Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofrenide kullandığınız ilaçları ve yan etkilerini yazar mısınız?

hamile kadinlarda sizofreni hastaliginda kullanilan ilaclar karnindaki cocugu etkiler mi? bi bilginiz var mi arkadaslar???

etkiler.
hatta sadece şizofreni de kullanılan ilaçlar değil neredeyse tüm piskiyatrik ilaçlar etkiler.

Peki erkek xeplion kullanirsa ve kadin saglam ise zurriyeti etkiler mi

15 yildi ilac aliyorum. Paranoid sizofreniyim. 3 tanede cocugum var. Hic zururetimi etkilemedi. Aksine bu ilaclar dinamik yapti topladi beni.
Oyle iktidarsiz filan yapmadi bende
Xeplion kullaniyorum 8 yildir.

xeplion için konuşuyorsak direk iktidarsız yapmaz. ama doktorlarında söylediği gibi libido azalması yapar
erkesiyon ve boşalma promblemleri görülebilir yazıyor. zaten ilaç prolaktin hormonu diye bir horman var(kadınlarda doğum sonrası süt gelmesini sağlıyor) bu hormonu erkekte yükseltiyor

bu hormanda testesteron hormonu diye bilinen erkeklik hormonunu düşürüyor. o düşünce de kadınlık hormonu serbest hale geçip yükseliyor. erkekde kadınlık özelllikleri baş gösterebiliyor. bunları gittiğin endokronoloji profesöründen öğrendim arkadaşlar.

direk iktidarsızlık yapmaz ama ereksiyona zarar verir ve sperm kalitesini düşürür. bunları söyleyenler uzmanlar.

Bende libido filan olmali. Cocugumda oldu.
Lakin kilo aldim. Yaklasik 15 kilo filan

Sizosalgun

Bu ilaç asırı uyku yapar mı yakınıma bunu vermiş doktor psikoz teşhisi ile gün boyu aksamdan beri aksama kadar uyyomus ağzında eritmeden hap gibi suyla yutmuş uyyomus hep sizdede oluyor mu bu asırı uyku merak ettim

Anafranil SR 75 mg=3×1 Serequel 300 mg=2×1 risperdal 4 mg=3×1 Akineton 2 mg=3×1 kullanıyorum..bende en belirgin yan etkileri Uyku hali konsantre bozukluğu iştah açması kilo alımı..çinsel isteksizlik boşalma bozuklukları ereksiyon problemleri..bunlardan hiç söz etmemiş arkadaşlar ama psikiyatri ilaclarının en belirgin yan etkileri bunlardır..Yani kısaca faydasından çok zararı var..bağımlılık ta oluşturuyorlar Aniden kestiğin zaman iştahsızlık miyde bulantısı aşırı sinirlilik vs yapıyorlar..

bırakıp yeniden başlamama sebep oluyor o yan etkiler uyurken tükürük birikiyor birde klozapin kullanıyorum doktorum bırakamazsın diyor ben 1 hafta en fazla sonra dayanamıyorum yeniden başlıyorum kullandığım ilaçlar solian leponex loponex 550 mg solian 800 mg günde

Psikiyatri ilaclarının bir çoğu çinsel sorunlar yaparlar isteksizlik ereksiyon sorunu boşalma sorunu,Yapmıyor aksine dahada şahlandım diyen Anafranil SR 75 mg bu ilacı bir hafta kullasın ondan sonra yorum yazsın..Yapmıyor diyen yalan konuşuyor itibar etmeyin..bu sorunlar kalıcı değildir ilacı kesince normale dönersin..

Bu ilaç asırı uyku yapar mı

kardes psıkolojık ılac olupta uyku yapmayan ılac yok helekı sızofrenı ılacıysa baya yapar ben 11 saat uyuyom normaklde ama artık calıstıgımdan erken kalkıom mecburen. HAFTA SONları dınlenıom ama erken kalkmak daha ıyı oluyo dıyım daha bı zınde oluon. sızofrenık kardeslere seslenıom calısmaktan kımse olmez uykusuzluktan kımse olmez bu hastalıgın etkılerı nelerze tersını yapmaya calısın :)

Kaç yıldır şizofrenisiniz ve zamandan beri ilaçlarınızı düzenli kullanmaktasınız?

2009 dan beri hastayım
Ve
6 yılı geçkinde ilaçlarımı düzenli kullanmaktayım.

YA SİZLER NE ZAMANDAN BERİ ŞİZOFRENİSİNİZ?

ARKADAŞLAR İLAÇLAR BİR GÜN DAHİ İHMAL EDİLMEDİĞİNDE ŞİZOFRENDEN TAMAMEN KURTULUNABİLİNİR. Kendim sağlıkçıyım psikiyatri dersi aldıktan sonra bilinç geldi, ilaçları DÜZENLİ KULLANDIM,tamamen iyileştiğimi fark ettim...Paylaşmak istedim...

arkadaşlar bende laponex kullanmaya başladım her hafta kan vericem..bu kan verme olayı ne kadar sürer???

@Şizo34

Neden bu kadar çok kan testi yapmam gerekiyor?

Bunun nedeni Klozapin'in kanınızdaki beyaz hücrelerin sayısını düşürebiliyor olmasıdır. Beyaz kan hücreleri enfeksiyonla mücadele eden hücrelerdir. Beyaz kan hücre sayınız çok az ise, vücudunuzun enfeksiyonlarla mücadele etmesi güçleşecektir. Bu yan etki az görülse de kan değerlerinizin normal seyrinde olduğunu görebilmek için test yaptırmanız gerekir. Kullanımı güvenli hale getirmek için Klozapin'i ilk almaya başladığınız andan itibaren her hafta kan testi uygulanacaktır. On sekiz hafta sonra, testler iki haftada bire düşürülür. Bir yıl sonunda herşey normal seyirindeyse kan testleri 4 haftada bir olarak uygulanmaya devam edilir.

kaynakça
Klozapin

Bu kan tahlili süresi tamamen size ve doktora bağlı,ileriki zamanda daha az sıklıktada yapılır...

mmmy1983
kısır yapıyor o ilaç, kuru boşalma yapıyor adamı karıya çeviriyor başka yok mu.i?

DissFlex

ben o dediğim ilacı kullanırken çocuk sahibi oldum .
baz yan etkiler geçici. bende de kuru boşalma yaptı ama şimdi sorun yok.
kısırlık başka bir durum. bu dediklerimiz cinsel işlev bozukluğu.

ilacın cinsel yan etkilerinden kurtulmak için bir ilaç var. adı dostinex . araştırıp bununla birlikte kullanabilrsin.

Xeplion sakın olmayın iğneyi bıraktıktan 4 ay sonra kalıcı uykusuzluk yaptı ,beynime bir zarar mı verdi ne yaptıysa uykuya dalamıyorum sakın denemeyin şizofreni olmak bundan daha iyiydi isteyen olursa arasın diye numaramı bırakayım 0533 562 9328 danışmak isteyen varsa benden duysun
Eğer oluyorsanız hemen bırakın

Son düzenleme:
Hayır bütün uyku ilaçlarını denedim ayrıca uyumak için uyku ilacına neden mahrum kalasın işe de yaramıyor zaten bu xeplion ilacı bir yerleri bozuyor şimdiki aklım olsa iğne olmazdım ,intihar edesim geliyor ,seretonin ve dopamin reseptörlerini bloke ediyormuş eskiden daha mutlu idim
Bi düşünsene metehan01 huzursuzluk yerinde duramama kalıcı olsa ne yapardın ,ben aynı şeyi invegada yaşadım

Hayır bütün uyku ilaçlarını denedim ayrıca uyumak için uyku ilacına neden mahrum kalasın işe de yaramıyor zaten bu xeplion ilacı bir yerleri bozuyor şimdiki aklım olsa iğne olmazdım ,intihar edesim geliyor ,seretonin ve dopamin reseptörlerini bloke ediyormuş eskiden daha mutlu idim
Bi düşünsene metehan01 huzursuzluk yerinde duramama kalıcı olsa ne yapardın ,ben aynı şeyi invegada yaşadım

Ne kadar süre xeplion kullandın

3 kere iğne oldum yani iki ay felan ,geçen senede bir kere olmuştum hastanede ama çıktıktıktan sonra hap tedavisine geçtim bişey olmamıştı

xeplion pahalı bir iğne ben bıraktım doktora söyledim elimde 1 tane var diye doktor bu pahalı dedi ihtiyacı olana veririm dedi bende iğnenin kutusunu verdim

Üst Alt