Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreniyi yenen var mı?

Duman6Kestik

Yasaklı Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
11 yıllık tedavi geçmişim var.
Iyiye gitmem gerekirken kötüye gittim.

Gorduğum kadariyla bu hastalik hep kaliyormuş %100 iyileşilmiyormuş

Gecen ay abilify e başladim
33 gün oldu kullanalı
Iyiydim gibi son 5 gündür dibe vurdum hepten
Hezeyanlar tavan. Çok şikayetim var
Sürekli dövüş kavga kafamda
Herkes üstüme saldıracak gibi konuşursam sesimi çikarirsam

Hiiç İyi degilim.

Sanki rüyadayım. Yaşamıyormuşum gibi. Bedenim uyanik ruhum yok olmuş gibi.

Beni en çok yaralayan şey haksiz yere yokken itiraf atılıp benim sesimi çikaramamam . Öldum ya bittim bu sefer cok fena. Kendimi savunabiecek gücüm cesaretim yok. 10 gün önce böyle değildim.

@VurdukDibine mevsim geçişine yakalanmış olabilirsin .Takviye antidepresan kullanma ihtimalin var gibi . Mevsim döngüleri içe kapanıklık gibi olumsuz etki yaratmakta , iyi bir muayene ile kısa zamanda atlatabilirsin .

Soruna gelince iyileşme oranı şizofreninin türüne bağlı ve aileden gördüğün desteğe bağlı . Benim ki kalıntılı yani ani ölüm veya kaza haricinde ortaya çıkmıyor . Senin de bildiğin gibi çeşitleri fazla , iyileşemem deyip moralini bozup önüne baraj kurma . Yapabildiğin oranda yaşama uyum sağlaman gerekir . Eğlencelik hobi veya el becerini geliştirebileceğin uğraşlar olursa sosyal yaşantıya uyumun fazla olur .

Doktorum değişkenlik olabilir bu dönemlerde demişti ama böyle dibe vuracağımı hiç düsünememistim

Yenmek benim gözümde şizofreni ile hayata tutunmaktır. Hastalığınla birlikte mücadele edip topluma kendini kazandırmaktır. Bu önce kendine inanmakla, kendini bu şekilde kabullenmekle başlar. Ki bizim toplumda bu hiç kolay olmaya bilir ama bizler güçlü yaratıklarızdır. Yoksa şizofreni iyileştirilemiyor maalesef.

İlaç konusuna gelince. Yeni ilaç kullandığın zaman 4-6 hafta arasında ilacın faydasını görüyorsun. Böyle dibe vurmak çok sıkça rastlanan durumdur. Baktın 6-7 hafta sonra değişiklik yok, tekrar doktorunla görüş. Her ilaçın faydası olacak diye birşey yok.

sleeping beauty
Spor yapınca mutluluk hormonu yani serotine beyinde üretilir. Doğal anti depresan spor yapmaktır :)

Merhaba,
Bence yaptığın onca saçma paylaşıma/mesaja rağmen çok kötü değilsin @vurduk dibine kendinle barışık ol olaylara pozitif bak sorunları gözünde çok büyütme olay tamam..

hezeyan ilaçla ggeçmez aktivite yürüyüş yapın

Gecen hafta doktora gittiğimde %100 iyileştim demiştim. 2 gün sonra değişmiştim. Değişmemim nedenini ayda 1 aldigim abilify maintane 400mg igne alma günümün yaklaşması diye sanmistim. İgneyi aldim cumartesi günü değişiklik olmamisti

Bende çok üşengeçlik var. Spor yapmak eziyet geliyor. 15 yil once sokakta top oynar koşardim arkadaslarim vardi. Bilgisayar telefon yayginlaşmasiyla herkes birbirinden koptu.

hezeyan ilaçla ggeçmez aktivite yürüyüş yapın

Yuruyus iyi de sanki dopamini artiriyor şoyle ki yürürken yumruk atmak geliyor içimden insanlara kendimi Lord görüyorum

Bence yaptığın onca saçma paylaşıma/mesaja rağmen çok kötü değilsin

Sacma dedigin yorumlar turkce rap underground sozleri. Dinlerken yaziyodum onlari foruma

VurdukDibine

Tamam kötü değilsin o kadar canını fazlaca sıkman a gerek yok onu diyorum. Bi nick değiştir istersen :) ama dikkat Bi sınırlaması vardı sanırım...

leponex i bıraksam zorla hastaneye yatar mıyım

Çok içime kapandım.

Zaten hasta şizofren olmamın nedeni bu

Uzun süre yalniz kaldim hasta oldum

Doktor böyle demişti

Yabancılaştım insanlara karşı

İlacın hićbirşeye yaramadığını goruyorum

İşyerindeyim kendimi çok buyuk bi tehlikede hissediyorum. Saldırıya uğrayacağım düşünceleri var.

Bıktım bu durumdan. Universite okuyamadm bundan dolayı. Kac kere kazanip devam edemedm okula
Şimdi de işimden olucam

okulu bende okuyamadım huyu iyi olmayanlar beni yaktı sigarasına arkadaşlık ettiler ekt yi duydun mu
ilacın ve iğnenin bana da faydası yok

Ekt dediğin şok tedavisi değil mi?
2011 yilında 8 kere elektro şok yapıldı bana.

evet şok tedavisi 11 kez oldum doktor fayda etmedi dedi kesti

Şizofreniyi yendim diyemem Bazı şeyler (hezeyan vs) hep devam eder. Gene de çok şükür çalışabiliyorum Herkese geçmiş olsun

ben çalışmaya gayret etmiştim kapının içinden ak sakallı dede geliyordu her kurum özürlü çalıştırmak zorundaymış başvurdum sonuç gelmedi 2 yıl önce

Benim hezeyan şöyle. Örnek vericem,

Mesela pazara çiktim, pazarcilar bağiriyor . 2kilo 5 lira falan. Ben acaip rahatsizlik duyuyorum hepsi birden bana bagiriyo gibi geliyor bana apansiz saldiracak gibi çok rahatsiz oluyorum kalbim çok hizli atiyor hayati tehlikem var gibi panik korku.. anlatamiyorum da aklima butun bana olabilicek kötülükler senaryolar geliyor.

Bunun neresi iyileşmek

Haa evden hiç çikmazsam evde yaşarsam omür boyu ilac icmeme gerek yok. Zaten şu an bile ilaç içtiğim halde kötüyüm.

akıl oyunlarını izledin mi ordaki profesör ilaç kullana kullana takmıyordu halüyü ama herkeste olacak diyemem

İlaç kullanıyorum benim şikayetlerimi almıyor sadece ayakta uyur gibi yapıyor

Farklı bir soru geldi aklıma , önce size sonra hekime danışayım dedim .

Öfke veya heyecan durumunda adrenalin durumlarını tespit edebildiniz mi ? Adrenalin salgısı ani baş dönmesi gibi durum yaşatıyor mu ?

Ben ilaç içmeyince baş dönmesi, seste ve vucutta titreme yaşıyordum.
Abilify ile kalp atışlarım hızlanıyor diğer belirtileri göremedim. Tabi bunlar fizyolojik olanlar. Psikolojik olarak düşünceler korkular hezeyanlar aynı azalma da yok artma da yok.

dua etmeyi dene iğneier ve haplar aracı oluyor
toplumdan dışlandın mı

Dopamin hormonu için verilen psikiyatri ilaçları adrenalin yükseltici sınıflama arasında bulunmakta . bu salgı duygulanım ve hareketlerle bağlantılı olup sinir uçlarını uyarıcıdır .

Bir alıntı yazı paylaşacağım ,

Dopamin fazlalığı ciddi sağlık problemlerine yol açmaktadır. Bu problemlerden en önemlisi beynin var olmayan şeyleri varmış gibi algılamasıdır. Belki tahmin etmişsinizdir. Bahsettiğimiz rahatsızlık şizofreni. Şizofreni hastalarının beyninde yapılan araştırmalarda dopamin fazlalığı görülmüştür.

[FONT=Verdana]Özellikle sevdiğimiz ve haz aldığımız şeyleri yaptığımızda dopamin salgılanmaya başlar. Sigara, uyuşturucu, alkol gibi madde bağımlıları dopamin etkisi yüzünden zararlı olduğunu bildiği halde bu maddeleri kullanmaya devam etmektedirler. Nedeni ise sigara, kokain ve amfetaminler dopamin hormonunun sinir hücreleri tarafından tekrar emilmesini engel olur. Bu yüzden sinir uçları arasında dopamin birikir.

[/FONT]
Dopamin fazlalığını haz olarak algılayan beyin bu maddelerden yine ister. Bu da kişide bağımlılık meydana getirir. Dopamin fazlalığı olduğunda vücutta gereksiz tikler ve har eketler görülebilmektedir. Dopamin dikkatin artmasını sağlar. Sigara bağımlıları içmediği zamanlarda belkide bu yüzden konsantrasyon sorunu yaşarlar. Dopamin fazlalığı kişide aşırı neşe, kalbin hızlı atması ve tansiyonun yükselmesine neden olur.

okulu değiştirmiştim kızlar rahat bırakmadı neyse kız olmadan da yaşarım ben
arkadaş olmasa da olur

şizofreniden ölen var mı duydunuz mu
intiharı saymıyorum

Üst Alt