slm arkadaşlar
ben istanbuldan döndüm kontrolde iyi geçti.doktor naz mı yapıyosun acaba dedi.
artık kabus bitti sanırım.ameliyat sonrası iğne batması bazende ağrım oluyodu demiştim ya onlar hala var naz yapıyosun dedilerse de var .ama artık içim rahat
doktorum bana vücudumun çok güçsüz olduğunu ve eğer bol bol yüzersem ağrımında kalmayacağını söyledi.bende hemen havuza yazıldım.
sedayavuz sana gelince takla attığını okurken bile içim acıdı.off off off ben hayal bile edemiyorum.aslında zorlasam atarım gibi de cesaret edemem.e ben zaten skolyoz olmadan önce de atamazdım beceremezdim.şimdi yüzmeye başlıyorum.bu arada doktora gidemeyen arkadaşlar için yazıyorum havuzda ya da denizde yüzmek faydalı ama atlamamak gerekiyomuş.bir de düz ve kurbağalama yüzmek iyi dedi.sırt üstü eğer fazla zorlarsa diye düşündü doktor ama onuda yağabilirsin dedi.bir de bana verdiği 3 tane hareket var ben gece yatarken onları da yapıyorum.ağır taşımam gerektiğinde iki kola eşit dağıtmak için sırt çantası kullan dediler ama bugün kullandım o da olmadı taşıyamadım ağrım oldu.bence ağır kaldırmayalım.
ameliyat olalı 9 ay oldu ve ben artık dans edebiliyorum,koşuyorum,eğilebiliyorum.normal yaşantıma döndüm gibi yani.ameliyat sonrasında yaşanan berbat günler unutulmuyo ama sağlığıma kavuşmak çok güzel.umarım yüzünce ağrım da kalmaz.
bir de arkadaşlar skolyoz ağrısı kötü ama nolur azıcık ağrınız olunca da ilaç içmeyin.dayanamıyosanız için,imkanınız varsa yatıp dinlenin.
bir de masaj ağrılara çok iyi geliyo.hiçkimseye masaj yaptıramıyosanız ılık bir duş almak da iyi geliyor.
hepimize geçmiş olsun