Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofrenide kullandığınız ilaçları ve yan etkilerini yazar mısınız?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
243
Reaksiyonlar
152
merhaba şizofreni arkadaşlar kullandıgınız ilaçları ve yan etkilerini yazarmısınız

10 mg rexapin kullanıyom tek ılac yan etkı olarak sade kendımı yorgun hıssedıyom bide dikkat dağınıklığıyla unutkanlık var o kadar.

Son düzenleme:
Zyzapin kullanıyorum ve acayip şekilde uyku yapıyor.

Solian diğer ilacım fakat bu da vücuttaki prolaktin hormonunu arttırıyor maalsesf kullanmaya mecburum

Sizosalgun

sence ilacınmı yan etkisi yoksa şizofrenininmi belirtileri bunlar 4 dörtlük olmamız beklenemez bence ne kadarda ilaç kullansak eskisi gibi olmaz bence beynimiz

hasta olmadan önceki gibi olmaz beynimiz

Seroquel XR, Zyprexa, Risperdal consta, abilify, invega , solian ... derken en sonunda leponex kullanmaya başladım

Leponexin yat etkisi şu; gece uyurken ağzımdan salya akıyor. Bir de en ağır antipsikotiklerden birisi. Uyuyana kadar kafamda acayip bir ağırlık oluşuyor. Bir de "agranilositoz" denilen (Hemogramın fazla düşmesi) bir hastalığa sebep verebiliyor.

WBC kan değerlerim şimdilik iyi Ama 50 li yaşlara gelsem ne olur ? Buna biraz kafam takılıyor.. Ama en fazla leponex ten fayda gördüm... 5,5 senedir içiyorum. Allah herkese acil şifa versin...

Clonex 400 kullanıyorum.Dikkat dağınıklığı yok zihnim açık.Yan etkisi tükürük bezleri aşırı çalışıyor.

Members

sizin dediginiz ilaç leponexle aynı oluyor perseküsyonun kullandıgı muadili yani

daha önce
dogmatil kullandım
ablifiy kullandım
ketiapin kullandım
şuan sadece xeplion depo iğne kullanıyorum.
yan etikiler başlarda oldu şuan yok gibi.

başlarda huzursuz bacak sendromu
aşırı tükürük salgısı
gece uyuyamama
yorgunluk hissi
vb.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Evet aynen öyle.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

çok az kullandım ilk başladığım antipiskotikti o zamanlar bende bilinçsizdim ne olduğumu bilmiyordum

doktorda gizlemişti hastalığı
ilacı çok hatırlamıyorum ama 3 ay sonra askere gidince bıraktım

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

İlacın etkisi kardesim bunun sızofrenlıkle ne ılgısı var sızofren dedıgın ses duyar hayal gorur kafada sureklı bıseyler kurar saldırgan ve tehlikeli olur ıce kapanık olur ınsanlarla anlasamaz hayalle gercıgıde ayırt edemez .

beyinle alaksı olan bunlar ılaclar ıse unutkanlık yaptırıyor sen bunu ayırt edemıyonmu sen sızofrenın ne oldugunu bılmıonmu. Normal bı ınsanda unutkan olabılır dıkkatsız olabılır ben normalım demıyom zaten ama ben normalde unutkan bırı degılım ılaclarla oluyor. SİZOFRENI duygu durum bozuklugudur Hafıza durum bozuklugu degıl.

xeplion iğne uykusuzluk yapıyor 1 yılı geçti hala uyuyamıyorum doğru düzgün

norodol gözleri kör edercesine bulanıklaştırıyor. risperdal leponex nefes darlığı yapıyor :D

ben abilify iğne (400 mg) aylık kullanıyorum bu ilaç görebildiğim hiçbir yan etki yapmıyor bende :)

xanax kullanıyorum 0.5 mg dr bunu düşürüp bırakıcaz dedi bağımlılık yapıyormuş.

cedrina 50 mg kullanıyorum yeni başladım bu uyku yapar ağır uyku yapar daha öncede kullanmıştım.

korktuğum bişi var , bu invega (paliperidon) denen bi ilaç var bunun 3 mg si beni perişan etti. bunun iğnesi varmış xeplion 150 mg mi ne. dr bigün buna karar verirse yanlışlıkla heralde ben dayanamam ...:(

ahmet22

ben xeplion kullanıyorum kardeşim
inan korktuğun gibi değil
ki her ilaç farklı bünyelerde farklı etkiler ve yan etkiler gösterir
örneğin ablifiy ın hapı var o da beni perişan etmişti
ama görüyorum ki senin vücudun alışmış
geçmiş olsun

mmmy1983

sağol kardeşim.

valla abilify hiçbir etki yapmıyor bende ilk dediğindede çok şaşırmıştım zaten ama invega nın 3mg si yüzünden kıvır kıvır kıvrandım. kalp ağrısı böbrek tarafında ağrılar vs vardı ve ağırdı.

sana da geçmiş olsun ben şu rapor işini bi kararda halletsem (kararsız kaldım biraz)..

ben almayı şu aşamada düşünmüyorum
tedavim güzel gidiyor çalışabiliyorum
bu durumda rapor alıp bütün dünyaya kendimi açıklamayı gereksiz görüyorum

mmmy1983

:) önce ben sizin için söylememiştim:)
biz onu konuştuk hastanedeki sosyal hizmet birimi ile de bana , hayır kimseler bilmez dedi sadece hastane kayıtlarında görünür dedi ..
benim sadece akademik çalışmalarım var etkilenir mi dediğimde de ben çalışmalarının büyük bi bölümünü yalnız yapmak isteyen biriyim. ondan sanmıyorum yinede bir gün önüme konulur diye kararsızım yakınlarım git numara yap diyor allah korusun öyle bişeyden bu düpedüz yalancılık olur. saçmalık...

Konuyu dagıtmayalım arkadaşlar şizofreni de kullandıgınız ilaçları ve yan etkilerini yazarsanız iyi olur şizo arkadaşlara bir yardımımız olur bilgimiz olur

100 ml gram leponex kullanıyorum.yan etkileri panik atak ,sebepsiz durduk yere heyecan ve aşırı terlemeile birlikte daralma,sıkılma

Ben kullanıyorum.günde 3 kez( aynı sorunu yaşıyorum)

Zyperaxa kullanıyorum,
uyku yapıyor, ilaç içtikten sonra 1 saat sonra beyinimde yavaşlama oluyor, yorgunluk hissi veriyor.
Ne yapalım içmek zorundayım ve 15 senedir içiyorum.
Herkese Allahtan şifa diliyorum.

kullandığım leponex'te İleçı aldıktan 1 saat sonra beynim ve vücudum uyuşuya bir anda uykuya dalıyorum.8 yıldır kullanıyorum
ömür boyu ilacı kullanmak zorundayım malesef.

persia_000

Aynen ben de leponex (günlük 500 mg) kullanıyorum. Ömür boyu kullanmak zorundayım.

benim ki 400 mg.ömür boyu kullanacam bende.
doktorum nesrin hanım bundan 8 yıl önce iğnesi
çıkacak bu ilacın demişti..araştırıyorum henüz amerikada
deney aşamasındaydım iğnesi çıkarsa ayda 1 kere vurulabilecekmiş.
leponex/clonex'i kulanmaya gerek kalmayacak.İğnesi çıkarsa.

Şizofren arkadaşlar en fayda gördüğünüz ilaç hangisi ?

Benimkiler leponex ve seroquel

2000 yilinda ilk defa hastalandim psikotik bozukluk tanisiyla 3 yil ilac kullandim sinra iyilestim deyip 7 yil ilac kullanmadim. 2010 yilinda takip edilme suphecilik. Baskasinin elinden zehirleyecek sanip yemek yememe. Yolda takip edildigini dusunmek sesler duymak kulagima emir veren komutlar duyma. Ondan sonra kendimi acilde buldum. Ve hastaneye yatis 8 yildir igne kullaniyorum

Hocam hastaligim nedir dedigimde şizofreni demişti. Gecen kontrole gitti. Sizofreni gecermi dedim. Bazilari gecer diyir dedim onu diyes şarlatandir diyor.

Kisaca ilacini alacan. Aksatmayacan

perseküsyon

seroguel i bende kullandım ama doktor vücut uyum sağlamayıp ters etki yaptığından kesti ve leponex e başlattı.

Üst Alt