Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sokağa çıkma yasağı biz engelliler için de geçerli mi?

Miyopati93

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Kas hastalıkları kronik sayılıyor mu?

Sokağa çıkma yasağı kas hastaları için de geçerli mi? Sonuçta solunum kaslarımız da zayıf.. kas hastalıkları kronik midir? Sürekli raporum var şu an idari izinliyim ancak bittiği zaman beni korkutmuyor değil.

Ayrıcala kronik hastalar da diyor ? Hayat Boyu engele sahip kişiler kronik kabul edilir diye düşünüyorum

mehtapsolmaz şimdi şizofreni de kronik bir hastalık ama sokağa çıkmasında sorun yok. sanırım bu karar akciğer kalp v.s hastalığı olan kronik hastalar için geçerli..

Açıklamalarda vücudun direnci düşük olan rahatsızlıkları kast etmişler . Akciğer , astım , kronik bronşit , KOAH , kalp rahatsızlığı , böbrek rahatsızlığı , yüksek tansiyon , karaciğer rahatsızlıkları , organ nakli olan kişiler özellikle vücudun bağışıklığı çok çok düşüktür . Yeni ameliyat olanlar da bu sınıfa girer.

Girer , direnç düşük olduğu için risk altındadır . Tek tek hastalık tablosu çıkartmak yerine bağışıklık sistemi düşük olanlar denilmiş . Virüse karşı direnemeyeceği için buna diğer kan rahatsızlıkları da dahildir .

Özetçe tüm hastalar ve yaşlılar evden çıkmasın denilmiş .

Genel olarak vücudun her yerinde kaslar zayıf, bunu böyle sınırlandırmaları yetersiz olmuş bana göre ben de risk grubundayım. Allah korusun hastalığa yakalanırsam solunum akciğer kasları zayıf dolaylı olarak etkileyen nir durum.

@Miyopati93 sınırlama yok , direnci düşük tüm hastalıklar olarak verilmiş . Senin kas durumu da hassas konumda , zoraki yasak yerine kendini yasaklamasın diğer deyişle normal kişiden daha fazla korunman gerekiyor :)

Ortalıkta fıldır fıldır gezen direnci düşük kişiler için zoraki tedbir bu :)

KRONİK HASTALIKLAR LİSTESİ

Kronik hastalıklar süreğen karakterli, uzun ve yavaş seyirli, bireyin yasam kalitesini olumsuz etkileyen, tedavisi ileri uzmanlık gerektiren, komplikasyonları ölümcül seyredilebilen veya sakatlığa yol açabilen, izleme ve tedavileri yüksek maliyetli hastalıklardır. Bu hastalıkların listesine Sağlık Uygulama Tebliği ekinde yer alan listeden (EK-1/A) ulaşılabilir.

Söz konusu listede kronik viral hepatitler de yer almaktadır. Sağlık Uygulama Tebliği ekinde yer alan liste şu şekildedir:

"bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşlar" denmiş Diyabet yok :D ben çıkabilirim ama engelli raporum KRONİK :/ birde nasıl anlayacaklar beni ki

kronik psikotik bozukluk hastaları ne yapmalı ?

erola
Aynen hocam ben de bunu merak ediyorum, psikotik teşhisi konulup ilaç kullananlara da yasak var mı?

karakolu aradım.kaymakamlıktan izin kağıdı alacaksınız dedi.

true blue tüm kronik hastalar öyle dedi. ne kadar doğru bilmiyorum.ben şizofren olduğumu söylemezsem nereden anlayacaklar ki? ortalıkta bilgi kirliliği var.

Bendemi çıkamıcam dorli

Annemde bırakmıyo sinir oldum evde patlıcam yakında

Yaşlılara demişlerdir kimin ne engeli var ne bilceklerki

[FONT=Helvetica]Sokağa çıkma yasağıyla ilgili yeni gelişme[/FONT]
[FONT=Helvetica]"İçişleri Bakanlığı, corona virüs salgını önlemleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak ek genelge yayınlandı."[/FONT]
[FONT=Helvetica]İçişleri Bakanlığı’nın dün gece 01.00’de valiliklere gönderdiği ek genelgeye göre başta doktorlar olmak üzere sağlık çalışanları, belediye başkanları, kurum il müdürleri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri, kamu görevlileri,[FONT=inherit] kamu hizmeti yürütenler, eczacılar; 65 yaş ve üstü için uygulanan sokağa çıkma yasağından muaf olacaklar.
SOKAĞA ÇIKMAK ZORUNDA KALANA SEYAHAT BELGESİ
Yasakların yürürlüğe girmesiyle, kendi ikameti dışında bir yerde olanlar başta olmak üzere seyahat etmesi ya da evden çıkması zorunlu olanlar; 155, 156, 112 acil arama hatları üzerinden taleplerini iletebilecek. Bu talepler valilik ve kaymakamlıklarda oluşturulan Vefa İletişim Merkezleri tarafından takip edilecek. Uygun görülenler için düzenlenecek; tarih, zaman, güzergah ve seyahat edenlerin açık kimlikleri belirtilerek düzenlenecek. Seyahat belgeleri talep sahiplerine kolluk birimleri tarafından teslim edilecek.
KİMSESİZLERİN İHTİYAÇLARINI VEFA KOORDİNASYON GRUBU KARŞILAYACAK
İhtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması süreci Vefa Koordinasyon Grubu tarafından yönetilecek. Bu grubun kararı, görevlendirmesi, koordinasyonu olmadan hiçbir kurum, kuruluş, STK tarafından yardım faaliyeti gerçekleştirilmeyecek.
GÖREV BELGESİ VE YAKA KARTI
Sokağa çıkması kısıtlanan ve yasaklanan tek başına yaşayan ve herhangi bir yakını olmayan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçların karşılanması sürecinde Açık Kapılar Vefa İletişim Merkezi görevini üstlenmek için görevlendirilebilecek. İçişleri Bakanlığı’nın Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Açık Kapı yazılımının tüm ilçelere yaygınlaştırılmasını sağlamak için gerekli tedbirleri ivedi alacak.Valilik ve kaymakamlıklar tarafından bu kapsamda görevlendirilecek tüm kamu ve sivil tüm görevlilere görev belgesi yada yaka kartı düzenlenecek, bu görevlilerin isimleri görev alanları ilgili mahalle muhtarlarına paylaşılacak.[/FONT][/FONT]

Kronik hastalik derken direnci düşük, enfeksiyona bağlı hastalıkları ağır geçiren hastaliklarla ilgili. Kalp, astım, koah , diabet gibi. Ben boyle anliyorum

Yani psikolojik bi hastalikla alakali bi durum yok bence ordu gelmeli sokağa biz Türklerin bağimsizliklarina ne kadar duskün olduğumuzu dünya bilior yoksa bi bahane uydurup canimizi toplumu hice sayip cikmaya devam edicez.insallah tedavi yolu ya da asi biraz cabuk bulunur da Yaşli amcalar evde duramiyorlar cunkü😅

65 yaş ile üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara sokağa çıkma yasağı geldi

https://www.google.com/search?q=22+...oECAoQAg&biw=360&bih=600#imgrc=cksh6VujWQVQBM arkadaşlar attığım linkte gördüğünuz gibi 65 yaş ve üstünde olan ayrica kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kronik rahatsizligi olan (Engellilerin hepsi demek isteniyor) artık sokağa çıkması bile yasak lütfen kurallara uyalım bu işin şakası yok ve ayrıca kamu personellerinden bagzi özel durumu olanlar ise idari izinli sayılacak sağlıcakla kalin

Dışarıda işim var ise çıkarım. Ör: Bugün sabah motorun muayenesi vardı 8.30'da gittim hallettim işlerimi. İşim yok ise de motoru alır orman yollarında tek tabanca dolaşırım. Motora ekipman tam olarak sürüyorum zaten. ( Kask, eldiven, mont, pantolon, bot) 1 saat sürsem tüm gün yetiyor zaten.

Alman

Sokağa çıkma yasağı adı üstünde işim varsa çıkarım ne demek? Ya da 1 saat dolassam ne demek? Keşke bu virüs sadece laf söz dinlemeyenlere bulasip onların başını yaksa bugün iç işleri bakanımız sırf laf söz dinlemeyenler olursa sokağa çıkma yasağı getirebilirriz dedi sizin yüzünüzden ülkede hayat durma noktasına gelecek aslında yasağı delenlere 3150 TL para cezası yerine içeride yatacağı 2 ay süreli bir hapis cezası gelmesi lazım ki bu virüsten ülke arinsin

Üst Alt