kendi işini yapsınki hak kaybı olmasın

omerbaba987

bu arada raporunda çalışabilir yazıyor mu ?
yani yüzde 80 şizofreni için çok yüksek bir oran ve bu yüzden raporunda çalışabilir yazması gerekiyor kardeşim eğer yazmazsa, sınava girersin ama atama işleminde kurum senden çalışabilir yazısı olan bir rapor isteyecektir

forumu biraz dolaş ne demek istediğimi anlayacak ve bu yüzden ataması olmayıp bekleyenlerin yazılarına denk geleceksindir

Paranoid Şizofreni Engelli Kategorisi

Öncelikle Esselamun Aleyküm Arkadaşlar

Ben hastaneden Sürekli %45 Engelli Raporu Aldım Hastalığım Paranoid Şizofreni

ben E-kpss ye gireceğim zaman Genel Engelliler kategorisindemi Sınava Gireceğim Yoksa E-kpss Zihinsel Kategorisindemi Sınava gireceğim

Birçok Forumda Şizofreni hastalarının Genel Kategoride sınava girileceği Söyleniyor Ama Bazı yerlerde ise Şizofreni Hastalarının Zihinsel Kategorisinde gireceğini Belirtiyor Kısaca Paranoid Şizofreni Zihinselmi Yoksa Genel Engelli Kategorisindemi Sınava giriyor

Tam Detaylı Bilgi Sahibi Olan Arkadaşlarımdan Soruma Cevap Vermelerini Rica Ederim.

cyberman

arkadaşım cevabı yukarıda yazmışım zaten neden okumadan cevap veren yok mu diyorsunuz ?

sizin hangi gruptan sınava gireceğiniz Aile ve Sosyal Politikalar tarafından belirlenecektir ... EKPSS 2018 de olursa Başvurular başladığında önce bulunduğunuz ildeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne gidip ÖN KABUL VE TAAHHÜT BELGESİ Dolduruyorsunuz ve o aşamada belli olmaktadır ... Sizin kendi insiyatifinizde olan bişey değil ...

Zihinsel Bölümünden girmek için Ekstra RAM Raporları ( Rehabilitasyon Rapaorları ) , Zihinsel Okul Mezuniyeti ya da Zeka Geriliği vs gibi engelinizi ifade edici belgeler olmak zorunda. ÖSYM ; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Zihinsel işaretlenmiş olan Raporlardan bile ekstra evraklar talep etti bilginize ..

yani buradaki kişiler şundan girersin bundan girersin diyemez biz karar veremeyiz buna
ilgili birimdeki kayıt esnasındaki o arkadaşlar karar verecekler ama genellemeye bakarsan ben de şizofren hastasıyım ve bizim hastalığımız duygusal bir hastalık yani zihinsel değil bu yüzden yüzde 90'ı genel kategorisinden giriyor sınava bilgin olsun

sizin beyninizde gerilik var mı ? yani renkleri dahi karıştırıyor musunuz ? yada hala matematik de lise 1'e gidip de çarpım yapamayan bu tür hasta kardeşlerimiz var
bunlar özel eğitim merkezlerinde devlet tarafından destek almalarına rağmen hala istenilen seviyeye gelemiyorlar
misal sen Türk Parasından kaç 0 atıldı dese sınavda bilmez misin ? (çıkmış soru)

yani bu tür hastalar gerçekten rahatsız kişiler beyin olarak, geçen sene çıkmış sınav sorusunda hatta ön lisans'da saat 12,30 ise aşağıdakilerden hangisi bu saati gösterir diye sordular

yani arkadaşlar siz bu kadar geride misiniz beyin olarak ?

yapmayın ya, kimsenin hakkını gasp etmenin anlamı yok, o arkadaşlar o soruları bile çözemiyorlar emin olun, size zihinsel deseler bile ben zihinsel değilim demeniz gerekiyor
neyse ALLAH kalbinize göre versin, başarılar diliyorum şimdiden

inşallah herkes hakkı ile atanmış olur ve hak ettiğimiz değeri, hak ettiğimiz hayatı yaşamış oluruz

@Skolyoz23

Kardeşim Haklısın Valla Ama Yok Sen Beni Yanlış Anladın Amacım Sınava Hazırlanmak Yani İllaki Zihinsele Girmek Değil Ben Merakımdan Sordum Demek Şizofreni Türleri Fark Etmiyor Genel Kategorıde Sınava Giriyor

Bu Benim için fark etmez Ayrıca yok ben lise mezunuyum Zihinsel Olarakta Orta seviyedeyim durumum çok şükür normal Bir sorum olacak E-Kpss Genel Kategori zormu sınava hazırlanırken nasıl bir yol izlenmeli.

cyberman

lise memur olmak istiyorsan +88 üstü almak zorundasın hizmetli olmak istiyorsan da +78 üstü almak zorundasın, hizmetli kötü bir şey değil normal memurdan 100 TL az alıyor ve bulunduğun okulda evrak getir götür, çay işleri vs işlerine bakarsın, okulun temizliği felan eskiden hizmetliler yapardı ama şimdi okullarda özel temizlik kişileri gelip yapıyor

normal sınava göre sorular tabiki biraz daha kolay ama unutma lise düzeyinde engelli adayı çok olduğu için eğer güzel bir ders çalışma imkanı kendine yaratmaz isen atanma imkanın olmaz

başarılar dilerim şimdiden, dediğim gibi genel mi zihinsel mi onu sınav başvuru esnasında ki ilgili kişiler belirleyecek bizim bir şey dememiz doğru olmaz
başarılar dilerim şimdiden

kesinlikle zihinselden giremez girersen sehtekarlık olur genelden gireceksin zihinselden gireceklerin ekpss kulavuzunda yazıyor kimlerin girecegi mental retardasyonlar girecek sadece kulavuz apacık belirtmiş kimlerin zihinselden girecegini

siyah_beyazz

Oyle boısey yok bende sızofrenı hastasıyımen son yapılan sınava genelden girdim 85 kusur puan alım suan memurum. Benım raporda sadece ruhsal ve duygusal ısaretlıydı ve oranım yuzde kırkbes.

Sizosalgun

hocam bölümünüz ve sınavda kaç doğru kaç yanlış yaptığınızı zahmet olmaz ise yazar mısınız, ortalama puan hesaplaması yapmaya çalışıyorum da teşekkür ederim

Skolyoz23

Valla hatırlamıyom kac dogru kac yanlıs ama 15 ser soru var toplam 60 soru ılk tercıhlerde gırmek ıstıyorsanız kesınlıkle 35 netın asagına dusmeyın . kendı bolumde ıkıncı geldım (Unıversıtedekı okudugum alanımda) ama tercıhlerımde ılk tercıh ettıgım yerı kazandım.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

yanlışınız var kayıtlar esnasında ön kayıt başvuru sırasında hangi bölümden gireceğinize ilgili kişiler bakıyor onlar karar veriyor, eğer onlar zihinsel den girebilir ibaresi yazarsa, zihinsel işaretli olmasa dahi zihinselden sınava girilebilir

ama adamın raporunda zihinsel yazıyordur, ön kayıt aşamasında genelden girilecektir diye belirtilirse zaten adam istese de zihinselden giremez

ona bizler değil, aile sosyal politikalar bakanlığındaki yetkili kişiler belirliyor, tabi bunun için de belirli raporlara, hastalık geçmişine, yani hangi bölümden girilip girilemeyeceğine uygun olarak onlar karar veriyorlar

şimdi ben genelden gireceğim biliyorum ama gittim adam zihinsel işaretlemiş, ben itiraz ederim ayrı bir şey çünkü haksızlık olur başkasının hakkını almak istemem çünkü ben de zihinsel hastalık yok ama itiraz etmesem, kralıda gelse ne sınavımı nede atamamı iptal edemez, çünkü hangi bölümden gireceğimi ben değil, yetkili arkadaşlar belirlemiş

o yüzden biz karar veremeyiz, ama yüzde 100 kimlerin girip giremeyeceği belli zaten, biz genelden gireceğiz zihinsel den girme ihtimalimiz yüzde 0

Kardesım zıghınsel engellıden gırmek ıcın zekanda gerı olması lazım bence lıse yada unıversıte okuyan adamlara zıhınsek verılmemelı. Ben zıhınselden gırsem tam puan alırdım toplama cıkarma soruyorlar gecekten zıhınsel olup bu sorularda dahı zorlanan adamlar zıhınseldır. zıhınselın en zor matematık sorusu ornek verıyorum 2x+4=6 dır .

@Sizosalgun

Yarın annem ve babam İzmire gidecekler.
Bu cümlede aşağıdaki sorulardan hangisinin cevabı
vardır?

Nasıl? Neden? Neyle? Ne? Nereye?

EKPSS Zihinsel Çıkmış Soru ve bütün sorular bu tarz zaten

Allah aşkına soru tarzları bu şekilde sana kesinlikle katılıyorum hak etmeyen insanlara zihinsel verilmemeli, verilse dahi itiraz etmeli, memur oldun diyelim haksız yere olmuş olacaksın ve düşünsene her aldığın maaş haram oluyor, çoluğun çocuğun olursa ilerde yada varsa nasıl geçireceksin boğazından, başını yastığa koyduğun zaman hiç mi vicdanın sızlamayacak

normal şekilde memur ol hakkın ile kazan, ALLAH daha da var edecektir zaten
yani sana kesinlikle katılıyorum

senin dediğin gibi adam üniversiteyi bitirmiş yani o kadar zorlu dersleri vermiş ama sınavda çıkan soru tarzına bak
bir kişi üniyi bitirmiş ise nasıl zihinsel olabilir aklım almıyor
zihinsel olanları ayrı sınav yap ve normal engellilerin girdiği puan sıralamasına katma ama hakiki zihinsel hastalık olan kişileri al

adamlar sapa sağlam gidiyor zihinselden giriyor gelde deli olma

Benimde bi arkadasim var bipolar hastasi ama zihinseli isaretlemisler.bu arkadasim zihinselden girer mi sizce

Citos

onun işaretli olup olmaması önemli değil, sınav başvuru sırasında aile sosyal politikalar bakanlığına gidiyorsunuz forum dolduruyorsunuz orada ki memur sizin raporunuza bakıyor, eğer zihinsel hastalığınız var ise, Ram raporları, ıq testleri felan isteyecekler yeni yönetmeliğe göre
yani orada zihinsel işaretli değil ama yine de bu raporlarınız var ise misal zihinselden de girebilirsiniz

önemli olan oradaki ilgili arkadaşların hangi türden gireceğine kanaat getirmesi, bizler karar veremiyoruz ama arkadaşınızın dediğim gibi zeka geriliği var ise ve bu konuda raporları var ise sınava zihinselden girecektir

Şizofreni hastasıyım 93 puan gibi bir puan aldım ve şu an memurum.

Yukarıda yazan arkadaşların dediklerinin yüzde 95' ine katılıyorum. Mental bir bozukluk haricinde psikotik rahatsızlıklara zihinsel engellidir damgasının vurulmaması gerekir. Bunları düşüneceğinize derslerinize çalışın arkadaşlar emin olun oluyor bi şeyler.

Hayat siz isteseniz de istemeseniz de akıp gidiyor. Siz çabanızı gösterin ki hayat da size emeğinizin karşılığını versin. Saygılarımla.

Ekpssde ruhsal engelli diye sınav varmı

Arkadaşlar %80 şizofreni raporum var ekpssye geneldenmi giricem ruhsal engellidenmi

Skolyoz23

öyle yapıyorlarda yanlış yapıyorlar aile ve sosyal kulavuzu dahi okumuyor tüm sorumluluk adaya aittir ileride bir sorun çıkarsa kulavuzdada diyor zaten TANI esas alınacak diyor özür gurubu dikkate alınmayacak mental yazanlar sadece zihinselden girecek diyor bunun neyini anlamıyorsunuz hala yok şöyle yok böyle

Skolyoz23

sorumu okuyup cevaplarsanız sevinirim.
şizofreni hastasyım
rapor alıp almama konusunda kararsızım
doktorlakonuştuğumda %45 alabilirsin dedi
ki makine mühendisiyim özelde çalışıyorum
işimi yapıyorum
benim öğrenmek istediğim. ekpss de genelden girerek kendi branşımda atanma şansım nedir
puan kaç almam gerekir. teşekkürler

Üst Alt