Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozun psikolojik boyutunu paylaşalım..?

Önemli mi?Ne kadar önemli?Bilmiyorum ama bazen üzüyor bu durum beni :(

Hep değil arkadaşlar merak etmeyin..Bazen :wink:

sevilla gözyaşlarıyla okudum kısacık yazdıklarını daha ne kadar çok şey yaşamıssındır.şu anda da yaşlarımı silerken yazmaya çalışıyorum.anlat deselerdi boğazım düğümlendiği için anlatamazdım.mükemmel bir insansın,bana sorsalar sen herkesten daha doğrusun derim.
lütfen hayallerini çok ama çok büyük tut.daha dik dur.inan hayat,kötü kader; bu mücadelen karşısında bu azmin bu insancıl yanın karşısında yıkılacaktır...daha fazla dayanamayacaktır.
öpüyorum seni.bu mücadelen tüm acaba diyen arkadaşlara örnek olur umarım.
hoşçakal sevilla gülücüklerini hatta kahkahalarını taaaaaaaa Bolu'dan duymak istiyorum.Her ay çıktığında Boludan seni seyreder olacağım.Oralarda bir yerlerde mücadeleci bir arkadaşım var,dua edeceğim...
Allah a emanet ol... 8)

dostlar aranıza bugün katılmama rağmen , okuduğum birçok mesajda şunu gördüm: hiçkimsede isyan yok..kaderci bir anlayışla kabullenme var...ve umut var ümit var..ne kadar güzel..ancak asla hayallerde de yaşamamak lazım...yani durumumuzu kabul edip Rabbimizin bize de bunu uygun gördüğünü düşünmek lazım..O herşeyin sahibidir ve sahibi olduğu şeylerde istediği gibi tasarruf edebilir..bizim yapmamız gerekendde bence bunu dezavantaj gibi görünen durumu avantaja çevirmek .nasıl mı?
eğer biz bu durumumuza sizlerin de yaptığı gibi isyan etmeyip şükredersek ve asla hayattan kendimizi soyutlamazsak sınavı kazanır ve dünya uykusundan uyandığımızda kendimizi cennette buluruz..hem de vucudumuzun tüm azalarının tam ve mükemmel olduğu bir şekilde..
insanlar dünyada uykudadır ölünce uyanır diyor bir zat...biz de bu uykudan uyandığımızda eğer kendimizi güzel ve tam olarak görmek istiyorsak boyle şükretmeye devam...;)
bu arada bunları yapmak ,yani isyan etmemek çok mu kolay!?.. tabiiki değil..peki bunu nasıl yapıcaz...tabiiki okuyarak.....hastalığın aslında maddi ve manevi nekadar faydalı olduğunu anlatan kitapları okursak bize daha da güç verecektir..
saygılar..

Güzel gören güzel düşünür
Güzel düşünen hayatından lezzet alır

furkanca hocam .tek anladığım şey varsa hayata sımsıkı bağlanmak oda bizim gibilerin yapacağı en iyi destekdir.saygılarımla....

takmamak gerekli hayatınızı zindan etmemk için

artık iki can taşıyorum ben bir kendi canım birde platinlerim tellerim

onlarla bir bütünüm şükkür eidyorum ki boynumdan aşağı yada belimden aşağı felçli deilim sağ bacağım 2 cm kısa sola göre

sol bacağım sürekli sızlıyor sinirlerin yanından tam vida geçiyor o yüzden dr açıklamıştı

ama hayat devam ediyor ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ AYAKTAYIM

zele1453 ve mavideniz sizlerde harika insanlarsınız..zele umarım sende en kısa zamanda ameliyat olursun vede sağlığına kavuşursun..mavideniz seni ağlatmak istemezdim bunlar yüreğimden geçenlerin bir kısmıydı diğer kısımları daha acı yazamadım elim gitmedi ama sonuçta tutunacak bir dalim vardı ve ısrarla onu bırakmadım..mavideniz seninde yazdıklarından ben çok etkilendim nede olsa en iyi çeken blirmiş..yazdıklarımda bir parça bulmuş olabilirsniz..ama en önemlisi Allah kimseyi bir başkasına muhtaç etmesin..sevgiler boluya!..benimde dualarım sizlerle

Benim canım çok sıkkın.Ameliyat olmamaya odaklamıştım kendimi en son.İlerleme olmamış diye.Şimdi bi misafir ziyaretinde yine benim ameliyat konum açıldı.Ya ben ameliyat olmak istemiyorum :( Canım çok sıkkın.Hiç keyfim yok.Ağlayasım var.Biliyorum abartıyorum.Şükretmem gerektiğini de biliyorum.Ama şu an böyleyim işte.

Şimdi bi sıkıntım yok çok fazla ama ya ilerde :( Bilmiyorum.Bi ilerisi olacak mı onun da garantisi yok tabi.Bi de dün ayağım kayıp da düşmüştüm.Bayağı kötü düştüm ve bugün her yerim ağrıyor.Belim de ağrıyor.Biraz yürüyünce daha fazla ağrımaya başladı ve sanırım ona da moralim bozuldu.Neden hemen her yerim ağrıyor diye.Ya bi çok kişi için çok basit sıkıntılar belki bunlar.Aslında çoğu zaman benim için de basit.Ama şu an böyle hissediyorum işte.

Sanki günlük yazıyormuş gibi hissettim bi an.Şu an ablamlardayım ve onlara da bahsetmedim duygularımdan.Ablam keyifsiz olduğumu farketti ama yok bişi dedim.Sadece düşüp de çarptığım yerler acıyo,dedim...Kimseyle paylaşasım gelmedi.Güçlü görünmeye uğraşmak mı yoksa onları üzmemek mi bu bilmiyorum...Ben en iyisi bi günlük tutayım yine.Bazen iyi geliyo böyle yazmak.Karşındakiyle konuşmanın zor olduğu anlarda.Onu üzmemek için ya da güçlü görünmek için...Herneyse...Öyle işte...

Korkmaa her zaman hastalığının üzerine git o düşman sen savunucu gibi düşün yeniceksin kaç yaşındasın bilmiyorum ama güçlü olmalısın biz gençler güçlü olursak yenemeyeceğimiz düşman yok
sıkma csnını korkma ağlams ameliyattan hiç korkma sadece endişelen o endişende ne olsun biliyomusun

ameliyat olunca hereşy acaba geçicekmi endişesi olsun kafanda ve bunun cevabını yoğun bakımda gözünü açınca aa ameliyat oldum sanırım bitimiş bumuydu yani birşeyde hissetmedim diyerek rahatlayacaksın ve endişenin cevabını bulmuş olucaksın

hergün ağrı acı çekmektense ol ameliyat 1 ay acı çek olsun bitsin

ve ekliyorum derecen kaç bilmiyorum ama ciddi bir eğrilik var ise ilerde omurga kendi ekseni etrafında dönmeye başlayacaktır ki buda aşırı bir ağrı demek drlar söylüyor bunu sadece ben değil ve böberkler başta olmak üzere iç organları parçalama riski var

bence sıkma canını ve ol :wink:

Teşekkür ederim Hasanben...Bakalım hayırlısı...

Bu arada 28 yaşındayım ve 75 derece eğrilik var...

İlgine teşekkür ederim tekrar...Sağol :)

oo yaş 25 ve 75 derece hımm
benim şaım 18 di 2 yıl önce ve 82 derece idi
ne kadar egnç yaş o kadar bu amewliyat için başarıyı arttırır
aam sen dokotrlarınla diyaloğunu koparma üzerelerine git aklına takılan bişi olmasın

skolyozla yaşamak bir yaşam biçimi oluyor artık bi süreden sonra:)

nasıl ayakta durabiliyosun bükülmüşsün

boy uzamadıkça eğrilik olmaz korkma

Bende spastisiteye bağlı skolyoz var kardeşlerim, yaşım 35...
Kaslar, aşırı kasılmaya bağlı olarak, omurgayı bir yöne çektiği için ameliyat mümkün değilmiş.
Zaten Serebral Palsi nedeniyle, çok derin nefes alamıyorum.
Akciğerlerim söneceği için korse de takamıyorum.
Onun yerine, tekerlekli sandalyemde annemin buluşu özel yastıklarla omurgam desteklenerek oturuyorum. Böyle oturunca ağrım da olmuyor.
Psikolojik boyutta da çok rahatım. Yazın bikinimi çektiğim gibi, ver elini Kuşadası, Bodrum... Ben, BENİ ve BANA AİT HERŞEYİ çok seviyorum...

17 yaşındayım ve hastalığımı geçen sene annam fark etti duyan herkez şok oluyor :cry: :cry: ilk duyduğunda annemde baya bi kendine gelemedi.gerçekten zor bi durum allah kimsenin başına vermesin.

herkese merhaba...

forumda 'skolyozun psikolojik boyutunu paylaşalım' yazısını görünce hemen tıkladım :) sevilla'nın yazdıklarını görüncede duygularıma tercüman olmuş diye düşündüm.
okurken kendimi tutamayıp ağladım... :(
şuan bende sizin yaşadıklarınızı yaşıyorum. yani okuldayken sıraya başımı koyup yatamıyorum bile.
yaz geleceği zaman herkes mutlu olurken ben çok huzursuz oluyorum. yaz geldiğinde okulda herkes süeterini çıkarıyo ve o üzerlerine kitap gibi oturan gömleklerini giyiyorlar. ben ise biraz daha bol olanları giyiyorum...
çarşıya çıkmadan önce saatlerce aynada kendime bakıyorum acaba bellimi diye?!
sürekli rüyalarımda ameliyat olduğumu ve düzeldiğimi sonrada aynada o düzelmiş güzel fiziğime bakarken görüyorum :(

sonra sevilla'nın dediği gibi başka insanlara bakıyorum ve diyorumki onlar vücudunun kıymetini bilmiyorlar!

bütün bunları yaşamaktan artık sıkıldım ama ayakta durmaya çalışıyorum çünkü elimden gelen başka birşey yok -dua etmek dışında-

Allah hepimize öncelikle sabır versin. Herkese acil şifalar diliyorum.

skolyoz

s.a arkadaslar bende 18 yasındayım 2senedır skolyozum ve okadar doktora gıttım ve ameliyata gerek duymadılar yuzmeye gıt spor yap dedıler ama ben bunların hıc bırını yapmadım ama sımdı kendı kendıme bı karar aldım spora gıdıcem ve spora gıdınce duzelecegını soluorlar bu konuda benı bılgılendırırmısınız iyi haberler duymak ıstıorum bu yuzden canımı cok sıkıorum bunalıma gırıorum

ben yürüyemiyorum ve aynı zamanda skolyoz hastasıyım yürüyemediğimi değilde skolyozu bende kafama takıyorum nedense :((

Üst Alt