Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofrenilerin yararlanabileceği/kalabileceği bakımevi var mı?

chauche

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
merhaba benim abim yaklaşık 20 yıldır şizofreni hastası fakat son 7 8 yıl cok kötüleşti ilaçları kullanmıyor daha bu 7 8 yıl boyunca 5 6 kere hastaneye yaptırdik yatırdiktan sonra 3 4 ay sonra eski haline dönüyor ilaçlarını kullanmıyor doktor rixper akineton quet veriyor hic birini kullanmıyor ve bu seferde anneme şiddet uyguluyor yemeğime zehir attin diye ve beni televizyondan izliyorsunuz diyor telefonlarını dinliyorsunuz diyor anlatıyorum anlatıyorum ama anlamıyor süreklı kendi düşündügunu dogruluyor ablami sürekli ölüm ile tehdit ediyor benimde elim ayağım bağlı ne yapacagimi hic bilmiyorum aklıma bakım evi geldi oraya yatırmak istiyorum fakat orası pahalı bir yer mis bizim maddi durumumuz iyi degil ama başka cahrem yok bakım evine yatırmak şart acaba devlet bizi yardımcı olurmu yardımcı olursanız cok sevinirim

chauche
Merhaba,

Aslında doktorlar ilaçlarını kullanmayacağını düşündükleri hastalara iğne yoluyla ilaç da verebiliyorlar(Depo iğneleri falan diye.)

bu konudan heberdar mısınız? Belki haftalık veya iki haftada bir, bir iğneyle ilaçlarını almış olabilecektir bu durumda?

friends

hocam abim bunlar ınsanları zehirliyor diye reddediyor butun ılacları ben yapamıyorum bakım evi şart ama oda pahalı nasıl yapıcagım hıc bılmıyorm

hastaneye yatırarak hastalığını kabullenmesini sağlayın iğne kullanın aylık iğneler var gerekirse ilaç içmediğinde polis çağırırız diyin korkutun biz abime öle yaptık ruh sağlık merkezi varsa yardım alın her ilde olacak diye biliyorum hastalığını kabullenirse işiniz kolay farkına varacak ilaçlarını düzenli kullanacak gerekirse rapor çıkartın derecesine göre bakım aylığı alın aile sosyal bakanlığından

emreden
hocam son 5 6 yıldır dıyorum ilaclarını icmessen senı yatıracam hastaneye dıyorum banamısın demıyor yok olmuyor abım 2022 maaşı alıyor zaten

chauche
Belki şizofreni dernekleriyle iletişime geçip onlardan fikir almak size yardımcı olabilir.
Orada, sizinle aynı sorunlarla yüzleşmiş insanların buldukları çareler, size fikir verebilir?

depo iğnelere geçmeyi denediniz mi. xeplion gibi mesela bunlar aylıktır. böylece ilacını almıyor sorunsalı ortadan kalkar

şizofrenlerin bakım evi yok diye biliyorum üzgünüm ama bu böle kabul etmiyorlar bakım evleri

chauche

hanede kişi başına düşen aylık gelir 1219, 35 TL altında ise bakım evi parasını devlet öder. gelir uygun ise ve % 50 ve üstü agır engelli raporu varsa kardeşinizin, aile bakanlığı il müdürlüğüne gidip bakım evi için başvurun.

yalnız anladığım kadarıyla baya sıkıntılısınız. kardeşiniz hem kendisine hem de ailesine zarar verebilir diyorsunuz, tedavisini aksattığı için.
alo 183'ü arayıp sıkıntılarınızı paylaşın, bir de onlardan tavsiye alın. acil bir duruma benziyor çünkü.
alo 183 haftanın 7 gunu 24 saat ucretsiz hizmet sunar.

keşke ikna edip dr...a götürebilseniz....düzelir ilaçları içince mutlaka ...çok geçmiş olsun.....😌

Bulunduğunuz ildeki Aile ve çalışma bakanlığı il müdürlüğüne başvurmanız gerekiyor, öncelikle bir heyet raporu almanızı isteyecekler % 51 üzerinde oran gerekir,zaten şizofrenide en az yüzde seksen veriyorlar,dilekçede bir engelli bakım merkezine yerleştirmek istediğinizi belirtin. daha sonra engelli için bir vasi gerekiyor. raporla birlikte mahkemeye başvurup vasi kararı çıkartın. il müdürlüğü talebinizi inceleyip birkaç prosedürü tamamladıktan sonra boş bir merkeze yönlendirecektir. geçmiş olsun

bakım evinde kalacagına sokakta yatsın bakım evi hapisaneden farksız orda öldürürler valla bırakın sokakta kalsın iyiligini düşünüyorsanız çok düşünüyorsanız
bakım evine koymakla ona en büyük kötülügü yapmış olacaksınız

bakımevin de yapamaz...birakmayin sakin....😌onun aileden gelen ilgiye sevgiye ihtiyacı var çünkü....beni tek başıma bıraktılar diye üzülür çok kötü....

doğaevrim

bu onun tercihi ben defelarca anlattım ama anlamadı cevresınde kımsesı kalmadı annemı ablamı ölümle ile tehdit ediyor

hımm anladim....keşke bi yolunu bulup ikna edebilseniz...ilaclarla duzelirdi....

güzel kardeşim bak ağbin şizofreni hastası beynini normal insanlar gibi kullanamıyor. bu onun suçu değil. o yuzden tercihi de değil. karşında sağğlıklı bir beyni olan bir insan yok. ben senin yerinde olsam depo iğnelere geçiririm 1 kere depo iğneye geçirdiniz mi ondan sonra zaten pozitif etkiler kaybolur negatif etkiler baş gösterir. negatif etkilerin olması pozitif etkileree göre daha iyidir ve hasta söz dinler. sonrasında yine aylık depo iğnelerle ağbini bi şekil hayatta tutabilirsiniz.

masaüstü

hocam ben abımı hastanede yatırdıkdan sonra zıraatine gıderdım fakat hic bir şey degişmemişti hala ayni düşüncüler vardı tek değişen sakinleşmesi oldu başka bir yararı yok yatırıyoruz sakinleştiriyorlar 15 gün sonra bırakıyorlar olan bu ablamın evliligi dagılma noktasına geldı bu şerefsiz yuzunden şerefsiz dememım sebebi sadece ablamın evligi dagılmasından degıl neler var neler burada sadece madalyonun diger taraftından bahsettım olanları anlatsam sızde bana hak verıceksınız emın olun

Son düzenleme:
bende abimde şizofren hastası abim beni öldürmeye kalktı neler neler şizofren hastaları düzenli ilaç içmesi lazım dokturunuzla konuşun aylık iğneye geçin vurabiliyorsanız siz vurun ilaçlarını dikkat edeceksiniz zaten ilaçlar baskı altına alıyor tam iyileştirmiyor ömür boyu kullanması lazım üstüne basa basa sölüyorum ilaçları düzenli içmesi lazım

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

Merhaba,ben otuz yıl sağlık bakanlığında çalıştıktan sonra emekli olup Özel bir engelli bakım merkezinde görev yapan bir sağlık çalışanıyım, konu hakkında önyargılı değilseniz eğer bilgi eksiğiniz olduğunu düşünüyorum, eğer Adanaya yakınsanız sizi ağırlamak ve kurumdaki engelilerle tanıştırmak isterim, selamlar.

bende öğrenmek istemiştim bu sorunun cevabını ankarada bir mavi at cafe diye biryer buldum ama istanbulda bulamadım.

Engellibakım hadi oradan işinize bakın ranttan başka bişey degil top gibi adamlar sadece şizofrenisi var diye bakım evine konuluyor kendi iradesi dışında oluyor bu durumlar ailesi yatırıyor kelle başı devletten 2000 bin tl alıyorsunuz para dubarası devlet o parayı evinde aileye verse daha iyi olur
sokakta gezseler özgür olurlar bu bakım evi bu hükümet zamanında açıldı daha önce böyle bişey yoktu onların sırtından para kazanıyorsunuz bakım evini övmeyin şimdi hapisane gibi dışarı çıkmak yasak deli gözüyle bakıyolar şizolara akşam oldugunda 7 gibi ilaçları verilip yatırılıyor orda yaşamak ölümden beter hapisane resmen çok övüyorsanız annenizi babanızı yakınınızı koyun bakım evine biz çok saglık çalışanı gördük bende memurum saglık çalışanı olmuşsunuz fakat gerçekleri göremiyorsunuz yazık günah sokakta dilenseler daha iyi valla

elinizde sihirli degnekmi var orda şizolara ne uyguluyorsunuz ilaçlarını evinde alsa özgürce dolaşsalar iyi degilmi onları kapatıyorsunuz 4 duvara tek kelimeyle para dubarası devlet size 2 asgari ücret üzerinden para veriyor sizinde işinize geliyor sıcak para

284994_208468785871084_1031906_n.jpg

469548_353196068065021_1480923756_o.jpg

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

hocam anlattıkların dogru olabılır ama benım başka cahrem yok emın olunki ablamın evlıgı bıtme noktasına geldı anneme şiddet uyguluyor ben yokken ve daha nicesi var anlatmaya utanıyorum vallahi

Adrenochrome
mavi at kafeye gidebilirsiniz orası güzel yer kafe sonuçta özgürsünüz oturur çayınızı içersiniz

ankarada

Engellibakım
kurumdaki engellilerlemi tanıştıracan engelli sensin haddini bil yaşasın şizofreni bende şizofreniyim şizofreniyi seviyorum iyiki şizofrenim yol alın anca gidersin

bu ülkede şizofren olmakta yasak amk yerinde

yaşasın şizofreni yaşasın şizofreniyle yaşamak.... bende şizofrenim şizolar alanlara :) kahrolsun tımarhaneler

kahrolsun bakım evleri tımarhaneler yaşasın şizofreni yaşasın özgürlük

Arkadaşlar herkez farklı seyler soyluyor salı günü gidip halletmeyi düşünüyorum abımı 3 gun once hastaneye yatırdım sıra bakım evinde bızım burada sosyal hızmet merkezi var orayamı başvuracagım

Üst Alt