Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatı sonrası hangi oranda rapor veriliyor?

sultans

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar skolyoz ameliyatı olupta engelli raporu alanlar var mı? varsa raporun derecesi nedir? bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

selam sultan ben ercan.fsh hastasımısın.ben fsh hastasıyım ama skolyoz ameliyatı olmadım.ama kollarını yukarı kaldırma problemi fazla derecedeyse doktorunla bir konuş.bence olabilir.

Arkadaşlar ben skolyoz ameliyatı oldum platinlerim duruyor rapor alabilirmiyim

arkadşalr kas hastası olupta skolyoz amaliyatı oaln varmı nolur acil yazın

öncelikle herkeze merhaba ve büyük geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. ve sorularınıza cevap olarak;
hastanelerde konunlar çerçevesinde belirtilen oranlar geçerli skolyoz hastaları için ağrısız yani endüşük oran %30 kifoskolyozda %40'a çıkabilyor artı göğüs hastalıklarıda belirli bi oran veriyor en az %10 veririr herhalde. ben dün heyete girdim ve ortapedi %30 verdi. Göğüs hastalıklarıda %20. sonucu çarşamba günü alıcam size açıklarım. şunu belirteyim oranlama yaptığımda %44 bi rapor almam lazım. yani skolyoz ameliyatı olan arkadaşlara cevabım büyük ihtimalle %40 oranda bi rapor alırsınız.
bende 12 yaşında (1983te) skolyozdan ameliyat oldum. skolyoz derecem 50 Benim ameliyatımda platin değil bacaktan ve kalçadan kemik nakli yaptılar. eğilmeyi durdurdular.

alırsın cnm benimde platinlerim duruyo hala %52 rapor aldım..

rapor alınca ne gibi faydaları var

Faydalarını saymakla bitmez ki:)Hangibirini sölesek

hepinize hayırlı ve sağlıklı günler diliyorum.. benim sorum olucaktı? benim skolyoz rahatsızlığım var ama oranını bılmıyorum askerden curuk aldım 15 gun yaptım askerlıgı sora curuk verdıler ve gelelı bır ay oluyo. sımdı ben rapor almak ıstıorum calısabılmek ıcın ama ne yapmam gerektıgını bılmıyorum. ameltay olmadan rapor almam mumkunmu vede benım %40 rapor alma ıhtımalım varmıdır sızce sonucta askerlık yaptırmadılar bana. benı aydınlatır ve bılgılendırırsenız sewınırım sımdıden tesekkurler..

mrba arkadaşlar ben doğuştan kifoskolyoz hastasıyım 3 kez ameliyat oldum platinlerimde duruyor ve derecemde 70 falan heralde tam hatırlamıyorum.benim özürlü raporumun oranı %45

sakatlık oranı ne olur lomber mrg sonuçları şöyledir ayrıca nefes darlıgı mevcuttur
lomber aks bozulmuştur lomber düzeyde açıklıgı saga bakan skolyoz izlenmiştir
vvertebra korpus köşelerinde osteofitik sivrileşmeler izlenmiştir
disk aralıkları ve sinyallerieri dejenerasyon sekonder azalmıştır
l3-4 l5 -s1 disklerinde amüler taşma l4-5 protrüzyon izlenmekte olup tekal kese anteriordan basılanmış biateral nöral foremamler koudelda daralmıştır

hasan kayı;

Bu tanıyı çözdüğüm gün, tamamdır, söktüm ben bu işi diyeceğim..:) Sadece nefes darlığı vardır teşhisine bakarak oran alabilir diyorum, ama yüzde kaç olur bilemem. Hasan bey, bu arkadaşınız sonucu alınca buraya yazın lütfen, benzer tanılarla soru soran olursa şu şu civarda alınabiliyormuş diyebiliriz en azından, bir örnek olur elimizde.. Bu tür bilgiler, cevapları bulununca çok değerli..

Skolyoz ritim bozukluğuna bağlı olarak koskolyoz kısaca omurga eğimi verilen özür derecesi akciğremi zorlama nefes darlığı akciğer ve kalp ve yetersizliğine bağlı nefes darlığı ve ritim bozukluğu ilgili rapor veriliyor tek başına mallulk etmesede bana geçmiş yıllarda sadece skolyoz sebebi ile %32 belirtilmişti burda dikkat edileceke husus skolyaza sebeb olan yani tek bir rahatsızlığın oluşumundan kaynaklanan rahatsızlık toplam tutarı
Polinevrit ve hastalığa bağlı skolyoz gelişimi rapor oranı ise yüksek değerde (ben bu rahatsızlığın toplamına tekrar müracatla almıştım)tek skolyaza bağlı ise biraz daha düşük dr nizi iyi seçmek önem taşıyor.
Yanlızca skolyoz içinse eğim değerine bağlı olarak akciğre baskısı dolayısyla nefes darlığı ve ağrı durumları yüksek oran verilmesine yetrerli

Mrblar benımde skolyozum var derecesi 5 rapor alabılırmıyım.çalısmakta zorluk cekıorum artık sağ bacagım ugusmaya basladı.yardımcı olursanız sevınırım herkese geçmıs olsun ben bu raporu çalısmamak ızın deıl ama engellı kadrosunda çalısmak ıcın ıstıorum onun ıcınde %40 almak gerekıormus alabılırmıyım ben bu oranı.

Kardeşim Merhaba Ben burak bende senın Durumundayım ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olur musun..

ben haftaya ameliyat olacağım ve baya bi eğrilik var sizce engelli raporu alabilirmiyim yaşım 17 , alanlar özel mesaj atsın bekliyorum teşekkürler

skolyoz ameliyatı 2010 yılında oldum . Hangi bölümlere girersem rapor oranım yükselir .Bu arada skolyoz ameliyatı olupta %40 rapor alan var mı ?

Skolyozumla ilgili bana ortopedi dr verdi
polio sekelden %20
skolyoz %42
rapor ortalamam %57 olarak geldi heyetten Ankara dan da aynı şekilde onaylandı ..

sırtımda 22 yakın platın var yanı beni baştan yarattılar beni bu platinların olması ,ağır iş yapamam,kol kaslarımın güçsüzlüğü (şinav,barfing gibi hareketleri tam yapamıyorum 1-2 oluyor 3 olmuyor ) nefes darlığı vs rapor için yetmiyor mu ? uzmanlık sınavlarına giriyorum tam sağlıklı değilsin alamayız ?

dr ile iyi iletişim kurarsanız yardımcı oluyorlar ...
hareket kısıtlılığınızı ameliyat bölgenizi size engel yaratacağı şartları dr tek tek belirliyor,

mrb arkadaslar benimde belimde skolyoz arti bel fitigi var heyete girsem %40 oraninda ropor alabilirmiym yardinci olursaniz cok sevinirim simdiden tskler

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun, yaşım 40 ve 40 derece skolyozum var. Son zamanlarda sıkınlar yapmaya başladı. Bu yaştan sonra ameliyat olursam bir tehlikesi olurmu.

Konu baya eski ama genede yazayım dedim umarım yardımcı olanlar olur.

2 sene önce 80 derece skolyozdan ameliyat oldum. Şuanda 26 vida var. Engelli raporu alabilirmiyim. İstanbulda ikamet ediyorum. Nereden daha kolay alabilirim? Lütfen cevap yazın

Ünal23
ben yedi yıl önce kifoz dan ameliyat oldum engelli raporundan felan hiç haberim yoktu bir arkadaşım söyledi
üç ay önce gittim başvurdum ve üç ay sonra heyete girdim yüzde 71 rapor verdiler bana

PINAR

Merhaba ben 2011 yılında skolyozdan ameliyat oldum 22 vida takılı sırtımda baştan başa nasıl aldınız raporu ben de almak istiyorum Adana da yaşıyorum siz nereden aldınız nasıl yol izlediniz bilgi verir misiniz

merhaba bnde skolyoz amlıytı oldum ama bıturlu rapor vermdıler nasıl ala bılırm

yabangulu89

merhaba bnde kolyoz amlıytı oldum hatta 4 kez oldum rapor almk ıcın napmm lazım 2 kere aldım dusuk rapor verdıler

Üst Alt