Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Skolyoz ameliyatı olmak istiyorum ama, sizin fikirleriniz nedir?
Öncelikle merhaba...
Ben 5sene önce S şeklinde skolyozumun olduğunu öğrendim.Fakat bütün gittiğim doktorlar (prof.lar dahil) önemsiz olduğunu söyleyerek geri çevirdiler.Fakat 2.5senedir dayanılmaz bir boyun ağrım var.Boynumda ki ağrı kollarıma omzuma sırtıma vuruyor ve ağrıdan duramayacak duruma geliyorum.Geçen sene gittiğim bir doktorun önerisiyle Fizik tedaviye gittim ve ağrımı daha da tetikledi.Bir doktorda pilatesi önermişti.Fakat bağlarımda hipoluk diye tabir edilen fazla esneklik olduğu için pilates yapmamında sakıncalı olduğunu hatta bağlarımda yırtılma bile yapabileceğini öğrenince ondanda vazgeçtim.Ocak ayında skolyozuma tekrardan baktırdığımızda üst kıvrımın 42 alt kıvrımında 35derece olduğunu öğrendim..Hatta doktorun idrar kaçırma varmı? nefesin de fazla yürüyünce kesilme kaburgalarında batma varmı? ayağına ağrı vuruyorm? sorularının hepsinin cevabı bende malesef evetti.(Bütün sistemleri etkiliyor )2009 yılında çektirdiğimiz filmlerdekine göre 4derece arttığını söyledi doktor.Ama yaşım 20 olduğu için ameliyat yapmanında geç olduğunu dile getirmişti.Bende en son çare ağrı merkezine gittim.Orada bir seferde 20 normal iğne ve geçmeyince diğer gidişimde Elektrikli iğneler oldum.Fakat ağrılarım yinede geçmedi.Hiç bir ağrı kesici kas gevşetici etki etmiyor.Spor diyorlar ama ağrılarım yüzünden hiç bir sporu da yapamıyorum.Koluma sırtıma ve omzuma vuran ağrılar yüzünden gücümü de kaybetmiş durumdayım.Artık ağrılarıma dayanamadığım için ameliyat olmak istiyorum.Sizin fikirleriniz nedir? Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim
seni o kadarr iyi anlıyorumki aynı agrılrı 3 yıldr yogun bir şekilde çekiyorum bn şu anda 27 yaşındayım 7 yAşından beri fizik tedavi görüyoorumm bna hep sen ameliyat olamazsın dediler ama bu yıl bnm zorlamamlA bi doktora baş vurduk bna sana sorulan sorular soruldu cewaplarıda aynı olduu
senle tek farkımız bnm kaslarım sert ve gergin sendede gewşeklik varr galiba degilmi?bana ameliyat olman şart dediler yoksa dahada kötüye gider dediler.. yalnız çoıkda riskli dediler.. bn 29 kasımda hastaneye yatacagımm... allahtan hayırlısı..bnde çokk korkuyorum amaaa iştee
bnm sana tavsiyem iyi bir doktor bulupp geç olmadan birşeyler yapmandr allah yardımcın olsunn..
Benimkilerde kasılıyormuş ama gevşeyemiyormuş gevşek değiller yani aynı seninki gibi sert ve kasılı haldeler( bugün 13.00da nuri erel'e randevu aldım.umarım bir an önce şu ameliyatı olur kurtulurum konuşmaya devam edelim birbirimize destek oluruz
bu arada bende çok korkuyorum umarım hakkımızda hayırlısı olur..teşekkürler
Merhaba.. :Ben 1 ay önce C şeklinde 50 derece skolyozdan ameliyat oldum. Derece 0'a indi. Şuanda çok iyim 2 haftadır araba kullanıyorum baya geziyorum. Korkulacak bir şey yok. Yaşım 19. Size de ameliyat tavsiye ederim.Ben hastanede 29 yaşında skolyoz ameliyatı olanı gördüm.Doktorum Murat Bezer.Görüşmenizi tavsiye ederim.. Bu arada boyun ağrılarım çok oluyordum şimdi hiç yokkk hemde hiçççç
Geçmiş olsun.. Sorularınız olursa her zaman cevaplarım yardımcı olmak isterim..
Hoşçakalın..
Skolyozu Olanlar Kesinlikle Ameliyat Olmalılar Zaten Olmazlarsa Eninde Sonun Bu Hastalık İlerliyor Ve Ameliyata Gerek Duyuluyor Benim Bir Sene Öncesi 28 Dereceyle Başladı Takiplerde Bi 32 Oldu Sonra 38 Oldu En Sonundada 43 e Yükseldi Ve Ameliyata Gerek Duyuldu Ve Bende Ameliyat Olmaya Karar Verdim Ve oldum Şimdi İse Ameliyat Olalı1,5 Ay Oldu Şu An gayet İyiyim Doktoruma Gerçekten Minnettarım
Anatolyam öncelikle geçmiş olsun.Nuri EREL mükemmel biridir.Doktorluğu da insanlığı da çok iyidir. Kendisi benim 22 yıldır doktorum o benim manevi babam diyebilirim sana 2,5 yaşımda tanıştım onunla ve bana ilk teşhisi koyan da o dur Denizli'den Kıymetin selamı var de olurmu
Merhaba. Dün Dr. Ahmet Alanay'a muayene olmaya gittim ama çok geç kalmışım. Yapamam dedi. Masada kalırsın yada öbür boyu felç kalma riskin var dedi. Çok kötüydüm dün. Yani hayatım boyunca bu yükü taşımak zorundayım. Burdan arkadaşlara sesleniyorum. Sakın geç kalmayın...(
Deryacım bende 8 yaşımda gittim doktora eğirdir kemik hastanesine yaşımın kucuk olduğunu vede ameliyat için biraz yasımın ilerlemesi gerektiğini söledi ve ben 15 yasına gelidiğimde ise azmi beye muayeneye gittiğimde bana da gec kalınmıs dedi
gecen sene Almet alanay a gittim muayene yaptı ameliyat yapılabileceğini ve bi kac tetkik istedi tetkikler baya bi pahaı gelince yaptıramadım acelesi yok bu suruun ıkı senede ilerlemes dedi tetkikleri yaptırabilirsem tekrar gösterecem
bisi sorcam size derya ahmet alanay sigortaya geciş yaptımı?
İstanbul'daki çalıştığı hastaneye gittim. Sigortaya geçti mi geçmedi mi bilmiyorum. Benim karın kafeslerimde de problem olduğu için ameliyatı kaldıramayacağımı söyledi. Kilo alma ve ciğerlerini koru dedi. Masada kalma ve felç riski olduğu için yapmadı.
Ahmet Alanay şu an İstanbul'da Özel Şişli Florence Nightingale Hastanesi'nde çalışıyor ve randevu almanız gerekiyor muayene için. Hastanenin maalesef SGK ile anlaşması yok fakat mart ayında bana kendisi 1.5-2 sene içinde yapılabileceğini söylemişti.
Arkadaşlar aylar sonra size geri dönüyorum.Nuri Erel ameliyata gerek olmadığını söyledi ama ben ağrılarımdan duramaz hale geldim boynum sırtım kolum omzum ve artık ağrılarım ayağımada vuruyor ayağım kasılmaya başladı belimden itibaren hissetmediğim zamanlar oluyor delirmek üzereyim bütün gün boyunlukla gezmek zorunda kaldım çok ağrım var ne yapacağımı şaşırdım
ağrıların dayanılmazsa her riski göze alıp guvenebileceğin bir dr bulup o ameliyatı ol . zaten çok eğrilmemişse risk azalıyor, ben 2 defa oldum çocukken platın ie yaramadı bunyem kladırmadı ama her hasta da benim gibi olmaz tabi ki . benim yine eğrildi lisede okuluma gidememiştım drum da yeterli nefes alamadığım için o riske girmedi ve kas gevşeticilerle devam etti. bende yatarak daha iyi oldum. şu anda ağrım falan yok evde dinlenmek de iyi gelebilir
biliyorum çok teşekkürler ama emin alıcının öğrencisi nuri erele gittim bende el mikro cerrahideki.emin alıcıya özellikle gitmedim çok iyi fakat direk ameliyat diyenlerden annem yıllar önce gitmiş küçük bir ağrı yüzünden ameliyat demiş ben skolyozumu nasıl riske atayım( çevredeki araştırmalarım sonucunda çok paragöz olduğunu duydum para yüzünden kendimi riske atamam 1ay sonra çapaya gitmeyi düşünüyorum gerçekten artık dayanamayacak durumdayım
Araştırdıgım konulardan bi tanesi aslında ve
kazazade;
bende kifoskolyoz war 97 de gittim emin beye ameliyat riksli dedi ve yapılmadı 2007 de gittim asistanmı oluyor unttuum şimdi can bey wardı yardımcısımı ne oda şuan için gerek yok herşeyi yapabiliyorsa içerde sinirler war zarar görmesini istemeyiz diyerek yapılmadı ama şuan nefes darlıgı war ve biraz sanki tam belimin orasıyla üstarafaı farklı yöne dönuyor giib hissediyorum ama doktora da gitmek istemiyorum bu skolyoz değişik şekillerde oluyor sanırım ve benımkendi durumumda daha önce olanlar şuan yatakta yatıyor bende hiç bozmak istemiyorum duzenımı
bence arkadşlar izmir 9eylül üiniversitesindeki emin alıcı ya gitmenizi tavsiye ederim bu konuda kendisini gelişdirerek profesyonelleşdi..bilgi almak isteyen arkadaşlarıma yardımcı olabilirim..
aranızda hatırlayanlarınız bana yardımcı olanlarınız oldu herkese her şey için çok teşekkürler.sonunda haziranın ilk haftası ameliyat oluyorum.Çok şükür son 4ayım kaldı ağrılarla hepinize bol sağlıklı günler sorularınız olursa burdayım))))))))))))
benim önümde ameliyat olmak veya olmamak diye bir şık yoktu anatolyam kimse bana fikrimi sormadı 8 sene evvel oldum ameliyatı şu an ki halim den gayet memnunum eğer aşırı riskin yoksa kahkaha atarak gir derim ben
çünkü ben öyle yaptımmm TORAKO LOMBER KİFOZ SKOLYOZZ
Geçmiş olsun şimdiden... Benim için sevindirici bi haber oldu.... ameliyata girerken rahat ol bu süreç içinde de kafana bişey takma ameliyattan sonra ki daha güzel günleri düşün... Sağlıklı mutlu acısız günler seninle olsun...
Ben de 8 sene önce skolyoz ameliyatı oldum boyum 15 cm uzadı şu an biraz ağrım var ama her şey normal ben ce sen de olmalısın ameliyat eğer tehlikeli bir unsurun yoksa şimdiden geçmiş olsun kardeşim
Canım, çok geçmiş olsun. Ben de yeni oldum kurtuldum. Hiçbir şeyden korkma eğer korkarsan yaptıkları iğne bile can yakıyor. Mutlu ol. Tatile gideceksin kısa bir süre, böle düşün ben bu taktiği uyguladım. İnan normal yaşamda olduğum iğneler beni korkuturken isteyerek ve severek girdiğim için o ağır işlemler bana mısın demedi. Çok kısa sürede iyileştim. Psikolojim bozulmadı. Çok geçmiş olsun tekrardan... Ziyaretçi kabul etme. Enfeksiyondan koru kendini. Dikişlerin alınmadan eve gelirsen hasta görmeye kimseyi alma. Hatta ameliyat olacağını ailenden başkası bilmesin ben öle yaptım. Hem millete sürpriz oldu.