Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatından sonra vücut güzelleşiyor mu?

_Jasmin_

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
skolyoz ameliyatindan sonra vucut, gozellewiyormu?ben duyduguma gore ameliyatdan sora vucutda ozunuzu tanimiyacaq kadar degisiklik oluyor.duzmu bunlar?cevaplarinizi bekliyorum:eek:

:D sırtındaki eğrilik yamukluk düzeliyor ve daha doğru ve rahat hareket ediyorsun ben 8 yıl önce oldum bu ameliyatı...
güzelleşme derken neyi kasdettiğini anlamadım
PLATİN takılıyor omurilik bölümüne
güzellik :( :( ???

bdrttn.85, yani onu demek istemiwdimki, skolyoz olan insanin ameliyatdan sora fiziyi evvelkinden daha cok deyiwiyormu, onu sormuwdum

değişiyor tabiki jasmin boyun 15 santim uzuyor omurlar düzeliyor sırtındaki eğri bölüm ameliyattla düzeltiliyor ve yavaş yavaş en azından 1 sene sonunda düz ve güzel oluyor ama ameliyat ta takılan demir dikişlerin izleri yaklaşık 3 sene belli olur derecede görüünüyor
...

15santim???;)cok guzel yaaa:eek: sen kac yawinda ameliyat oldun?

ben 2003 yılında oldum skolyoz ameliyatını ameliyattan önceki gün 170 santim di boyumm ameliyattan 1 hafta sonra 185 oldum
şimdi 27 yaşındayımmm

bdrttn.85, hm bende ameliyat olmak istiyorum ama korkuyorum.kac dereceydi?

benimkisi KİFOZ SKOLYOZ du dışarı doğru D şeklindeydi derecesini inan bilmiyorumm hiç sormadım kimselere

benim de aynı hastalıktı kifoskolyoz ameliyatı oldum güzelleşmek demeyelim görüntüde normalleşme oluyor sağlıklı insanlar gibi görünüyorsunuz çok çok ileri düzeyde olmadığı sürece diye biliyorum yani en azından benimki öyleydi..ben 5 6 cm uzadım ameliyattan hemen önceki ve sonraki ölçümlere göre sonrasında hiç bakmadım.benim sormak istediğim merak ettiğim başka bir şey var kifoz hastalığı ameliyattan sonra tekrar edebiliyor mu hiç öyle bi durumla karşılaşan oldu mu biraz hassaslaştım da bu konularda merak ediyorum

nnazli, dereceniz ne kadariydi?birde kac yawinda ameliyat oldunuz?

nazlı hanım kifoz ameliyattan yaklaşık 4 sene sonrası zaman zarfında yaşadığın hayata çalıştığın işe yoğun tempona göre çok az derecede bir eğrilme görülüyor
ama gerçekten dışardaki insanlar tarafından bu anlaşılmıyor

iyi buna sevindim:) bende iki taneydi sırt kısmında bi tane ve daha aşağı kısmında onu dengelemek için oluşan bi tane doktorum bana öyle söyledi yani.ameliyattan bi sene önce yukarıdaki 45 aşağıdaki 33 derece idi ama o sene çok ağrım oldu muhtemelen ilerlemişti ki ameliyat oldum.19 yaşımda oldum ben ameliyatı yaklaşık on ay önce yani.bi de demir dikiş olmadı bende sende de olmaz belki.peki skolyozun tekrarlama ihtimali yok değil mi platinlerin kayma durumu tekrar skolyoz oluşumunu tetikliyor mu nereden buluyorum böyle düşünceleri ama aklıma takılıyor:)

bdrttn.85, omrunun sonuna kada o platinlerlemi yawiyacaksin?:(

ewet JASMİN. bu belimdeki platin ölene Kadar omurilik imde duracak
şu an için bir sorun olmuyor ama
gelecek ne olur ne biter
ALLAH KERİM....

evet senin ameliyatın da büyük bi ameliyatmış ama bende de 26 vida iki platin olduğu için pek küçük bi ameliyat sayılmazdı:)umarım ters bi durum olmaz

tabii ki profösyönel bir sonuç beklenemez jasmin ama yüzde 85 düzelme görülecektir

bdrttn.85, yani gelecekde skolyoz yeniden tekrarlaya biler?

diyorumya sen bünyeni kemiklerini vücudunu dış etkenlere karşı korumazsan her türlü sorun oluşur Jasminn
skolyoz yeniden tekrarlamaz ama platin takılı bölümde ağrılar gevşeklilkler oluşur
dikkatli davranmadığın için
benim 8 yıl olmuş herşey norMAL e döndü
senin bir 5 yıl çok dikkat etmen gerekir...

bdrttn.85 cok soru verdim, bi sorum daha var:) ameliyattan sonra spor yapa bilirmiyim?

spor yapman zaten ŞART ben yapmadığım için ağrılarım var
sen eğer mümkün se koşulların doktor dan kontrollü olarak sporunu yap ama önce doktoruna ŞU SPORU yapabilirmiyim doktor bey diye sor

sonuncu sorum:D. ameliyattan sonra omurganin inkisafi dayaniyormu?

inkisafı dayanıyormu DA NE DEMEK ANLAMADIM DAHA AÇIK YAZARMISIN

ben iyice MALL a bağladım kızzzzz :)omurga gelisimi dayaniyormu
neye dayanıyormu sordğun soru nun amacını anlamadım
allahım yarreebbimmm :D

gozle bir dakika anlaticam;)ben azeriyimde o yuzden anlatamiyorum:D

dağlara çem düşende bülbüle gemm düşen deeeeeeee
uruhum beden den oynarrrrrrrrrrrrrrr yanıma sen düşen deeeeeeeeeeeeeeee
bu GALAAAAAAAAAAAAA daşlı galaaaaaaaaaaaa
cıngılııııııııııı daşlı galaaaaaaaaaaaaaaaaaa :) :) :)

yani ameliyattan sonra omurganin uzamasi dayaniyormu???

;):D:eek:

Üst Alt