Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Smart Drive MX2 sürüş desteğini el birliği ile Türkiye'de üretebilir miyiz?

SystemError

Yasaklı Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar tekerlekli sandalyeye ekstra güç veren bu ürünü ( Smartdrive mx2 ) çoğunuz görmüşsünüzdür . Görmeyen varsada izlesin

https://youtu.be/REthHNPmHlw

Bağımsızlığı büyük ölçüde sağlayan bu ürünü neden kimse önemsemiyor bilmiyorum ama kan emici sektörün beyin yıkamaları olarak düşünüyorum sırtımızdan geçinip bizi hantal hantal makinelere muhtaç ediyorlar.

Lafı çok uzatmicam bu ürün yurt dışında 6500 dolar, türkiyede satan medikal firması ise 6500 euro ya satıyor . Yani 40 bin küsür lira!!!!!!

Ben bu ürünün protatifini çok rahat yaparım kendim makine mühendisiyim hatta varsa aranızda yazılımcı ne demek istediğimi anlar arduino ile bunun küçüğünü yapmak 10 dakika!

Şimdi size bu üründe kullanılan malzemeleri ve fiyatlarını yazıyorum .

36 V 250 W dc fırçasız motor - 300 tl
Hız denetleyicisi - 150 tl
Motor sürücüsü - 150 tl
Lion batarya pil - 800 tl
Onim plastik teker 4 yönlü- 200 tl
Bluetooth sürcüsü + ekstra malzemeler: 300 tl

Toplam : 1900 tl

Hadi gelin buna 1600 lirada ekstra ekleyelim 3500 tl .

Geriye sadece bu işin yazılımı kalıyor . Aç gibi engellilere saldırmayıp kanlarını emmek istemeyen birileri lazım ve fikirleriniz lazım ben yazılımdan anlamıyorum eğer mevcut motoru 5V çıkış ile çalıştırabilseydim yapabilirdim ama malesef bunun için başka bir geliştşrme kartı lazım .

Evet arkadaşlar durum bundan ibaret maksimum 8-10 liralık ürün bize 41 bin liraya satılıyor. Bu ürünü yazılımcımız varsa kendimizde yapabiliriz yoksa gerekli yerlere başvurup yaptıradabiliriz geriye bu işi duyurmak kalıyor.Hiç bir maddi çıkar beklemeden!!!

Cidden hiç kimseninmi ihtiyacı yok bu ürüne anlamıyorum ülkede bir tekerlekli sandalye kullanıcısı benmi kaldım

Ben kullanıcı değilim ancak fikrine bayıldım. Projeni gönülden destekliyorum umarım yazılım konusunda da destek olacak birileri çıkar.

SystemError

Firma arayışına çıksak, onlarda tabirinizle kan emmeye geçecekler. Aramızda yazılım mühendisi var mı bilmiyorum...

En iyi yol melek yatırımcı bulmak gibi gözüküyor. Kaynak bulunursa, en kötü bir şirkete yaptırılır?

Ciddi patent davalarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bir de işin güvenlik boyutu var. Diyelim ki yaya geçidinde beklerken sistem kendiliğinden aktif hale geçti ve yaralanmalı/ölümlü bir kazaya sebebiyet verdi, bunun sorumluluğunu kim üstlenecek?

hcm
Zor kısmıda yazılım kısmı çünkü geliştirme kartından anlayan biri lazım

StratoS
Bencede en mantıklısı bir şirkete yaptırmak

Taz
Yazılımcı aramamızın sebebi bunlar zaten , patent kknusuna gelince birebir aynısı yapılmicak zaten örneğin bunun bir benzerini Almanlarda yaptı oda 4,500 euro

Olayı çokta basitleştşrmek istemiyorum ama örneğin bir geliştirme kartının 36 v ile çalıştığını düsünelim bu geliştirme kartına fırçasız motor takıldığında hız ayarlayıcı ile iletişimde olarak montajlanmalı daha sonra bunu bluetooth ile blackboorda yerleştirirsek mantıken ürün hazır hale gelmiş oluyor .

Geriye bu geliştirme kartının bilgisayara takılıp programlanması kalıyor

Hatta şöyle söyleyeyim yazılım gereksinimi dahada düşürülerek bu montaj bir joistiğe bağlanarak aktif tekerlekli sandalye aynı anda akülüye dönmüş olur

Bakın biraz araştırınca buldum mesela yanlış görmüyorsam fiyatı 140 tl civarında parça halindede olabilir bu tam olarak istediğimiz ürün değil ama linktekini alsak bile t.sandalye otomatik akülüye dönüsmüs oluyor ki scooter mantığı . Peki orda eksik olanlar ne? Tabiki geliştirme kartına takılmamış ve sensörle desteklenmiyor . Hatta sitede biraz daha dolaşırsanız tekerlekkere bizzat takılan servo motorları da görebilirsiniz

Buyrun link

https://m.tr.aliexpress.com/item/32...w-hub-motor-for-electric-scooter-double-shaft

Buyrun buda sanırım almanların yaptığı ballandıra ballandıra anlatıyorlar

https://youtu.be/oxXKNl3ANIw

Şunuda bırakayım yukarda yazmıştım ama cidden yapıldığını bilmiyordum ve bunların fiyatı oralarda uygun ama buraya kur farkıyla gelince 40 bin

https://youtu.be/nI9gq9yvNu4

Yapılmasına yapılır, ona bir itirazım yok lakin yarın öbür gün yazılım ve donanım sisteminde bir arıza çıkarsa kiminle muhatap olunacak? Üstelik telaffuz edilen üretim maliyetleri de öyle az buz meblağlar değil.

Taz

Sen olayı tam anlamamışsın dostum başlığı açtıkki kimse bundan rant sağlamasın

1. Bu ürünü kendimiz yapsak seri üretim için bir şirkete paslardık böylece senin malın benim malım muhabbeti olmazdı

2. Direk bir şirket üretseydi zaten bizimde bir uğraşımız olmazdı

Yani her iki durumdada yazılım donanım bizde olmayacaktı nasılki imc fullmaks vs gibi akülü sandalye üreticileri var bunu üretende mesuliyeti üstlenecekti . Ama heralde ülkede t.sandalye kullanıcısı bi kaç kişi kalmışız ki ilgi bile yok yada millet olayın farkında değil. Maliyetine gelince 40 bin nerde atıyorum 8-10 bin nerde her güzel şeyin elbet bir maliyeti olacak. Neyse ben illaki bir firmanın çıkıp buna benzer bişey üreteceğini düşünüyorum bekelyip görelim bakalım burdan birşey çıkmadı

SystemError pes etme hocam olur olmaz kimse bilemez ama fikrini diri tut. Olmaması için bir sebep yok kaldıki ihtiyaç olan birşeyi 1/4 fiyatına mal etmek/piyasaya vermek katma değerli bir hareket olur. Hemen olacak diye birşey yok ama pes eder kızar küsersen hiç olmayacağı garanti.

hcm

Yok hocam estağfurullah kimseye kızmıyorum sadece köleliğin bukadar benimsenmesi hosuma gitmiyor

Davlumbaz

Gayet süper bir fikir yukarıdada belirttiğim gibi olay yazılımda bitiyor , geliştirme kartına program yazabilecek biri olsaydı zaten sorunumuz kalmazdı . İnsanlar bakıp bu ürünlere waaaauw diyor ama olay sadece programlama benim anlamadığım ise ülkemizde böyle şeylere rağbet neden yok cidden anlaması çok zor bakıyosun adam tekerlekli sandalye kullanıcısı düşüyor kalkıyor araca sandalyesini sığdıramıyor vs ama umrundada değil

Aslında bu tip işlerle uğraşabilecek potansiyelde öğrencilerimiz var. Yerli bir ürün geliştirilip uygun fiyatla satılırsa hem ülkemiz kazanır, hem insanların sorunlarına bir nebze olsun çözüm üretilir.

Davlumbaz

Aynen bak bende bundan bahsediyorum . Şu gönderdiğin videodaki çocuklar o ürünü üretti diyelim gene avrupada çıkacak piyasaya bize 50 bine satılacak:d

Şu başlığı bir kaç yere ulaştırmamız lazım

Projene güveniyorsan, yetkili makamlara müracaat ederek gerekli onay ve izin belgelerini alabilirsin. Hem bu sayede belki teşvik ve destek programlarından da faydalanabilirsin. Tüketiciye karşı yasal sorumluluklar yerine getirildikten sonra ürünün fiyatı on değil, isterse on beş bin TL olsun önemli değil. Ben sadece merdiven altı üretime karşıyım.

Taz

Kardeşim forumda gördüğüm kadarı ile sen herşeye karşısın hayır söylemeyeyim diyorum ama nedir bu muhalefet aşkı anlamıyormusun anlamak mı istemiyorsun biz birşey üretmeyeceğiz başlıktanda anlaşılacağı gibi amacımız ürettirmek kaldıki benim projem değil bu zaten yapılmış..ürettirebilirmiyiz diye düşündükte nasip , yani sen yapabiliyorsan yap öncü ol senden alalım farketmiyor yani

Bunda sinirlenecek bir şey yok. Ben olayın hukuki boyutundan bahsediyorum. Sonuçta çocuk oyuncağı değil bu işler.

Taz

Burda hukukluk bir mevzuda yok avukatlıkta mahkemelikte harf harf ne demek istediğimizi anlatmamızı istiyorsan anlatalım a-m-a-ç ü-r-e-t-m-e-k d-e-ğ-i-l ü-r-e-t-t-i-r-m-e-k yukarıda çok daha açıklayıcı bir şekliyde anlattım kim üretecekse güzel bi hizmet vermiş olacak kanuni hukiki yazılımsal ne varsa kendi bünyesinde halledecek dahada anlamadıysan bir örnek vereyim . Bugün asansörlü katlanabilir merdiven çıkan farklı firmalara ait farklı bir çok akülü var hepside birbirinin kopyası yinede anlamadıysan yukarıda almanların benzer birşey ürettiğinin videosu var yinede anlamadıysan aliekspreste buna benzer şeyler açıktan satılıyor yine anlamadıysan bu ürünü hayatımızı kolaylaştıracak şekilde üretecek bir firma arıyoruz burdada amacımız destek istemek kim kimi tanıyorsa bu fikri ulaştırsın , yinemi anlamadın? Belki bir arkadaşımız çıkar derki tamam ben üreticem bekleyin bizde bekleriz çünkü kendimiz üretemiyoruz . Yinemi anlamadın belki başlığı inceleyen bir firma biz bunu yaparız der diye umud ediyoruz ki zor birşey değil . Yinemi anlamadın ben mesleğim gereği sadece bir vurgu yaptım mühendisim mühendis olmama rağmen zaten üretemiyorum demekki bu merdiven altını aşan bir durum . İlla yinede anlamıyorsan insallah iyileşirsin kardeşim ne diyeyim

Son olarakta evet geliştşrme kartından anlayan biri için bu iş ÇOCUK oyuncağı

Başlıkta bahsedilen ürün, uluslararası patente sahip bir ürün. Türkiye'deki herhangi bir firma bu ürünün benzerini üretmeye kalktığında patent sahibinden izin alması gerekir. Yok firma üreteceği ürünün, patent sahibi ürün ile bir alakası olmadığını düşünüyorsa buyursun üretsin. Ama eğer patent hakları ihlali olduğu ortaya çıkarsa ciddi yaptırımlara maruz kalır.

Mevlananın sözüdür;

Bir delille 40 ilim sahibini ikna ettim
40 delille bir cahili ikna edemedim

Konuyla alakalı araştırma yaparken, Aydia Elektronik'te görev yapan Ayhan Karazeybek adında bir mühendis karşıma çıktı. Anladığım kadarıyla seninkine benzer çalışmaları var, belki faydası olabilir. Teknik detaylara hakim olduğun için, bu kişiyle fikir alışverişinde bulunabilirsin.

Tek teker olup da ayakta sürülen aletden alınsa ve tekerlekli sandalyenin ayak koyduğumuz kısmını yukarı katlayıp ve bu cihazın ayak koyma yerine koysak ve tabi orayı biraz büyütüp ve ayakların düşmemesi için cırt cırtlı yapışkan sistem kullanılır tek ellede kullanmak için bir aparat birde sabitlemek için bir kaç ufak tefek parçalar buradaki yani benim bu dediğimdeki tek sorun o dediğim alet bizim işimizi görür mü ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

OturanBoğa
StratoS
Davlumbaz
Taz

Arkadaşlar bu ürünün çok daha uygununu sonunda buldum fakat bluetooth yada wifi ile kontrol özelliği yok

Ürünü çok beğenmedim ama hiç yoktan iyidir ve baya bir iş görür fiyatı yaklaşık 5.700 tl ( kargo arttırıyor biraz)

Birde tırmanma açısı 8 derece demişler ama öyle tahmin ediyorumki kullandıkları motor 12 derece çıkar bağlantıdan demiş olabilirler

Nasipse bu ürünün benzerini kendim yapabilirsem yapıcam yazılımını hemen hemen bitirdim gibi

Ürünün linkini bırakıyorum değerlendirilebilir gayet iyi

https://m.tr.aliexpress.com/item/32...&terminal_id=4951fdfb4b0a479ba6b151453082b14e

Konu başlığında adı geçen ürün ile karşılaştırdığımda fiyatı son derece makul bana göre. Yalnız diğer ürünün 150 kg'a kadar itiş gücü sağlayabildiği söyleniyordu, bu ürün hakkında böyle bir açıklama göremedim maalesef.

Taz

Kullandıkları motor 200 de kaldırır fakat bu motor yükün hepsini üzerine almıyor sabit değil oynar olduğundan atalet bu motara değilde kendi tekerlerine biniyor yani şöyle düşün sen yürüyosun biride beline dokunup seni itiyor hızlanıyorsun ama yük yine sende

Anladım. Düz mantıkla düşündüğüm için hani içten yanmalı motorlarda aynı teknik özelliklere sahip olmalarına rağmen farklı beygir güçleri ortaya çıkıyor ya, burada da öyle bir durum olabilir mi diye merak etmiştim.

1000 ı geçmez bile. yaparım da aynısını herseyini ama bana 2 eli çalışan biri gerek sadece. bi de patent için sıkıntı olur muhtemelen.

Üst Alt