Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Skolyozu bulunup, platinlerden şikayetçi olan var mı?
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıkdım.bende %55 lik bir skolyoz derecesi wardı.3 sene önce ameliyat oldum we skolyozum %6 lara düştü. şuan 18 yaşındayım.dikkat edildiği sürece ameliyat sonrası sorun yaşanmıyor.platinlerde sorun yaşayan oluyor mu?
Öncelikle geçmiş olsun kardeş.Ameliyatının iyi geçmesine çok sevindim.
Soruna gelince evet ben platinlerden şikayetçiyim.Sol bacağıma kadar yansıyor.Zaman zaman ağrılara neden oluyor.Bunun nedeni de sanırım küçük yaşta ameliyat olup platinlerin takılması ve çıkması gereken sürede çıkarılmamış olmasıdır.Ara ara çektirdiğim röntgenlerde görebildiğim kadarıyla omurgamı yay gibi bir hayli germiş durumda.
geçmiş olsun benim platinlerim kırıldığı için çok sorun oldu baya bi ağrı yaptı şimdi platinlerimi çıkardılar yeniden amelyat olacağım bakalım bu sefer nasıl olcak
slm arkadaşlar ben sevinç ben 4 ay önce skolyozdan amelıyat oldum ve platınle vıda takıldı bana sızlerın yazdıklarınızı okudumda amelıyattan nezaman sonra platınlerınız alındı bana bu konuda cvp yazarsanız sevınırım hepınıze acıl şıfalar dılerım
ben ameliyat olalı beş ay oldu.hala evdeyim dinleniyorum,işe başlamadım.arada bir dışarı gezmeye çıkıyorum.kendime çok dikkat ediyorum.bugün biraz iş yaptım yemek falan sırtımın ağrısından ölüyorum.şimdi bir de senin bu yazdığını okuyunca iyice korkum arttı.platinlerim kırıldı demişsin.ben yeni ameliyat olduğum için hala korkuyorum.açıkçası ben ameliyattan sonra baya zor günler geçirdim.durmadan kabuslar gördüm tekrar ameliyat olmam gerekecek diye korktum. sen ne yaptın da kırıldı .yazarsan seviniriz.çünkü görüyorum ki benim durumumda olan ve senin yazdığını okuyp ta korkan başkaları da var.mesajımıza cevap verirsen seviniriz.
platinler nasıl kırılır yaaa.allah korusun.sana da geçmiş olsun
bu arada sevinç sana da geçmiş olsun.şimdi nasılsın.aynı tarihlerde ameliyat olduk sanırım.konuşmak isterim seninle.
bir taş atıp kuyuya kaçtın mı yoksa.bende yeni yeni alışmaya çalışıyorum ama henüz alışamadım.arada elime değince ağlamaya başlıyorum.
sırtımda baya baya ele gelir bir şekilde hissediyorum.sadece bu yüzden rahatsızım.
şu kırılma işine gelince korkutmayın bizi yaaaa.ne olur kırılan varsa neden kırıldı ne oldu anlatsın.
yada sussun kırılmadı desin.
benim doktorum bana hiçbişey olmaz dünyayı gezersin dedi yaaaa
bakın;eğer 10 yaşın altında ameliyat olunduysa ileride büyüme zorluğu çekileceğinden felç olma riski warmış.bu tür ameliyatlarda platinlerin çıkarılması daha iyi oluyomuş.bana doktorlarım söylemişti. :roll: eğer böyle bir sorun yoksa dikkat edilmesi gerekli.çünkü;wücud platinleri dışlayabiliyor.buda kaynamayı biraz olsun engelliyor.sıtıma bir el değince hemen kendimi çekiyorum.çünkü, uyuşukluktan dolayı pek hissedemiyorum.beni sırtımda 46 dikişlik bir iz war.tam orta kısmını hissetmemin oranı daha düşük.
doktorlardan fizik tedawi amaçlı birkaç skolyoz egzersizi söylemesini isteyebilirsiniz
simsin canım sen her okuduğuna neden korkuyorsunki?
Bikere seninki platin değil titanyum.Titanyum vücuda daha çok uyumluşmuş platin gibi değilmiş.
Senin yazını okuduğumda Osman beye kontrolümde sordum.
Sema titanyumu hissediyormuş dedim.
Olabilir hissetmesi kötü bişey olucak demek değil dedi.
Lütfen her okuduğundan etkilenip telaşa kapılma.
görüyosun sitede bazı arkadaşlar bir mesaj yazıyo sonra da arkasında durmuyo.mesela aylin2481 adlı arkadaş platinlerim kırıldı diye yazmış.ya neden yazıyosun ki böyle şeyleri madem yazdın arkasında kal insanların canını sıkmaya ne hakkın var.29 martta yazmış hala yok.belki hastadır da internete giremiyodur ondan cevaplayamıyodur diyelim hadi.
skolyoz zor bir hastalık ama en zoru cehalet.burda bilip bilmeyen herkes konuşuyo sonra da bir daha cevap yazmıyo.insanlar yanlış yönlendiriliyo.bende buna çok kızıyorum işte.
benim doktorum bana bu ameliyatı ben yaptım sana hiçbişey olmaz dedi.ben ona çok güveniyorum ama burda bu mesajları yazıp da bizleri tedirgin eden arkadaşlara da çok kızıyorum .insan ister istemez etkileniyo.
ya egerkı platınler gercekten amelıyattan sora sorun olcaksaa,kırılma buyuk oranda cogu kısıde oluorsa ben amelıyat konusunu bı daha dusunurum...noolur bılgısı olan yazsın yaa.... aylın senın platınler neden kırıldıkı? :? :roll:
ben psikolojik olarak etkilendim sadece.bende de titanium var zaten,oldukça zengin bir hatunum 24 adet titanium vidam var)
o ayline de bakmaa o bi yazdı daha da yok boşuna sorma benceeee kırgınım ben ona)
Simsim canım bak sen vida açısından zenginsin sende 24 bende 4 adet vida var bırakta ben tedirgin olayım
Şaka bir yana arkadaşlar kötüyü aklınıza getirmeyin iyi düşünün iyi olsun.İnanın ya ben iyi olucam diyerek inannın bakın herşey nasılda yolunda gidecek.
Valla ben bu konuda çok rahatım.Doktoruma güveniyorum,kendime güveniyorum,bedenimede güveniyorum ve herşeyime dikkat ediyorum böyleliklede herşey yolunda gidiyor.
ya bak bunu son kez sıf sana iyilik olsun diye yazıyorum sonra yaşı geçmişşş falan diyolar kompleks yapıyorum ama ben 28 yaşındayım ve 6 ay önce ameliyat oldum.yani 25 geçse ben bayaaa baya geç ameliyat olmuşum.hem bende eğrilik 80di.sende 30 saaa düşün artık)
bu arada 25 nisanda 29 olucam yaşlı muamelesi görüyorum bu sitede ben yaaa(
gülcan cım ben biraz daha iyiyim bu arada moral olarak ama ağrılarım arttı iyice.sanırım dondurucudan çıkmış et gibi 6. ayda iyice çözüldü vücut hissetmeye başladım.ama haftaya arıycam seni konuşuruz biraz daha iyi moralim.merak etme beni.
ya bende 24 vida var sende nasıl 4 tane anlamadım ben röntgende 24 tane gözüküyo ben mi yanlış anlıyorum vida başka bişeye mi diyosunuz siz
canım simsim doğru biliyorsun sende 24 tür ama bende vidaları yerleştirecek kemik bulamadıkları için 4tane var hani sana hep bahsediyordumya benim kemiklerim zayif riskim var diye işte o yüzden 4 vidayı korka korka kemiğe yerleştirmişler ve o yüzdende beni 1.5 ay hiç ayağa kaldırmadılar en ufak bişeyde kemiklerden çıkarsa 1 ameliyat daha yapılıp vidaları yerleştirecek yer bulamıyacaklardı ama çok şükür olmadı öyle bişey ve olmayacak.
Canım iyi olmana çok sevindim.Bende arıyamadım canım ama hep aklımdasın ara sıra msne bakıyorum görsem yazışırız diyorum ama denk gelemedik.En kısa zamanda görüşelim canım.Hep iyi ol çok iyi ol lütfen çünkü sen kötü oldukça ben hep düşünüyorum hatta annem bile bugün arkadaşın nasıl oldu konuştunmu diye soruyordu ben siteye yazdıklarından bahsettikçe o da seni merak eder oldu iyi olki merak etmeyelim
muhammer;
%30 eğriliği olanı (az derece eğrilik) ameliyat ederlermi bilmem ama yaşınla ilgili bir sorun olmaz, bende 24yaşımdayım 2 ay önce ameliyat oldum amaç düzeltme olmasada yarı yarıya düzelme oldu.
arkadaşlar platin kırılması öyle kolaylıkla olmaz bi tanıdıgımın platinide kırıldı ama o çok yaramaz oldugu için yüksek biyerden atladıgı için olduben geçen ay martta ameliyat oldum kemiklerim aşırı setleşdigi için vida bile takamamış doktorum felç fiski gelişince ve beyin omirilik sıvım 2 kez boşalınca ameliyatı sonlandırmak zorunda kalmışlar 45 tane dikişle bi haftada hastaneden çıkdım ve 1.5 ay sonrada işime döndüm atlayıp zıpladım sanırım ben acıya daha dayanıklı oldum ve bazı şeyleri umursamıyorum aklınızı başka şeylere verin biraz hep sırtınızı düşünmeyin az rahat olun skolyozda biçok ve çok agır şeyler yaşadım buna ragmende çok pozitifimdir yada acı olgunnlaştırıyo olabilir çok düşük dereceli skolyozlarda panik olan ve forumlara yazan arkadaşlara kızıyorum bazen ama bu hastalıgı bilmeyen ve başına gelenlerin şokuyla böyle yapdıklarınıda anlayarak onlara hak veriyorum
arkadaşlar öncelikle özür diliyorum hepinizden özellikle korkuttuğum kişilerden ben yürüyemiyorum bu nedenle hareketli değilim ben 1997 de taktırdığım platinlerden 2 ay sonra tekrar kırıldı kırılan platin için tekrar sırtımdan boydan boya amelyat oldum hiç rahat değildi ağrılarım vardı 2005 de tekrar kırıldılar ben 2006 yılına kadar idare ettim fakat ağrılar artınca 2006 da çıkarttılar şuan platinim yok fakat sırtımda ağrılar var doktora gittiğimde kemiklerimin kaynamadığını bu yüzden amelyat olmam gerektiğini söyledi benim hikayem böyle ama skolyoz amelyatı olupta rahat edenlerde var
bende özür dilerim bilemedim kızdım azıcık bende)ama bende yeni ameliyat oldum ve ameliyattan sonra psikolojim bozuldu.her an bişey olacak diye korkuyorum.çok acı şeyler yaşadık hepimiz sende biliyosundur eminim.
sana çok çok geçmiş olsun.ben artık sırtımı düşünmemeye çalışıyorum.ağrılar feci ama olsun hayat güzel napalım.bizimde çekeceğimiz varmış diyelim mutlu olmaya çalışalım belki öteki tarafta mükafatlandırılırız.
çok çok geçmiş olsun.
ya arkadaşlar ben ameliyat olalı 5ene oldu ama çok tedrginim aldrsammı die?kırılır falan die korkuorm.yukseklik korkum bile çıktı başıma...korkudan yürüyemicem bizaman sonra,düşerm falan die...18i doldurdm doktorum sınır 18 dedi zate ama ine emn olamıorum.yardm edn beraber düşünelim :roll:
Arkadaşlar korkuyla yaşam olurmu ya yapmayın lütfen.
Siz korktuğunuz şeyi heran aklınızdan geçiriyorsunuz.
Eğer böyle kaparsanız korktuğunuz başınıza gelir.
Biraz olumlu düşünün dikkat edin tabiki ama kötüyü düşünmeyin lütfen.
Ben iyiyim,ben eskisi gibi herşeyi yapabilirim diyin bakın kendinize ve titanyumunuza nasıl güven geliyor :wink:
Şaka biryana ciddiyim korkunuzun üstüne gidinki yenebilesiniz yoksa işiniz çok zor olur ve artık titanyumunuzuda sırtınızıda unutun hayatın keyfini çıkarın sağlıklı bir şekilde.
Benim henüz 4 ayım bile dolmadı ama ben çok iyiyim diyorum ve hayatımı devam ettirebilmek için elimden gelen herşeyi yapıyorum.
Sizde deneyin olurmu?
arkadaslar bende 10yıldır platınle yasıorum bır sorun yok kırılma gıbı bıseyde olmaz ya bukadar korkmayın suana kadar ara ara cok yoruldugum zamanlar agrı cektım dıger turlu hayatımı hıc etkılemıo hatta aldırmayı bıle düşünmüorum.
bende yeni yeni ağrılar azalmaya herşey normale dönmeye başlamıştı ama bugün düşücek gibi oldum ama son anda dengemi sağlayıp düşmedim.bütün gün ayakta kalınca da çok yoruldum ve şimdi canım çok yanıyo.normal mi bu yani bazen ciddi ciddi ağrıların olması.ben ameliyat olalı 7 ay oldu ve son bir aydır iyiye gitmeye hissetmemeye başlamıştım.
bazen ameliyatlı olduğumu unutuyorum bile ama yorulunca ağrılarım ciddi dayanılmaz oluyo hemen yatıyorum.birkaç gün evden çıkmıyorum.
sende 10 yıl önce ameliyat olmuş biri olarak ağrılar bazen oluyo diyorsan eğer biraz olsun rahatlıycam demek ki normal benimki de diycem.bir de sormam gerek regl dönemlerinde mi özellikle ağrılar şiddetleniyo skolyozda
ben çok yürüyünce sol omzumda ağrı oluyor.ve bazen hiç adım atamicak halde oluyorumdoktor b vitamini wermişti onu kullandığımda iyi geliyor.birde ağrı kesici alıyorum(yan etkisi olmayan)geçiyor.aslında yürüyüş iyi oluyor ama ayakta fazla durunca ağrılarım oluyor.eylül 29 da tam 4 sene olucak ameliyat olalı.bakalım kendime dikkat etmeye çabalıyorum.düşmemeye, ağır kaldırmamaya,dengeli yük taşıma dikkat ediyorum.benim gibi ağrıları olan8arada omza wurması gibi)var mı?? :roll:
evet sımsım agrın olması normal daha yenı cunku amelıyatın.ben 6ayda kendımı zor toplamıstım ve allaha sukur hersey yolunda suan.emınım sende öle olacaksın.ilk baslar yürürken bıle sankı ınce bır ıgne saplanıodu derdım noluo acaba dıye ve her sey zamanla oturuo.gerıye baktıgımda sankı o amelıyatı ben olmamısm dıorum hıssetmıorum bıle platınlı oldugumu
aylin o iğne batması bende de oluyor.Oturduğum yerde birden ayyyy diye bağırıyorum sanki birisi iğneyi batırıp çıkarıyor hatta bu his bazen uykudan bile uyandırıyor.
Bunun nedenini kontrolümde sormayı düşünüyorum.
bende bu yüzden korkuyorum ya zaten.eğer bütün skolyozlarda varsa normal deyip buna da katlanırım ama benim korkum bir sorun çıktığı ve aynı acıları yine çekmek zorunda kalmak.yorulduğumda sırtımda öyle bir iğne batması oluyokiii bazen çığlık atasım geliyo ama annem ve ablamlar benden daha çok kortuğu için artık belli etmemeye çalışıyorum ağrılarımı.bazende bazıları aman iyi naz yapıyo diyor deli oluyorum.ben ağrı kesici bile kullanmıyorum arkadaşlar acıya dayanıklıyımdır ama psikolojim bozuldu.neyse kontrolüme az kaldı iyi olursa herşey belki psikolojim de düzelir.
sorun yoksa bende normal hayatıma dönerim.ağrılar çok şiddetli olsa da dayanmaya alıştık ama sanırım bir ameliyat daha olmaktan korkmak normal değil mi.herşey berbattı.
bu ameliyatı olmayan ne demek istediğimizi asla anlayamaz.sitede bazı arkadaşların yazdıklarını okuyorum da şaşırıyorum diş çektirmek sananlar var yaa..allah tüm skolyozlara sağlık versin.
benim için dua edin de kontrolde herşey iyi çıksın arkadaşlar.herkese selamlar
merhaba simsimcim bütün arkadaşlara ve sana geçmiş olsun diyorum allah bir daha yaşatmasın inşallah. ben skolyoz amelliyatımı 90 yılında oldum hepinizin anlattığı iğne batması, ağrı ve sırtını ellediğinde sanki tahtaya dokunuyormuş gibi hissetmek birçok amelliyatlının ortak hisleri. bunlar kişiye göre zamanla geçiyor ama bu zaman içerisinde en çok senin psikolojin önemli inan bana senin pozatif düşünmen bile yaşadığın ağrıları hafifletiyor. 18 yıl önce bana bunu azeri bir doktor söylemişti herşey elbette geçecek ama bağzı şeylerde senin elinde diye çok doğruymuş. sağlık konusunda çok terslikler yaşadım ama o doktora çok şey borçluyum gerçektende dediklerini dinledikten sonra daha kolay oldu. sende kontrolünden sonra herşey yolunda ise pozatif olmaya çalış ve büyük bir hastalıktan kurtulduğunu düşünerek biraz rahatla. amelliat gerçekten diş çektirmek gibi kolay değil ama platinlerle yaşamaya alışmaya ve herşeyi geride bırakıp zafer kazandığımızı düşünerek rahat davranmaya ihtiyacımız var. bunun içinde kontrolleri elden bırakmadan biraz küçümse inan bana herşey daha kolay yoluna giriyor hatta ağrıların bile. sanırım senin ablan yaşındayım bunları bir abla önerisi olarak dene istersen. tekrar görüşmek üzere hoşçakal canım