Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreniyi yenen var mı?

Evet ölen var ilaçtan.

İlaçta yazıyor zaten " nedensiz ve ani ölüm" diye

bana rukye de çare olmadı neyim ben yav neyim

Şizofreni kolay yenilebilen bir hastalık değil. Psikiyatrik rahatsızlıkların çoğu öyle aslında. İnsan o hastalığı yenmiyor. O hastalıkla yaşamasını öğreniyor. Görme engelli biri gibi düşün. O hali ile yaşamasını öğrenmekten başka şansı yok. Psikiyatrik hastalıklar da öyle.

sanırsam uyuşturup iyileştirmeye çalışıyor haplar iğne daha iyi bir nedeni var kana çabuk karışıyor
valla şu anda kafam bir milyon

Haplar iyileştirmez. Sinirleri baskılar ve sakinleştirir. İyileşme Terapilerle anca mümkün. Şizofreni psikotik bir rahatsızlık olduğu için ilaç gereklidir. İlaçları kullanmayı ihmal etmemeli. Nevrotiklere ilaç gerekmiyor.

anlattıkların pozitif belirtiler bazılarında o da yok çok su niyetine hap içtim afedersin bazı ilaçlar mahvetti beni

klozapin
hemen hemen her gün kafa iyi oluyor
kola ve sigara uçuruyor

Şizofreni ilaçsız da olmaz. Sen emin misin şizofreni olduğuna. Kaç senedir tedavi içindesin?

11 yıldır ilaç kullanıyorum
bazen kendi kendime
ayyaş mıyım ki acep

hayal kurma her gün
halü görme her gün
kimsenin duymadığı sesler
anlam veremediğim adını koyamadığım belirtiler

Ahmet T

Hmm bende 10 senedir psikoloji forumlarında ruh sağlığı konusunda hizmet veriyorum. Psikolojik danışmanım ben. Aynı zamanda anksite bozukluğu da var bende. Özel ilgi alanım gibi oldu patoloji. Şizofreninin ilacı sosyal ilgi. Çevrende seni rahatsız edecek insanlardan uzak duracaksın.

Çünkü çoğu insan seni anlayamayacağı için senden uzak durmaya çalışacak. Bu tutumları seni tüketir büyük ihtimalle. O yüzden çevreni güvenilir ve sevecen insanlarla sınırla. Çevrenden olumlu dönüt almak senin rahatsızlığını yarıya indirir.

Kuasar çevrem ile iletişimi kestim ben. Ciddi onemli bisey olmadikça kimseyle konusmuyorum ama içimde inanılmaz insanlara saldirma isteği var çunku hezeyanlarım sen yapmazsan onlar yapacak bunu diyor

VurdukDibine

Haplar hezeyanlara iyi gelir. Sosyal ilgi de gerekli. Tamamen soyutlarsan kendini rahatsızlığın iyice artar. Bütün olumlu duygular sosyal ortamlardan elde edilir. Değerli olma hissi mesela değer veren çevre olunca anca hissediliyor. Yanlız kalan biri asla kendini değerli hissedemez.

Hisler içinde en gerekli ve en temel duygu değerlilik duygusu. Bu duyguyu kim oluşturursa içinde ancak onlar ruhsal açıdan sağlıklı olabilir. Değerlilik de dediğim gibi ancak sosyal çevreden sağlanır. Doğru kişileri bulacaksın. O kişilerin desteği ile bunu zaman içinde yavaş adımlarla yenersin. En sağlıklı yol bu. İlaçlar haplar bahane. Ama gerekli de. Kullanmayı ihmal etme.

Kuasar
Beni gören yok. hiç yokmuşum gibi davranılıyor.
Ben lise4 te iken hastanede 32 gün yattım(8 yıl önce)
Koyulan teşhis: Şizoid kişilik bozukluğu

Sadece yillarca kötüye gittim. En ufak iyileşmem yok ve böyle gittikçe kötüye gidiyorum. Silahim olsa çoktan kafama sıkmıştım.

5 yaşındaki cocuk konuşur, konusur, konusur; ben bunu yapamam 27 yaşımda konusursam çok kotü seyler olacak diye baskilayan bu dusuncelerle 5 yaşinda cocugun yapacagi basit bir davranisi yapamam.

Eskiden yüzük yapmistim sag orta parmagima takmiştim. Ustü kesici jilet. Biri aksi davranirsa parcaliyaym yuzunu diye.

VurdukDibine

İnsanlarla sağlıklı iletişimin en temel şartı gğvenilir olmaktır. İnsanlara tehdit olursan kimseyle dialog kuramazsın. Kuramayınca da iyileşemezsin. Hezeyan yanını haplar sustaracak. Sen güvenilir biri olmaya çalış. Yakınların sana daha farklı davranmaya başlayacak. İlgi gördükçe kalbinin düğümleri çözülecek ve iyileşme yavaş yavaş gelecek. Zarar vermeye meyilli olursan en çok sen kaybedersin. İyileşmeyi bırak zaman ilerledikça artar rahatsızlığın.

@Kuasar yaşamadan anlayamıyorsun

1 hafta sonra birakicam işi
Kolay bi iş birakicam insanlarla uğrasmadigim bilgisayar buro işi
Butun gun kollari kesik cogunun ailesinden en az 1inin cezaevinde olan sakat insanlarla uğraşmak nasil biseymis anlamazsin. Eroin ver gene hezeyan yasarım paranoya yaşarım

Bi psikiyatrist demişti. Bize gercek hastalar gelmez, gercek hastalarin hasta ettikleri gelir .

Lise donemimde cok kotü davranildi bana. Ailem de iyi biliyor bunu
İyi insanlara denk gelsem hicbisey boyle olmayacakti

[FONT=sans-serif]Terbiyesiz şerefsiz allahsiz biri olsaydim bunlari yaşamazdim belki de. çünkü karşı tarafta benim gibi çivi civiyi söker misali yabancilık cekmezdim kaygı hissetmezdim.[/FONT]

Son düzenleme:
Uyandım uykudan

İnternette baktım şu an ki kafamada olanlara

BÜYÜKLÜK HEZEYANI DİYE GEÇIYORmuş

Kendimi kral görüyorum.

Ben hastalıgın farkindayim. Doktor bu iyi bişey demişti ancak bana göre kişilikk bölünmesi gibi bişey

Dıger insanları ezik görüyorum dünyayı ben yönetmeliyim herşey farkli olur cehalet yok olur. Kafamda hep var müzik yapıp bi yandan illegal işlerle başa geçmek katliyam yapmak

Bugün anti sosyal davranıyorum sanırım herkesi asağılıyorum 5 para etmez tipler insanlar

Üst Alt