Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozu bulunup, platinlerden şikayetçi olan var mı?

geciktim yazmakta ama:(

saolun yormlarnz için de bişi daha sorcam platin aldırırken aynı yeri mi acıolar?yani dikişli yer mi acılıo merak ediorum.biliosanz yardmcı olur musunz

arkadaşlar benim platinlerimle çok sorun oldu evet ama sebebi platinlerden kaynaklanmıyormuş benim kemiklerim birbirine kaynamamış o yüzden kırılıyormuş 100 defada amelyat olup platin taktırsam yine kırılacakamış. şimdi sırtımda kemikleştirme yapıp kemiklerimin kaynamasını sağlayacaklarmış kalçamdan kemik alıp sırtıma koyacaklarmış. bu arada hem sırtımdan hemde göğüs kısmından açıp amelyat olacakmışım skolyozu % 50 lerde olup geçen arkadaşlar nerde hangi doktora amelyat olduklarını söylerlerse sevinirim ayrıca bana dua edin lütfen baya çekiniyorum bu amelyatlardan birde böyle kemikleştirme amelyatı olanlar varsa bana anlatırlarsa sevinirim şimdiden teşekkür ederim

BENDE 25 TANE VİDA EN ZENGİN BENİM :mrgreen:

,,

arkadaşlar size bir örnek vereyim ama sakın denemeyin:) ben 29 yaşındayım 17 sene önce ameliyat oldum, ameliyattan 1 sene kadar sonra bakalım bişey oluyomu bu platine diye evde takla attım :) hiç bişe olmadı allaha şükür hala taş gibiyim.. hatta dün meraktan kontrole gittim önce yeni çektirdiğim filmi verdim hocanın eline,, eee hastamız nerde dedi :)

PINAR' Alıntı:
BENDE 25 TANE VİDA EN ZENGİN BENİM :mrgreen:

Ben daha zenginim :D Bende 26 tane :D

Arkadaşlar bende ameliyat olalı 2 sene kadar oldu %56 tan %12 ye felan düşürmüşler. Şuan bile ağrılarım oluyor. Fazla oturunca, fazla ayakta kalınca ve biraz yorulunca çok kötü ağrılarım oluyor. Doktorum çok fazla sabit oturmamamı en fazla bir saat sabit oturup sonra kalk 5 dk dolaş sonra yine otur dedi işim gereği bende sürekli oturuyorum hocamın dediği gibi arada kalkıp bi geziyorum o zaman fazla ağrım olmuyor. Ama biraz gezersem veya sosyal faaliyetlerde fiziksel olarak çok çabuk yoruluyorum ve çok ağrım oluyor ağrı kesici ile idare ediyorum. Umarım buda düzelir zamanlar diyorum ama pek umudum yok :(

Red_Night geçmiş olsun acaba hangi hastanede amelyat oldun doktorun kim? bir sakıncası yoksa söylermisin

selam arkadaşlar benimde ameliyatımın üzerinden 8 sene geçti allaha çok şükür hiç bi şikayetim yok sadece ağır kaldırınca fazla yorulunca ve malesef topuklu ayakabı giyince normal olarak ağrım oluo(en zoruda bu topukllu giyememek :cry: ) ama yinede bunları yapmadan duramıyorum çok şükür çok fazla sorun da yaşamadım dikkat etsem daha da rahat olucak herşey yani korkmanıza gerek yok allah başka dert vermesin sağlıcakla kalın :wink:

beni mahfetti plartinler

samimi söylüyorum

cinsel yaşamımdan tutundfa uyku düzenime kadar herşeyim allak bullak

herkesin yapısına göre deişir tabi ama sanırım erkekleri daha çok zorluyo gibime geliyo bizim sadece hamilelikte problem olur diye korkumuz oluyo okadar zaten ağır bi iş yapmıyoruz.. allah kolaylık versin herkese

slm arkadaşlar

ben istanbuldan döndüm kontrolde iyi geçti.doktor naz mı yapıyosun acaba dedi.
artık kabus bitti sanırım.ameliyat sonrası iğne batması bazende ağrım oluyodu demiştim ya onlar hala var naz yapıyosun dedilerse de var .ama artık içim rahat
doktorum bana vücudumun çok güçsüz olduğunu ve eğer bol bol yüzersem ağrımında kalmayacağını söyledi.bende hemen havuza yazıldım.
sedayavuz sana gelince takla attığını okurken bile içim acıdı.off off off ben hayal bile edemiyorum.aslında zorlasam atarım gibi de cesaret edemem.e ben zaten skolyoz olmadan önce de atamazdım beceremezdim.şimdi yüzmeye başlıyorum.bu arada doktora gidemeyen arkadaşlar için yazıyorum havuzda ya da denizde yüzmek faydalı ama atlamamak gerekiyomuş.bir de düz ve kurbağalama yüzmek iyi dedi.sırt üstü eğer fazla zorlarsa diye düşündü doktor ama onuda yağabilirsin dedi.bir de bana verdiği 3 tane hareket var ben gece yatarken onları da yapıyorum.ağır taşımam gerektiğinde iki kola eşit dağıtmak için sırt çantası kullan dediler ama bugün kullandım o da olmadı taşıyamadım ağrım oldu.bence ağır kaldırmayalım.
ameliyat olalı 9 ay oldu ve ben artık dans edebiliyorum,koşuyorum,eğilebiliyorum.normal yaşantıma döndüm gibi yani.ameliyat sonrasında yaşanan berbat günler unutulmuyo ama sağlığıma kavuşmak çok güzel.umarım yüzünce ağrım da kalmaz.
bir de arkadaşlar skolyoz ağrısı kötü ama nolur azıcık ağrınız olunca da ilaç içmeyin.dayanamıyosanız için,imkanınız varsa yatıp dinlenin.
bir de masaj ağrılara çok iyi geliyo.hiçkimseye masaj yaptıramıyosanız ılık bir duş almak da iyi geliyor.
hepimize geçmiş olsun

slm arkadaşlar ben sevinç sılsım bana yazmıssın aynı zamanda amelıyat olduk dıye benm yaklasık amelıyat olalı 10 ay oluyo bu donemde agrlarım oldu olmadı degıl ama eskı agrılarım yok Allah sukur eger sende ıstersen senınle sıteden degıl msnden gorusmek ısterım Allah herkeze acıl sıfalar versın

platinler

arkadaşlar ben de ilk ameliyatımı 18 yasında oldum, 1 yıl sonra düştüm, kancam kırıldı. onu aldırdım. sonra 1 yıl içinde diğerlerinide yani 2 yıl içinde tümü çıktı. 10 yıl oldu ve ben hiç düzelemiyorum, sürekli eğlrilip düzelme durumundayım. yani bi sorun çıkartmadıkça bence platinler kalmalı. çünki her halukarda çıkınca biraz da olsa eğrilme oluyor sanırım çünki yazılanlara bakılırsa hepimiz eğrilmişiz :oops:

bende ameliyattan 2 yıl sonra platinlerimi cıkartmak zorunda kalmıştım.vücut kabul etmemiş ve resmen atma calışmalarına başlamıştı(platinlerin ucu dışarı cıkmıştı inanmazsınız)
platinler takılalı az bir zaman oldugu için ben dayanana kadar kalmasına karar verildi ve ikinci yilın sonunca cıkarıldı.cıkaran doktorum
-belini kırmadıgın sürece egrilme olmaz istersen korse kullan ama bence gereksiz,demişti.bende hareket kısıtlılıgı sagladıgı için kullanmadım.12 yıl oldu ve egrilikde herhengi bir artış olmadı.zaten tamamen düzelme olmamıştı bende.
şuan sırtım konusunda çok şükür herhangi bir rahatsızlıgım yok
herkese tekrar geçmiş olsun

skolyoz

Ben de 25 yıldır platinle yaşıyorum ama zorlamaya başladı

Burda yazılanları tek tek hepsini okudum. Bende skolyozum meğers eben birşey bilmiyormuşum. Hiç ağrım falan olmuyor ayağımı falanda etkilemiyor. Acaba ameliyat bende olsammı. Önerebileceğiniz doktor var mı ankara da

Bence platin taktırma mutlaka kırılıyor taktırırsan da birkaç yıla kalmadan çıkarttır.Ben de çok sorun yarattı kırıldı ve çıkarılamıyor şimdi....

neden çıkarılamıyo peki? çıkarttırmayı bende çok düşündüm ama hamilelikte felan tekrar eğilme söz konusu olur die vazgeçtim şimdi siz bööle deyincede aklım karıştı???

Benim durumum biraz özel ondan.Yaşım 43 ve akciğerler pek iyi değil.Midede reflü var.Çok tehlikeli bir yaş benim ki. Bu nedenle siz de zaman kaybetmeden çıkarttırın bence.Hem hamilelikte kırılma olasılığı da olabilir öne doğru ağırlık olacağından.Yine de doktornuzla konuşun.

hmm anladım ama aklıma takılan nokta burda düğümlenio zaten doktoruma soruorum bi sorun çıkarmadığı sürece kalsın bu şekilde çocuk sahibi olan birsürü hastamız var sorun olmas dio ama bazı arkadaşlarda uzun yıllardan sonra sorunlar yaşadığından erkenden çıkarttırılması gerektiğinden bahsedio insanın aklının karışmaması imkansız tabiki her insanın vücudu farklı ama yine de kafa karıştırıo ve tabiki çıkarttırırsam tekrar eğilirmiyim korkusyla vazgeçtim qama şimdi siz bööle deince yine kafam karıştı doğrusu hem çıkarttırmak için geç kalmak istemiorum hem de tekrar eğilirse naparım die korkuorum

O ZAMAN SIK SIK KONTROL OL RÖNTGEN ÇEKTİR. KIRILMA OLURSA HEMEN ÇIKARTTIR.

teşekkür ederim tavsiyeniz için zaten ikinci bi ameliyatı olmam gerekirse bende ööle düşünüorum gelişimim tamamlandı sanırım eğilme olmaz artık. ama normalde bi sorunum yokken ameliyatı göze alamıyorum

açıkcası rahat etmek biraaz zor vücut kabul etmesine ediyor ancak normal bir insan kadarda rahat olmak zor

kara_melek eğer ağrın sızın yoksa vidalarında kırılma falan yoksa bence hiç çıkartmak yada çıkartmamak konusunu kafaya takma sonuçta insanın vücuduna yabancı birşey % 100 rahat olunmmuyor dikkat etmek gerekiyor bence tabiki doktorun ve sen daha iyi bilirsin ama bir sorunun olmadığı sürece amelyat olma bence

aylincim ben şuanda rahatsız diilim çok şükür bi sorunum yok ama bak o yukarda arkadaşların bahsettiği durumlardan korkuyorum ilerde bi sorun yaratırda artık kemikleşti çıkaramayız derler ve ben o ağrıları çekmek zorunda kalırım diye endişeleniyorum yoksa ben bööle bütün ömrümü geçiririm. sende de var mı platin canım?

evet bende platin var 6 ay önce amelyast oldum bende daha öncede olmuştum fakat ne yazıkki platinlerim kırıldı ve yeniden amelyat olmak zorunda kaldım.Şimdi iyiyim sırtıma 4'lü ront koymuşlar doktorumun söylediğine göre ömür boyu birşey olmazmış artık.inşallah korktuğun şey olmaz seninde kendine dikkat et.

4 lü ront dediğin nasıl bişe ki :) inş canım ya hepimizin sağlığı hep yerinde olur inşşş saolll

sırtımda boydan boya yanyana dört tane vida var sırtımı hasır gibi kaplamışlar yani vidalarla :)

hmm geçmiş olsun canım. valla ömür boyu kalabilir sorun yaratmadığı sürece diolar madem kalıcak napalım ben de vazgeçtim zaten ameliyat olmak istemiorum kararsızım hala endişelerim var ama vazgeçtim artık hayırlısı hepimiz için allah daha büyük dert vermesin

Üst Alt