Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni tanısına B sınıfı ehliyet verirler mi, yönetmelik değişecek mi?

_DORLİ_
Çok temkinli yaklaşacağım ehliyetim 6 yıldır emniyette bekliyor. Bilmiyorumda dosya bekliyormu üstüne üstelik 9 . Madde gerekçeleri
taşıyorum ama dokyoru ikna etmek çok zor onlarda haklılar böyle bişey altına imza atmak istemiyoruz diyebilirler

ben istedım verelım dedıler remisyon halinde olduğun için sürücü olursun yılda 1 kez sağlık kontrolu ile hakkın var dendi

_DORLİ_

valla süpermiş arkadaşım keşke banada öyle bişey deseler normalde şöforlüğüm filan iyidir
üstelik ilaç doktora tam uyumluyum ve iyileşme gösteren nadir hastalardan dediler tıp fakültesindeki doktorlarım

fringe

arkadaşım il sağlık olayı kafama takılıyor nasıl aşıcaz orayı
OturanBoğa

Sayın hocam pazartesi aile hekimine gidicem beni tanıyor o fikir verir düşünüyorum.
birde size birşey soracam misal beni aile hekimim beni hastaneye sevk etti ordan da olur raporu verdiler emniyette dosyam var
il sağlık tan bize gelicekti derlerse o zaman nasıl aşıcaz mevcut 3 tane hakem hastaneden olamaz raporum var
kafam karışık işimle ilgili bir sıkıntı olur mu acaba

[FONT=sans-serif]hiçbir şekilde ehliyet veremeyiz dediler şizofreni raporuna bizim tanrılarımız [/FONT]
[FONT=sans-serif]üstüne üstelik şimdiye kadar kazandığım hakları da iptal etmeye çalıştı yönetmelik çıkartan devletimiz [/FONT]
[FONT=sans-serif]ben böyle milletimin ve böyle bir gelecek kuran devletimi allaha da havale etmem zeuslar posedionlar filan kutsasın sizi ne deyim [/FONT]
[FONT=sans-serif]manyak oldum ya benmi şizofrenim yoksa bana şizofreni diyenler mi [/FONT]
[FONT=sans-serif]bildiğim birşey var bu ülke bir yüzyıl daha yaşamaz en azından mazlumların ahı bu kadar göğü inletirken [/FONT]
[FONT=sans-serif]kahrolsun bu ülkeyi bu hale getirenler ve getirmesine sebep olanlar [/FONT]:mad:

emperor007

allah onları bildiği gibi yapsın..farklı hastaneleri dene..üniv hastanesine sevk al.
ehliyetler 5 yıl içinde değişecek ya.
belki o zaman benimkini de iptal edip vermezler..değişim zamanı geldiğinde yani.
şimdilik bir sıkıntı yok ama değişim zamanı geldiğinde kesin iptal edecekler.
uğraşıcam o zaman bende.
vermezlerse de mahkemeye veririm.

fringe

arkadaşım doktor dayılanıyor istediğin yere ver diye tanrı bunlar tanrı mahkeme filan işlemez bu ülke yok olmaya mahkum bence

emperor007

sen nasıl konuştunki doktorla.
ne dedin?
konuşma şeklin nasıldı?

evet psikyatristler böyle malesef..ellerindeki psikiyatri başucu kitaplarıda kutsal kitap onlar için.
bir tanı koyacaklarında kutsal kitaplarına bakar ve tanı koyarlar.

ya yanılıyorlarsa? ya senin hastalığın örneğin şizofreni değilde farklı bir psikyatrik hastalıksa ( örneğin majör deprsyon veya bipolar bozukluk )..malesef psikyatri hastalıklarının tamamı birbirine çok yakın ve hatta doktorlar karıştırıp yanlış teşhis koyuyorlar.

örneğin majör depresyon veya okb hastasına şizofreni diyebiliyorlar.çünkü hastalıklar bir birine çok benziyor psikiyatride.
hatta bir doktora git kendini anlat sana okb diyo başkasına git şizofreni diyor. ( benim başıma geldi )

eee o zaman şu sorun ortaya çıkıyor: okb ehliyet alır ama şizofreni alamaz. ya bize de de bu oluyorsa ya hastalığımız aslında şizofreni değilse..okb veya başka bir hastalıksa....o zaman bize şizofreni diyerek hakkımızı gasp etmiş olmuyorlarmı?

herşeyden önce doktora ne söyledin..sert mi davrandın..onu de bana..anlat bi

Şizofreni %45 sürekli rapora ötv indirimi olurmu

[FONT=sans-serif]Merhaba arkadaşlar [/FONT]
[FONT=sans-serif]Şizofreniden kronik %45 F20.0 dan psikiyatrik raporum var
Doktorlar ehliyet vermedi kamuda memurum ötv mtv den istisna araç alabilirmiyim
Eşim kullanabilir mi ve memurluk için bir sıkıntı olurmu
Sonuçta %45 çalışabilir ibaresi var yardımcı olursanız sevinirim
Memurluk için ve ÖTV indirimi için alınacak rapor birbirinden bağımsız mı acaba [/FONT]

belirtiğim gibi çalışıyorum rapor %90 çıkabilir mi acaba ne yapmalıyız

benim raporum ilk çıktığında %80 di çalışmak istediğimi söyledim %45 düşmüştü

Şizofreni Engel Oranı
Tedaviyle çalışabilen %
45
Tedaviye rağmen çalışma olanağı olmayan %
80 (en fazla)

90 oranı rapor veriliyor kendi ihtiyacını göremeyen ağır vaka rahatsızlıklarda . Oturan Boğa nın dediği gibi çok çok zor onu almak .

bilmiyorum doğru yere yazdım mı da cevabı şizofreni den ehliyet raporu alamıyordum aldım :)
arkadaşlar şizofreniler için aile hekiminin gönderdiği rapora mı işleniyor yoksa engelli raporuna mı sürücü olabilir yazısı
benim anladığım sadece aile hekiminin verdiği rapora işleniyor doğrumu

emperor007

Aİle hekiminin verdiği rapora işleniyor sanırım. Ayrıca ehliyete işlendiğini sanmıyorum. elki sadece emniyet'te dosyaya işleniyordur

@OturanBoğa

sayın yöneticim bn aile hekiminin verdiği raporu hakem hastanenin birisinde ehliyet alabiir yazdılar
raprda remisyon da srücü olur dediler emniyete götürdüm sertifikyla b sınıfı için rapora 3 6 ay 1 3 5 yıl da olabilir şeklinde kısıtlama yazdır dediler
benim merak ettiğim emniyet kayıt ederken ehliyete engelli raporunu gördükleri bir sistem varmı

Sisteme kaydoluyor konturollerde GBT baktıında veye Allah korusun araçla kaza yaptığında meydana çıkar.Senin için maddi zararlar olur.

KÜREKÇİ

Hadi ya o kadar geliştirdiler mi
Benim rapor da bu tanıyla sürücü olabilir yazıyor yanlız kısıtlama nedir onu istediler emniyette

raporda yazmıyorsa onların isteme gibi bi hakları yok.Emniyet Neye dayanarak kısıtlama yazdır diyorlar bir yanlışlık var..

KÜREKÇİ
Bende anlamadım rapor da remisyonda alabilirsiniz diyo emniyette 3 6 ay arası 1 3 5 yıla kadar kontrol şartı yazsın dedi

Evet kardeşim Rapora remisyonda ibaresi yazıldığı için bu sıkıntı oluyor.Emniyet onun için hastane bu ibareyi yazdılarsa süre koysunlar diyor.

en doğrusu bu galiba ekletelim bakalım gidince ne diyecekler

bügün doktorum 1 yıl sonra kontrol yazdı ehliyeti aldım emniyetten inşallah bir sıkıntı çıkmaz da alırız
kontrol dedikleri ne olaki

Hayırlı olsun Bir yıl konturolün anlamı bir yıl sonunda Yen'i rapor alınıp emniyete gidilip uygunsa emniyet sisteme girecek

arkadaşlarım bir çelişki var

ben ankara da bir eğitim ve araştırma hastanesinde çalışıyorum doktor tanıdıklarım var psikiyatris birisiyle konuştum benim şizofren olduğumu ilk başta anlamadı sonra da dediki şizofren isen ehliyet verilmez dedi
doktorların bu kanısı yüzünden ehliyet alamamıştım ilk başta sonradan aldım ehliyeti

eğer yine vermekte sıkıntı çıkarırlarsa yargı ya gitmek benim için artı mı yoksa eksi olur emsal bir karar çıkarmı sonuçta ehliyetimin yılı doluyor iki ay kaldı bu ayı saymaz isem belki herkes için örnek bir karar çıkar çünkü veremem gibi konuşuyorlar

Üst Alt