Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ve bipolar ilahi bir ceza olarak görüyor musunuz?

Ayetler var

Sizi mallarınızla canlarınızla imtihan edeceğim

"Başınıza gelenler yaptıklarınız yüzündendir" (Şûra Suresi 30. Ayet)

Sizden öncekileri imtihan ettiğim gibi sizi imtihan etmeden cennete girivericeğinizimi sandınız

Hepimizde değişik hastalıklar var belki hallettik belki imtihan

Muhammed Esed ise muhtemelen aynı kaygı ile yani Kur’an’ın diğer ifadeleri ve İslâmî öğretilerle çelişmeyen bir izah olması için buradaki musibeti öteki dünyada karşılaşılacak felâketler şeklinde yorumlamıştır (II, 989, 990).

Kaynak : Kur'an Yolu Tefsiri Cilt: 4 Sayfa: 752

Bu dünyadaki başımızdaki musibetlerin bize yaptıklarımızın cezası gibi sunulması hristiyanlıkta var diye biliyorum. islama göre imtihan olduğunu biliyorum sadece.

Din üzerindeki sorgulama ve araştırmam 15 yaşında başladı. O zamana kadar toplum düzeni yüzünden müslümanların ibadet tarzında ibadet edip birazda babamın zoruylaarada camiye felan gidiyordum . Birgün hayatın ortalama 60 sene gibi az bir zaman oldugunu ama dini kuralları yerine getirirsem öbür dünyada sonsuza yaşayabilecegim fikri gelişti kafamda . Bu fikir kafamda gelişince ilk iş olarak sonsuz cenneti vadeden İslam dinini anlayabilmek , söyledigi emirleri tam ögrenebilmek için Kuran Kerim'in Türkçe mealini aldım. Çünkü dinimi tam ögrenip emirlerini yerine getirip direk cennete gitmek istiyordum.
İslam dinine saygımdan dolayı abdest alıp kitabı okumaya başladım. Kuran-ı Kerim'i ayetlerini okudukça '' Bu ayetin insanlıga ne faydası var ? , Bu ayeti çok büyük bir yaratıcı nasıl söyler ? , Bu ayet sanki ulu bir yaratıcı degilde o zamanın ihtiyaclarına göre fikir beyan eden bir liderin sözleri gibi izlenim edindim.
Daha sonra bu ayetleri İlçe Müftüsüne gidip sordum. Müftü bana tamda düşündügüm gibi bir açıklama yapamayıp en sonunda '' Din sorgulanmaz eger sorgularsan dinden çıkarsın '' deyince artık kafamda tüm taşlar yerine oturmaya başladı.

Evet artık büyük bir yaratıcının olduguna inanan ama diger dini kitapların insan yazması oldugunu anlayan birisi olmuştum. Yani günümüzde insanların Deist dedigi kişiydim artık. Bu kararımdan pişman degilim. Mesela babam 5 vakit namaz kılar ama namazda okudugu surelerin anlamını bile bilmez. Ama ben babama hiçbir zaman bir açıklama yapmadı çünkü öyle mutlu . Bırakayım öyle mutlu olsun diye düşündüm.

Kardeşim sadece psikiyatri hastaları degil , diger bedensel engellilerinde Allah tarafından cezalandırıldıgını yada diger insanlar ibret alsın diye öyle yapıldıgını düşünmek ve dile getirmek tam anlamıyla şerefsizliktir ! Benim 1 yaşında yanlış igne sonucu felç olmuş arkadışım her zaman '' Eger ALLAH varsa insanlar ibret alsın diye bana ömür boyu azap çektirmeye vicdanın nasıl dayandı ? '' diye söylüyor.
Yani arkadaşıp bir düzen içerisinde canlı doguyor yaşıyor ve yaşarken başına kötülükler gelip en sonundan yok olup gidiyor. Bunun ilahi bir adaletle alakası ve kaderle alakası yok. Mesela dikkat et Türkiye de siyasetçiler hep 80 - 90 yaşına kadar yaşıyor . Onların kaderinde özel torpil mi var ? Hayır. Sadece imkanları oldugu için sürekli doktor kontrolünde oluyorlar ve bir hastalık anında erken teşis sayesinde tedavi olup kurtuluyorlar. Yani herşey yine bizim elimizde.
Bak sende psikiyatri hastasının sana düşen ilaçlarını düzenli içip doktorlarının tavsiyelerini uygulamaktır

@Pickle,

Direkt aynısını düşünuyorum. Bu hastalık yüzünden en güzel yıllarımı yasayamiyorum. Üstelik böyle cezalandırılacak hiçbir şey de yapmadım.

Allah cc bizi cennete koymak istiyor

Sabır edin itaat edin kimseye zarar vermeyin diyor
Bu kısa ömrümüzde
Sonrası Cennet sonsuz herşey dahil tatil
Yada cehennem ateş
Başka yok
En azından itaat edinki inanın asla isyan etmeyin kendiniz için
Hastalıklariçin yardım isteyin Ya sabur Ya şafi bana benim isimlerimlw dua edin buyuruyor
Kendinize yazık etmeyin

Eğer bir ceza olsaydı öncelikle peygamberlere hastalık gelmezdi kötü olan bir şey peygamberlere gelebilir miydi? Bunun en bariz örneği kur'an-ı Kerim'de de geçen Eyüp Aleyhisselam'ın kıssasıdır . o yüzdendir ki biz deriz hep kötülere bu dünyada bir şey olmaz bu dünyada bize hastalık vererek günahlarımızdan arındırıyor günahımız kalmadığında sevap veriyor her yönüyle rahmettir hastalık.

Allah'a inanmak zaten bir kaçış yolu aramaktır. Yani inanın biriyseniz sizi huzurlu hissettirecekse ödül deyin, sonra cenneti hayal edin vs. İnanan için ne güzel...

Ama işi inanç değil mantıkla ve gerçeklerle düşünürseniz, konunun bir yaratıcı ile ilgisi yok. Doğar doğmaz hasta olup 10 günde ölen bebeğin mantığını o çocuğun gözünden açıklayamazsınız çünkü. Ya da 3 yaşında babasının tecavüzüne uğrayan bebeğe "allah seni çok seviyor ve cennetine alacak, ne güzel" diyemezsiniz. Bu kadar eziyet, aşkın bir yaratıcı için çok kötücül olur zira.

Seçim sizin. İyi hissettiren neyse, ona yönelin.

Peygamberimiz bile neler cekmiş kaç yakını kaybetmiş

Allah cc çok büyük çok güçlüdür gazabı şiddetlidir

Asla hakaret etmeyin sizin yakınlarınızın başına birşey gelmesin

Yardım isteyin

Babam kanser hastası tedabide ilaclar Alzeymer oldu tedavi için götürdüğümüz hastanede bazen kriz geciriyordu ben iyiyim bırakın eve gidicem
Ne zaman böyle olsa Ayetel kürsiyi okudum anında rahatlıyor sakinleşiyordu

Vefat ettiği gün hep ya sabur dedim rahatladım
yardım isteyin isyan etmeyin
Şah damarınızdan yakınız içinizden geceni biliriz
Her iki yanınızda melek var sizin yaptıklarınızı yazan

Buyuruyor Allah cc
Herkedi diz üstü cehennem çukurun başında toplayıp bekleyip korktukları günden cennetlikler ayrılıp cehenneme atılmayın çıkış yok

@soneman,

İşte, senin yazdığın her şey biz ateistler için bir yaratıcının olmadığının kanıtı. Herkes, her canlı istisnasız aynı fizik/kimya/biyoloji kanunlarına tabi. İstisnası yok. Kimse özel, dokunulmaz, yaralanmaz, çürümez, kırılmaz değil. "Ben özelim" diye hissetmek bir yanılsama...

@Şamil676767,

Kendini iyi hissettiren neyse ona yönel. AMa din riskli bir alandır. İşin mistik, cinli-melekli işlerine dalarsan zaten kırılgan olan psikoloji iyice birbirine dolanabilir. Başlarsın hoca peşinde koşmaya ve kafayı yemeye... Çok derine dalmadan, idare edebilmek lazım

Psikolojik hastalıklar ilahi bir ceza mı ? Çocuk psikiyatrisi diye bir şey var neyin cezasını çekiyor bu çocuklar .

ikna için kanıt lazım. Kanıt olarak, bilimde tez, antitez, sentez var. Tez zaman içerisinde sinirbilimdeki ilerlemeler , kuantumdaki ilerlemeler,bütün bunlar gösterdiki holografik bilim var, bütüncül bilim vardır şu anda. Bütün bilimler kendini tamamlıyor. Bununla alakalı arizona üniversitesi kolombiya üniversitesi 2014 yılında post materyalist bilim manifestosu yayınladı. 2010 yılında inanç psikolojisi adı altında enerji tabanlı evren teziyle daha sonra bütüncül bilim teziyle şu anda evreni açıklamada en doğru tez. Böyle bir durumda klasik bilimin tezi kanıtlanamıyor. Karl Popper 1929 yılında yanlışlanabilirlik ve eleştirilebilirlik rasyonalizm tezini geliştirdi.Bir tez yanlışlanamıyorsa, yanlışlanması kanıtlanamıyorsa bilimsel olarak yoktur diyemeyiz. Bir insanın bütün kuğular beyazdır diye bir tezi var, dediği zamanben hiç başka renk kuğu görmedim der. Kanıt olarak başka biri siyah kuğu getirirse çürütülür. Şu anda da ateizm tanrı yoktur diyor. Tanrının yokluğu kanıtlanabilir değil. Yanlışlanabilir değil. O yüzden ateizm bilimsel değil. Şu anda ateistlerin çoğu ya ate ya da deist. Kanıtlanamıyorsa bilimsel olarak savunulamaz birşey. Kanıtlanamaması sebebiyle Karl Popper'in yanlışlanabilir görüşü çıktıktan sonra bütün tez çürüdü. Materyalizm herşeyi açıklamadığı için bitti. O halde kanıtlanabilir ne vara gelmek gerekiyor.

1. yol deney ve gözlem
2. yol akıl yürütme
3.rasyonel sezgiler
4.inançlar

Bu 3 yol kanıtlayamadığı zaman kişi inancına teslim olur ama 3 yol tek tanrının varoluşu ile bütün kanıtlar doğruluyor bunu. Bilim bütüncüldür herşeyi sorgular. Kanıt silahı olmadan hakikatleri bulamayız. Kanıtlar

in slico kanıt,
in vivo,
in vitro ,

canlının üzerinde deney yapılması laboratuvarda deney yapılması,doku parçası alınıp incelenmesi, 4. sü de bir bilgisayarda modelleme yapılıp tahmin yapılması. Hava tahminleri yüzde 80 yüzde 90 tutuyor mesela. Aklın kullandığı en önemli yöntem olasılık hesaplarını kullanarak yapılan.

Kiplik mantığı 1920 lerde keşfedildi. Kiplik mantığına göre şu anda evrende bir yaratıcının olması zorunlu varlıktır. Buna ibn sina vacibül vücud demiş. İlk defa literatüre sokmuş.Akıl yürütme yöntemlerinde tevhid inancını bir yaratıcının olmasını zorunlu varlık diyor. Şu anda bütün istikametler bunu gösteriyor. Hakikate giderken bir elinle dokunarak var, bir akıl yürütmeyle bulmak var. 3-4 bağımsız kişi geldi trafik kazası oldu dedi. Sen kazayı görmedin ama sen ona bakmaya gitmessin inanırsın. Burada akıl yürütme yöntemleriyle tevhid kavramına uygun tanrı tasavvuru doğru yapılırsa bu kabul edilir. Bilim trafik levhaları gibidir. Nereye gideceğinizi gösterir size. Trafik levhasına şu yüzden bakmassınız. Ne güzelmiş harikaymış diye bakmassınız. Trafik levhasının gösterdiği yönü bulmak için bakarsınız. Klasik bilim evrene ne güzelmiş, ne kadar harikaymış diye bakıyor. Trafik levhası olarak bakarsanız , bu evrenyüksek bir gücü, anlamıgösteriyor diyeakıl yoluyla bulabilir.Hatta kuantum fiziği buna yardım ediyor. Louisiana eyaletinde evrim derslerine alternatif olarak akıllı tasarım dersi konuldu. Evrim teorisi herşeyi açıklamıyor. Post materyalist bilim de öyle diyor. Evrende akıllı bir tasarım olması lazım. Post materyalist bilim anlayışı bütüncül bilim anlayışıdır. Din de bilimdir, Sosyal bilimler de,fizik ,kimya da bilimdir. Herşeyi kapsayan bilim ,holografik bilim. Bilim şu an yeteri kadar kanıt sunuyor diyorlar.

Bilim şu an Tanrıyı buldu. Nietzsche tanrı öldü demişti. Bilim tanrıyı yeniden keşfetti ama Hristiyanların tanrısı değil , Budistlerin tanrısı değil, kuranı kerimdeki tevhid inancının tanrısını keşfetti. Bilimdeki ok işaretleri bunu gösteriyor. Akıl yürütme yöntemleri ile bir akıllı bir dış zekanın olması gerektiği ispat ediliyor. Matematik aklımız diyor ki tevhid inancı bir tanrı vardır diyor. Her gerçeklik deneyimlenemez , uzakta duman var mesela orada, duman varsa orda ateş vardır dersin. Akıl yürütme yöntemiyle bunun olması gerektiğini çıkarırsın.

Post materyalist manifestosunu imzalayanlar psikiyatristler, nöropsikiyatrisler, nörologlar ve kuantum fizikçileri. Tez şudur evren madde tabanlı biliniyordu öyle değil, materyalizm öyle diyordu , çürüdü. Enerji tabanlı diye bilindi ama öyle değil kuantumteknolojisinden sonra dijital tabanlı olduğu anlaşıldı.

Sicim teorisine göre madde dediğimiz şey enerji parçacıkları. Evrendeki en büyük gerçeklik yazılım gerçekliği. Evrensel veri tabanının karşılığı Kuranı kerimde var. Levhi mahfuz. Kuranı kerimde levhi mahvuz tehvidi göstermek için yeter.

İnsanda sonsuzluk arzusu ile ilgili genetik kod var. İnanç geni diye bir gen tartışılıyor. Bu aslında yüksek bir güce değere inanma geni diyorlar.

@[NirvaNa], teşekkürler

Hastalıkları veren Allah cc bizi ve çevremizi imtihan için veriyor sabırmı isyan mı edicez günahlarımıza kefaret olur sabırlı olursak

1 ayettede Allah cc insanları kendine ibadet etsin yakınlaşsın diye hastalık sıkıntı fakirlik verdiği yazıyor

Ben bunalan hasta olan herkeze abdest alsın namaz kılsın kuran okusun Kuran da şifa vardır Allah cc buyuryor bunalıp panik yaşayınca gitsin camii de otursun Allah cc sığınsın yardım şstesin rahatlamazssa bana istediğini yazsın

Son düzenleme:
Kendim ettim kendim buldum.
Ne ektiysem onu biçtim.
Başıma gelenlerin sorumlusu benim.
Kendi hhatalarım yüzünden ALLAH c.c ın yaşattıgı güzelliklere nankörlük edecek değilim.
Hadi 2 dakika nefessiz kal.
hadi 2 gün su içme.
Hadi kalbini kontrol et. Durdur 1 dakika.

Şerefsiz değilim o yuzden basıma gelenlerin sorumlusunu ALLAH c.c ilan edemem

Olay a şöyle bakarsak eğer kazanan biz oluruz:
ÖDÜL veya CEZA bu sonuçta bir sınav.
Buna inanmaktan başka çaremiz yok.
HERKESİN KENDİNE GÖRE DOĞRU YOLU VAR

Üst Alt