Merhaba Zeynep,
Ameliyat oldum ve şuan çok iyiyim normal günlük hayatıma başladım. Nadirde olsa sırtımda alışma aşaması olduğu için hafif ağrı varmış gibi hisler oluyor buda normal. Sırtım açılarak 26 adet vida ve 2 adet enseden kuyruk sokumuna kadar çubuk takıldı, 70 e yakın dikiş yapıldı..1 gün yoğun bakımda kaldım ve sonra odama çıktım, 2. Gün ayağa kaldırdılar kolidorda yürüdüm sonrası günde üç kez yürüdüm, bir hafta hastanede yattım ve evime geldim bir aylık rapor sonrası suan işbaşı yaptım. Sırtımda ciddi düzelme oldu..
Bu amelitların amacı tam düzelme değildir asıl amaç daha fazla eğrilik olmasını engellemek ve ekstra sorunların önüne geçmektir.
Tavsiyem size ameliyat olmanızı gerekiyorsa kesinlikle olun..bazı doktorlar felç olabirsiniz ameliyatta diyorsa hemen pes etmeyin çünkü bir çok doktor bu tür ameliyat ile uğraşmak ve risk almak istemiyor ve en kolay şekilde felç olma riskini ortaya koyuyor.. Tabiyki risk olur ama her ameliyat için geçerli bu..Önemli olan olmaz iseniz ileride yaş ilerledikçe o zaman felç riski yada organ sorunları daha fazla olabilirmi... çünkü omirilik eğrildikçe kırıklar, sıkışma, sinirlerde gerilme, yıpranma ve kopma ve organlarda baskı sonucu görevlerini yapamıyacaktır, bu tür ameliyatlar gerçek uzman kişler tarafından yapılabiliyor ve sorunu çözüyorlar. Bende korkuyordum fakat doktorum olacakları çok detaylı şekilde anlatınca rahatladım.... aksi taktirde ileride Allah korusun çok ciddi hayatınızı mahvedecek telafisi olmayan sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Ameliyat önce devamlı ağrılarım nefes darlığı çabuk yorulma çarpıntı en önemlisi kambur bir görüş oluyordu şuan hepsi ortadan kalktı şükürler olsun.
Ayrıca azmi hoca ve benim ameliyatımı yapan çağatay öztürk aynı hastanede görev yapıyor. Çağatay bey Azmi beyin yardımcısı... Azmi bey sgk anlaşması olmayan bölümde Çağatay bey sgk anlaşmalı taraftadır.