Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatından sonra vücut güzelleşiyor mu?

dayanmıyor jasminnnn dayanmıyorrrr
ilk 2 ay yan yürüyorsun bir ommuzun düşük biçimde
sonraki aylarda omurgan yerine oturuyor sonrasındaaaaaaaaaaaaaa DA DA DA DAAAAAAAAAAAAAAMMMMM :) :) :)
VE ORTAYA GÜZEL BİR FİİZİĞE SAHİP jasmin sultan çıkıyorrrr...

:eek::D:)inwallah oyle olur. yani sonraki yillardada omurga uzamasi davam ediyor??hmm??

anladım anladım sürekli hep aynı şeyi soruyorsun... :)

buna ben cevap vermek istiyorum:)platinli olan kısımda çok fazla uzama olmasa da platin takılı olmayan bölge normal şekilde uzamaya devam ediyor 18 yaşındasın yüzerek uzayabilirsin bence ki zaten yüzme önerilecektir sana da:)

önemli değil de zaten platinle boyun uzayacak ve iyi görünümlü bi fiziğin olacak boya da o kadar takılma söyledğiim gibi yine uzarsın platinsiz bölgeden

uzar uzar merak etme hem çok uzun boylu olmaya da gerek yok ki boşver ben ameliyat olacağım gün öğrenmiştim boyumun uzayacağını haberim dahi yoktu:) ameliyat tarihin belli mi kesin olacak mısın?

Allah kimseye bu hastalığı vermesin.11 yıl önce olmuştum skolyoz ameliyatını ağrım yok ama fiziksel olarak beklediğim gibi olmadı,yani arkadaşın sorduğu gibi güzelleşemedim:):)

nnazli, evet dresler kurtarsin sonra:eek:

onur360, neden?skolyoz tam olarak duzelmedimi??:(

_Jasmin_;

hayır vücudum tam olarak düzelmedi.gerçi anmesteziyle ilgili sorunlar oldu hatta dr azmi hamzaoğlu ameliyat esnasında babamı çağırmış hastanızı alın demiş babam da burdan dönüş olmaz demiş size güveniyorum demiş imza atmış her ihtimale karşı.akciğerleriimde solunum bozuklluğu olduğu için bayıltmada sorun yaşanmış uyuştururken daha sonra tr
ake yöntemiyle boğazımı delerek ordan uyuşturmuşlar ve 9 saat sürdü ameliyat.Ben daha bi düzelcek diye umut ediyodum ama yinede kısmet diyelim..

95 te 2 kere,99 da da 1 kere skolyoz ameliyatı oldum.kifoz yoktu bende.kayda değer bir düzelme olmadı,eğriliğin olmaması için ameliyat ettiler.dondurdular yani.boyumda da uzama olmadı ameliyatta...ama odamdaki skolyoz ameliyat olan çocukların boyu uzamıştı.şu da var,onlar yaşına göre kısaydılar ben ise uzun bile sayılırdım.belki ondandır.ama ameliyattan sonra çok uzamadım.1.60 da kaldım.ameliyatlardan önce uzundum yaşıtlarımdan

onur3460,kecmiw olsun:(

egitimci06, evet benimde boyum yawima gore kisa, inwallah uzarim:D.

Gede Bilirsen
:D :D :D :D :D :D :D
Madamki içinde o atiş söndü
Bir daha yandirmadan gede bilersen
Aglında galmasın bu son bahışlar
Üzüme bahmadan gede bilersen
İllerdir verdigin kederi görme
Üstüme yıkdıgın gusseni görme
Ömrümden aldigin gunleri görme
Menide görmeden gede bilersen
Sen düsün yarani kimler saracah
Sen dusun könlünü kimler alacah
Bir an önce yoh ol, oldu olacah
Bir vida etmeden gede bilersen
Demek menem günahkar sen ise hahlı
Men zalim bir düşmen sen ise vefalı
En gözeli alıb meni ise atmalı
Meni bagışlamadan gede bilersen
Calışma özünü vida etmeye
Calışma gözünden yaşlar tokmeye
Mecburda deyilsen bir şey demeye
Hec bir şey demeden gede bilersen

moralini bir nebze olsa da yerine geitrdiysem ne mutlu bana JASMİN Sultan...: :)

zaten gördüğüm kadarıyla jasmin hep morali yerinde :)

aklıma takılan son soruyu sormak istiyorum:) ameliyattan sonra yüzme ve egzersiz gerekiyor ya hani?bu yüzme ve egzersiz sırt kaslarını güçlendirmek için biliyorum ama skolyozun tekrar oluşumunu da önlüyorlar mı aynı zamanda? açıkça sorayım ben tempodan dolayı yapamıyorum ikisini de bıraktım.bıraktığım için yani kaslarım güçlenmediği için tekrar oluşma ihtimali var mıdır çünkü ağrım oluyor bazen böyle bir olay başına gelen ya da bilenden rica ediyorum cevaplandırmasını:)

onur3460;
evet moralim yerinde cunki bu yay ameliyat olacagim:)

benim ameliyattan sonra hiç güzelleşme olmadı ama bunada şükür sağlığım kafam rahat
varsın fiziken normal olmayım ama kafam rahat olsun bana yeter.
Ayrıca benim ameliyattan sonra gögüsler ortaya çıktı böyle bildiğin baya ilerde duruyo bi taraf :confused:

Üst Alt